S5620JTJL - Samsung Monte Orjinal Yatay ekran Qwerty Klavye

Sponsorlu Bağlantılar

sahinkazar

Üye
allah allah çok garip ya. başka bi ayarı falan mı var avaba.. rehberde titremesi lazım ya en kötü. yüklerken seçmediğin bişey mi var falan dicem ama denemişsindir muhtemelen..

ben hiçmişi anlamadım bu işten aynı dosyayı yükledik di mi sonradan değişiklik yapılmadı formu tak okumadım ilk sayfadakini yükledim sadece

jayistic

Üye
evet ilk sayfadaki. yani aynı dosyayı yükledik, multiloaderda dosyaları eşlerken bi tutarsızlık olabilir mi diye geliyor aklıma. telefonu ne zaman almıştın? yenilerde bazı eski firmwareların yüklenemediği gibi bi durum okumuştum yabancı bi forumda. belki telefon eski bi modelse yenisi firmware ile uyumsuzluk mu var diye düşünüyorum.

aslına bakarsan bu firmwareler çok güzel tabi çok fazla çeşitlilik sağlıyor ama anladığım kadarıyla bunu samsung geliştirmiyor. çünkü forumda samsungtan gelen bir mail vardı. qwerty klavye monte de bulunmamaktadır diye. heralde bunu telpa geliştirmiş, normal kullanıcıların geliştirdiği gibi.

aslında samsungun orjinal firmware'ini bulabilirsem onu da deneyeceğim. en temizi onlar olur. ama tonlarca firmware var forumlarda nası bulacaz bilmiyorum.

sahinkazar

Üye
evet ilk sayfadaki. yani aynı dosyayı yükledik, multiloaderda dosyaları eşlerken bi tutarsızlık olabilir mi diye geliyor aklıma. telefonu ne zaman almıştın? yenilerde bazı eski firmwareların yüklenemediği gibi bi durum okumuştum yabancı bi forumda. belki telefon eski bi modelse yenisi firmware ile uyumsuzluk mu var diye düşünüyorum.

aslına bakarsan bu firmwareler çok güzel tabi çok fazla çeşitlilik sağlıyor ama anladığım kadarıyla bunu samsung geliştirmiyor. çünkü forumda samsungtan gelen bir mail vardı. qwerty klavye monte de bulunmamaktadır diye. heralde bunu telpa geliştirmiş, normal kullanıcıların geliştirdiği gibi.

aslında samsungun orjinal firmware'ini bulabilirsem onu da deneyeceğim. en temizi onlar olur. ama tonlarca firmware var forumlarda nası bulacaz bilmiyorum.

işte ben teli aldığım zaman 550 tl idi piyasası yeni girmişti gibi 1 sene oldu galiba tam hatırlayamıyorum ama telpaya da bu konu hakkında ayrıntılı mail attım eski yazılımı bana yollarmısınız diye cevap gelmezse teli götürürüm telpaya

jayistic

Üye
anladım iyi olmuş telpa halleder o halde, ama garip biyerlerde başka bi ayar farklıdır diye düşünüyorum. senin eski yazılım google da da hiç geçmiyo ismi farklı olmasın. aslında bu işlerin kiesden rahatlıkla yapılabilmesi lazım da orda da güncellenemez deyip duruyo. neyse telpanın cevabını bende merak ettim. pm atmıştım kontrol edersen ordan da haberleşebilriz. kolay gelsin

sahinkazar

Üye
anladım iyi olmuş telpa halleder o halde, ama garip biyerlerde başka bi ayar farklıdır diye düşünüyorum. senin eski yazılım google da da hiç geçmiyo ismi farklı olmasın. aslında bu işlerin kiesden rahatlıkla yapılabilmesi lazım da orda da güncellenemez deyip duruyo. neyse telpanın cevabını bende merak ettim. pm atmıştım kontrol edersen ordan da haberleşebilriz. kolay gelsin

yok doğru yazdım teli alırken 2 tane almıştım biri kız arkadaşımda ondaki yazılımla benimki aynıydı baktım onun yazılımına öyle yazdım yani doğru:)

--------------- Ekleme ---------------

neden bu titreşimi yapmıyor olabilir sadece mesaj silme menüsünde yapıyo kafayı yicem

jayistic

Üye
yok doğru yazdım teli alırken 2 tane almıştım biri kız arkadaşımda ondaki yazılımla benimki aynıydı baktım onun yazılımına öyle yazdım yani doğru:)

neden bu titreşimi yapmıyor olabilir sadece mesaj silme menüsünde yapıyo kafayı yicem

he anladım neyse en azından versiyondan eminiz :) hocam haklısın valla çok can sıkıcı bi durum bende telefonu keşfedene kadar kafayı yedim aklıma hep acaba bozukmu diye soru işaretleri geliyodu elektronikten fazla canım yandı da :)

o zaman sen ilk defa bu fw yi yükledin telefonu aldığından beri. peki fabrika ayarlarına döndürdün mü telefonu fw yi yüklemeden?

Bide firmware koduna baksana hakkaten yüklemişmi..
tekrar yüklerkende aşağıdaki kodla fabrika ayarına alırsın. bide böyle dene bakalım ben öyle yapmıştım..

*1) Telefonu Fabrika Ayarlarına Alın; Şu kod ile. . (Kodu *2767*3855 #)
*2) senin firmware Koduna Bak (Check Code * # 1234 #)
*kodlar GrafikXer kullanıcısından alıntı

simkart ve hafıza kartıda olmasın

TasteKiN

TasteKiN

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım sen o eski firmware ne kolay kolay dönemezsin. Telpa da götürsen sana bunu yükleyecekler. Senin için arayıp bulup yükleyeceklerini sanmam. Eğer bundan memnun değilsen verdiğim arşivden farklı olan dene illaki birisi istediğin gibidir :)

baranselona

baranselona

Üye
sadece titreşim için mi eski FW ye döneceksiniz?? eğer qwerty klavyeden ve TR sözlükten vazgeçip task manager ve menüde-mesajda vb.. heryerde titreme efekti isterseniz S5620XXJA4 yazılımını öneririm

sahinkazar

Üye
he anladım neyse en azından versiyondan eminiz :) hocam haklısın valla çok can sıkıcı bi durum bende telefonu keşfedene kadar kafayı yedim aklıma hep acaba bozukmu diye soru işaretleri geliyodu elektronikten fazla canım yandı da :)

o zaman sen ilk defa bu fw yi yükledin telefonu aldığından beri. peki fabrika ayarlarına döndürdün mü telefonu fw yi yüklemeden?

Bide firmware koduna baksana hakkaten yüklemişmi..
tekrar yüklerkende aşağıdaki kodla fabrika ayarına alırsın. bide böyle dene bakalım ben öyle yapmıştım..

*1) Telefonu Fabrika Ayarlarına Alın; Şu kod ile. . (Kodu *2767*3855 #)
*2) senin firmware Koduna Bak (Check Code * # 1234 #)
*kodlar GrafikXer kullanıcısından alıntı

simkart ve hafıza kartıda olmasın

fabrika ayarlarına dönmedim akşam bi onu deneyeceğim hiç de aklıma gelmedi:)

Sw ver s5620jtjl2

csc ver s5620ojyjı1

sadece titreşim için mi eski FW ye döneceksiniz?? eğer qwerty klavyeden ve TR sözlükten vazgeçip task manager ve menüde-mesajda vb.. heryerde titreme efekti isterseniz S5620XXJA4 temasını öneririm

fabrika ayarlarından sonra yine olmazsa o yazılımı deneyeceğim

jayistic

Üye
yap hocam yap olur inşallah :) aslında eski firmware'in titreşimle ilgili dosyalarının tamamen silinmemesinden kaynaklanıyormuş gibi geliyor bana. o multiloaderda bazı alanları boş bırakıyoruz çünkü, muhtemelen eski firmware da o alanlar doluydu ve onun tam olarak formatlanmamasından kaynaklanıyor. aslında telefonu önce tamamen formatlayıp üstüne bu işlemi yapsak o zaman kesin çözüm olur ama uğraşmak lazım işte :)

sahinkazar

Üye
yap hocam yap olur inşallah :) aslında eski firmware'in titreşimle ilgili dosyalarının tamamen silinmemesinden kaynaklanıyormuş gibi geliyor bana. o multiloaderda bazı alanları boş bırakıyoruz çünkü, muhtemelen eski firmware da o alanlar doluydu ve onun tam olarak formatlanmamasından kaynaklanıyor. aslında telefonu önce tamamen formatlayıp üstüne bu işlemi yapsak o zaman kesin çözüm olur ama uğraşmak lazım işte :)

bende merak ediyorum acaba olacak mı :) sabırsızlandımmm:heyo:

olmadı

multiloader da brcm2153 ü mü seçiyorsunuz yükleme yaparken

fabri,ka ayarlarına sıfırladım olmadı yine

telpa yanıtı

Sayın KAZAR,

Size ulaşabiliceğimiz irtibat numarasını ve cihazın problemini belirten bir yazı ile birlikte(bayi iseniz müşterinin ad,soyad,irtibat bilgileri olmak zorundadır) cihazınızı MNG veya Yurtiçi kargo ile merkez servisimize gönderebilir veya elden teslim edebilirsiniz. Cihazınızla ilgili işlemler en kısa sürede yapılıp tarafınıza kargo yolu ile gönderilicektir.

Saygılarımızla;

Telpa Telekomünikasyon Tic. A.Ş.
Büyükdere Caddesi NO:195
Levent/İstanbul
(212)371 11 00 santral
(212)371 15 00 teknik servis

cehesto

Üye
Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum . Allah razı olsun . İlk denemem olmasına rağmen ufacık bir risk alarak bu işlemi gerçekleştirdim . Şuanda Sorunsuzdur. Garanti kapsamından benim gibi korkanlar için şu cevabı veriyorum . "Hayat Zaten bir risk değilmidir ?" :)) iyi günler diliyorum.

sahinkazar

Üye
Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum . Allah razı olsun . İlk denemem olmasına rağmen ufacık bir risk alarak bu işlemi gerçekleştirdim . Şuanda Sorunsuzdur. Garanti kapsamından benim gibi korkanlar için şu cevabı veriyorum . "Hayat Zaten bir risk değilmidir ?" :)) iyi günler diliyorum.

menülerde gezerken titreşim yapıyormu listeyi indirirken

jayistic

Üye
niye siliniyo son mesajlar :)

cakir42

cakir42

Üye
hocam bu resim yazılımmı telefonu bununla garantiye yollarsam sıkıntı olur mu???

welat63

Üye
telefona ne kadar yazılım atsanda garantiyi etkilemez yanlış yapmadığın sürece bilgisayarı baz alırsak ne kadar yazılım atarız sileriz formatlarız garantiye etkiliyomuki telefondada etkilesin yanlışmıyım...!:bye2:

nobek

nobek

Üye
yapıom inşallah olur

ex37

ex37

Üye
kardeş ellerine sağlık, çalışmalarının devamını bekleriz...

trager32

Üye
Helal Olsun sana bütün repler senin olsun :D

moonfire84

Üye
arkadaşlar bende bu yazılımı yükledim, yükledikten sonra google maps ve gps fonksiyonu çalışmadı (google maps ciddi hata uyarısı verip kapanıyordu.) internet tarayıcısı fena yavaşlamıştı, telefonda gözle görülür bi yavaşlık söz konusuydu (mesajlarda ve e-posta fonksiyonlarında ve rehberde) mesaj gelirken telefon mesaj uyarısını yarım veriyordu (titreşim ve melodi).sanal klavye uygulamalarında ve telefonun diğer menü kısımlarında fontların duruş ve büyüklükleri orantısızdı. Dün servise götürdüm ve teknik servis arkadaş bi yazılımını güncelleyelim dedi bakalım sonra olacakmı diyerek servis kaydı aldı,

Şuan yukarıda bahsettiğim problemlerin hiçbiri yok telefon gözle görülür ve hissedilir şekilde HIZLI, qwerty klavye yerinde ve fontları orantılı, mesaj uyarı e-posta uyarıları ve arama uyarıları düzgün şekilde çalışıyor, GPS ve google maps tam ve hızlı çalışıyor yol tarifleri tam geliyor.

Tavsiyem garantili ise telefonunuz servisinize başvurun, qwerty klavye yükleniyor yazılım güncellemesi ile,
dahada ilginç bi nokta buradaki yazılımın versiyonu ile samsung yetkili servisinin yüklediği aynı ancak bizlerin yüklerken bir yerde hata yaptığımızı düşünüyorum.

Dediğim gibi rahat etmek için servise götürün, düzgünce yükleyip versinler, garanti kapsamı dışında olan arkadaşlara söyleyeyim, servis trabzonda 20 lira alıyor garanti kapsamı dışındaki cihazlara yükleme yapmak için (bunuda sizler için sordum :) ben garanti dahilinde yaptırdım.)

Üst Alt