S60v5 Telefonlar İçin Belle Talebinde Bulunuyoruz

Sponsorlu Bağlantılar

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Arkadaşlar herkes mesaj atıyor ama herkes farklı şeyler söylüyor. Biz de bu mesajı atalım

Ben Binlerce (Belki de Milyonlarca) "Nokia 5800
XM" Kullanıcısından Sadece Birisiyim. Ben Sizlerin
Nokia 5800 XM Cep Telefonu Modelinize Gereken
Önemi Vermediğinizi Düşünen İnsanlardan da
Sadece Birisiyim. Sizler Yeni Çıkarttığınız
Telefonlar için "Symbian Anna" ve "Symbian Belle" Güncelleştirmelerini Yayınladınız. Ancak
Bizler (Nokia 5800 XM Kullanıcıları) için Böyle Bir
Güncellemenin Mümkün Bile Olmayacağını Dile
Getiriyorsunuz. Sorarım Size: Bugün Dünyada
Nokia'nın En Çok Kullanıcısı Olan Telefon Modeli
Hangisi? Bu Kadar Kullanıcıyı Bir Hiçmiş gibi Sadece Yeni Model Bir Telefon Almaya İtmek için
Kenara Atmanız Kabullenilebilir Bir Durum Değil
Doğrusu. Dünya Üzerinde Kendisine Rakip Bile
Görmediğim Telefon Şirketi Olan Nokia'dan Sırf
Bu Sebepten Dolayı Nefret Eder Hale Geldim. Sizin
Müşteri Hizmeti Politikanız Müşteriyi Kendi Şirketinizden Soğutmak mıdır? Sizlerden Ricam;
Eğer "Nokia 5800 XM" Cep Telefonu için Hiç
Güncelleştirme Yayınlamayı Düşünmüyorsanız
Bile Bu Fikrinizi Bir Daha Gözden Geçirin ve Son
Güncelleştirme Bile Olsa Symbian Anna ve
Symbian Belle'yi İçerisinde Barındıran Düzgün Bir Güncelleştirme Yayınlayın. Hepinize İyi Çalışmalar, Mutlu Yarınlar Dilerim. Saygılarımla, Ad Soyad

En azından herkesin sorunu aynı olur belki dikkate alırlar .

Turan

Turan

Üye
sizim bu yaptınığınız 3310 a muzikçalar eklemek gibi bişey :D biraz mantıklı düşünün :D

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Böyle düşünme dünya da en çok kullanılan telefon s60v5 telefonları. Bunları memnun etmeli bence ama bende beklemiyorum Nokia'dan :D

Del Rey

Del Rey

Üye
Kapatın şu konuyu. İlk nesil S^3 cihazlara bile artık adam akıllı destek verilmiyor. Siz 4-5 senelik telefonlara Belle gelsin diyorsunuz.

yesrip2

yesrip2

Üye
çok iyi olur arkaşlar bn spr

Avunyali

Üye
temmuz Ayında veya 2 Hafta Sonra Bir Güncelleme gelebilir s60v5'e

joker.lg

joker.lg

Üye
sizim bu yaptınığınız 3310 a muzikçalar eklemek gibi bişey :D biraz mantıklı düşünün :D

biraz geri kalmışsın galiba aykut kamera bile koydu telefonuna :) bak www.maxicep.com/gereksiz-mesajlar-ve-deneme-mesajlari/aykutun-yeni-telefonu-646220.html

kankka

Üye
arkaadaşlar imkansızı istiyorsunuz bi kere şahsen benim telefonumla ben bi film sitesine girince bile hafıza az deyip tarayıcı kapanıyor bu telefon bu kadar arkadaş zorlamanın bi mantığı yok çok isterseniz belle yada androidi satın telefonunuzu 200 liraya bi okadarda üstüne koyup alın yeni bir telefon ama 4 yıllık telefonda hd oyun yada artık her neyse beklemeyin yani :D

Reexecution

Reexecution

Üye
arkaadaşlar imkansızı istiyorsunuz bi kere şahsen benim telefonumla ben bi film sitesine girince bile hafıza az deyip tarayıcı kapanıyor bu telefon bu kadar arkadaş zorlamanın bi mantığı yok çok isterseniz belle yada androidi satın telefonunuzu 200 liraya bi okadarda üstüne koyup alın yeni bir telefon ama 4 yıllık telefonda hd oyun yada artık her neyse beklemeyin yani :D
tabii zaten bu belle isteği imkansız bişey.ram yetmez , gpu yok cpu 434 mhz :bilmm bunla zaten belle -symbian^3- hızına bile
yetişemeyiz :D

phasan

phasan

Üye
gelse iyi olur

kalemoglu

Üye
benim telefonum nokia c5 03 oda akıllı telefon ona bile bir güncelleştirme yapılamazmı

xmanyak

xmanyak

Üye
5800 belleyi kaldırmaz bence !

multiman01

multiman01

Üye
biraderim pardon ama sen kafanımı vurdun ya symian belle asla s60v5 telefonlara gelmez sen anca symbian bellenin çalıştığı telefonlardan alırsan kullanabilirsin hemde 5800a yüklesen bile kasılmasından pişman olursun benim önerim 5800 ı sat nokia 603 al ben aldım gayet memnunum (h)

p123456789

Üye
bencede bella kaldırmaz bella ikonlu temarı bili çokzor kaldırıyor hantalaşıyor yani gelsede bir mücise olması gerek onu kaldırabilmesi için ama yapacaklarınıda sanmıyorum

MEnesCansiz

MEnesCansiz

Üye
Arkadaşlar ben bir hafta önce Nokia'ya böyle bir talepde bulundum. Beni ertesi gün aradılar ve şunları söylediler.

Biz Nokia Türkiye olarak güncelleme hakkında bilgi veremiyoruz. Çıkmış olan güncellemeler haricinde tabi. Çıkacak olan günceleme için bilgi bizlere verilmiyor ne yazık ki. Bununla birlikte 5800 için yakın zamanda çıkmış olan bi v60.0.003 sürümü var ve bu sürüm henüz her 5800 a yüklenemiyor (güncelleme gözükmemesinden kaynaklı). Nokia bu tür bilgiler paylaşmadığı için bizlerde kesin bilgiler veremiyoruz. Ama şunu belirtelim isteğiniz ve talebiniz Nokia'ya iletilecektir ve Nokia bununla ilgili bir çalışma başlatacaktır ki talebe göre değişiklik gösterebilir. Ancak şu zaman diliminde yani önümüzdeki zaman için henüz bir güncelleme çalışması malesef yok. Böyle bir gelişme olduğunda Nokia kendisi bu bilgilendirmeyi yapacaktır.

Evet arkadaşlar konuşma bundan ibaret adamın söyledikleri aynen bunlar. Bu durumda bi gelişme çok zor ama umudumuzu kaybetmeyelim, eğer organize olup (çeşitli forumlarda destek istersek vs) Nokia'ya baskı kurarsak bizi dikkate alacaktır. Herkeze iyi forumlar..

sinanorta

sinanorta

Üye
Gelse daha önceden gelirdi mesala C6'nın yazılımı gelebilirdi. Nokia tabiki de 5800 kullanıcılarının CFW kullandıklarını biliyorlar. İsteseler C6'nın yazılımını yapabilirlerdi. Nokia zaten 5800'dan umudunu kesmiş. Çünkü Navifirm'de bile bazı product kodlarının v60 yazılımı yok...

ultra-cengo24

ultra-cengo24

Üye
belle bi sey olamaz

azrock

azrock

Üye
OLAMAZ(.)

Bu olabilir diyenleri anlamıyorum. Symbian'in bootloaderi ne güne duruyor? Bootloaderi ne sanıyorsunuz , iki kod değiştirip kırıldığını mı zannediyorsunuz?

Yazılım işini geçtim. Sizce hangi S60V5'li cihaz Belleyi kaldırır? 1 Ghz işlemcili Nokia 500 bile Belle Lite aldı niye GPU yok! O efektler, o oyunlar ona olmaz. Bizim telefonları duşunun. En yüksek islemcilisi C5-03. 600 Mhz ARM11... Diyorsunuz ya N8-E6-E7-C6-01 680 Mhz buna olur diye. Peki onlardaki GPU ne güne?

Hadi işlemcileri de kenara koyun. RAM? Belle de zaten boşta 130 MB yer kalıyor aşağı yukarı. 256 MB RAM; cihazlarda bu aşağı yukarı 245 MB olarak gözükür. 115 MB RAM kullanımda gibi yaklaşık ki bu telefon boşta iken böyle. Bizim S60V5'ler de ne var? 128 MB RAM! 115 çıkar geriye 13 MB kalır. 13 MB ile sen mesajlara bile giremezsin bizim S^1'ler de?

Allah aşkına aklınızı başınıza toplayın. Bu yazıya bile gerek yoktu anlamanız için! Hepimiz az çok bilgili insanlarız mantıklı olun. Daha çok var böyle yok 5800'a Android vb.

OLMAZ!

Umarım yeterince açıklayıcıdır.

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Azrock Çok haklısın kardeş kimsenin birşey dediği yok da kimse Bootloaderlar ile ilgili birşey demedi ki sadece "Nokia" firması tarafından yayınlanacak olan güncelleme dedik bunun için Bootloaderları kırmaya gerek yok ayrıca senin dediğin gibi bir belle de değil Belle UI ( Kırpılmış Belle )

- - - Eklendi - - -

Diğer dediklerin çok doğru ama zaten bu saatten sonra Nokia alınmaz.Bu lumia serilerinin de satışları iyi gitmemiş Nokia 10.000 işçiyi işten çıkardı .

Üst Alt