Haber Samsung Ve Htc Cihazları Hile Nedeniyle Benchmark Listelerinden Çıkarıldı!

Sponsorlu Bağlantılar

meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Ve Htc Cihazları Hile Nedeniyle Benchmark Listelerinden Çıkarıldı!
piyasadaki önemli benchmark servislerinden biri olan futuremark Note 3 ve htc one'ın da icinde oldugu birçok samsung ve htc cihazını benchmark listelerinden çıkardı, nedeni ise bu cihazların ve firmaların dürüstlük politikasına bağlı kalmamaları olarak belirtti. Hile söylentileri de çoğu kullanıcı'nin da guvenini sarsmıştı, bu haberden sonra da kullanıcıların benchmark testlerini referans olarak görmeleri de azalacak gibi.

Never Back Down

Never Back Down

Üye
:) note 3 yalanmı oldu şimdi
forever g2 <3

Never Back Down

Never Back Down

Üye
:box

PriZm

PriZm

Üye
Bu arada şu konuya da açıklık getirelim.

CPU/GPU nun benchmark sırasında max değere alınması bir hile değildir.Tam tersine, her CPU/GPU da olması gereken birşeydir.

Sonuçta adı üstünde "benchmark" lar dan bahsediyoruz.programın donanımı sonuna kadar zorlayıp max puan alması doğru yoldur.Firma aksini iddaa edip skorları siliyorsa bu onların yanlışıdır.

İnşallah bu haber doğru değildir.Profesyonel bir benchmark firmasının bu denli tecrübesiz davrandığını düşünmek istemiyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: abdurrahmancam
meg1ddo

meg1ddo

Üye
    Konu Sahibi
aslinda sadece samsung ve htc degil, anandtech bu tarz hileyi lg ve asusun da yaptigini soylemisti, kendi testlerinde cogu telefonun bu hileye basvurdugunu bunlarin arasinda g2 dahil ama mesela nexus 4, nexus 7, moto x ve moto razr'da bu tarz bi hile olmadigini soylemisti, aslinda samsung'da bunu tamamen yalanlamadı hatta kabul de etti ama sadece benchmarklarda degil diger uygulamalarda da yuksek performanslarda calistigini iddia ediyor.

Son düzenleme:

Samet.25

En guzeli yuklersin istrdigin oyunu bakarsin cihazinin performansina

PriZm

PriZm

Üye
İşte bunu yapmak hile değil.Zilyon kadar bu konuda tecrübem varsa bunun hile olmadığını biliyorum.

Samet.25

İşte bunu yapmak hile değil.Zilyon kadar bu konuda tecrübem varsa bunun hile olmadığını biliyorum.
Bencede bu durum hile degil sonucta beanchmarklar telefonu maximum seviyede zorlamak zorunda telefonun tum gucunu kullanmak zorunda bunu hile diye yorumlayan kisiler yanilir ama markalar farkli bi hile diyebilecegimiz biseyler yapip bunlari telefon cikmadan once sizdiriyolar ise bilemem zaten ben telefonlar cikmadan sitelerin fotograf koyarak tasarim bu filan demesine inanmiyorum firmalar bilerek sizdiriyo musterinin nabzini olcuyo firmalarda beancmarklari bu sekilde bisey yapiyosa bilemem

KayraBey

KayraBey

Üye
Replika s4 mini'nin 34.000 civarı puan alması gibi bir hile mı acaba? :D

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Bu arada şu konuya da açıklık getirelim.

CPU/GPU nun benchmark sırasında max değere alınması bir hile değildir.Tam tersine, her CPU/GPU da olması gereken birşeydir.

Sonuçta adı üstünde "benchmark" lar dan bahsediyoruz.programın donanımı sonuna kadar zorlayıp max puan alması doğru yoldur.Firma aksini iddaa edip skorları siliyorsa bu onların yanlışıdır.

İnşallah bu haber doğru değildir.Profesyonel bir benchmark firmasının bu denli tecrübesiz davrandığını düşünmek istemiyorum.
Zorlamayı benchmark uygulamasının yapması gerekir samsungun değil benchmark programlarının belirli bir zorlaması var buna göre bir kıyaslama yapılıyor samsungda kendi bir müdahalede bulununca hile yapmış oluyor her marka her telefonunda bunu yapsa haklısın ama samsung ve htc ortama uymalıydı ortamın samsunga uyacak hali yok

PriZm

PriZm

Üye
Bu durumda benchmark uygulamasının sadece belli bir oranda zorlaması bile hatalı demek oluyor.Yine bu durumda Samsung ve hTC'nin suçu yok..

PriZm

PriZm

Üye
Bencede bu durum hile degil sonucta beanchmarklar telefonu maximum seviyede zorlamak zorunda telefonun tum gucunu kullanmak zorunda bunu hile diye yorumlayan kisiler yanilir ama markalar farkli bi hile diyebilecegimiz biseyler yapip bunlari telefon cikmadan once sizdiriyolar ise bilemem zaten ben telefonlar cikmadan sitelerin fotograf koyarak tasarim bu filan demesine inanmiyorum firmalar bilerek sizdiriyo musterinin nabzini olcuyo firmalarda beancmarklari bu sekilde bisey yapiyosa bilemem
Aynen öyle.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Hayır hepsini aynı işleme tabii tuttuğun için sorun olmuyor

PriZm

PriZm

Üye
Benim bildiğim "KESİN" birşey varsa o da benchmarkların donanımı sonuna kadar zorlaması gereğidir.Eğer zorlamıyorsa, çok yüksek donanımlı bir cihazı benchmarkdan geçirirken skorlar tutarlı olmaz.

Yani bu kesin olan bilgiye göre bu durumda benchmark firması hatalı durumda oluyor.Ki bana bu hatadan daha çok saçmalık olarak geliyor.

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Diyelimki donanımı sonuna kadar zorlamadığı için aldığı puan %5 hatalı çıkıyor eğer hiç bir telefonda hile yapılmazsa hepsinin sonucunda %5 düşme olacak demek oluyor sonuç olarak bu cihazların sıralamasını değiştirmez sadece her cihazın puanı %5 düşer o kadar

PriZm

PriZm

Üye
Sapma oranının %5 den fazla olduğunu belirteyim.