[ROM][KK][4.4.2][KOT49H] CyanogenMod 11.0 (20140122-UNOFFICIAL)

Sponsorlu Bağlantılar

eren2934

eren2934

Üye
Bende kullanım sırasında beyaz nokta hatasıyla karşılaşmadım

• Beğen
Tepkiler: sir mordred

cntr555

Üye
CM11 Modu denedim...Pil şarjı iyi değil maalesef...Kamerayıda çok kaliteli bulmadım...ama ses diğer modlara göre kaliteli...Şimdilik cm9 a dönüyorum...

sir mordred

sir mordred

Üye
CM11 Modu denedim...Pil şarjı iyi değil maalesef...Kamerayıda çok kaliteli bulmadım...ama ses diğer modlara göre kaliteli...Şimdilik cm9 a dönüyorum...

Kamerada nasıl bir kalitesizlik var acaba anlatabilirmisin bize. en güncel cm11 kamera uygulamasını 2 yıllık eskimiş cm9 kamerasından kötümü buldun yani :D üstelik her 2 uygulamada aynı kamera sensörünü kullanmasına rağmen(5 mp) ...

burak_102

burak_102

Üye
Bu nasıl olur anlamış değilim bir kısmımız(ben,ajhier,lafactorial) bu hataları almazken diğer kısmımız (melodileriyakar ve scope123) ise bu hataları alıyor

Anladım muhtemelen rom hatası olabilir doğru teşhis etmek için birde lpa kapalı iken deneyebilirmisin rica etsem bakalım sonuç aynımı

Müziği hoparlöre verme olayını ben de yaşadım. arkadaşın dediği gibi yapınca da oluyor. beyaz nokta sorunu da olmuştu sıfırdan kurunca geçti şimdilik ama eskiden sol üstte beyaz bir nokta ve ekranın en solunda boylu boyunca ince bir ekran kayması oluyorduayrıca ben şöyle bir hatayla daha karşılaştım hatta baya uğraştırdı beni. telefona depolama bölümünden swap yapıp yeniden başlattım sonra uygulamaları link2sd ile sd karta taşıdım yeniden başlatınca telefonu yeni kutrmuşum gibi cm nin dil saat seçim ekranı geldi dondurduğum uygulamalar çözüldü launcheri yeniden seçtim. ama yinede buna şükür eskiden taşıdığım uygulamalar tamamen yok oluyordu. Arconun romlarında ilk defa bu durumla karşılaştım

• Beğen
Tepkiler: melodileriyakar
sir mordred

sir mordred

Üye
Müziği hoparlöre verme olayını ben de yaşadım. arkadaşın dediği gibi yapınca da oluyor. beyaz nokta sorunu da olmuştu sıfırdan kurunca geçti şimdilik ama eskiden sol üstte beyaz bir nokta ve ekranın en solunda boylu boyunca ince bir ekran kayması oluyorduayrıca ben şöyle bir hatayla daha karşılaştım hatta baya uğraştırdı beni. telefona depolama bölümünden swap yapıp yeniden başlattım sonra uygulamaları link2sd ile sd karta taşıdım yeniden başlatınca telefonu yeni kutrmuşum gibi cm nin dil saat seçim ekranı geldi dondurduğum uygulamalar çözüldü launcheri yeniden seçtim. ama yinede buna şükür eskiden taşıdığım uygulamalar tamamen yok oluyordu. Arconun romlarında ilk defa bu durumla karşılaştım

1-bazı arkadaşlar beyaz ekran,ekran kayması ve kulaklık sorunuyla karşılaşmıyor bazıları ise karşılaşıyor bu yüzden ortak olarak karşılaştığımız hata değil bu yüzden rapor edemeyiz
2-Cm11'de ayarlar>depolama bölümünde swap işlemi yok swap işlemini ancak build.proptan yapabilirsin sen depolama bölümünden nasıl yaptın anlamış değilim
3-swap yapınca zaten sd kartın ile ikincil depolama biriminin(dahili depolama birimi) alanları değiş tokuş yapılıyor bu yüzden neden link2sd kullandınki ayarlar>uygulamalardan istediğin uygulamayı rahatlıkla sd kartına taşıyabilirdin sen hem swap yapıp hemde link2sd kullanmışsın(hem zaten link2sd kullanımı için sd kartta ext4 biçimiyle formatlanmış ikincil bir alana(partition'a) ihtiyaç var sen ikincil alanı oluşturmadan link2sdyi nasıl kullandın sorununda bence burdan kaynaklanıyor)

scope_123

Üye
Cm11 in kamerasi diger surumlere kotu mu desem biraz kalitesiz mi desem... Kamera cekerken cok takiliyor bu sebeple ne kadar sabit durabilsem de net ciksin diye hala bi bulaniklik oluyor goruntude ama diger hicbir surumde bu durum yok gayet net cikiyor foto

sir mordred

sir mordred

Üye
Cm11 in kamerasi diger surumlere kotu mu desem biraz kalitesiz mi desem... Kamera cekerken cok takiliyor bu sebeple ne kadar sabit durabilsem de net ciksin diye hala bi bulaniklik oluyor goruntude ama diger hicbir surumde bu durum yok gayet net cikiyor foto

Bu dediğin olay cm10,1'dede var eğer elin titrerde kamerayı sabitleyemezsen çekilen fotolar net olmaz ama eğer sabitçe çekersen çekilen fotolar gayet iyi(5mp kalitesinde çözünürlük mükemmel) bunun bi hata olduğunu düşünmüyorum(ki eğer hata olarak xda'ya rapor edersek alıcağımız ilk cevabın şu olacağından eminim:bütün kameraları eğer çekim yaparken titretirsen görüntü bulanık çıkar o yüzden elini titretme)

Bysalih41

Bysalih41

Üye
Kesinlikle bende cm11'i yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ama ne beyaz nokta nede ekran kayması sorunuyla karşılaşmadım(hasanenes arkadaşımızın dediğini yaptım dokunmaları gösterden denedim yine sorun yoktu) bu sebepten xda'daki rapora eklemedim
Gapps kaynakli olabilirmi usta

melodileriyakar

melodileriyakar

Üye
Bende de beyaz nokta sorunu hiç olmadı. Yapacak pek bişey yok diğer sürümü bekleyip sorunların giderilip giderilmediğine bakıcaz. Zaten arco farketmiştir hatta nadir görülen bu hataların neden çıktığını bile biliyo olabilir.

burak_102

burak_102

Üye
1-bazı arkadaşlar beyaz ekran,ekran kayması ve kulaklık sorunuyla karşılaşmıyor bazıları ise karşılaşıyor bu yüzden ortak olarak karşılaştığımız hata değil bu yüzden rapor edemeyiz
2-Cm11'de ayarlar>depolama bölümünde swap işlemi yok swap işlemini ancak build.proptan yapabilirsin sen depolama bölümünden nasıl yaptın anlamış değilim
3-swap yapınca zaten sd kartın ile ikincil depolama biriminin(dahili depolama birimi) alanları değiş tokuş yapılıyor bu yüzden neden link2sd kullandınki ayarlar>uygulamalardan istediğin uygulamayı rahatlıkla sd kartına taşıyabilirdin sen hem swap yapıp hemde link2sd kullanmışsın(hem zaten link2sd kullanımı için sd kartta ext4 biçimiyle formatlanmış ikincil bir alana(partition'a) ihtiyaç var sen ikincil alanı oluşturmadan link2sdyi nasıl kullandın sorununda bence burdan kaynaklanıyor)

Rapora yazmanız için dememiştime
Depolama seçenekler Advanced storagge settings/swap system vold primary'den swap yapılıyor cm9 da olduğu gibi. ext4 alanı olması lazım ama yine açıp deneyeyim hemen. Ayrıca swap'a gerek yok demişsin ama swap yapmayınca uygulamayı telefonun içindeki dahili hafızaya (1,7 gb) taşıyor swap yapınca 8gb lik sd kartıma taşıyor

sir mordred

sir mordred

Üye
Bende de beyaz nokta sorunu hiç olmadı. Yapacak pek bişey yok diğer sürümü bekleyip sorunların giderilip giderilmediğine bakıcaz. Zaten arco farketmiştir hatta nadir görülen bu hataların neden çıktığını bile biliyo olabilir.

Arconun hala bu telefonu kullandiğını düşünmüyorum heleki s4 minisi olduğu halde..
Rapora yazmanız için dememiştime
Depolama seçenekler Advanced storagge settings/swap system vold primary'den swap yapılıyor cm9 da olduğu gibi. ext4 alanı olması lazım ama yine açıp deneyeyim hemen. Ayrıca swap'a gerek yok demişsin ama swap yapmayınca uygulamayı telefonun içindeki dahili hafızaya (1,7 gb) taşıyor swap yapınca 8gb lik sd kartıma taşıyor

O seçeneği bende biliyorum denedim pek stabil değil(Bu seçeneği cm takımı tüm telefonlar için ekledi arco eklemedi cihaza özel değil yani belki bu yüzden bizim cihazda stabil değil) o yüzden herzaman swap işlemini build.proptan yapıyorum ayrıca swap işlemi hakkinda 1-2 sayfa önce başka bir arkadaşada yazdım swap yaparak uygulamalarını direk sd kartınıza(harici) taşıyabilirsiniz diye o yüzden swap yaptıysan link2sd ye gerek yok link2sd swap imkanı olmayan telefonlara özel harici sd kartta ext alanı oluşturularak uygulamaların bu alana taşınmasını sağlayan bir uygulamadır

01aa01

Üye
Rom Gayet Güzel Tek Sorun Root yok. Romu kurmak için cwm sürümünü 6.0.4.5 e yükselttim şimdi root atmak istiyorum installion aborted (status 0) hatası alıyorum. Normal daha önce yaptığım şekilde deniyorum uptade.zip i yüklemeye çalışırken alıyorum bu hatayı yardımcı olursanız çok iyi olacak

melodileriyakar

melodileriyakar

Üye
Rom Gayet Güzel Tek Sorun Root yok. Romu kurmak için cwm sürümünü 6.0.4.5 e yükselttim şimdi root atmak istiyorum installion aborted (status 0) hatası alıyorum. Normal daha önce yaptığım şekilde deniyorum uptade.zip i yüklemeye çalışırken alıyorum bu hatayı yardımcı olursanız çok iyi olacak

Custom Romlar kendinden rootludur zaten, isterseniz marketten supersu yu indirip deneyin.

• Beğen
Tepkiler: sir mordred
eren2934

eren2934

Üye

Bir üst mesajdada söylendiği gibi roota gerek yok.Update.zip şeklindeki root dosyaları orjinal recovery ile yüklenir

01aa01

Üye
Play Store dan Supersu yu indirdim sıkıntı kalmadı uygulama kurulu değilmiş sadece teşekkür ediyorum yardımlarınız için

cntr555

Üye
Kötü değilde, az bişey bulanık...Titretmeyle ilgisi yok bence..
Yedek pili buldum...cm9 a dönmüyorum...cm11 e devam...

sir mordred

sir mordred

Üye
Play Store dan Supersu yu indirdim sıkıntı kalmadı uygulama kurulu değilmiş sadece teşekkür ediyorum yardımlarınız için

Supersu'yu yüklemesen bile root erişimin var merak etme(ayarlarda kocaman bi superUser seçeneği var) supersu sadece bazı uygulamaların çalıştirılması icin kurulur roottan daha derin ve temel yetkilere erişim sağlar

yarenefe

Üye
1,5 sene sonra bu romu kullanırken bataryam şişti ve bugün değiştirdim. ha romdan kaynaklandığını sanmıyorum ama bilemiyeceğim..

Bysalih41

Bysalih41

Üye
Pilden kaynakli rom ile alakasi yok bence

Üst Alt