[ROM][KK][4.4.2][KOT49H] CyanogenMod 11.0 (20140122-UNOFFICIAL)

Sponsorlu Bağlantılar

sir mordred

sir mordred

Üye
Peki ya oyunlari fransizca yazip cevirmekle ugrasilmasa direk ingilizce kodlansa?

İnan bana bunu bende sordum fakat uygulamayı fransızca yazarak ingilizce haline kıyasla daha az yer kaplaması sağlanmış ve dalvikle tam uyumlu olması sağlanmiş

• Beğen
Tepkiler: hasaneness

scope_123

Üye
Gapps konusunda ben arconun xda'daki konusundan indirdim sizede orayı tavsiye ederim ama bu konu güncel ise gapps dosyaları aynıdır ART konusuna gelirsek stabillik açısından dalvikten farkı yok ama işte playstore'daki bazı uygulamalar ve oyunlar ART uyumlu değil ama avantaj olarak oyun oynarken daha az şarj gidiyor ve uygulama ve oyunların açılış süreleri hızlandı gözlemlediklerim bunlar

peki art yi nasıl kullanabilirim gapps hangisi olacak?

hasaneness

hasaneness

Üye
İnan bana bunu bende sordum fakat uygulamayı fransızca yazarak ingilizce haline kıyasla daha az yer kaplaması sağlanmış ve dalvikle tam uyumlu olması sağlanmiş
Ah ah neler cekiyoruz yaaa :D

sir mordred

sir mordred

Üye
Peki ya oyunlari fransizca yazip cevirmekle ugrasilmasa direk ingilizce kodlansa?

İphone'da kullanılan ios işletim sisteminin kasmamasının asıl nedenide işte bu appstore'daki iphone uygulamaları ve oyunları direk makinenin anlayacağı dilde kodlanmış bu sebeplede 4.4den önce iphone android cihazlarının her zaman bir adım önünde bulunuyordu
peki art yi nasıl kullanabilirim gapps hangisi olacak?

gapps aynı gapps olacak

• Beğen

scope_123

Üye
İphone'da kullanılan ios işletim sisteminin kasmamasının asıl nedenide işte bu appstore'daki iphone uygulamaları ve oyunları direk makinenin anlayacağı dilde kodlanmış bu sebeplede 4.4den önce iphone android cihazlarının her zaman bir adım önünde bulunuyordu

gapps aynı gapps olacak

yani bu konuda gappsı flashlayınca art a sahip olmuş olacak mıyım başka herhangi bi ayar var mı?

burak_102

burak_102

Üye
error while makingabackup imageof /storage/sdcard0/.android_secure!

back up alamıyorum sürekli bu hata var ne yapmalıyım

eren2934

eren2934

Üye
yani bu konuda gappsı flashlayınca art a sahip olmuş olacak mıyım başka herhangi bi ayar var mı?
Gelistiricisi seceneklerinde sanirim en alttan 3. secenekte dalvik isaretli onu art yapiyorsun

sir mordred

sir mordred

Üye
ayrıca herkese şunu belirteyim cm11'in şarjını eleştiriyor herkes(buna bende dahilim) ve ilerde şarj sorununun düzeltileceğini sanıyor ama işler öyle değil çünkü şarj performansı konusunda arco'nun yapacağı çok az şey var bunlardan biride kernel wakelock'larını kapatmak peki kernel wakelock nedir? kernel işletim sisteminin özüdür ve bu kernelin içinde bazı işlemler zamanlıdır yani vakti geldiğinde işlem açılır ve vakti geldiğinde de kapanır wakelock dediğimiz olay da budur kernel bazı zamanlar sizin ekranınız kapalı olsa dahi telefonunuzu uyandırır(wake) ve işlemi gerçekleştirmek için cpu yani işlemciyi kullanır bu da bataryayı sömürür bu yüzden arco şarj performansını artırmak için kernel içinde sadece bu wakelockları kapatabilir o kadar(wakelock'lar ne kadar azsa telefonunuzun uyandırılma sayısı azalır ve şarjınız buna bağlı olarak daha uzun kullanım sağlar) ama şarj konusunda ümit yok değil cm11 ile gelen ART şarj sorununu biraz olsun çözüyor(gözlenimlerime göre) ve bir sonraki android sürümünde(android 4.5 yada android 5.0) google ART'ı geliştirecek ve dalvik'i kaldıracak. bu yüzden bir sonraki android versiyonu taban alınmış cyanogenmod sürümü(cm12 yada cm11.1) şarj konusunda önceki cm romlarından daha iyi olabilir

• Beğen

scope_123

Üye
Ya art i aktiflestrdim yuklemeleri yapti ama simdi playdan uygulama indirirken hata aliyorum sunucudan alinamadi diyo face ve whatsapp yuklenmedi
Ya art i aktiflestrdim yuklemeleri yapti ama simdi playdan uygulama indirirken hata aliyorum sunucudan alinamadi diyo face ve whatsapp yuklenmedi
Tamamdir gecici bir sorunmus denedim tekrar yuklendi bu sefer.

NovaTR14

NovaTR14

Üye
Sir mordred hocam ona bakarsanız CM10.1 de aynı şekilde şarj sömürüyordu şimdiki versiyonlarda eskisine nazaran daha az şarj sömürüyor çoğu şey stabiliteyede bağlı stabillik ne kadar az olursa kasma artar kasmadan dolayı işlemci daha çok kullanılır ama ne kadar iyi stabilite olursa işlemci o kadar az zorlanır şarjı normal seviyede sömürür. Dediğiniz doğru ama stabillikte çok fark yaratır.

sir mordred

sir mordred

Üye
Sir mordred hocam ona bakarsanız CM10.1 de aynı şekilde şarj sömürüyordu şimdiki versiyonlarda eskisine nazaran daha az şarj sömürüyor çoğu şey stabiliteyede bağlı stabillik ne kadar az olursa kasma artar kasmadan dolayı işlemci daha çok kullanılır ama ne kadar iyi stabilite olursa işlemci o kadar az zorlanır şarjı normal seviyede sömürür. Dediğiniz doğru ama stabillikte çok fark yaratır.

stabillik adı üstünde telefonun tüm işlevlerinin çalışmasıdır şarjı çok az giden bir rom tüm özellikleriyle çalışıyorsa sen o roma stabil değil diyemezsin çünkü tüm işlevler gayet iyi çalışıyordur ayrıca stabil olmayan birşey varsa işlemci onu çalıştırmak için daha fazla işlem yapmaz bu sebepten şarjı sömürmez stabillik ayrı şarj performansı ayrı bunu iyi ayırt edelim mesela şuan usb tethering(internet paylaştırma) çalışmıyor(beta3'de) ama işlemci usb tetheringi çalıştırmak için daha fazla işlem yapmıyor usb tethering çalışsa dahi durum yine aynı olur ha usb tetheringi kullandığın an işlemci gerekli routing(veriyi yönlendirme) işlemlerini yapmak için cpu kullanırmesela arco'nun bu commiti(kod değişikliği) rılj wakelock'u kapatmaya ve(rılj telefonun arama yapma yada alma durumunu kontrol eden alan) şarj performansını artırmaya yönelik

Son düzenleme:

scope_123

Üye
şu an cm11 de art kullanmaktayım. kalmamı tavisye eder misiniz? yoksa cm 10 a geri döneyim mi?

sir mordred

sir mordred

Üye
şu an cm11 de art kullanmaktayım. kalmamı tavisye eder misiniz? yoksa cm 10 a geri döneyim mi?

cm10 4.1.2 tabanlı ve eski pmem romdur cm10.1 beta2'den itibaren ve cm10.2 alpha 5'den itibaren ve cm11'in tüm sürümleri ION tabanlıdır bu sebeptende güncel adreno sürücülerini kullanır(daha fazla grafik performansı) ayrıca ION ile birlikte kernel tabanı CAF tabanlı olmuştur(anlayacağınız daha güncel kernel tabanı) daha şuan yazmaya üşendiğim birçok neden daha var ama son karar size kalmış

scope_123

Üye
cm10 4.1.2 tabanlı ve eski pmem romdur cm10.1 beta2'den itibaren ve cm10.2 alpha 5'den itibaren ve cm11'in tüm sürümleri ION tabanlıdır bu sebeptende güncel ardreno sürücülerini kullanır(daha fazla grafik performansı) ayrıca ION ile birlikte kernel tabanı CAF tabanlı olmuştur(anlayacağınız daha güncel kernel tabanı) daha şuan yazmaya üşendiğim birçok neden daha var ama son karar size kalmış

unbelievable romun cm10 versiyonunu yüklediğim için en son cm 10 dedim cm10.1 in en iyi olduguna karar verdim. cm11 de biraz kasmalar mevcut ama art ın katkısı çok hem şarj hem peformans açısından hemde bu versiyonda. ilerde çok iyi olacaktır kesinlikle. cm10.1 ile cm11 arasında kaldım :s

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: sir mordred

scandall20

Üye
arkadaşlar bahsettiğiniz omni rom var bunda denedim oldu

Son düzenleme:
sir mordred

sir mordred

Üye
arkadaşlar bahsettiğiniz omni rom var galiba bu romda anladığım kadarıyla bi inceleyin isterseniz

Hayır bahsedilen rom omni rom değil DarkCM multiwindow ve bazı uygulamalar omniromdan alındı stabillik ve performans içinde cyanogenmod taban alındı omnirom ise tamamen cyanogenmoddan farklı yeni bir oluşum

• Beğen

scandall20

Üye
Hayır bahsedilen rom omni rom değil DarkCM multiwindow ve bazı uygulamalar omniromdan alındı stabillik ve performans içinde cyanogenmod taban alındı omnirom ise tamamen cyanogenmoddan farklı yeni bir oluşum
olabilir omni romun ne gibi farklı özellikleri var multiwindow harcinde ve bu konudaki romda var mı böle bişey multiwindow

sir mordred

sir mordred

Üye
İzmirli arkadaşlara selam. Gerçekten çok güzel bi şehir .
olabilir omni romun ne gibi farklı özellikleri var multiwindow harcinde ve bu konudaki romda var mı böle bişey multiwindow

Darkcm'de multiwindow mevcut. Omniye gelirsek omnide daha fazla özellik var mesela activedisplay bildirim gelince ekran kapalı olsa dahi ekranın belirli bir kısmında bildirimler beliriyor ve volume rocker music control var ses artırmaya uzun basınca müziği değiştiriyor ve daha bir sürü özellik ve kişiselleştie imkanı

scandall20

Üye
İzmirli arkadaşlara selam. Gerçekten çok güzel bi şehir .

Darkcm'de multiwindow mevcut. Omniye gelirsek omnide daha fazla özellik var mesela activedisplay bildirim gelince ekran kapalı olsa dahi ekranın belirli bir kısmında bildirimler beliriyor ve volume rocker music control var ses artırmaya uzun basınca müziği değiştiriyor ve daha bir sürü özellik ve kişiselleştie imkanı
dark cm ye halo özelliğini nasıl koyabilirim

Üst Alt