Telefon alacağım sizce hangisi? X6-N97

Sponsorlu Bağlantılar

aşka inat

aşka inat

Üye
bence x6 harika kaçırma derim

futbol123

futbol123

Üye
x6 daha güzel bnce

messi_10

Üye
Ben N97 derim x6 daki dokunmatik ekran ondan da var ama N97 deki Q klavye onda yok 2side 32gb ama N97 16gb ta artabiliyor zaten X6 tr de yok yurt dısından alıcam demişsin eger öyle yapacaksan 2sinide alma N900 al N900 2sinide ezer:D

Mygse

Mygse

Üye
    Konu Sahibi
kardesim bence sen kararını vermiş gibisin X6dan yana ki bana da sorsan X6 derim zaten,ama bakabilirsen ikisinin ram ve işlemci hızlarını bi karşılaştırsana.bende 5530XM var tek şikayetçi oldugum noktası bu ozelliklerin yavas olması.java oyunlar hariç adamakıllı goruntude oyunlar oynayamıyoruz.iphone bu konuda aşmış.bi de senin telden beklentilerin neler,bu da onemli,belki de alman gereken telefon bu ikisinden biri de deildir...

--------------- Ekleme ---------------

bi de nası getirticen kardes bu teli,madem 500$ civarındaysa bi de bana getirtme imkanın var mı;)
299 pound UK fiyatı, canada da 510$ dı sanırım tam hatırlamıyorum.
Beklentilerimi 2side karşılıyor zaten . N97 ve X6 çok benzer telefonlar...
K. bakma sana getirme imkanım yok zaten ben ankaradayım :)

Ben N97 derim x6 daki dokunmatik ekran ondan da var ama N97 deki Q klavye onda yok 2side 32gb ama N97 16gb ta artabiliyor zaten X6 tr de yok yurt dısından alıcam demişsin eger öyle yapacaksan 2sinide alma N900 al N900 2sinide ezer:D

Açıkçası 32GB bana yeterde artar bile, o yüzden +100 tl verip 16 GB kart almam sanırım.
2si de Dokunmatik ekran evet n97 de klavye de var, fakat klavye sistemine alışamadım.
Ve bütün kızak,kapak vs. sistemler zamanla aşınacağından ve bozulabileceğinden Klavye olayına pek sıcak bakmıyorum açıkcası.
N97 yi seçmekte zorlanmamın başlıca sebebi de bu.

N900 e gelirsek, telefonun dizaynından nefret ediyorum :P: Ve benim için dizayn da çok önemli :oke:

zfr_1

zfr_1

Üye
x6 ile n97 aynı dokunmatik ekran teknolojisini kullanmıyorlar.x6 kapasitif n97 dirençsel dokunmatik ekran kullanıyor.ayrıca x6'nın dokunmatik ekranı iphone la aynı teknolojiyi kullanıyor yani ikiside kapasitif ancak n97 bunlardan farklı.şimdi bu ekranlar nasıl çalışır ona gelelim.
Kapasitif dokunmatik ekran:insanda bi derecede elektriksel yük vardır(tırnaklarında falan bu yoktur) ve kapasitif ekran buna duyarlıdır yani kapasitifi parmağınla kullanılırsın tırnakla basarsan falan kabul etmez ama zaten kapasitifte buna gerek yok çok rahat bir kullanım sunar.(kapasitifler kalem de kullanamazsın ancak htc markası şu anda elektriksel yüklü yüklenmiş kalem yapmaya çalışmaştadır)
dirençsel dokunmatik ekranlar ise baskıyla çalışıyorlar yani ister tırnağınla ister parmağınla(kapasitif parmakla kullanımda bundan çok üstündür) ister kalemle kulllanabilirsin istersen bir odun parçasıyla bile kullanabilirsin.
belki bunları biliyorsundur ama bilmiyorsan diye söyleyeyim dedim.

Mygse

Mygse

Üye
    Konu Sahibi
x6 ile n97 aynı dokunmatik ekran teknolojisini kullanmıyorlar.x6 kapasitif n97 dirençsel dokunmatik ekran kullanıyor.ayrıca x6'nın dokunmatik ekranı iphone la aynı teknolojiyi kullanıyor yani ikiside kapasitif ancak n97 bunlardan farklı.şimdi bu ekranlar nasıl çalışır ona gelelim.
Kapasitif dokunmatik ekran:insanda bi derecede elektriksel yük vardır(tırnaklarında falan bu yoktur) ve kapasitif ekran buna duyarlıdır yani kapasitifi parmağınla kullanılırsın tırnakla basarsan falan kabul etmez ama zaten kapasitifte buna gerek yok çok rahat bir kullanım sunar.(kapasitifler kalem de kullanamazsın ancak htc markası şu anda elektriksel yüklü yüklenmiş kalem yapmaya çalışmaştadır)
dirençsel dokunmatik ekranlar ise baskıyla çalışıyorlar yani ister tırnağınla ister parmağınla(kapasitif parmakla kullanımda bundan çok üstündür) ister kalemle kulllanabilirsin istersen bir odun parçasıyla bile kullanabilirsin.
belki bunları biliyorsundur ama bilmiyorsan diye söyleyeyim dedim.
X6 daki teknolojiyle N97 dekinin farklı olduğunu biliyordum fakat, bunun iphonedaki kapastif sistemi olduunu bilmiyordum :SÇok teşekkürler.

Açıkçası şimdi N97 den daha da soğudum...

zfr_1

zfr_1

Üye
arkadaşım sakın dirençsel dokunmatik ekranların çok kötü olduğunu düşünme bende dirençsel dokunmatik ekranlı 5800 kullanıyorum ve kullanımı kötü değil ancak tabiki de kapasitif dokunmatik ekranlar daha iyi bu sadece benim görüşüm tabikide.(şimdi sen bana diyebilirsin peki sen neden kapasif ekranlı telefon almadın diye ben aslında kapasitif ekranlı htc hero alacaktım ancak bütçem el vermedi çünkü onun fiyatı 1 milyarı geçiyordu bende o yüzden 529 liraya 5800 aldım) Aslında dirençsel dokunmatikleri de kapasitife yakın rahatlıkta kullanabiliriz tabi böyle kullanmak istiyorsak parmağımızın ucunu değil tırnağımızı kullanmalıyız çünkü dirençseller baskıya göre çalışır parmağımız tırnağımıza göre yumuşak olduğu için parmağın tırnakla aynı derecede baskı yapması için daha fazla bastırmak gerekir.

aslında n97 falan almayı düşünüyorsan boşuna o telefona 1500 lira verme çünkü n97 5800 ile aynı dokunmatik ekran teknolojisini kullanıyor ve fark olarak sadece dahili klavyesi var ve kamerası 5 megapixel bence n97 ye bu kadar para vereceğine onunla aynı özelliklere sahip 5800 al 600 liraya en azından 900 liraya cebine kalsın başka yerlere harcarsın(5800 için kaba demişsin tabi bu senin düşüncen ama bir telefon kaba diye onunla aynı özelliklere sahip başka bir telefona 900 lira daha fazla para vermek biraz saçma olur bence)

aslında n97 falan almayı düşünüyorsan boşuna o telefona 1500 lira verme çünkü n97 5800 ile aynı dokunmatik ekran teknolojisini kullanıyor ve fark olarak sadece dahili klavyesi var ve kamerası 5 megapixel bence n97 ye bu kadar para vereceğine onunla aynı özelliklere sahip 5800 al 600 liraya en azından 900 liraya cebine kalsın başka yerlere harcarsın(5800 için kaba demişsin tabi bu senin düşüncen ama bir telefon kaba diye onunla aynı özelliklere sahip başka bir telefona 900 lira daha fazla para vermek biraz saçma olur bence)

>KoNaN>

>KoNaN>

Üye
X6 derim.. Çünkü kapasitif ekranlı. Bende türkiyeye gelsin 16 GB lığını alıcam. Arasında 100£ fark var. X6 N97 miniye göre boyutları küçük.

messi_10

Üye
N900 net teki resimlerdeki gördüğünüz gibi değil ve suan nokia nın en güçlü cihazı 256mb ram var + symbian işletim sistemide artık yavas yavas bitiyor maemo çağı başlıyor n97 deki yukarı açılan ekrandaki bağlantı baya sağlam yakından incelerseniz farkedersiniz N97 alırdım

Progressivity

Progressivity

Üye
X6 al kardeşim sen, N97 almak akıl karı değil N97 alacağına 5800 al daha iyi ayrıca 5800 tasarım kaba gibi görünsede N97 ve 5800 ı eline aldıgında bence N97 daha kaba duruyor insanın elinde. Ayrıca sürgülü klavyesinin olması çok büyük bir artık değil bence, X6 çok zarif bir tasarıma sahip teknolojiside daha gelişmiş yinede karar senin

samuel-1905-

Üye
x6 nasıl bılmiyorum ama ben kulladıgım tel olan n97yı tavsıye ederım herkes farklı bıse der sen takma kafana ıstedıgını al:oke:

Silinen Üye 392151

Kapalı Hesap
x6 al bence

CS BETA

CS BETA

Üye
kardeş bende senin gibi bi ara X6 VE N97 arasında kalmıstım bak mesala X6 DA prince of persia yı kalemle oynarsın cok sıkar ama N97 de klavyeyle oynarsın hosuna gider öle diem

speed944

speed944

Üye
herseyden once telefonu ne ıcın alacagını kendıne soracaksın muzık agırlıklı x6 imultımedya n97 butun ozellıklerı aynı sadece n97 bır kac artısı var 3.5" ekran ve kalavye gıbı bıde bıraz once cıkmıs telefon olarak sanırım suan ikıncı elını 800-900 cıvaraına alabılırsın ama x6 yenı oldugu ıcın 1200 cıvarı piyasası var x6 2 artısı gorunuyor bıraz daha kucuk ve ekranın bıraz daha hassas olması gıbı ben n97 kullanıyorum n97 tek eksıgı coklu dokunmatık olmaması ama yuotube bır oyun gordum n97 de coklu dokunmatıgı gosterıyor eger n97 bu oyunu oynatıyorsa sanırım ılerıde guncelleme ıle n97 ye cokulu dokunmatık ozellıgı olabılır ama ben yınede sıze sonyerccosn satıo derım herseyı ustun bır tel x6 alacakasınız satıo derım ıslemcısı garafık hızlandırıcı yeter ı phone 3gs ıle aynı ustelık 1100-1200 cıvarı

zfr_1

zfr_1

Üye
CS beta arkadaşım x6 da prince of persia oyununu kalemle oynarsın demişsin ancak x6 kapasitif ekran var onu kalemle zaten oynayamazsız çünkü kapasitiflerde kalem vb. Şu an için kullanılamıyor

!!!MotorHead!!!

!!!MotorHead!!!

Üye
tabiki n97

Mygse

Mygse

Üye
    Konu Sahibi
Bütün bilgilerin ve fikirleriniz için teşekkürler hepinize :)
Ama bütün öğrendiklerimden sonra X6 ya çok ısındım. Büyük ihtimalle onu alacağım :)

fuqollo

Üye
Bence n97nin klavye birazda gösterişe kaçıyor. Zaten tam ekran klavke var X6'da. Tasarımı çok güzel. Ben 5530 aldım şık olduğu için keşke biraz daha bekleyip X6 alsaydım diyorum :)

Mygse

Mygse

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler sizde olmasanız :)

dolorex68

dolorex68

Üye
bence kapasitif olan x6

Üst Alt