[rom][jb][4.2.2][jdq39e] Cyanogenmod 10.1 Beta (Build 2) İON

Sponsorlu Bağlantılar

HeroMR

HeroMR

Üye
samsung şuan sadece kamera kodunu paylaşsa o bile yetecek lafta geliştiriciye destekliyorlar hani aq nerede destek aylardır mesaj atıyorum at kafalılara bana 2.3.6 en güncel sürüm deyip kesip atıyolar biz sanki bilmiyoruz en son sürümübir sonraki telefonum ya nokia lumia 520 veyatta alcatel one touch star ( Jelly Bean Var üstelik 512 mb ram var )

Bende windows phone ya da discovery tarzı bir telefon düşünüyorum. Her aradığımda kestirip atıyorlar sikayetvar.coma sikayet açtığımda direk dönüyorlar arıyorlar ama yine aynı laflar.

sir mordred

sir mordred

Üye
arkadaşlar şöyle bişey buldumda internette gezerken qualcomm adreno sürücülerini güncellemiş(gerçi 2013 martında güncellemiş ama ben yeni gördüm)

cwmden flaşladıktan sonra antutu ilede test edilmiş 2d ve 3d sonuçlarında artış varmış puanı yükseltiyormuş

bende bu haberi paylaşıyım dedim işte:

bu orijinal sitesi(qualcomm'un):

bu da nasıl yükleneceğini gösteren site:

not:beyler eğer telefonunuza bişey olursa bricktir boot-lop tur falan sorumluluk bana ait değildir ona göre yapmadan önce nandroid yedeğinizi almayı unutmayın!

Son düzenleme:
HeroMR

HeroMR

Üye
Stock rom geçmeyi düşünüyorum sizce nba jam kasar mı :D

erdi_s

erdi_s

Üye
Arkadaşlar açıkcası fazla konudan anlamıyorum. Telefonuma cm9 yükledim fakat rehber kısmını hiç beğenmedim. Yukarıdan kaydırdığımızda gelen bildirim ekranında Wifi,bluetooth,gps ve diğerleri çok küçük çıkıyor orjinalindeki gibi büyük değil. bunları nasıl değiştirebilirim. Ayrıca kernel ne demek ben telefonu cm9 yüklerken oda yüklendimi?

Rehber icin cesitli uygulamalar bulabilirsin. Mesela exdialer cok guzeldir. Forumda mevcut olan s3 touchwiz paketi yuklersen cok iyi edersin :D

blackcat67

blackcat67

Üye
    Konu Sahibi
qualcomm paylaşmış olduğu yeni sürücüler sadece ion kernel ile çalışabiliyor

sir mordred

sir mordred

Üye
qualcomm paylaşmış olduğu yeni sürücüler sadece ion kernel ile çalışabiliyor

blackcat bu arconun kernelleri ion kernele dönüştürürsek adreno sürücülerini güncelleyebiliriz o zaman

bu da oyun performansında baya bi artış sağlayacaktır

ion kernele şimdiden kanım ısındı bence xda'da bunu portlayacak compile edecek tek kişi var o da @educk bakalım bi mesaj atıyımde kendisine ayrıca bildiğiniz gibi educk wonder için dual boot kerneli çıkarmıştı

blackcat67

blackcat67

Üye
    Konu Sahibi
biz atıyoruzda ne oluyor sürücü yok samsungun yüzünden bişe yapamıyorlar adamlar ion olmadığı müddet bu cihaz hiç stabil çalışmaz

joolog

Üye
ya arkadaşlar bi soru sordum bu kadar tartışma çıkmış üzüldüm açıkcası. forumda yeniyim ve bişeyler öğrenmek istiyorum. yardım eden arkadaşlar saolunhocam s3 touchwizz paketini yüklemek için tekrar rom kurmam gerekiyormu. yoksa direk yükleniyormu
Rehber icin cesitli uygulamalar bulabilirsin. Mesela exdialer cok guzeldir. Forumda mevcut olan s3 touchwiz paketi yuklersen cok iyi edersin :D
hocam s3 touchwizz paketini yüklemek için tekrar rom kurmam gerekiyormu. yoksa direk yükleniyormu. forumda aradım ama bulamadım hocam link falan versen nasıl yapılacağına dair

tarık_07

Üye
ya arkadaşlar bi soru sordum bu kadar tartışma çıkmış üzüldüm açıkcası. forumda yeniyim ve bişeyler öğrenmek istiyorum. yardım eden arkadaşlar saolunhocam s3 touchwizz paketini yüklemek için tekrar rom kurmam gerekiyormu. yoksa direk yükleniyormu
hocam s3 touchwizz paketini yüklemek için tekrar rom kurmam gerekiyormu. yoksa direk yükleniyormu. forumda aradım ama bulamadım hocam link falan versen nasıl yapılacağına dair
Tekrar rom yükleme gibi bişey yok.

Bu linkteki dowloand kızmından indir, telefonuna ana hafızaya yada hafıza kartına at. Clockeorkmoda gir, indirdiğin zip i direk flashla, flasladıktan donra wipe cache ve advantec-wipr dalwik cache yap, yeniden başlat tamamdır.

eMReSK26

Üye
bu romda genişletilmiş güç menüsü yok mu arkadaşlar?

yeniden başlatma seçeneklerini (recovery, download) bulamıyorumbuldum dostlar, sağolun.

joolog

Üye
Tekrar rom yükleme gibi bişey yok.

Bu linkteki dowloand kızmından indir, telefonuna ana hafızaya yada hafıza kartına at. Clockeorkmoda gir, indirdiğin zip i direk flashla, flasladıktan donra wipe cache ve advantec-wipr dalwik cache yap, yeniden başlat tamamdır.
sağol hocam kurdum güzel oldu. bu sağa kaydırınca arama sola kaydırınca mesaj atma ortadaki tuşa uzun basınca direk görev yöneticisine gidip ordan rami görme özellikleri bu arayüzde yok mu

tarık_07

Üye
Hayır bu romlarda yok o özellikler.

Silinen Üye 988579

Silinen Üye 988579

Kapalı Hesap
Güzel bir rehber uygulaması var kendim de kullanıyorum onda o özellikler var

DDPROG

Üye
Bu romlar ne işe yarıyo yani 2.3.6 nın gereksiz programlar silinmiş launcherı değişmiş ve 2.3.6 yazısının 4.2.2 olmuş halimi. Yoksa mesela jelly bean de olan arayüzde fps nin artması bunlardada oluyormu daha hassas geçiler oluyormu? Yoksa 2.3.6 nın modlanmış hali gibi bişeymi sıfır 4.2.2 mi?

HeroMR

HeroMR

Üye
Bu romlar ne işe yarıyo yani 2.3.6 nın gereksiz programlar silinmiş launcherı değişmiş ve 2.3.6 yazısının 4.2.2 olmuş halimi. Yoksa mesela jelly bean de olan arayüzde fps nin artması bunlardada oluyormu daha hassas geçiler oluyormu? Yoksa 2.3.6 nın modlanmış hali gibi bişeymi sıfır 4.2.2 mi?
Hayır bu romlarda yok o özellikler.
Hayir bu gerçek 4.2.2 ama size cm10 yani 4.2.1 i tavsiye ederim. Gerçi 4.2.1 de fotoğraf çekildiği anda yeşil cikma sonra galeride duzelme sorunu var ama yine de kullanilir. Sorunsuz istiyorsaniz cm9 var 4.0.4

DDPROG

Üye
cm9 dada özellik az yani 4.2.2 deki özellikleri ve stabil cm9 romunu kullanabileceğim bir rom varmı?

joolog

Üye
Güzel bir rehber uygulaması var kendim de kullanıyorum onda o özellikler var
ismi ney hocam yada bi link falan versenbenim telde çekirdek sürümü (kernel dediğiniz herhalde bu olsa gerek 3.0.80) var. bu kernel tam olarak ne işe yarıyor. ayrıca kernel yüklemek için tekra rom kurmam gerekiyor mu?

sir mordred

sir mordred

Üye
biz atıyoruzda ne oluyor sürücü yok samsungun yüzünden bişe yapamıyorlar adamlar ion olmadığı müddet bu cihaz hiç stabil çalışmaz

blackcat müjdeli haberi ben vereyim

xda'da sordum arsraduya cyanogenmod 10.2 alpha 2 romunun gelecek versiyonlarına "ion memory allocator" ekleyecekmiş sanırsam bu da adreno sürücülerini güncelleyebileceğimiz anlamına gelir :biggrin:

işte şuradaki linkteki arsraduyla geçen diyaloğu görebilirsin:

tarık_07

Üye
blackcat müjdeli haberi ben vereyim

xda'da sordum arsraduya cyanogenmod 10.2 alpha 2 romunun gelecek versiyonlarına "ion memory allocator" ekleyecekmiş sanırsam bu da adreno sürücülerini güncelleyebileceğimiz anlamına gelir :biggrin:

işte şuradaki linkteki arsraduyla geçen diyaloğu görebilirsin:

Peki bu ne anlama geliyor?

sir mordred

sir mordred

Üye
Peki bu ne anlama geliyor?

şimdi kardeşim bizim tel(galaxy w ) adreno 205 gpu içerir ve her gpuda olduğu gibi bu gpununda sürücüsü(driver) vardır ve güncel sürücüler(driver) oyun performansını ve antutu sonuçlarını artırır

qualcomm firması adreno sürücülerini güncelledi ancak bu güncel sürücüler herhangi bir romda çalışmıyorlar ancak ion destekli romlarda ve kernellerde çalışabiliyorlar

arco'nun 4.2.2 romuda şimdiki yeni arsradunun cm10.2 alpha 2 romuda ion destekli değiller

bu sebepten her ikiside eski adreno sürücülerini taşıyorlar

ancak arsradu galiba cm10.2 romunun ileriki versiyonlarında ion desteği ekleyecek. bu da güncel adreno sürücülerinin çalışacağı anlamına gelirki yine bu oyun performansında ve antutu 2d & 3d score'larında artış sağlayacaktır

ion desteği nedir ion hafıza yönetim şeklidir ve buna genelde "ion memory allocator" denir.aslında bu ion meselesi baya karmaşık üst düzey android bilgililer ancak bunu tam olarak anlayabilir ki ben googlede o kadar araştırmama rağmen az bi ingilizceyle çok az bişeyler anladım

Üst Alt