Nokia 808 ve N8 arasındaki en ince detayına kadar test farkı görün

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
Nokia 808 ve N8 arasındaki en ince detayına kadar test farkı görün
, ben, bir akıllı telefon olarak donanım ve fiziksel yetenekleri baktı . Bu derlemede parçası 2b, ben ışık durumlarında, HTC bir X / S. meydan okumak için en iyi rakip (non-Symbian) kameralı telefon ile birlikte, Symbian dünyanın selefine ile başa 808 baş test etmek için gidiyorum Gelecek incelemesi parça kitlesel reworked Kamera arayüzü kapsayacak ve 2012 yılında bir akıllı telefon platformu olarak Nokia 808 bakarak ek olarak, video yakalama / Zengin Kayıt yeteneklerini test edecek


Bu yüzden 808 Symbian'ın kitap donanım ve layık bir son bölümde büyük bir parçası olduğunu tespit ettik ve biz onu alır fotoğraf ve videoları çarpıcı ve hafif, yakınlaştırma açısından rakipsiz bir esneklik olabilir kurduk düzeyleri ve çözünürlük. Şeylerin kamera tarafında, N8, selefinden daha iyi olduğunu iddia ediyor, ve kimse buna karşı çıkacaktır sanmıyorum. Ama benim aklımda sorular şunlardı:

  1. ne kadar 808 PureView kamera N8 daha iyi? Yepyeni bir cihaz için dışarı bombardımanı Worth?
  2. Kamera önünde, nasıl 808 ve N8 rakip Android ve iOS akıllı telefonlar arasındaki farklar nelerdir? Hepimiz 808 (ve muhtemelen, N8) kazanmak için bekliyordum, ama bu sefer ne ile konum çok daha üstün olduğunu? Endişesi değer farkı mı?
  3. Göreceli olarak konuşursak, ne kadar biz 808 en erken doğrudan atası, N82, Xenon flaş ile ilk kamera odaklı akıllı telefon gelmiş?
Tüm bunları göz önünde olan, fotoğraf karşılaştırmalar kafa biraz kafa için kesinlikle vardı. Ama dinle - biz en iyi en iyi olan akıllı kameralar bahsediyoruz. Sadece çiçek ve göl ve güneş ışığı altında kiliseler yakalamaya yeterince iyi değil, ben test etmek her şeyi iyi ışık koşullarında iyi yapardı ve kalitede tek fark aşağı ham sensör çözünürlüğü olacaktır.
Bu nedenle, test edilen tüm akıllı kameralar için gerçek bir meydan okuma sunmak için aşağıdaki paketi her test fotoğrafı istedi. Detayları, odak aşırı, birbirlerine karşı açık ve koyu aşırı, ve böylece bunu anlamak zordur Düşük ya da yapay ışık,. Farklı mesafelerde konularda bir dizi için tüm.
1/3.2 temsil etmek "-sensörlü rekabet, ben HTC bir X ve bir S ile sona erdi, hem görünüşte aynı kamera ünitesi ile, durumda merak edildi. Evet, 4S bir Apple iPhone 'biraz daha az üretildi olurdu güneşte 'dış çekim bilenmiş, ama çoğu gözlemci bir X / S düşük ışık ve zorlu durumlarda yenmek için Android kamera birleşimi olduğunu düşünüyorum. Not diğer özellikleri arasında, HTC telefonları LED flaş değişken parlaklığa sahip, bu da hangi yakın kesimlerde yardımcı olur.
Zorlu konularda benim ihtiyacını karşılamak için, benim için başlı ( ) ve aynı zamanda onu çevreleyen yolların bazıları. Bol ayrıntı, çok karışık aydınlatma kapalı bir sürü yapışacak ilgi Plenty.
Bazı durumlarda hala tüm 'meydan, üç Xenon-donatılmış Nokia görüntüleme amiral Ben (yani bir X) yarışma ile en iyi karşı açıkça 808 PureView daha bakıyordu diğerleri, birbirlerine karşı satmasına nasıl ilgilendi 'ışık koşulları, ben zayıf gösteren içine bu kameralı itmeye çalışıyordu.
Test 1: Herald kokpit detay


Düzlemi içinde, hiçbir iç aydınlatma ve gölge her şeyi ile, kokpitte aşırı arama detayları çekim kontör pencerelerden ışık kıyasla. N82, N8, 808 sağ yakınlaştırılmış varsayılan 5MP PureView modunu kullanarak: Burada yukarıdan aşağıya doğru her üç telefonlarıyla fotoğraf ilgili ürünler şunlardır:


Burada ne ilginç bulmak N82 küçük olduğunu ve büyük sensör açıkça alt olmasına rağmen, merkezi N8 en 12MP fotoğraf kırpma net ve 808 en 5MP PureView-yakınlaştırılmış versiyonu daha doğru olmasıdır. En Maksimum zoom, PureView gürültü azaltma oyun değil çünkü. Orada 808 imajını biraz daha ayrıntılı, ama bu ilk testin paket Nokia N8 kamera yaptım ne kadar iyi bir iş!
İlerlemek ...
[h=2]Test 2: Modeller, loş ışık, camdan[/h] Bu durumda flaş (elbette) olmadan ekran cam üzerinden çekilen oldukça güzel bir İkinci Dünya Savaşı planör sahne:






Bu durumda ilk planör burun, bir odak noktası seçmek zorunda, çünkü en azından değil almak için gerçekten zor bir çekim. Yukarıdan aşağıya, ekinleri: N82, N8 varsayılan 12MP çözünürlükte, varsayılan 5MP PureView modunda 808:








Ben burada söylemek için gidiyoruz ne olduğunu biliyorum - ve haklısınız. N8 en fotoğraf daha net ve daha ayrıntılı, ancak daha sonra 12 megapiksel vurulma oldu - 808 Burada varsayılan 'Otomatik' 5MP modunda kaldı, karşılaştırma gerçekten N82 tarafından vurulma 5MP fotoğraf olmalıdır bu durumda, en . Eğer çözünürlük için maksimum detay açısından 808 daha büyük sensörü ve PureView örnekleme avantajlarını görebilirsiniz Bunun üzerine.
Nokia 808 de 5MP PureView modu rakip akıllı telefonlarda 8MP görüntüleri (X, bunların daha sonra örneğin HTC Bir) 'den (eğer daha fazla değil) çok ayrıntı ortaya çıkarır iddia ediyor. Gerçekten de doğru olabilir, ama bu ancak 'saf' bir 5MP görüntü olduğunu bana hemen malumu olabilir, mükemmel bir 12MP fotoğraf detay ile rekabet edemez.
[h=2]Test 3: kapalı ışık, uzak gökcismi[/h] Kapalı / dolaylı ışık sensörü ve optik gerçek testi uzakta, 50 metre civarında bir duvar üzerinde ayrıntılı bir işaret:







Her durumda ben işareti odaklanmak için elimden geleni yaptım, ve ürün burada net alarak, her telefon ile birkaç fotoğraf çektim. Yukarıdan aşağıya, ekinleri: N82, N8 varsayılan 12MP çözünürlüğü, varsayılan 5MP PureView modunda 808 doğru, ancak yakınlaştırılmış:




N8 yerli 12MP çözünürlük karşı 808 - - Yine devam iki karşılaştırmalar var PureView Yakınlaştırılmış görüntü alt kırpma, N8 en kırpma çok daha fazla ayrıntı var o kadar 'canlı' olarak görünmüyor olsa bile Çıplak gözle. Orada etkin piksel boyutu (süregiden örnekleme var yani) şimdi daha küçük olduğu için biraz daha fazla gürültü de, ama en azından kullanıcının bir dereceye kadar görsel zoom yarar görebilirsiniz.
N82 yerli 5MP görüntü karşılaştırma işaretlenir - Eğer (yakınlaştırılmış yani zaman) gerektiğinde 12MP N8 daha detaylı çözebilecek bir 5MP kameraya sahip olarak 808 PureView anlatabilir misiniz sanki bu kadar, günlük oturduğundan emin yarar ile daha temiz ve anlaşılır olacak.
[h=2]Test 4: detaylı seçmek dışarı Zayıf ışık,[/h] Sensörü ve optik bir başka gerçek testi, motor egzoz içindeki detay, bir metre uzakta, dolaylı / kapalı ışığı, izin yok Flaş:



Yukarıdan aşağıya, ekinleri: N82, N8 varsayılan 12MP çözünürlükte, varsayılan 5MP PureView modunda 808:



PureView çalışır şekilde büyük bir örnek. Orta atış ekstra piksel detaylı ve küçük N82 sensör göre N8 için toplanan ekstra ışık gösterir, ancak dijital ses ve renk belirsizlik çok şey var. Alt kırpma, çok daha düşük çözünürlükte ancak PureView modda, çok daha iyi renk tutarlılığı ve, belki, daha hoş bir ayrıntı gösterir. Gerçek bir dünya fotoğrafı, ben hala çok örnekleme yarar korurken, kare / dökümü final çekirdek konunun boyutuna getirmek için, 808 küçük bir şekilde yakınlaştırmak için cazip olmuştur ediyorum.
[h=2]Test 5: Statik kapalı atış, 2 metre, flaş izin[/h] Karışık çiçek modellerinden bir duvar duvar ile, Xenon flaş girin, bir tripod üzerinde metre uzaklıkta bir çift vurdu:



Yukarıdan aşağıya, ekinlerden: varsayılan 12MP çözünürlük, 808 8MP PureView modunda bu süre içinde N82, N8:





PureView çalışır şekilde güzel bir örneği. N82 kırpma şey andıran sensörü veya JPG eserler için çiçek deseni azalttı ve 'M' kenarları ve testure tatmin edici değildir. Eğer 12 megapiksel beklediğiniz gibi N8 kırpma, daha ayrıntılı ve çiçekleri görmeye başlayabilirsiniz, artı mücevher bazı detaylar var. Ama 808 PureView kırpma neredeyse mükemmel çiçek deseni gösteren, artı 'M' ve bütün tasarım renk aynı zamanda üzerinde görülmesi olduğu düzgün kenarlı, benim favori 8MP PureView modunda burada, uzak diğer iki estirir.
Karışımı bir rakip smartphone kamera tanıtmak Zaman. Bu durumda HTC Bir S (daha sonra bu parça aynı şekilde donatılmış bir X çekim) ....

[h=2]Orta sınıf bir nesneden Detay: Test 6[/h] Bu durumda, Fairey Jet Geodyne (! Airwolf önce tam on ya da iki) üst kısmında, rotor odaklanarak:





Sol üst Saat Yönünde: N82, N8, 38MP modunda 808, HTC Bir S:











Burada ilk paket eski beş yıl 5MP sensörü ile Nokia N82 8MP onun sensörü ile 2012 HTC Bir S daha iyi sonuçlar üretmesidir. Fark kesinlikle Nokia Carl Zeiss optik - bu kılan farktır. Ben o zaman bu dikkat ve Bir S burada karşılaştırmalar geri kalanının çoğu için bir X geçti yüzden bir şekilde, hatalı olduğunu bile merak vermedi.

Daha sonra daha detaylı N8 bitkisel ve (biraz gürültülü de olsa) daha ayrıntılı Nokia 808 38MP ürün var. Bu yönetilebilir daha sonra görüntüleri kesmek için hoops üzerinden atlamak zorunda bile, ham sensör neler yapabileceğini gösteriyor.

[h=2]Deney 7: Kapalı, yapay ışık, pub atış[/h] Yerel han çekilmeden, James Honeyball ve Trevor Bennett ile görüştü. Aktörler (!) Olarak işe, o zaman yani 'şerefe' demek için bir araya clink kendi gözlük hareket, onları tekrar tekrar aynı eylemi yapıyor vurdu. Bu yüzden düşük ışık hareketli nesnelerle var ettik. Bu tipik bir pub / parti atış ve üç Nokianın ve Xenon flaş (gerçekten) parlayacak gereken yerde de var.




Yine, sol üst köşeden saat yönünde: varsayılan 5MP 'otomatik' modunda N82, N8, 808, HTC Bir S:





Ben zor burada N82, N8 ve 808 çekim ayrıldığı tespit, Xenon flaş her durumda hareket dondurma harika bir iş yaptı. HTC Bir S sonuçları öngörülebilir, LED flaş ile gecekondu ona sahiptir. Dünyanın kameralı telefonların% 95 fotoğraf partiler ve etkinliklerde tam çöp vardır nedeni budur. Ben bir kazanan almak olsaydı varsayılan çözünürlüğü yüksek olan ve daha sonra düzeltme veya bir parti ek kırpma için daha fazla yer var, çünkü bu N8 olabilir. Sonra tekrar, N82 ve 808 güçlü flaşları mevcuttur, böylece insanların daha uzak olan gerçek bir grup atış daha iyi olurdu. Hatta bu yüzden onur bu popüler kullanımı durum için tüm yuvarlak.
________________​
Ben 5MP N82 'eski' performans şaşırdım söylemek zorundayım - Ben bu genellikle sağlanması, 8MP bugün rekabet, Carl Zeiss optik sayesinde ve korumalı kamera cam outperforming olduğunu ne kadar iyi unutmuştu şekilde herhangi bir parmak leke veya toz vardır. Eğer göz önüne alındığında 50 £ ya da öylesine şimdi N82s pick up, geri kameralı cep telefonu kadar bir pazarlık için gözlerini açık tutuyor tavsiye ederim.

__________________






Özellikle doğrudan 808 PureView karşı, poorish ışık koşullarında iyi olmayan Nokia kamera ile rivayete, HTC Bir X koyarak olsa Kullanıcı 2012 telefonları ile devam edelim. Yine, herhangi bir alanda 808 yenmek için bir X kamera bekliyor değilim, ama her durumda zafer marjını ilgileniyorum.
Ben de daha ayrıntılı örnekleme ve düz, maksimum zoom, ham sensör çözünürlüğü detay için gidiyor terk çözülmesi alır ne kadar PureView zoom gerçek dünya durumlarda nasıl gerçekten yararlı ilgi, yani ediyorum. Yani, aşağıdaki karşılaştırmalar, biz üç bitkileri her var. Üstüne Bir X sahnenin bir ürün olduğunu ortasında 8MP PureView modunda ve altındaki 808 bir ürün olduğunu 8MP modunda 808 bir ürün ama tam içeri yakınlaştırılmış
[h=2]Test 1: Ortalama hafif, orta mesafe ayrıntılı[/h] Biz, bu nedenle burada 'elma için elma karşılaştırarak' konum aynı 8 megapiksel çözünürlükte bir X ve 808 her zaman çalıştırdığınız hatırlıyorum - bulutlu koşulları ile, gerçekten her sensörün çözümleme gücünü uzatmak istedim. Burada daha geniş bir sahne var:






Ben yarım yol boyunca mülkiyet üzerinde (tam anlamıyla ve mecazi) küçük 'SATILDI' işareti odaklanan edildi. Yukarıdan aşağıya, burada ürünlerdir. Yine, HTC Bir sonra X, Nokia 808 8MP PureView, ikincisi fakat sensör üzerinde 1:1 piksel kullanıma bizi aşağı alarak, PureView kayıpsız zoom kullanarak yakınlaştırma:





Her şeyden önce, üst iki ekinler arasındaki fark, her ikisi de aynı 8MP çözünürlüğünde. Nokia PureView mükemmel 'piksel' sistemi üreten 'yol hakkında uzun uzadıya gitti ve böylece benzer anma kararı diğer kameralara göre daha ayrıntılı çözümleme biter oldu - Bu karşılaştırma da bunu göstermektedir. , Üst iki ürünlerde herhangi bir detay bak süs top, sağ alt örneğin, ve daha fazla detay ve netlik göreceksiniz. Işareti kendisini bakın ve farkı dramatik - metin okunabilir ve temiz ve çirkin eserler vardır. Eylem PureView, gerçekten.
Şimdi ikinci ve üçüncü ekinler arasındaki farka bakın. Eğer PureView zum kullandığınızda, örnekleme / süper-piksel faydaları kaybedersiniz. Böylece üçüncü ürününü daha fazla dijital 'gürültü' vardır ve netlik ve renk bir bakış açısı bu kadar tatmin edici değildir. (Eğer 3 kat yakınlaştırma ile tahmin edebileceğiniz gibi) belki de üç kat daha fazla değil, ancak biraz daha - Ancak, denetim için daha fazla ayrıntı vardır. Gerçek dünya çekimleri için yakınlaştırma değerinde veya 'saf' görüntüleri var geri asmak için mi olsun gelince, sana her konuda garanti çerçeveleme gibi hissediyorum sadece zum kullanması gerektiğini söylemek istiyorum, yaratıcı kullanmak yani, değil Bu konuda çok fazla endişelenmeyin. Unzoomed kalın ve muhteşem görüntü kalitesi elde edersiniz - biraz yakınlaş ve daha ayrıntılı ve bazı örnekleme olsun - bir çok zoom ve maksimum çözülebilir ayrıntı almak, ama her halükarda sonuçlarından memnun olacağım.
[h=2]Test 2: İkinci ışık ve karanlık, detay Extremes[/h] Şimdi güneşi ile, 40 metre awat çevresindeki gölgede bir kapı odaklanmış. Burada daha geniş bir sahne var:




Sen altında bu telefonu kameraları atıyorum ne kadar stres altında Kırpma derecesi görürsünüz! Yukarıdan aşağıya, burada ürünlerdir. Yine, HTC Bir sonra X, Nokia 808 8MP PureView, ikincisi fakat sensör üzerinde 1:1 piksel kullanıma bizi aşağı alarak, PureView kayıpsız zoom kullanarak yakınlaştırma:



Oldukça yüksek genel ışık seviyeleri ile ve son derece geometrik konuda ayrıntı, bir X kamera daha iyi burada biraz sayılırdı, ama fotoğraf her şeyi hala ortada 8MP PureView kırpma daha gürültülü, daha az hassas ve çirkin. Sadece, örneğin sağ drainpipe bakmak, artı yanında duvarın renk saflık.

Daha önce olduğu gibi, alt kırpma ekstra detay (bir 38MP sensör üzerindeki ham pikseller kullanarak beklediğiniz gibi) verir - örneğin, duvar süslemeleri bakın. Yine, saflık pahasına ve sadece siz ve fotoğraf ne istediğimi bilginizi belirleyebilirsiniz detay 'en iyi' olduğunu. Örneğin, olduğu gibi yazdırabilir veya bitkisel bir kısmını dışarı ve sonra TV / projeksiyon için, web kullanımı için, ve böylece, bu baskı planlıyoruz?
[h=2]Test 3: Çok düşük ışık, konu bir 1 metre[/h] HTC Bir X uzak Nokia kameralar vardır, düşük ışık koşullarında kamera akıllı telefon dünyasının tartışmasız kralı, bu yüzden güçlüyüm olarak en kadarıyla test sorayım. Bu durumda, kasvetli bir odada kapalı bir resim bir baskı, izin flaş (oyun sahasını eşitlemek amacıyla) ile yaklaşık 1 metre mesafeden alınır. Burada daha geniş bir sahne var:



Flaş izin ile, optik ve sensör özelliği bakıyoruz - Bir X kamera çok-onlara çevrildi 'Back Side Işık' sistemi vardır unutmayın. Yukarıdan aşağıya, burada ürünlerdir. Yine, HTC Bir sonra X, Nokia 808 8MP PureView, ikincisi fakat sensör üzerinde 1:1 piksel kullanıma bizi aşağı alarak, PureView kayıpsız zoom kullanarak yakınlaştırma:




Orijinal resim su renk kullanımı, detayları en biraz tasarım (ahem) tarafından bulanık anlamına gelir, ama biz minnetle kullanılmasına rağmen, resmin adından at "Tatlı Su Bay" (başkasının olmuştur?) Bakabilirsiniz BSI, bir X kamera tamamen bulanık ve çirkin ayrıntı burada, let me down - bunu önceden ne dediğini bilmiyordum eğer başlığı bile okuyamıyor. Diğer taraftan, 8MP PureView sürümünde, baskı çerçevesinin gerçek hayatta olduğundan daha çok beyaz, solgun vardır ama hepsi netlik ve detay açısından bağışlanır.
Daha önce olduğu gibi, sürüm yakınlaştırıldığında küçük bir detay ekler - ama çok olduğunu ve ham gürültü sensörü ve belirsizlik görme pahasına.

Yukarıdaki üç bin kelime ve düzine kadar örnekler Sonuç? Sade bullet point terimlerle ifade edelim:

  1. Hatta 2008 Nokia N82 kamerayla karşılaştırılabilir ve bugünkü olmayan Nokia amiral gemileri olan kameralar (örneğin iPhone 4S/Galaxy S III / Bir X), üstün bazı durumlarda
  2. 2010 Nokia N8 kamera hala önemli ölçüde önümüzdeki Nokia dışındaki rekabet
  3. Ile kullanılan varsayılan (12MP sensör 9MP kırpma) ayarları, Nokia N8 üzerinde çözünürlükleri genellikle (ışığına bağlı olarak) kullanarak 808 PureView daha ayrıntılı ve net fotoğraflar üretebilir onun 5MP varsayılan. Kısmen bu kadar iyi ve yüksek özellikli N8 / kısmen bu aşağı 808 Nokia tarafından seçilen düşük çözünürlüklü varsayılan, olduğu idi. Gösterir
  4. Özellikle 8MP PureView moduna ayarlayın, Nokia 808, benim görüşüme göre, gezegen üzerinde herhangi bir telefon daha tüm ışık koşullarında daha iyi, daha ayrıntılı fotoğraflar üretir.
Ben aşağıdaki ayarları (tüm minnetle bir kameradan oturumu diğerine hatırladı) ile, 8MP Yaratıcı modunda kullanarak 808 ile (şimdiye kadar) en mutlu olduğuma bulma oldum:

  • AÇIK 'PureView'
  • 8MP
  • 16:09
  • Çok zarif
  • Canlı

- - - Eklendi - - -

kaynak http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/15148_Nokia_808_PureView_part_2a_cam.php

- - - Eklendi - - -

, ben, bir akıllı telefon olarak donanım ve fiziksel yetenekleri baktı . Bu derlemede parçası 2b, ben ışık durumlarında, HTC bir X / S. meydan okumak için en iyi rakip (non-Symbian) kameralı telefon ile birlikte, Symbian dünyanın selefine ile başa 808 baş test etmek için gidiyorum Gelecek incelemesi parça kitlesel reworked Kamera arayüzü kapsayacak ve 2012 yılında bir akıllı telefon platformu olarak Nokia 808 bakarak ek olarak, video yakalama / Zengin Kayıt yeteneklerini test edecek


Bu yüzden 808 Symbian'ın kitap donanım ve layık bir son bölümde büyük bir parçası olduğunu tespit ettik ve biz onu alır fotoğraf ve videoları çarpıcı ve hafif, yakınlaştırma açısından rakipsiz bir esneklik olabilir kurduk düzeyleri ve çözünürlük. Şeylerin kamera tarafında, N8, selefinden daha iyi olduğunu iddia ediyor, ve kimse buna karşı çıkacaktır sanmıyorum. Ama benim aklımda sorular şunlardı:

  1. ne kadar 808 PureView kamera N8 daha iyi? Yepyeni bir cihaz için dışarı bombardımanı Worth?
  2. Kamera önünde, nasıl 808 ve N8 rakip Android ve iOS akıllı telefonlar arasındaki farklar nelerdir? Hepimiz 808 (ve muhtemelen, N8) kazanmak için bekliyordum, ama bu sefer ne ile konum çok daha üstün olduğunu? Endişesi değer farkı mı?
  3. Göreceli olarak konuşursak, ne kadar biz 808 en erken doğrudan atası, N82, Xenon flaş ile ilk kamera odaklı akıllı telefon gelmiş?
Tüm bunları göz önünde olan, fotoğraf karşılaştırmalar kafa biraz kafa için kesinlikle vardı. Ama dinle - biz en iyi en iyi olan akıllı kameralar bahsediyoruz. Sadece çiçek ve göl ve güneş ışığı altında kiliseler yakalamaya yeterince iyi değil, ben test etmek her şeyi iyi ışık koşullarında iyi yapardı ve kalitede tek fark aşağı ham sensör çözünürlüğü olacaktır.
Bu nedenle, test edilen tüm akıllı kameralar için gerçek bir meydan okuma sunmak için aşağıdaki paketi her test fotoğrafı istedi. Detayları, odak aşırı, birbirlerine karşı açık ve koyu aşırı, ve böylece bunu anlamak zordur Düşük ya da yapay ışık,. Farklı mesafelerde konularda bir dizi için tüm.
1/3.2 temsil etmek "-sensörlü rekabet, ben HTC bir X ve bir S ile sona erdi, hem görünüşte aynı kamera ünitesi ile, durumda merak edildi. Evet, 4S bir Apple iPhone 'biraz daha az üretildi olurdu güneşte 'dış çekim bilenmiş, ama çoğu gözlemci bir X / S düşük ışık ve zorlu durumlarda yenmek için Android kamera birleşimi olduğunu düşünüyorum. Not diğer özellikleri arasında, HTC telefonları LED flaş değişken parlaklığa sahip, bu da hangi yakın kesimlerde yardımcı olur.
Zorlu konularda benim ihtiyacını karşılamak için, benim için başlı ( ) ve aynı zamanda onu çevreleyen yolların bazıları. Bol ayrıntı, çok karışık aydınlatma kapalı bir sürü yapışacak ilgi Plenty.
Bazı durumlarda hala tüm 'meydan, üç Xenon-donatılmış Nokia görüntüleme amiral Ben (yani bir X) yarışma ile en iyi karşı açıkça 808 PureView daha bakıyordu diğerleri, birbirlerine karşı satmasına nasıl ilgilendi 'ışık koşulları, ben zayıf gösteren içine bu kameralı itmeye çalışıyordu.
Test 1: Herald kokpit detay


Düzlemi içinde, hiçbir iç aydınlatma ve gölge her şeyi ile, kokpitte aşırı arama detayları çekim kontör pencerelerden ışık kıyasla. N82, N8, 808 sağ yakınlaştırılmış varsayılan 5MP PureView modunu kullanarak: Burada yukarıdan aşağıya doğru her üç telefonlarıyla fotoğraf ilgili ürünler şunlardır:


Burada ne ilginç bulmak N82 küçük olduğunu ve büyük sensör açıkça alt olmasına rağmen, merkezi N8 en 12MP fotoğraf kırpma net ve 808 en 5MP PureView-yakınlaştırılmış versiyonu daha doğru olmasıdır. En Maksimum zoom, PureView gürültü azaltma oyun değil çünkü. Orada 808 imajını biraz daha ayrıntılı, ama bu ilk testin paket Nokia N8 kamera yaptım ne kadar iyi bir iş!
İlerlemek ...
Test 2: Modeller, loş ışık, camdan

Bu durumda flaş (elbette) olmadan ekran cam üzerinden çekilen oldukça güzel bir İkinci Dünya Savaşı planör sahne:






Bu durumda ilk planör burun, bir odak noktası seçmek zorunda, çünkü en azından değil almak için gerçekten zor bir çekim. Yukarıdan aşağıya, ekinleri: N82, N8 varsayılan 12MP çözünürlükte, varsayılan 5MP PureView modunda 808:








Ben burada söylemek için gidiyoruz ne olduğunu biliyorum - ve haklısınız. N8 en fotoğraf daha net ve daha ayrıntılı, ancak daha sonra 12 megapiksel vurulma oldu - 808 Burada varsayılan 'Otomatik' 5MP modunda kaldı, karşılaştırma gerçekten N82 tarafından vurulma 5MP fotoğraf olmalıdır bu durumda, en . Eğer çözünürlük için maksimum detay açısından 808 daha büyük sensörü ve PureView örnekleme avantajlarını görebilirsiniz Bunun üzerine.
Nokia 808 de 5MP PureView modu rakip akıllı telefonlarda 8MP görüntüleri (X, bunların daha sonra örneğin HTC Bir) 'den (eğer daha fazla değil) çok ayrıntı ortaya çıkarır iddia ediyor. Gerçekten de doğru olabilir, ama bu ancak 'saf' bir 5MP görüntü olduğunu bana hemen malumu olabilir, mükemmel bir 12MP fotoğraf detay ile rekabet edemez.
Test 3: kapalı ışık, uzak gökcismi

Kapalı / dolaylı ışık sensörü ve optik gerçek testi uzakta, 50 metre civarında bir duvar üzerinde ayrıntılı bir işaret:







Her durumda ben işareti odaklanmak için elimden geleni yaptım, ve ürün burada net alarak, her telefon ile birkaç fotoğraf çektim. Yukarıdan aşağıya, ekinleri: N82, N8 varsayılan 12MP çözünürlüğü, varsayılan 5MP PureView modunda 808 doğru, ancak yakınlaştırılmış:




N8 yerli 12MP çözünürlük karşı 808 - - Yine devam iki karşılaştırmalar var PureView Yakınlaştırılmış görüntü alt kırpma, N8 en kırpma çok daha fazla ayrıntı var o kadar 'canlı' olarak görünmüyor olsa bile Çıplak gözle. Orada etkin piksel boyutu (süregiden örnekleme var yani) şimdi daha küçük olduğu için biraz daha fazla gürültü de, ama en azından kullanıcının bir dereceye kadar görsel zoom yarar görebilirsiniz.
N82 yerli 5MP görüntü karşılaştırma işaretlenir - Eğer (yakınlaştırılmış yani zaman) gerektiğinde 12MP N8 daha detaylı çözebilecek bir 5MP kameraya sahip olarak 808 PureView anlatabilir misiniz sanki bu kadar, günlük oturduğundan emin yarar ile daha temiz ve anlaşılır olacak.
Test 4: detaylı seçmek dışarı Zayıf ışık,

Sensörü ve optik bir başka gerçek testi, motor egzoz içindeki detay, bir metre uzakta, dolaylı / kapalı ışığı, izin yok Flaş:



Yukarıdan aşağıya, ekinleri: N82, N8 varsayılan 12MP çözünürlükte, varsayılan 5MP PureView modunda 808:



PureView çalışır şekilde büyük bir örnek. Orta atış ekstra piksel detaylı ve küçük N82 sensör göre N8 için toplanan ekstra ışık gösterir, ancak dijital ses ve renk belirsizlik çok şey var. Alt kırpma, çok daha düşük çözünürlükte ancak PureView modda, çok daha iyi renk tutarlılığı ve, belki, daha hoş bir ayrıntı gösterir. Gerçek bir dünya fotoğrafı, ben hala çok örnekleme yarar korurken, kare / dökümü final çekirdek konunun boyutuna getirmek için, 808 küçük bir şekilde yakınlaştırmak için cazip olmuştur ediyorum.
Test 5: Statik kapalı atış, 2 metre, flaş izin

Karışık çiçek modellerinden bir duvar duvar ile, Xenon flaş girin, bir tripod üzerinde metre uzaklıkta bir çift vurdu:



Yukarıdan aşağıya, ekinlerden: varsayılan 12MP çözünürlük, 808 8MP PureView modunda bu süre içinde N82, N8:





PureView çalışır şekilde güzel bir örneği. N82 kırpma şey andıran sensörü veya JPG eserler için çiçek deseni azalttı ve 'M' kenarları ve testure tatmin edici değildir. Eğer 12 megapiksel beklediğiniz gibi N8 kırpma, daha ayrıntılı ve çiçekleri görmeye başlayabilirsiniz, artı mücevher bazı detaylar var. Ama 808 PureView kırpma neredeyse mükemmel çiçek deseni gösteren, artı 'M' ve bütün tasarım renk aynı zamanda üzerinde görülmesi olduğu düzgün kenarlı, benim favori 8MP PureView modunda burada, uzak diğer iki estirir.
Karışımı bir rakip smartphone kamera tanıtmak Zaman. Bu durumda HTC Bir S (daha sonra bu parça aynı şekilde donatılmış bir X çekim) ....

Orta sınıf bir nesneden Detay: Test 6

Bu durumda, Fairey Jet Geodyne (! Airwolf önce tam on ya da iki) üst kısmında, rotor odaklanarak:





Sol üst Saat Yönünde: N82, N8, 38MP modunda 808, HTC Bir S:











Burada ilk paket eski beş yıl 5MP sensörü ile Nokia N82 8MP onun sensörü ile 2012 HTC Bir S daha iyi sonuçlar üretmesidir. Fark kesinlikle Nokia Carl Zeiss optik - bu kılan farktır. Ben o zaman bu dikkat ve Bir S burada karşılaştırmalar geri kalanının çoğu için bir X geçti yüzden bir şekilde, hatalı olduğunu bile merak vermedi.

Daha sonra daha detaylı N8 bitkisel ve (biraz gürültülü de olsa) daha ayrıntılı Nokia 808 38MP ürün var. Bu yönetilebilir daha sonra görüntüleri kesmek için hoops üzerinden atlamak zorunda bile, ham sensör neler yapabileceğini gösteriyor.

Deney 7: Kapalı, yapay ışık, pub atış

Yerel han çekilmeden, James Honeyball ve Trevor Bennett ile görüştü. Aktörler (!) Olarak işe, o zaman yani 'şerefe' demek için bir araya clink kendi gözlük hareket, onları tekrar tekrar aynı eylemi yapıyor vurdu. Bu yüzden düşük ışık hareketli nesnelerle var ettik. Bu tipik bir pub / parti atış ve üç Nokianın ve Xenon flaş (gerçekten) parlayacak gereken yerde de var.




Yine, sol üst köşeden saat yönünde: varsayılan 5MP 'otomatik' modunda N82, N8, 808, HTC Bir S:





Ben zor burada N82, N8 ve 808 çekim ayrıldığı tespit, Xenon flaş her durumda hareket dondurma harika bir iş yaptı. HTC Bir S sonuçları öngörülebilir, LED flaş ile gecekondu ona sahiptir. Dünyanın kameralı telefonların% 95 fotoğraf partiler ve etkinliklerde tam çöp vardır nedeni budur. Ben bir kazanan almak olsaydı varsayılan çözünürlüğü yüksek olan ve daha sonra düzeltme veya bir parti ek kırpma için daha fazla yer var, çünkü bu N8 olabilir. Sonra tekrar, N82 ve 808 güçlü flaşları mevcuttur, böylece insanların daha uzak olan gerçek bir grup atış daha iyi olurdu. Hatta bu yüzden onur bu popüler kullanımı durum için tüm yuvarlak.
________________​
Ben 5MP N82 'eski' performans şaşırdım söylemek zorundayım - Ben bu genellikle sağlanması, 8MP bugün rekabet, Carl Zeiss optik sayesinde ve korumalı kamera cam outperforming olduğunu ne kadar iyi unutmuştu şekilde herhangi bir parmak leke veya toz vardır. Eğer göz önüne alındığında 50 £ ya da öylesine şimdi N82s pick up, geri kameralı cep telefonu kadar bir pazarlık için gözlerini açık tutuyor tavsiye ederim.

__________________






Özellikle doğrudan 808 PureView karşı, poorish ışık koşullarında iyi olmayan Nokia kamera ile rivayete, HTC Bir X koyarak olsa Kullanıcı 2012 telefonları ile devam edelim. Yine, herhangi bir alanda 808 yenmek için bir X kamera bekliyor değilim, ama her durumda zafer marjını ilgileniyorum.
Ben de daha ayrıntılı örnekleme ve düz, maksimum zoom, ham sensör çözünürlüğü detay için gidiyor terk çözülmesi alır ne kadar PureView zoom gerçek dünya durumlarda nasıl gerçekten yararlı ilgi, yani ediyorum. Yani, aşağıdaki karşılaştırmalar, biz üç bitkileri her var. Üstüne Bir X sahnenin bir ürün olduğunu ortasında 8MP PureView modunda ve altındaki 808 bir ürün olduğunu 8MP modunda 808 bir ürün ama tam içeri yakınlaştırılmış
Test 1: Ortalama hafif, orta mesafe ayrıntılı

Biz, bu nedenle burada 'elma için elma karşılaştırarak' konum aynı 8 megapiksel çözünürlükte bir X ve 808 her zaman çalıştırdığınız hatırlıyorum - bulutlu koşulları ile, gerçekten her sensörün çözümleme gücünü uzatmak istedim. Burada daha geniş bir sahne var:






Ben yarım yol boyunca mülkiyet üzerinde (tam anlamıyla ve mecazi) küçük 'SATILDI' işareti odaklanan edildi. Yukarıdan aşağıya, burada ürünlerdir. Yine, HTC Bir sonra X, Nokia 808 8MP PureView, ikincisi fakat sensör üzerinde 1:1 piksel kullanıma bizi aşağı alarak, PureView kayıpsız zoom kullanarak yakınlaştırma:





Her şeyden önce, üst iki ekinler arasındaki fark, her ikisi de aynı 8MP çözünürlüğünde. Nokia PureView mükemmel 'piksel' sistemi üreten 'yol hakkında uzun uzadıya gitti ve böylece benzer anma kararı diğer kameralara göre daha ayrıntılı çözümleme biter oldu - Bu karşılaştırma da bunu göstermektedir. , Üst iki ürünlerde herhangi bir detay bak süs top, sağ alt örneğin, ve daha fazla detay ve netlik göreceksiniz. Işareti kendisini bakın ve farkı dramatik - metin okunabilir ve temiz ve çirkin eserler vardır. Eylem PureView, gerçekten.
Şimdi ikinci ve üçüncü ekinler arasındaki farka bakın. Eğer PureView zum kullandığınızda, örnekleme / süper-piksel faydaları kaybedersiniz. Böylece üçüncü ürününü daha fazla dijital 'gürültü' vardır ve netlik ve renk bir bakış açısı bu kadar tatmin edici değildir. (Eğer 3 kat yakınlaştırma ile tahmin edebileceğiniz gibi) belki de üç kat daha fazla değil, ancak biraz daha - Ancak, denetim için daha fazla ayrıntı vardır. Gerçek dünya çekimleri için yakınlaştırma değerinde veya 'saf' görüntüleri var geri asmak için mi olsun gelince, sana her konuda garanti çerçeveleme gibi hissediyorum sadece zum kullanması gerektiğini söylemek istiyorum, yaratıcı kullanmak yani, değil Bu konuda çok fazla endişelenmeyin. Unzoomed kalın ve muhteşem görüntü kalitesi elde edersiniz - biraz yakınlaş ve daha ayrıntılı ve bazı örnekleme olsun - bir çok zoom ve maksimum çözülebilir ayrıntı almak, ama her halükarda sonuçlarından memnun olacağım.
Test 2: İkinci ışık ve karanlık, detay Extremes

Şimdi güneşi ile, 40 metre awat çevresindeki gölgede bir kapı odaklanmış. Burada daha geniş bir sahne var:




Sen altında bu telefonu kameraları atıyorum ne kadar stres altında Kırpma derecesi görürsünüz! Yukarıdan aşağıya, burada ürünlerdir. Yine, HTC Bir sonra X, Nokia 808 8MP PureView, ikincisi fakat sensör üzerinde 1:1 piksel kullanıma bizi aşağı alarak, PureView kayıpsız zoom kullanarak yakınlaştırma:



Oldukça yüksek genel ışık seviyeleri ile ve son derece geometrik konuda ayrıntı, bir X kamera daha iyi burada biraz sayılırdı, ama fotoğraf her şeyi hala ortada 8MP PureView kırpma daha gürültülü, daha az hassas ve çirkin. Sadece, örneğin sağ drainpipe bakmak, artı yanında duvarın renk saflık.

Daha önce olduğu gibi, alt kırpma ekstra detay (bir 38MP sensör üzerindeki ham pikseller kullanarak beklediğiniz gibi) verir - örneğin, duvar süslemeleri bakın. Yine, saflık pahasına ve sadece siz ve fotoğraf ne istediğimi bilginizi belirleyebilirsiniz detay 'en iyi' olduğunu. Örneğin, olduğu gibi yazdırabilir veya bitkisel bir kısmını dışarı ve sonra TV / projeksiyon için, web kullanımı için, ve böylece, bu baskı planlıyoruz?
Test 3: Çok düşük ışık, konu bir 1 metre

HTC Bir X uzak Nokia kameralar vardır, düşük ışık koşullarında kamera akıllı telefon dünyasının tartışmasız kralı, bu yüzden güçlüyüm olarak en kadarıyla test sorayım. Bu durumda, kasvetli bir odada kapalı bir resim bir baskı, izin flaş (oyun sahasını eşitlemek amacıyla) ile yaklaşık 1 metre mesafeden alınır. Burada daha geniş bir sahne var:



Flaş izin ile, optik ve sensör özelliği bakıyoruz - Bir X kamera çok-onlara çevrildi 'Back Side Işık' sistemi vardır unutmayın. Yukarıdan aşağıya, burada ürünlerdir. Yine, HTC Bir sonra X, Nokia 808 8MP PureView, ikincisi fakat sensör üzerinde 1:1 piksel kullanıma bizi aşağı alarak, PureView kayıpsız zoom kullanarak yakınlaştırma:




Orijinal resim su renk kullanımı, detayları en biraz tasarım (ahem) tarafından bulanık anlamına gelir, ama biz minnetle kullanılmasına rağmen, resmin adından at "Tatlı Su Bay" (başkasının olmuştur?) Bakabilirsiniz BSI, bir X kamera tamamen bulanık ve çirkin ayrıntı burada, let me down - bunu önceden ne dediğini bilmiyordum eğer başlığı bile okuyamıyor. Diğer taraftan, 8MP PureView sürümünde, baskı çerçevesinin gerçek hayatta olduğundan daha çok beyaz, solgun vardır ama hepsi netlik ve detay açısından bağışlanır.
Daha önce olduğu gibi, sürüm yakınlaştırıldığında küçük bir detay ekler - ama çok olduğunu ve ham gürültü sensörü ve belirsizlik görme pahasına.

Yukarıdaki üç bin kelime ve düzine kadar örnekler Sonuç? Sade bullet point terimlerle ifade edelim:

  1. Hatta 2008 Nokia N82 kamerayla karşılaştırılabilir ve bugünkü olmayan Nokia amiral gemileri olan kameralar (örneğin iPhone 4S/Galaxy S III / Bir X), üstün bazı durumlarda
  2. 2010 Nokia N8 kamera hala önemli ölçüde önümüzdeki Nokia dışındaki rekabet
  3. Ile kullanılan varsayılan (12MP sensör 9MP kırpma) ayarları, Nokia N8 üzerinde çözünürlükleri genellikle (ışığına bağlı olarak) kullanarak 808 PureView daha ayrıntılı ve net fotoğraflar üretebilir onun 5MP varsayılan. Kısmen bu kadar iyi ve yüksek özellikli N8 / kısmen bu aşağı 808 Nokia tarafından seçilen düşük çözünürlüklü varsayılan, olduğu idi. Gösterir
  4. Özellikle 8MP PureView moduna ayarlayın, Nokia 808, benim görüşüme göre, gezegen üzerinde herhangi bir telefon daha tüm ışık koşullarında daha iyi, daha ayrıntılı fotoğraflar üretir.
Ben aşağıdaki ayarları (tüm minnetle bir kameradan oturumu diğerine hatırladı) ile, 8MP Yaratıcı modunda kullanarak 808 ile (şimdiye kadar) en mutlu olduğuma bulma oldum:

  • AÇIK 'PureView'
  • 8MP
  • 16:09
  • Çok zarif
  • Canlı

- - - Eklendi - - -

kaynak http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/15148_Nokia_808_PureView_part_2a_cam.php

konuyu silin resimler yüklenmedigi icin
 


paşa06.40

paşa06.40

Üye
böyle bi konu açılması saçmalık bence biri 12 mp diğeri 41 mp neyini kıyaslıyosunuz ki herşey açık
 
man20

man20

Üye
üstelik resimlerde gözükmüo.
 
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Konu hiç olmamış.çeviri berbat resimler yok
 
KayraBey

KayraBey

Üye
Yazıyı kınıyorum.Nerden çeviri bu böyle.Bir tane cümle yok ki özne-yüklem ilişkisi olsun :)
 
Türe

Türe

Üye
Alıntının da bir düzeni var be kardeşim. :hmmm
 
Dimi3

Dimi3

Üye
Translate terk :ehe
 
Teom@n

Teom@n

Üye
Facia :D
 
Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
konuyu kapatın :S resimleride yükleyemedim becerisizlik benim :)
 
İncİnat

İncİnat

Üye
ya orijinal metni verin ceviririm ben :D ama uzun surer
 
pRime.

pRime.

Üye
Teşekkürler google translate.
 
uruno

uruno

Üye
Hay google sesli transleytin beni,
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt