[ROM][KK][4.4.2][KOT49H] CyanogenMod 11.0 (20140122-UNOFFICIAL)

Sponsorlu Bağlantılar

hasaneness

hasaneness

Üye
bi anlık unutkanlık nelere maloldu bir bilsen :) laptopun ekran panelini değiştirirken bataryayı üstünde unutmak gibi bir unutkanlık :) daha sonra paneli anakarta bağlayan soketin ucu alev aldı :) başka soket bulup yeni bir panelle denedik ama bu seferde ekran pembe görüntü veriyor anlamış değilim
Hahaha :) garip bir senaryo yakin zamanda buluşursunuz İnşallah :)

sir mordred

sir mordred

Üye
tamirci halledicem dedi ama gerekli parçalar zor bulunan parçalarmış. tamirin bu kadar uzun sürmesinin nedeni işte bu :)

• Beğen
Tepkiler: hasaneness
Wolf389

Wolf389

Üye
Beyler acil yardım status bara 2 kez tıklatılınca hemen kapanmıyor 5-6 kez tıklattıktan sonra kapanıyor acil yardım

MeeksTR

MeeksTR

Üye
Bir kac teknik ayarlama demissin onlari bizle paylasir mısın kardeşim?
Öncelikli olarak RAM'i olabildiğince az kullanan başarılı uygulamaları tercih edittim. ayrıca birbirinin benzeri görevleri yapacak birini tetikleyen uygulamalardan kaçınıp en ideal olanı seçtim. Şahsen Greenify'i kullanma taraftarı değilim. uzun süreli kullanımlarımda bana göre uygulamalar biraz daha geç açıldığı fark ettim. Bunun yerine Battery Doctor uygulamasını kullanıyorum. içerisinde yalnızca bataryanızı korumakla kalmıyor aynı zamanda ekran kapalıyken de işlemci hızı kontrol edip şarjın uzun gitmesine olanak tanıyor. Başlangıç uygulamarını kontrol edip başlangıçta açılmasını istemediğiniz uygulamarı engelleyebiliyorsunuz ve tabi birde beyaz liste ile RAM temizle yaparken kapanmasını istemediğiniz uygulamarıda seçebiliyorsunuz. RAM İçin ve şarj kontrolü için Battery Doctor'ı öneririm. Sistemi hızlandırmak için ise öncelikle CM 11'i ve gapps'ı kurduktan hemen sonra telefonu başlatmadan CM11-KhaN Kernel-3.4.84v1.8 versiyonunu kurmanızı öneririm. Daha sonra telefonu başlatın. ilk açılış uzun sürecektir. Açıldıktan sonra sırasıyla ayarlardan telefon hakkında bölümünden derleme numarası üzerine 5 defa dokunun. ardından geri gelip Geliştirici seçeneklerinden Pencere, geçiş animasyonu, animatör süre ölçeklerini x0,5 yapın, en alta inin ve Uygulama öldürücü geri tuşunu işaretleyin. ardından ayarlar bölümüne geri dönün Performans'a dokunun 16bit geçirgenlik'i işaretleyin. dilerseniz üst düzel grafiklere zorlayı seçebilirsiniz. Telefonunuz ne kadar şeffaflık olursa o kadar hızlı olur. Ardından Bellek yönetimine dokunun Karnel samepage merging'i işaretleyin. Varlıkların temizlenmesi'ni ellemeyin ve bir geriye dönün G/C (I/O) güç zamanlayıcısına dokunun. Burada ben VR'kullanıyorum. isteğinize göre diğer zamanlayıcıların özellikleri şöyle seçebilirsiniz:
Noop
gelen bütün I/O isteklerini önce giren önce çıkar prensibi ile işler. mekanik erişimi olmayan depolama aygıtlarında en iyi şekilde kullanılır (ortalama bir kullanım için iyidir)
Deadline
amaç istek yoğunluğunu ve I/O gecikmelerini minimize etmektir. gelen istekleri agresif şekilde yeniden sıralar. derin uykudan çıkmada sorun çıkartabilir.
cfq (Completely Fair Queuing)
adı üzerinde istekler arasında adil bir sıralama yapar. dengeli performansa sahiptir.
bfq
işlemler zaman dilimlerine ayrılırlar. aktif işlemler bitene kadar disk kullanımı ayrılmıştır. hd video kaydı ve usb veri transferi için en iyi seçenektir.
sio
minimum ısınma hedeflenmiştir. öncelik sırası kavramı yoktur. noop ve deadline karışımıdır. istekler arasında sıralama yada yeniden düzenleme yapılmaz.
VR
testler için en iyi seçimdir. sonraki istekler son isteklerden hemen sonra tutulurlar. stabil değildirler.
Önerim : performans istiyorsanız VR yada sio yu seçebilirsiniz. hem performans hemde batarya için sio, batarya için noop öneririm. Tercihinizi yaptıktan sonra başlangıçta ayarlayı seçin. Bir geri gidin, İşlemciye dokunun. Burada bir önceki güç yönetimine göre tercih yapmakta fayda var. İşlemci davranışına dokunun buradaki seçeneklerden bazılarının özelliği ise şöyle:
- Ondemand
Stock(orjinal) kernellerin varsayılan profilidir. İhtiyaç halinde mümkün olan en kısa sürede işlemciyi maksimum seviyelerine çıkartır.
- OndemandX
ondemand ile benzer özelliklere sahiptir. biraz daha fazla batarya dostu olduğu söylenebilir. ekran kapandığında maksimum 500mhz hızına kadar çıkabilir.
- Conservative
yavaş ondemand denilebilir. bataryayı korumak adına hız arttırımı daha yavaştır. birden arttırmak yerine yavaş yavaş hızlandırır. hızı kademe kademe arttırdığı gibi beklemede birden en düşük frekansa geçerir.
- Lionheart
performansa yönelik agresif çizgileri olan bir conservative türüdür. deadline i/o scheduler iler kullanılması tavsiye edilir.
- Interactive
hızlı ondemand denilebilir. ona göre daha stabil bir kullanım sağlar. hızı arttırıp azaltma da daha seri ve yumuşak davranabilir.
- InteractiveX
odemand'ta olduğu gibi uyku profili içerir. ekran kapanınca hızı limitler.
- Lulzactive
interactive ve smartass ayarlarının derlenmesi ile oluşturulmuştur. kullanıcı tarafından düzenlenebilen ayarları vardır. bu ayarlar işlemci frekans arttırma-azaltma aralıkları ve sürelerini belirler.
- SmartassV2
hedef olarak ideal frekans aralıklarının bulunması düşünülmüştür. ekran kapalı ve açık konumlarında farklı frekans değerleri kullanır. ekran kapandığında frekansları çok hızlı düşürür. ekran kapandığında frekans değişimleri yavaşlar. ekran kapalı iken işlemci kısıtlaması yoktur.
- Powersave
maksimum hızı minimum hıza kilitler. eğer minimum hız çok düşükse ekran açılma ve kapanmalarında kullanımaması tavsiye edilir.
- Performance
minimum hızı maksimum hıza kilitler. sadece testlerde kullanılması tavsiye edilir.
bu bölümde tercih sizin. gelelim Minimum işlemci frekansına. bataryanızı düşünüyorsanız tabiki 122 MHz en ideali aynı şekilde hem batarya hemde performans içinde kullanılabilir. İllada performans istersenizde ônerim 368 MHz ve üzerini tercih edebilirsiniz. Maksimum işlemci frekansını batarya için 1017 MHz ile 806 MHz'i ideal olarak görüyorum. performans ve batarya için 1401 MHz ve üzeri, yüksek performans için 1804 MHz' seçebilirsiniz. ardından Başlangıçta ayarlayı işaretleyin. şimdi ayarlar menüsüne geri dönüp Depolamaya dokunun, sağ üstten ya da ekran dışındaki listeme tuşuna dokunun. Edvanced storage settings'e dokunun, Swap system vold'u işaretleyin ve yeniden başlatma isteğine Evet deyin. Telefonunuzu yeniden başlattıktan sonra Seeder uygulamasını yükleyin. Uygulamayı açın. Enable seeder lag reduction seçeneğini aktif edin, Suspend RNG ve start automatically on boot'u işaretleyin. Extend I/O queue seçeneğini işaretlemeyin. RGN service performance profile'ni Performans için Aggressive'i seçin normal bir kullanım için Light'ı seçebilirsiniz. Uygulamadan çıkıp telefonunuzunu kendinize göre düzenleyebilirsiniz artık. Ayrıca uygulamardan çıktıktan sonra ihtiyaç duymadığınız uygulamarı görev penceresinden de kaldırmayı unutmayın.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: yokartk
Mücteba

Mücteba

Üye
Öncelikli olarak RAM'i olabildiğince az kullanan başarılı uygulamaları tercih edittim. ayrıca birbirinin benzeri görevleri yapacak birini tetikleyen uygulamalardan kaçınıp en ideal olanı seçtim. Şahsen Greenify'i kullanma taraftarı değilim. uzun süreli kullanımlarımda bana göre uygulamalar biraz daha geç açıldığı fark ettim. Bunun yerine Battery Doctor uygulamasını kullanıyorum. içerisinde yalnızca bataryanızı korumakla kalmıyor aynı zamanda ekran kapalıyken de işlemci hızı kontrol edip şarjın uzun gitmesine olanak tanıyor. Başlangıç uygulamarını kontrol edip başlangıçta açılmasını istemediğiniz uygulamarı engelleyebiliyorsunuz ve tabi birde beyaz liste ile RAM temizle yaparken kapanmasını istemediğiniz uygulamarıda seçebiliyorsunuz. RAM İçin ve şarj kontrolü için Battery Doctor'ı öneririm. Sistemi hızlandırmak için ise öncelikle CM 11'i ve gapps'ı kurduktan hemen sonra telefonu başlatmadan CM11-KhaN Kernel-3.4.84v1.8 versiyonunu kurmanızı öneririm. Daha sonra telefonu başlatın. ilk açılış uzun sürecektir. Açıldıktan sonra sırasıyla ayarlardan telefon hakkında bölümünden derleme numarası üzerine 5 defa dokunun. ardından geri gelip Geliştirici seçeneklerinden Pencere, geçiş animasyonu, animatör süre ölçeklerini x0,5 yapın, en alta inin ve Uygulama öldürücü geri tuşunu işaretleyin. ardından ayarlar bölümüne geri dönün Performans'a dokunun 16bit geçirgenlik'i işaretleyin. dilerseniz üst düzel grafiklere zorlayı seçebilirsiniz. Telefonunuz ne kadar şeffaflık olursa o kadar hızlı olur. Ardından Bellek yönetimine dokunun Karnel samepage merging'i işaretleyin. Varlıkların temizlenmesi'ni ellemeyin ve bir geriye dönün G/C (I/O) güç zamanlayıcısına dokunun. Burada ben VR'kullanıyorum. isteğinize göre diğer zamanlayıcıların özellikleri şöyle seçebilirsiniz:
Noop
gelen bütün I/O isteklerini önce giren önce çıkar prensibi ile işler. mekanik erişimi olmayan depolama aygıtlarında en iyi şekilde kullanılır (ortalama bir kullanım için iyidir)
Deadline
amaç istek yoğunluğunu ve I/O gecikmelerini minimize etmektir. gelen istekleri agresif şekilde yeniden sıralar. derin uykudan çıkmada sorun çıkartabilir.
cfq (Completely Fair Queuing)
adı üzerinde istekler arasında adil bir sıralama yapar. dengeli performansa sahiptir.
bfq
işlemler zaman dilimlerine ayrılırlar. aktif işlemler bitene kadar disk kullanımı ayrılmıştır. hd video kaydı ve usb veri transferi için en iyi seçenektir.
sio
minimum ısınma hedeflenmiştir. öncelik sırası kavramı yoktur. noop ve deadline karışımıdır. istekler arasında sıralama yada yeniden düzenleme yapılmaz.
VR
testler için en iyi seçimdir. sonraki istekler son isteklerden hemen sonra tutulurlar. stabil değildirler.
Önerim : performans istiyorsanız VR yada sio yu seçebilirsiniz. hem performans hemde batarya için sio, batarya için noop öneririm. Tercihinizi yaptıktan sonra başlangıçta ayarlayı seçin. Bir geri gidin, İşlemciye dokunun. Burada bir önceki güç yönetimine göre tercih yapmakta fayda var. İşlemci davranışına dokunun buradaki seçeneklerden bazılarının özelliği ise şöyle:
- Ondemand
Stock(orjinal) kernellerin varsayılan profilidir. İhtiyaç halinde mümkün olan en kısa sürede işlemciyi maksimum seviyelerine çıkartır.
- OndemandX
ondemand ile benzer özelliklere sahiptir. biraz daha fazla batarya dostu olduğu söylenebilir. ekran kapandığında maksimum 500mhz hızına kadar çıkabilir.
- Conservative
yavaş ondemand denilebilir. bataryayı korumak adına hız arttırımı daha yavaştır. birden arttırmak yerine yavaş yavaş hızlandırır. hızı kademe kademe arttırdığı gibi beklemede birden en düşük frekansa geçerir.
- Lionheart
performansa yönelik agresif çizgileri olan bir conservative türüdür. deadline i/o scheduler iler kullanılması tavsiye edilir.
- Interactive
hızlı ondemand denilebilir. ona göre daha stabil bir kullanım sağlar. hızı arttırıp azaltma da daha seri ve yumuşak davranabilir.
- InteractiveX
odemand'ta olduğu gibi uyku profili içerir. ekran kapanınca hızı limitler.
- Lulzactive
interactive ve smartass ayarlarının derlenmesi ile oluşturulmuştur. kullanıcı tarafından düzenlenebilen ayarları vardır. bu ayarlar işlemci frekans
kilavyene saglik peki oyun denedinmi mesela fifa14 most wanted

Wolf389

Wolf389

Üye
Ben Hızlı ve Öfkeli 6 denedim açıyo ama bi yerden sonra donuyordu

MeeksTR

MeeksTR

Üye
kilavyene saglik peki oyun denedinmi mesela fifa14 most wanted
bellek yetersizliğinden dediklerini henüz indirmedim. Elimde var olanlardan GTA III, Real Racing 3, Asphalt 8, CSR Racing, Dungeon Hunter 4, Farming Simulator 2013 ve 2014, Hungry Shark, Indestructible, Legend, Megapolis, Minion Rush 2, Star Blitz, Subway Surf, Trial Xtreme 3, Vector oyunlarını birer birer denedim kimisi açılışta biraz bekletsede oyuna başladığında gayet akıcı. bazı yüksek grafikli oyunlar arada bir kasma yapsada pek problem edici değil. Bana göre oyunu oynadıkça daha da hızlanıyor

Mücteba

Mücteba

Üye
bellek yetersizliğinden dediklerini henüz indirmedim. Elimde var olanlardan GTA III, Real Racing 3, Asphalt 8, CSR Racing, Dungeon Hunter 4, Farming Simulator 2013 ve 2014, Hungry Shark, Indestructible, Legend, Megapolis, Minion Rush 2, Star Blitz, Subway Surf, Trial Xtreme 3, Vector oyunlarını birer birer denedim kimisi açılışta biraz bekletsede oyuna başladığında gayet akıcı. bazı yüksek grafikli oyunlar arada bir kasma yapsada pek problem edici değil. Bana göre oyunu oynadıkça daha da hızlanıyor
iyi usta cm11 hangi surumu

aJHier

aJHier

Üye
Khan kernel 3.4.84 kardeşim

Yeni Çıkan kernelle degil yani.
Yeni Sürümde Donmalar ,takılmadan, Yeniden başlatmalar oluyordu.
Khan Yeni kernelindede olmustu.
Eskisini denemedim.
bu yüzden Belli bie süre denedikten Sonra Bana takılmaları vs yazabilirmisin ?

MeeksTR

MeeksTR

Üye
Yeni Çıkan kernelle degil yani.
Yeni Sürümde Donmalar ,takılmadan, Yeniden başlatmalar oluyordu.
Khan Yeni kernelindede olmustu.
Eskisini denemedim.
bu yüzden Belli bie süre denedikten Sonra Bana takılmaları vs yazabilirmisin ?
84 içinmi 87 i içinmi

aJHier

aJHier

Üye
meekstr' Alıntı:
84 içinmi 87 i içinmi

84 icin.
Yeni suumde kasma oldugunu herkes biliyr ama blki eski kernelle duzelir diye dusundum.

mertekin34

mertekin34

Üye
Şarj performansı nasıl acaba? Diğer Cm'ler gibi yarım saatte şarjın hepsini bitiriyor mu? :D

MeeksTR

MeeksTR

Üye
84 icin.
Yeni suumde kasma oldugunu herkes biliyr ama blki eski kernelle duzelir diye dusundum.
Farkını anlamak için ikisinide dememek gerek. Şuan 87 yi deniyorum. Daha ilk kurulumdan 15 dk sonra telefon yeniden başlattı. Denediğim bi kaç oyunun başlangıcında aşırı kasma yaşadım. Biraz daha oynamamda düzeldi ancak 84 de göre yetersiz gördüm. Şuan bile klavyede yazarken gecikme yapıyor. 84 çok iyi diyemem ancak 87 ye göre daha iyi. Bir süre daha 84 te kalmalı diye düşünüyorum

aJHier

aJHier

Üye
Farkını anlamak iinide dememek gerek. Şuan 87 yi deniyorum. Daha ilk kurulumdan 15 dk sonra telefon yeniden başlattı. Denediğim bi kaç oyunun başlangıcında aşırı kasma yaşadım. Biraz daha oynamamda düzeldi ancak 84 de göre yetersiz gördüm. Şuan bile klavyede yazarken gecikme yapıyor. 84 çok iyi diyemem ancak 87 ye göre daha iyi. Bir süre daha 84 te kalmalı diye düşünüyorum

3.4.87 bendede dondu kasti.
Ama yeni surumu 3.8.84 de denemedim.
Simdi tekrardan rom yuklemekde zor geldi.
Eger 3.4.84 de kasma yoksa yeni surume gecicem.

ongbak96

Üye
arkadaşlar rom u yarım saat önce kurdum bi önceki sürümünü. güzel rom çok beğendim. önerebileceğiniz ayarlar var mı hızlanması veya batarya için. kamera bana kötü gibi geldi sizde de öyle mi?

bide bişey sorucam ekran görüntüsü almak için hangi tuşları kullanıyoruz bi türlü beceremedim :)

Üst Alt