tarık_07
Üye
Anladım dostum yazmış anlatmışsın zahmetin için eyvallah.şimdi kardeşim bizim tel(galaxy w ) adreno 205 gpu içerir ve her gpuda olduğu gibi bu gpununda sürücüsü(driver) vardır ve güncel sürücüler(driver) oyun performansını ve antutu sonuçlarını artırır
qualcomm firması adreno sürücülerini güncelledi ancak bu güncel sürücüler herhangi bir romda çalışmıyorlar ancak ion destekli romlarda ve kernellerde çalışabiliyorlar
arco'nun 4.2.2 romuda şimdiki yeni arsradunun cm10.2 alpha 2 romuda ion destekli değiller
bu sebepten her ikiside eski adreno sürücülerini taşıyorlar
ancak arsradu galiba cm10.2 romunun ileriki versiyonlarında ion desteği ekleyecek. bu da güncel adreno sürücülerinin çalışacağı anlamına gelirki yine bu oyun performansında ve antutu 2d & 3d score'larında artış sağlayacaktır
ion desteği nedir ion hafıza yönetim şeklidir ve buna genelde "ion memory allocator" denir.aslında bu ion meselesi baya karmaşık üst düzey android bilgililer ancak bunu tam olarak anlayabilir ki ben googlede o kadar araştırmama rağmen az bi ingilizceyle çok az bişeyler anladım