Symbian'daki Asphalt İle Android'deki Asphalt Farkı

Sponsorlu Bağlantılar

sLqDsy4

sLqDsy4

Üye
İki oyun arasında sadece oyunların olusturma yazma kodlama farkı var.
Yani symbian'da kullanılan asphalt 6 biraz daha düsük boyutlu zaten.
Bu tamamen oyunu çıkaran firma ile baglantılı biraz strateji isi.Donanımla alakası yok.Yani Nokia kaldırmaz diye bir kırpma söz konusu degil.
Yoksa C6-01 bile rahat rahat oynatıyor güçlü grafik islemci sayesinde.
Hatta Galaxy S'den bile daha rahat oynatması muhtemel.Yine klasik islemci frekansına bakıp yorumlar yapiliyor bi adım ileri gildilmemis anlasılan.
Galaxy S'in 1Ghz islemcisini görünce orta kalitede olan grafik kartını düsünen yok.Üstelik fiyat farkıda var.

katılıyorum

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
Buyrun.msnden arkadaslarimdan rica ettim.
701

Galaxy S

Olabildigince ayni yerlerde cekmeye calistik.
701'deki görüntü daha net .

Uruloki

Uruloki

Üye
Bende onu anlatmaya çalışıyorum.Millet bi fark yok diyor.Nasıl yok.Al kafa kafaya cihazları karşılaştırdık.701 ve S.

ya adam uğraşmıyor ki direk port yapıyolar ondan böyle grafikler berbat

MoleküL1997

MoleküL1997

Üye

ya adam uğraşmıyor ki direk port yapıyolar ondan böyle grafikler berbat

aynen öyle gameloft port yapmadan yani direk güzel grafikli bir oyun yapsın belleye 603 700 ve 701'in görsünler oyun performansını.

pRime.

pRime.

Üye

fanboyluk falan yapmıyorum. iOS oyunları stabil ve hızlı çalıştırır. Hem CPU ve GPU'su güçlü.
cpu veya gpu ile alakası yok. mesela piyasadaki çoğu android cihaz iphone 4'ten güçlü olmasına rağmen iphone 4 onlardan çok daha iyi oyun oynatıyor. bunun nedeni bütün oyunlar ve uygulamalar ios'a sıfırdan yazılıyor ama android ve symbiana portlanıyor. bir kaç istisna dışında çoğu oyun için bu geçerli.
iphone 4s ise herşeye sahip yani oyun performansında 4s'i dize getirecek şu anda belli modeller var onlar da mwc'de tanıtılacak olan tegra3'lü ve 4 çekirdekli diğer android cihazları.

SilentOne

SilentOne

Üye
zaten 4 çkirdekli telefonlrda telefonun bataryasında mısır flen patlatırız:D

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye

cpu veya gpu ile alakası yok. mesela piyasadaki çoğu android cihaz iphone 4'ten güçlü olmasına rağmen iphone 4 onlardan çok daha iyi oyun oynatıyor. bunun nedeni bütün oyunlar ve uygulamalar ios'a sıfırdan yazılıyor ama android ve symbiana portlanıyor. bir kaç istisna dışında çoğu oyun için bu geçerli.
iphone 4s ise herşeye sahip yani oyun performansında 4s'i dize getirecek şu anda belli modeller var onlar da mwc'de tanıtılacak olan tegra3'lü ve 4 çekirdekli diğer android cihazları.

Aynen öyle.Androiddeki oyunlar veya symbiandakiler mesela en basitinden oyundan çıkmak istediğinde telefon sana diyor çıkılsınmı.iOSda bırak çıkmayı oyunda (bilardo) dükkana girdiğinde iOS menüsü şeklinde listeli dükkan oluyor.Oyunu arkaya atıyorsun iPhoneunuz kilitli olduğu için devam edilemiyor diyor.Oyunlardaki geri,menü,play tuşlarının bazılarıda aynı şekilde.Şuan benim 2009 model cihazla Galaxy S veya 701 gibi cihazları oyun konusunda geçebilirim.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
[QUOTE="ForeverAlone";4405587]

Aynen öyle.Androiddeki oyunlar veya symbiandakiler mesela en basitinden oyundan çıkmak istediğinde telefon sana diyor çıkılsınmı.iOSda bırak çıkmayı oyunda (bilardo) dükkana girdiğinde iOS menüsü şeklinde listeli dükkan oluyor.Oyunu arkaya atıyorsun iPhoneunuz kilitli olduğu için devam edilemiyor diyor.Oyunlardaki geri,menü,play tuşlarının bazılarıda aynı şekilde.Şuan benim 2009 model cihazla Galaxy S veya 701 gibi cihazları oyun konusunda geçebilirim.
[/QUOTE]

Tabiki zaten bu konuda IOSa rakip adayı bile yok.Cidden oyun konusunda IOS mükemmel bana göre tek artısı olsa da :)
Yakında PS Vita alacağım inşallah iphone almadık ama eksiklik hissettirmicek şansa bak :D

Türe

Türe

Üye

kesinlikle haklısın serdar . önemli olan optimize zaten iOS'da bu baştan yani sıfırdan olduğu için çok donanıma ihtiyaç duymadan bile çok güçlü oyunları çalıştırıyor . Lumia 900 rakip olabilir belki . Ama tabii tegra3lü modelleri de görmeli

• Beğen
Tepkiler: pRime.
SilentOne

SilentOne

Üye
tegra3 lü modeller için yeniden oyun yazarlar büyük bir ihtimal

Türe

Türe

Üye
tegra3 lü modeller için yeniden oyun yazarlar büyük bir ihtimal

lg bir model yapmıştı tegra 3 lü yanılmıyorsam buydu [video=youtube;Erewa4YWIK0]http://www.youtube.com/watch?v=Erewa4YWIK0&feature=share[/video]

ics,dört çekirdek , bluetooth 4.0 olması lazım cihazda yanlış hatırlamıyorsam

aosman61

aosman61

Üye
Kardeş o bahsettiğin telefon desire hd

punisher123

punisher123

Üye
Oyunların kasma sebebinin Gameloftun dandik portundan kaynaklandığını düşünüyorum,Buna en iyi örnek; Hero Of Sparta,Hadi oyun içi grafikleri iyi,Telefonlar kötü diyelim,Oyun ana Menüdedemi kasar ya? Call of dutyi 10 yıllık pcye kurduğunuzu düşünün,Ana menüde 1 gram kasma olmaz,oyun içinde Pcnin anası ağlar ama Ana menüye etki etmez.. Ben oyunların Portlanırken yapılan beceriksizlik olduğunu düşünüyorum..

Emre-45

Emre-45

Üye
Ne kadar gösterirseniz gösterin Nokiacılar android alıp kullanasaya kadar bu farkı anlamayacaklardır. Çünkü onlara göre şu an en iyi telefon kendi kullandıkları telefon.

• Beğen
Tepkiler: WebStyle ve ~N.A.W.Y~
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Boyle port sorunu olsaydi androidde olurdu. Android daha cikmadan gameloft symbiana ne oyunlar cikardi. Sonradan gelen ve port yapilan android oldu.

_ardaa

_ardaa

Üye
Boyle port sorunu olsaydi androidde olurdu. Android daha cikmadan gameloft symbiana ne oyunlar cikardi. Sonradan gelen ve port yapilan android oldu.

Peki android'in ilk çıktığı zamanlarda ki oyunları ile şimdikiler aynı mı?

SilentOne

SilentOne

Üye
yürübe :D

WebStyle

WebStyle

Üye
İsterseniz İpod Touch 4 ile N8 arasındaki Asphalt 6'yı resim çekip koyabilirim. Farkı sizler de görün. :) Şunu söyleyeyim kesinlikle İpod Touch fark atmış diyebilirim.. Hem görsellik hemde stabillik açısından..

serhatoktar

serhatoktar

Üye
zaten nokianın ekran görüntüsü tam net değil farkındaysanız ..arkadas çok ufak bir titretme yapmıs foto cekerken...dikkatli bakınız