Donanım önemli değilse al bi e7 hem klavyeyle mesaj at hemde dokunmatik ekran kullanüstelik e6 9900den daha iyi bi seçim olacaktır
hemde daha ucuz
ben blackberry önermem
![]()

ayrıca bcm2727 grafik birimi bulunuyor her iki telefonda da
bb 9900de ise 1ghz hızında cpu ve 256mb ram var
buna adreno 200 grafik birimi eşlik ediyor.hem gpusu daha kötü hemde telefonda oynayacak oyun falan olmadığından 1ghz cpu çöpe gidiyor.ayrıca bb9 sistemi mobil işletim sistemleri arasında en kullanışsizlardandir.bbm olmayınca telefonda çöp oluyor cihaz
ancak e7 mi e6 mi dersen e7 derim.çünkü elbetteki oyun oynamak isteyeceksindir bu konuda e6nin ekran çözünürlüğu diğer nokialardan farklı olduğundan oyun bulmakta zorlanacaksin
E7 ve e6 da 800mhz fakat pilin daha uzun süre dayanması için underclocklanmış 680mhz cpu var.her iki cihazda da 256mb ram bulunuyor.rakamlar az görünüyor fakat belle android gibi ram sömürmediginden yeterli oluyorayrıca bcm2727 grafik birimi bulunuyor her iki telefonda da
buna adreno 200 grafik birimi eşlik ediyor.hem gpusu daha kötü hemde telefonda oynayacak oyun falan olmadığından 1ghz cpu çöpe gidiyor.ayrıca bb9 sistemi mobil işletim sistemleri arasında en kullanışsizlardandir.bbm olmayınca telefonda çöp oluyor cihaz
ayrıca her ay bb ye para verilmez diye düşünmekteyim
ancak e7 mi e6 mi dersen e7 derim.çünkü elbetteki oyun oynamak isteyeceksindir bu konuda e6nin ekran çözünürlüğu diğer nokialardan farklı olduğundan oyun bulmakta zorlanacaksin
![]()
yeni bi smiley denemişsin ama çıkmamışHangisini almaya karar verdin:hmam

E7 ve e6 da 800mhz fakat pilin daha uzun süre dayanması için underclocklanmış 680mhz cpu var.her iki cihazda da 256mb ram bulunuyor.rakamlar az görünüyor fakat belle android gibi ram sömürmediginden yeterli oluyorayrıca bcm2727 grafik birimi bulunuyor her iki telefonda da
ayrıca her ay bb ye para verilmez diye düşünmekteyim
![]()
kızaklı ve sürgülü yani bitarafları oynayan telefonlardan uzak durun hemen bozulurlar tabi kullanan kişiyede bağlı
bu benim tavsiyem e7 alacağıma c6-01 alırım fiyatıda daha uygun hem veya olmadı 701 al o çok çok daha iyi HTML5 Tarayıcısı var yani ileride internetten tıpkı androidde olduğu gibi video izleyebileceksiniz demek oluyor 
emin ol alıştıktan sonra 701 ile e6'dan daha hızlı mesaj yazılır çok mesaj yazan birisin heralde swype kullan 1 hafta kendi kelimelerini ekle sonra gör ne kadar hızlı mesaj yazdığını![]()
ona ben bir türlü alışamadım s2 de vardı ama 
bak kardeşim amacım tartışma çıkartmak değil sakın beni yanlış anlama ama e7 lerde film problemi varkızaklı ve sürgülü yani bitarafları oynayan telefonlardan uzak durun hemen bozulurlar tabi kullanan kişiyede bağlı
bu benim tavsiyem e7 alacağıma c6-01 alırım fiyatıda daha uygun hem veya olmadı 701 al o çok çok daha iyi HTML5 Tarayıcısı var yani ileride internetten tıpkı androidde olduğu gibi video izleyebileceksiniz demek oluyor
- - - Eklendi - - -
![]()
sonuçta sert davranırsan açıp kapatırsan herşey bozulur ama garanti o tarz ufak arızaları karşılıyor
arkadaş hem mesaj atmak hem dokunmak istemiş bunu e7 de yapar e6 da ama e7 daha iyi yapar.film konusu bir codec ile çözülebilir kolay iş
ayrıca e7 alırsa lcd den oyun oynayabilir,film izliyebilir
ayrıca niye tartışma çıkarayim ben tehlikemiyim
bak kardeşim amacım tartışma çıkartmak değil sakın beni yanlış anlama ama e7 lerde film problemi varkızaklı ve sürgülü yani bitarafları oynayan telefonlardan uzak durun hemen bozulurlar tabi kullanan kişiyede bağlı
- - - Eklendi - - -
![]()
syype ilk yüklediğimde kullanamadım klavyesi normal klavyesinden küçük gibi alıştınmı aynı ama normal yazarsan mesela ekleyeceğin kelimeler olabiliyor çizerken neden yazıyosun mesela ben ndn'ide ekliyorum mesaj dili malum
zaten birkaç gün normal yazınca kullandığım kelimeler ekleniyor sonra çizerek yazıyorum hep zaten çizmeye parmaklar alışınca bakman bile gerekmiyor az bişe kaysan bile doğru kelimeyi yazıyor yanlış yazsada kelime ekli olduğu için kelime değiştirme tuşundan hemen doğrusunu buluyorsun c6-01'de bu kadar rahat yapıyorum ben alışıldımı 701'de daha kolay olur sonuçta daha büyük ekran 
s2'deki nasıl bilmiyorum ama ben c601'de o küçücük ekranda şow yapıyorumsyype ilk yüklediğimde kullanamadım klavyesi normal klavyesinden küçük gibi alıştınmı aynı ama normal yazarsan mesela ekleyeceğin kelimeler olabiliyor çizerken neden yazıyosun mesela ben ndn'ide ekliyorum mesaj dili malum
zaten birkaç gün normal yazınca kullandığım kelimeler ekleniyor sonra çizerek yazıyorum hep zaten çizmeye parmaklar alışınca bakman bile gerekmiyor az bişe kaysan bile doğru kelimeyi yazıyor yanlış yazsada kelime ekli olduğu için kelime değiştirme tuşundan hemen doğrusunu buluyorsun c6-01'de bu kadar rahat yapıyorum ben alışıldımı 701'de daha kolay olur sonuçta daha büyük ekran
![]()

)Ben buna benzer bir konu hatırlıyorum başka yerden ama neyseiyi günler lise 3 öğrencisiyim. ve yeni bir telefon almak istiyorum şuan kullandığım telefon 5130 alacağım telefon sayesinde çağ atlayacamöncelikle şunu belirtmek isterim ki benim için öyle ağım şahım uygulamaya gerek yok. biraz şekli olsun. wifi hızı yüksek olsun. net hızı iyi olsun. ve rahat rahat mesaj yazabileyim. aklımda blackberry 9900 var bir de galaxy s2. ama s2 büyük olduğu için okulda falan sıkıntı olabilir. şimdiden teşekkür ederim
![]()
Bence bb curve 8520 yada dediğin gibi al 
kesinlikle hem HTML5 desteğide var dediğim gibi ekranı falanda fazla büyük değil sanırım 3.5 inç ekranı vardı 701 güzel telefon ama onu alana kadar samsung galaxy w veya ace 2 alabilirsin fiyatları hemen hemen aynı imzamdaki güncel fiyatlara bakabilirsin
ace 2 alman çok çok daha iyi olacaktır hemde az radyasyon yayıyor 0.50 w/kg diye biliyorum ve galaxy s2 ye de çok yakın özelliklere sahip bir cihaz olduğunun altını çiziyorum
s2 de mali 400 gpu var ace 2 de de mali 400 gpu var sonra işlemcileride aynı fakat s2 nin işlemcisi 1.2 ace 2 nin işlemcisi 800 mhz v.s. v.s yani o fiyata ace 2 almak çok mantıklı bence 701 almaktansa tabi benim uygulamayla falan işim olmaz kamerası 8 mp olması şart dersen birşey diyemem
s2 ile kıyaslaması :Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
701 ile kıyaslaması :Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız(flash player yok demişler ama var yanlış yazılmış)
kesinlikle hem HTML5 desteğide var dediğim gibi ekranı falanda fazla büyük değil sanırım 3.5 inç ekranı vardı 701 güzel telefon ama onu alana kadar samsung galaxy w veya ace 2 alabilirsin fiyatları hemen hemen aynı imzamdaki güncel fiyatlara bakabilirsin
ace 2 alman çok çok daha iyi olacaktır hemde az radyasyon yayıyor 0.50 w/kg diye biliyorum ve galaxy s2 ye de çok yakın özelliklere sahip bir cihaz olduğunun altını çiziyorum
s2 de mali 400 gpu var ace 2 de de mali 400 gpu var sonra işlemcileride aynı fakat s2 nin işlemcisi 1.2 ace 2 nin işlemcisi 800 mhz v.s. v.s yani o fiyata ace 2 almak çok mantıklı bence 701 almaktansa tabi benim uygulamayla falan işim olmaz kamerası 8 mp olması şart dersen birşey diyemem
s2 ile kıyaslaması :Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
701 ile kıyaslaması :Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız(flash player yok demişler ama var yanlış yazılmış)
adam mesaj yazmak için alıyor pek uygulama meraklısı değil bu durumda androide gerek yok nokialar daha sağlam daha zor eskitir.
- - - Eklendi - - -
adam mesaj yazmak için alıyor pek uygulama meraklısı değil bu durumda androide gerek yok nokialar daha sağlam daha zor eskitir.

bence alakası yok samsunglar ne kadar plastik olsada sağlamlar tamam sağlamlıkta bir nokia olamazlar kabul ediyorum ama ace 2 de de güzel mesaj yazılır hatta klavyeleri bile hatta hatta chat ekranı bile neredeyse aynı yani yinede tercih meselesi![]()

şu android arayüzünü sevemedim gitti![]()
android'i seviyorum 
dandik androidlere bakarsan tabi beğenmezsin git bir s3 e s2 ye falan bak veya sense arayüzüne sahip hTC lere bak çok güzel aslında alışmak gerekiyor bende ilk zamanlar senin gibi sevmiyordum hatta symbian benim için en iyisiydi bir gün tak etti ve gittigidiyor'dan c6-01 imi sattım ve 3-4 ay gibi bir uzun süre nokia 6260'ım ile idare edip s2 aldım şuanda onuda sattım s3 alacağım
android bağımlılık yapar ios kadar kısıtlama yok ama ios kadar özellik var stabil değil diyenlere jelly bean'ı da açıklamalarını rica ediyorum 
sen de haklısın ama bu tarz bozulmaların kullanımdan kaynaklı olduğunu düşünmekteyimsonuçta sert davranırsan açıp kapatırsan herşey bozulur ama garanti o tarz ufak arızaları karşılıyor
arkadaş hem mesaj atmak hem dokunmak istemiş bunu e7 de yapar e6 da ama e7 daha iyi yapar.film konusu bir codec ile çözülebilir kolay iş
ayrıca e7 alırsa lcd den oyun oynayabilir,film izliyebilir
ayrıca niye tartışma çıkarayim ben tehlikemiyim
![]()
film olarak o filmi kastetmedim 
benim bahsettiğim film bir donanım parçası o hani izlediğimiz filmlerden değil
cep telefonu tamircileri ne demek istediğimi anlamıştırlar ama ben sizede açıklamak istedim ;
benim 6260 ımı eniştem sıfır almıştı ve 2007 de ananeme vermişti bende bozulunca almıştım ve yaptırıp kendim kullanırım demiştim cihaz kvk çıkışlı olduğu için kvk servisine gidip fiyat sormuştum 120 TL demiştiler bende telefonun zaten aynısı 40 TL kafamı buluyorsunuz diyip çıkmıştım
bu telefonu asla satmayacağım bundan 20-25 yıl sonra bu telefonu nostalji diye satmayı düşünüyorum neyse bu konuyu fazla uzatmak istemiyorum bu telefonu örnek olarak veriyorum bu telefonun bir tarafları oynamıyor yani kızaklı kapaklı falan değil dolayısıyla film sorunu olması çok zor telefon şimdiye kadar hiç servise gitmedi ama 6260 film arızası verdi babamın n95-8GB tı mesela 2 yıl falan dayandı zaten bu tip telefonlar bu yüzden tutulmaz