Samsung S8500 Wave, S8530 Wave II Soru-Cevap

Sponsorlu Bağlantılar

SeRD44R

Üye
Yeni jenerasyon usb sarjlı telefonları 17 18 saat sarj etmenize gerek yoktur, zaten telefon %100 oldugu anda telefona giden elektriği keser tasarruf ve batarya ömrünün kısalmaması için

viranufuk

viranufuk

Üye

bu sitede paralı oyunların hex eitörle bedav oynannacığını söylüyor galiba çözebilen varsa anlatsa sevinirim bu arada konuyu yanlış yere açtıysamsa özür dilerim

--------------- Ekleme ---------------

bide bu sitede real fotbol var naısl atıcaz dediklerini yaptım tel yüklerken sadece bi tele yüklenir diye bi hata msj aldım bi incelerseniz ustalara duyurulur

zeusahmet

zeusahmet

Üye
altyazıyı telefona atıyorum film ile aynı isim yapmaya çalışınca aynı isimde dosya var deyip kabul etmiyor kendi isminde de bırakınca altyazıyı görmüyor ne yapabilirim ?

acil yardım lütfen

skull_355

Üye
arkadaşkar daha önceki sonumu biliyorsunuz wireless sorunu olduğunu söylemiştim perşembe günü telefonu maltepe servis merkezine götürdüm cuma günü aradım sordum arızası ne diye çözemediklerini söylüyor ama bir kaç test yapçaklarını sorun devam ederse ana kartını değiştireceklerini söyledi telefon daha 3 haftalık bu arad bense değiştirmemesinden yana olduğunu söyledim ve cumartesi saat 11:00 de arayacaklarını söyledi bugün bekledim aramadılar yine ben aradım adamlara tel ne oldu ne yapıyoruz dedim adam bana parçayı bekliyoruz diyorlar ne parçası diye sordum adam ana kartını değiştirecez dedi o anada deliye döndüm adamlara değiştirilmemesi konuda uyarmıştım 3 haftalık telefon niye parça değiştirtim bende değiştirilmicek kardeşim bana o zaman yeni tefon verilceğini söyledim adam bir şartları bakmam lazım dedi bak bakalım dedim 10 dk. sonra aradı ve bunun bir kaç günün içinde belli olacağını söyle tamam dedim ama söyledikleri dikkate alın dedim eğerki pazartesi veya salı günü yeni telefon vermezlerse canlarını çok sıkıcam patronum tüketici haklarındaki bir çok kişiyi tanıyor durun bakalım gelişmeliri size duyurucam

wolvarine5

Üye
Arkadaşlar merak ettiğim birşey var..bazı internet sitelerinde görüyorumda,bazı Samsung Wave modellerinin ana ekranında menu ikonu var..bizimkinde ise yok nedeni nedir acaba..??yani ana ekrandayken menuye orta tuşa basmadan gecile biliyor,menudan ise yine aynı ibareden ana ekrana gecile biliyor..ama bizim türkiyedekilerinde yok..acaba ayarlardan falan eklene biliyormu bu özellik yoksa Firmware farklılığındanmı kaynaklanıyor bu özellik..yani bizimkiler neden öyle değil..??

alpdsi

alpdsi

Üye
bilgi için tşkler

batuhan TEMEL

batuhan TEMEL

Üye
Arkadaşlar merak ettiğim birşey var..bazı internet sitelerinde görüyorumda,bazı Samsung Wave modellerinin ana ekranında menu ikonu var..bizimkinde ise yok nedeni nedir acaba..??yani ana ekrandayken menuye orta tuşa basmadan gecile biliyor,menudan ise yine aynı ibareden ana ekrana gecile biliyor..ama bizim türkiyedekilerinde yok..acaba ayarlardan falan eklene biliyormu bu özellik yoksa Firmware farklılığındanmı kaynaklanıyor bu özellik..yani bizimkiler neden öyle değil..??

bazı widgetlarla sende ekranına böyle şeyler koyabilirsin kısayol olarak..o widgetları bulman lazım yada kendin bi widget yapman lazım:hmmm:hmmm

wolvarine5

Üye
örnek olarak menü witgwt'ini ana ekrana nasıl koyabilirim..yani zaten menu witget'i yokki bende koyayım,sendede yoktur heralde..yada nasıl yazabilirim varmı programı falan??Aslında asıl sorum şuydu,telefon ana ekrandayken yada menüdeyken en altta 3 tane kısa yol tuşları vardırya (örnek:tuşlar,rehber ve mesaj),işte oraya menu ibaresi koymak istiyorum(yani orta tuşa basmadan menüye girebilmek için)..hatta bu özellik menüdeykende home tuşuna dönüşüyor..Yabancı sitelerden wave videolarını izlersen yada internette görsellerde wave diye aratırsan,sorumun ne olduğunu daha iyi anlayacağını umuyorum..??

batuhan TEMEL

batuhan TEMEL

Üye
örnek olarak menü witgwt'ini ana ekrana nasıl koyabilirim..yani zaten menu witget'i yokki bende koyayım,sendede yoktur heralde..yada nasıl yazabilirim varmı programı falan??Aslında asıl sorum şuydu,telefon ana ekrandayken yada menüdeyken en altta 3 tane kısa yol tuşları vardırya (örnek:tuşlar,rehber ve mesaj),işte oraya menu ibaresi koymak istiyorum(yani orta tuşa basmadan menüye girebilmek için)..hatta bu özellik menüdeykende home tuşuna dönüşüyor..Yabancı sitelerden wave videolarını izlersen yada internette görsellerde wave diye aratırsan,sorumun ne olduğunu daha iyi anlayacağını umuyorum..??

sorunu anladım youtube da izledim..ama bunun nasıl yapılacagını bende bilmiyorum yeni fw farklılıgından kaynaklanıyo olabilir belkide biz yapmayı bilmiyoruzdur öğrenirsem yazarım buraya..widget olayına gelincede o widget bendede yok yabancı ülkelerdeki samsung wave lerde var galiba baska bi videoda görmüştüm çünkü..widget ı kendin yazman cok zor ve karısık bi durum ona hic girmeyelim..:oke::oke::oke:

caneryendi

caneryendi

Üye

bunu bende çok merak etmiştim araştırmalarım sonucunda o tellerin test amaçlı olduğunu öğrendim yani seri üretimlerede böyle bir olay yok ... hepsi aynı

wolvarine5

Üye
senin dediğin gibide olabilir "caneryendi"..ama bence uülkelere göre farklı versiyonlar satıyorlar..örneğin benm wave den önceki telefonum samsung monte idi..ve yurd dışındaki modellerde "task maneger" varken bizim türkiyede satılanlarda yoktu mesela..hatta internetten araştırmıştım bir aralar,ve forumlarda başka ülkelerin FW larında bu özelliğin monte için mevcur olduğunu görmüştüm..ama hiç yemedi tenemek..galiba Wave içinde aynı şey gecerli,bence başka ülkelerin Wave modellerinin FW versiyonlarından kaynaklanıyor..Zaten güzel bişey olmasa bence çok takılmazdım..Ama youtube de izlediğim videolarda bu özellik çok hoşuma gitti..hatta orta tuşu kullanmamak telefon için sağlıklı bile bence..Hem menüler daha şekilli açılıp kapanıyor..Hatta önceleri şu şekilde yapabilirim diye düşünmüştüm: tuşlardan Administration'a girebilmek için (*#5239870*#) bu kodu giriyorsunuz,sonra çıkan menüden Pre-configuration'e girip,şifresi olarakta (*#27236*#) bu şifreyi girip,burada ülke değiştirmesi yapıp belki birşeyleri değiştiririm zannetmiştim ama olmadı buda..Gerci ülke değiştirmesi yapıp yapmadığınıda tam bilmiyorum ama yinede öyle gibi geldi bana..Sizde dediklerimi denerseniz ne demek istediğimi anlarsınız arkadaşlar..Ama dikkat edinde yannış yada dediğimden başka şeyler yapmayın..Genelde hepimizinki Pre-configuration olarak TUR olarak özükecektir..Değiştirdiğinizde bütün yüklediğiniz uygulamalar gider ama dikkat edin lütfen..ben ilk günler denediğimden pek sorun olmamıştı..Yani başka ülke secerken bir nevi HardReset atılıyor makineye..ama yinede denemek isteyen deneye bilir..

OxHy

Üye
senin dediğin gibide olabilir "caneryendi"..ama bence uülkelere göre farklı versiyonlar satıyorlar..örneğin benm wave den önceki telefonum samsung monte idi..ve yurd dışındaki modellerde "task maneger" varken bizim türkiyede satılanlarda yoktu mesela..hatta internetten araştırmıştım bir aralar,ve forumlarda başka ülkelerin FW larında bu özelliğin monte için mevcur olduğunu görmüştüm..ama hiç yemedi tenemek..galiba Wave içinde aynı şey gecerli,bence başka ülkelerin Wave modellerinin FW versiyonlarından kaynaklanıyor..Zaten güzel bişey olmasa bence çok takılmazdım..Ama youtube de izlediğim videolarda bu özellik çok hoşuma gitti..hatta orta tuşu kullanmamak telefon için sağlıklı bile bence..Hem menüler daha şekilli açılıp kapanıyor..Hatta önceleri şu şekilde yapabilirim diye düşünmüştüm: tuşlardan Administration'a girebilmek için (*#5239870*#) bu kodu giriyorsunuz,sonra çıkan menüden Pre-configuration'e girip,kodu olarakta (*#27236*#) bu şifreyi girip,burada ülke değiştirmesi yapıp belki birşeyleri değiştiririm zannetmiştim ama olmadı buda..Gerci ülke değiştirmesi yapıp yapmadığınıda tam bilmiyorum ama yinede öyle gibi geldi bana..Sizde dediklerimi denerseniz ne demek istediğimi anlarsınız arkadaşlar..Ama dikkat edinde yannış yada dediğimden başka şeyler yapmayın..Genelde hepimizinki Pre-configuration olarak TUR olarak özükecektir..Değiştirdiğinizde bütün yüklediğiniz uygulamalar gider ama dikkat edin lütfen..ben ilk günler denediğimden pek sorun olmamıştı..Yani başka ülke secerken bir nevi HardReset atılıyor makineye..ama yinede denemek isteyen deneye bilir..

Fransada yasiyorum . Telefonu Fransadan aldim menu ye ekrandan girmek için bir ozellik yok . Orta tusu kullaniyorum .

Bide arkadaslar Telefondan oyunlara bakilicak 2 bolum var birisi Samsung apps digerindede Hattin sirketinin ismi yaziyor hattin sirketinin ismindeki oyunlara baktim zaman Bir suru super oyunlar var ama tanesi 5.99 € Bu oyunlari ucretsiz bulucagin bir site filan varmi acaba ?

cataron

cataron

Üye
Arkadaşlar, benim sorum şöyle, şu an telefonum şarjda ve şarj cihazı ve telefon ısınmış durumda, usb de şarj olurken ısınma yoktu ama bunda var. Hatta şarj cihazı bahağı sıcak, bu bir sorun mu yoksa sizde de aynı mı?

OxHy

Üye
Arkadaşlar, benim sorum şöyle, şu an telefonum şarjda ve şarj cihazı ve telefon ısınmış durumda, usb de şarj olurken ısınma yoktu ama bunda var. Hatta şarj cihazı bahağı sıcak, bu bir sorun mu yoksa sizde de aynı mı?
Bende hiç isinma sorunu olmadi simdiye kadar . Sarj makinesinide Priz den çikarmiyorumda hep bagli .Her zamanmi ayni sorun oluyor yoksa sadece bi defami oldu sonra tekrar dene aynisi olursa aldigin yere danis istersen .

wolvarine5

Üye
fransadaki modellerin FW'larıda bizimkiler gibi olabilir..tam bilgim yok tabi.."cataron" arkadaşımızın avatarına bakarsan,ordada menünün en alttındaki 3'lü kısa yollarından en sağdakinin HOME tuşu yada ana menüdeykende MENU tuşu olduğunu anlayabilirsin..Benim demek istediğim daha kullanışlı ve telefon için yararlı bir özellik..Bizimkilerde neden yok yada nasıl yapabiliriz diye sormuştum ben aslında zamanında..Ama sanırsam yapmak mümkün değil gibi..Belki yabancı FW larla kazanılabilen bir özelliktir..Ama telefon içeriğini tükrçe tercih ederim :) O yüzden Vaz gectim bu sevdadan :D

birde şu benim verdiğim kodların,tam olarak ne olduğunu bilen arkadaşlar varmı acaba..?? :hmmm

batuhan TEMEL

batuhan TEMEL

Üye

ısınma sorunu bendede oluyor arastırdım biraz zararlı bişey degil cihazın 1Ghz işlemcisi oldugu icin ısınabilmesi dogal yani bide şarJ sırasındayken bataryada ısınabilir ama cihazın kasası celik oldugu icin cihaza hicbir zarar vermiyor ısınsada bişey olmuyor yani korkmayın :)

cataron

cataron

Üye
<Her taktığımda ısınıyor telefon ve şarj cihazı, kafama takılan şarj cihazı fazla ısınıyor.. 2.de usb den şarj olduğunda telefonda bu kadar ısınma olmaması. Büyük ihtimal sorun şarj cihazında diye düşünüyorum.

Kullanan yakın arkadaşıma da sordum ısınma var diyor, sanırım biraz sıcak olacak şarj ilişkimiz :)

havaci27

Üye
selam arkadaslar ben wavemı yurtdısından aldım acaba nasıl turkceye cevırebılırım sızlerden yardım beklıyorum !!!!bu 15 tllık kullanım kuponu varmıs nasıl kaydolup kullanacagız.. ve bırde telefonu pc ye baglayınca kıes otomatık acılıyor buraya kadar hersey normal fakat bıraz sonra mtp devıce bulunamadı dıyor ve o sırada ınternetde kapanıyor bır turlu baglayamıyorum pc ye .. bu sorularıma cevap beklıyorum sımdıden tesekkur edıyorum cevaplar ıcın !!

Fransada yasiyorum . Telefonu Fransadan aldim menu ye ekrandan girmek için bir ozellik yok . Orta tusu kullaniyorum .

Bide arkadaslar Telefondan oyunlara bakilicak 2 bolum var birisi Samsung apps digerindede Hattin sirketinin ismi yaziyor hattin sirketinin ismindeki oyunlara baktim zaman Bir suru super oyunlar var ama tanesi 5.99 &#8364; Bu oyunlari ucretsiz bulucagin bir site filan varmi acaba ?

bende arabıstandan aldım bende de ekstradan bır menu sımgesı veya sızınkılerden baska bır sey yok .. sanırsam bır fazladan al jazeera dıye wıdget var ..

djorhan

Üye
Eline Koluna Salık Kardesım

fordmuro

Üye
dostlar bu tlfnda akıllı kilit varmı yokmu bari onu söyleyin bu kaçıncı kez yazıyorum bi cevap veren olmadı..??

Üst Alt