pRime.
Üye
Developer'ın türkçesi'ni bilmeyen yok sanırım burda. Konuya gelecek olursak qt api mapping tool tamamen bu iş için tasarlanmış birşey.Developer'in daha Türkçe'sini bilmeden saçma sapan konular açıyorsunuz, kolay gelsin.
soneday sen de qt yi bilmede yorum yapıyorsun ya bir uygulama yaz qt de hem s60v5 hem S^3 hem de meamo-meego uyumluluğu oluyor direk ne diyim başka hem burda nokia bu aracı geliştiricilere dağıtacak ve tek istediği senin bunu çevirmen ve sonra o uygulama nokia store da
Qt anlayışınız bir programalam dilimi? Hatırlatayım, Qt sadece geliştirici bir uygulamadır, kullanılan programlama dili C'nin soyağaçlarıdır yani Qt'de kullanılan di'dır bu nedenlede, birçok platforma uyum sağlayabilir ama unutmayalım, bu Qt, Nokia'nın elinde olduğu sürece, diğer işletim sistemlerinden taviz gelmezEvet, fakat biz burada Qt APIlerinden ve Qt den bahsediyoruz. Carbide.C den degil. Ki zaten sabahtan beri bunu anlatiyorum.Bu arada Qt de normal C nin kullandildigini da biliyorsundur Coklu platform idesi oldugundan.
Yanlis anlamayin ama kafanizdan kelime turetiyorsunuz. Mesajda Qt nin bir C idesi oldugunu belirttim. IDE nin anlamini biliyorsunuzdurben zaten Qt'de 4 adet uygulama geliştirdim kendim, tek build ile, s60v5 ve s^3de çalışabilliyor sis dosyası maemo,dada ayrı build edebiliyorsunuz... Port işinde Demek istediğim, bu işi yapabilmek için PORTALANACAK UYGULAMANIN KAYNAK KODLARI GEREKLİDİR bu programlama işi kolay değildir, yani benim kişi bireysel geliştiriciler bu işi yapamaz, ancak gameloft, herocraft gibi firmalara sağlanan birşeydir bu sistem, örneğin direk .apk dosyasını .sis'e çevirmek diye birşey olamadğı gibi, bir uygulamayı başka telefonda adam gibi çalışması için o platformun api temellerine uyuşturulması gereklidir.Mesela, bir arkadaş "OYUNLARDA DAHİLMİ" diye sevinmiş, bir umut doğmuş, ama yapımcı firmalar dahil bunu yapmaz......boşa ümitlenmeyin......SYMBIAN ÖLDÜNokia bu araçları daha önce çıkartmadımı sanıyorsunuz? 2009 yılında ios uygulamalarını direk port etmek için carbidfe c++ ya plugin çıkarttı bunu geliştiricilere dağıtacaktı ama ne oldu tutulmadı, ölüyü diriltmeye çalıştı nokia, yani symbianaşimdide böyle yapmaya çalışıyor, ama tutulmayacak bu nedenle ümitlenmeyinkoaly gelsin----------Eklendi @ 23:41:02 ---------- Yazıldı @ 23:35:42 ----------Qt anlayışınız bir programalam dilimi? Hatırlatayım, Qt sadece geliştirici bir uygulamadır, kullanılan programlama dili C'nin soyağaçlarıdır yani Qt'de kullanılan di'dır bu nedenlede, birçok platforma uyum sağlayabilir ama unutmayalım, bu Qt, Nokia'nın elinde olduğu sürece, diğer işletim sistemlerinden taviz gelmez
Bana Android'in Uygulamalarından başka işe yarar elle tutulur bir özelliğini söyle; ben de Symbian Belle'yi söyleyeyim.
Android'de Benim Dikkatimi Uygulamaları Pek Çekmez. İşlevselliğini Arkplanın Hareketli Olması Vs. vs. Çekti Dikkatimi. Fakat Yinede Batarya Olayı Alien Dalvikin İşlemci Performansı Düşürmesi Vs. Pekde İç açıcı Bir DUfrum Değil. Andoridde Gördüğüm Artı Yön (Benim için Symbian'da Olması Gereken Şey) Hareketli Arkaplandır.
kardeşim son noktayı koydun bunun üzerine söz soylenmez bnde programcıyım ve bu portlama işi gerçektende baya zor işler
Symbian olağanüstü bir işletim sistemi. Menüsü olsun ana ekranı olsun hiç dağınık değil. Belle çıkınca performans artacak. O kadar az cpu ve ram le yapılması imkansız olan birşeyi başarıyor Nokia.Vallahi soner abi bence symbian ölmedi.belle ile bunu göreceğimize inanıyorum.ram indirgenmesi müthiş.tarz bana önemli değil.kullanışlı olsun yeter ki symbian^3 çok rahat kullanılıyor.eğer şirketler oyunları portlamazsa da çok sorun değil..herşey oyun değil sonuçta
Bunu Fandroidlere anlatmak cok zor isteSymbian olağanüstü bir işletim sistemi. Menüsü olsun ana ekranı olsun hiç dağınık değil. Belle çıkınca performans artacak. O kadar az cpu ve ram le yapılması imkansız olan birşeyi başarıyor Nokia.
aynenyani ben bakıyorum diğerleri(isim vermiyorum) symbian^3 kadar estetik ve kullanışlı değil.s^3 de bir hiyerarşi var.çekici duruyo yani
Symbianın popüker olması smartphone lerde değil symbianla değil symbian 3 ile androidi kıyaslayacaksınki böyle bir durumda symbian çok aşşağıda kalır. Nokia zaten işletim sistemiyle alakası yok yeterki telefonu çalıştırsın mantığına dayatmışlar işi. Bu yüzden symbiandan pek umut yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?