Symbian'daki Asphalt İle Android'deki Asphalt Farkı

Sponsorlu Bağlantılar

cyber

cyber

Üye
ben optimus 3d ile karşılaştırdım 3d haricinde fazla bi fark göremedim

^BaRoN^

^BaRoN^

Üye
    Konu Sahibi
screenshotla bir oyunun kasıp kasmadığını nasıl anlayabiliriz ki ? :hmmm
Siz hala ne dediğimi anlamadınız valla.Bazı tipler diyorki Symbianda hiç kasmıyor ama androidde kasıyor symbian 10 numara.Kasmasının sebebi grafik farkıdır bunu kanıtlamak istedim.

Navy Blue

Navy Blue

Üye
Tip denmez arkadaş denir :)
Symbianda menü giriş ekranında minik kasmalar olduğunu biliyoruz ama oyun içerinde böyle birşey söz konusu değil...
Eşdeğer androidli modellerin bazılarında oyun içerisinde bile kasma mevcut... ayrıca görüntülerin hiçbir farkı yok...
Android adrenalin 6 ve Symbian adrenalin 6'yı kıyaslaman için herşeyiyle eşdeğer donanımlara sahip telefonları kıyaslaman gerek...
Mesela yeni 701, 603, N9 veya yeni çıkacak olan 801'de yap bu kıyaslamayı...
Eğer c6-01'de yapacaksan bunu samsung ace var, sony var, htc var ne bilim eşdeğer donanımlara sahip bir telefon modelini seç ondan sonra kim neyi eziyor bizde görelim farkı

^BaRoN^

^BaRoN^

Üye
    Konu Sahibi
Symbianda menü giriş ekranında minik kasmalar olduğunu biliyoruz ama oyun içerinde böyle birşey söz konusu değil...
Eşdeğer androidli modellerin bazılarında oyun içerisinde bile kasma mevcut... ayrıca görüntülerin hiçbir farkı yok...
Android adrenalin 6 ve Symbian adrenalin 6'yı kıyaslaman için herşeyiyle eşdeğer donanımlara sahip telefonları kıyaslaman gerek...
Eğer c6-01'de yapacaksan bunu samsung ace var, son mini var ne bilim eşdeğer donanımlara sahip bir telefon modelini seç ondan sonra kim neyi eziyor bizde görelim farkı
701 olsaydı gene aynı halt olacaktı zaten.Çünkü dosyalar aynı.Ve senin hiçbir fark yok demen çok garip.

Navy Blue

Navy Blue

Üye
Aynı olacakmı deme bana bununla gelme arkadaşım yap görelim biz yanlış biliyormuşuz filan falan diyelim :)

MrExpert

MrExpert

Üye

701 olsaydı gene aynı halt olacaktı zaten.Çünkü dosyalar aynı.Ve senin hiçbir fark yok demen çok garip.

dosyalar aynı ama grafik kartları farklı ; pc dede öyle aynı oyun farklı pclerde görüntü kalite farlı var....

----------Eklendi @ 09:45:29 ---------- Yazıldı @ 09:44:02 ----------

dosyalar aynı ama grafik kartları farklı ; pc dede öyle aynı oyun farklı pclerde görüntü kalite farkı var....

Batuhan Apatay

Batuhan Apatay

Üye
Oha Android süper.

cukuleaks

Üye
Eğer c6-01'de yapacaksan bunu samsung ace var, sony var, htc var ne bilim eşdeğer donanımlara sahip bir telefon modelini seç ondan sonra kim neyi eziyor bizde görelim farkı

işte bu ya. Hele şükür beni anlayan çıktı :D

----------Eklendi @ 23:12:39 ---------- Yazıldı @ 23:09:56 ----------

kardeşimde htc wildfire var. Bendede c6-01. Bende asphalt 6 yı hiç kasmadan ve MÜKEMMEL görüntü kalitesiyle(resimdekiyle hiç alakası yok) açıyor. Kardeşimde okdar kasıyorki, oynama daha iyi. .....

SilentOne

SilentOne

Üye
android donanım somurur symbian donanıma dokunmaz hatta kasma yapmasın diye sanal donanım bile kullanır :D

hellord

hellord

Üye
701de ne kasma var ne bile kardeş birde 701 ile dene

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
İlk olarak Wp'yi gözünüzde çok büyüttünüz diyenler ;

WP diğer sistemlerin işlemcisi düşük diye destek verip vermemekte tereddüt ettiği, benzer işletim sistemlerinin anca orta düzey hatta tek çekirdek olduğundan alt düzeye yakın işlemcili bir cihazı CESte dünyanın en iyi telefonu seçtiren ve özellikle browser testlerinde diğer cihazları düşük işlemcisi ile rahat bir şekilde yenmesini sağlayan işletim sistemi wp.Abartıldığı kadar fazla.Oyun sayısının symbiandan az olduğu iddia edilmesine karşın öyle on binlerce s60 oyunu olmadığından kaliteli oyun sayısı yeterli oluyor.

Asphalt konusuna gelirsek;

Fiyata değil işlemciye bakmak gerek.N8in fiyat pahalılığındaki sebep kamerası.İşlemcisi 680 Mhz.Galaxy Gio ile eşdeğer olmalı yani :D Şöyle bir benzetme yapayım 1080p de 3-5 sn de bir en heyecanlı yerlerde donan bir filmi mi izlemek daha çok haz verir yoksa 720p de donmayan bir filmi izlemek mi?

Eğer illa fiyat tartışması yapacaksanız diğer özelliklerde benzer olsun mesela C6–01 versus Galaxy Gio.hangisi size dahaçok oyun zevki veriyor ona bakalım.Bence oyunun görüntüsünden çok akıcılığı önemli

MoleküL1997

MoleküL1997

Üye
İlk olarak Wp'yi gözünüzde çok büyüttünüz diyenler ;

WP diğer sistemlerin işlemcisi düşük diye destek verip vermemekte tereddüt ettiği, benzer işletim sistemlerinin anca orta düzey hatta tek çekirdek olduğundan alt düzeye yakın işlemcili bir cihazı CESte dünyanın en iyi telefonu seçtiren ve özellikle browser testlerinde diğer cihazları düşük işlemcisi ile rahat bir şekilde yenmesini sağlayan işletim sistemi wp.Abartıldığı kadar fazla.Oyun sayısının symbiandan az olduğu iddia edilmesine karşın öyle on binlerce s60 oyunu olmadığından kaliteli oyun sayısı yeterli oluyor.

Asphalt konusuna gelirsek;

Fiyata değil işlemciye bakmak gerek.N8in fiyat pahalılığındaki sebep kamerası.İşlemcisi 680 Mhz.Galaxy Gio ile eşdeğer olmalı yani :D Şöyle bir benzetme yapayım 1080p de 3-5 sn de bir en heyecanlı yerlerde donan bir filmi mi izlemek daha çok haz verir yoksa 720p de donmayan bir filmi izlemek mi?

Eğer illa fiyat tartışması yapacaksanız diğer özelliklerde benzer olsun mesela C6–01 versus Galaxy Gio.hangisi size dahaçok oyun zevki veriyor ona bakalım.Bence oyunun görüntüsünden çok akıcılığı önemli

abimde gio var ve hd oyun yüklemiyor. Neden ? Çünkü tek tük hd oyunlar kasmıyor. O kasmayanlardada symbiandaki grafik yok

cardanadam

cardanadam

Üye
hala 680mhz telefonla 1ghz talefonu kıyaslıyorsunuz ya yuh artık nediyeyim size n8 deki donanımı 1ghz lık android cihazınıza koyun ondan sonra görelim fiyat farkını

pRime.

pRime.

Üye
dostlar bunun bir videosu da vardı youtube'da, sorun cihazdaki grafik kartında. broadcom bcm2727 tamamen multimedyaya odaklı bir grafik kartı desteklediği oyun türleri sınırlı hani açsa gta'yı açar ama yine böyle sınırlamalarla karşılaşırsınız. bcm2763 ise aynı mantıkla yapılmasına rağmen çok daha güçlü olduğu için bu oyunları sınırlamasız rahatça oynatacaktır.

----------Eklendi @ 11:25:45 ---------- Yazıldı @ 11:21:13 ----------

701 olsaydı aynı halt olmazdı 4 kat daha güçlü bir grafik kartı daha güçlü bit işlemci var.

S.E.C.R.E.T

S.E.C.R.E.T

Üye
Her zaman ki gibi adil bir karşılaştırma olmamış . C6-01 yerine 701 ile deneseydin anlardın .

polluxea♪

polluxea♪

Üye
symbianda grafikmi varda tabii öyle olcak

Türe

Türe

Üye

Siz hala ne dediğimi anlamadınız valla.Bazı tipler diyorki Symbianda hiç kasmıyor ama androidde kasıyor symbian 10 numara.Kasmasının sebebi grafik farkıdır bunu kanıtlamak istedim.

tamam şimdi anladım sağol ;)

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Açıkcası çok iyi grafikte kasacağına birazcık kırpılıp akıcı olmasını tercih ederim. Asphalt 7 falan çıkarsa büyük ihtimal yeni nesil Belle yüklü cihazlara çıkar onda da grafik kırpılması yapılmaz diye düşünüyorum.

MoleküL1997

MoleküL1997

Üye
Açıkcası çok iyi grafikte kasacağına birazcık kırpılıp akıcı olmasını tercih ederim. Asphalt 7 falan çıkarsa büyük ihtimal yeni nesil Belle yüklü cihazlara çıkar onda da grafik kırpılması yapılmaz diye düşünüyorum.

doğrudur. zaten bilgisayarlardada böyle zaman geçtikçe oyunların istediği sistem gereksinimi artıyor.