Rica etsem yardımcı olur musunuz ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
andezitt

andezitt

Üye
bi telefona 1000 tl falan verilmez ya öğrence adamsın git nokia 603 yada 701 al rahatına bak hem çok büyük değil rahatta mesaj yazarsın.

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
Donanım önemli değilse al bi e7 hem klavyeyle mesaj at hemde dokunmatik ekran kullan:good:üstelik e6 9900den daha iyi bi seçim olacaktır:oke:hemde daha ucuz:D ben blackberry önermem:kotu:

• Beğen
Tepkiler: Mad EagLe
Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Donanım önemli değilse al bi e7 hem klavyeyle mesaj at hemde dokunmatik ekran kullan:good:üstelik e6 9900den daha iyi bi seçim olacaktır:oke:hemde daha ucuz:D ben blackberry önermem:kotu:

bende arkadaşa katılıyorum boş telefonlar ve karışık e7 iyi seçim masada duruşu yeter :oke:

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
E7 ve e6 da 800mhz fakat pilin daha uzun süre dayanması için underclocklanmış 680mhz cpu var.her iki cihazda da 256mb ram bulunuyor.rakamlar az görünüyor fakat belle android gibi ram sömürmediginden yeterli oluyor:good:ayrıca bcm2727 grafik birimi bulunuyor her iki telefonda da:oke: bb 9900de ise 1ghz hızında cpu ve 256mb ram var:oke:buna adreno 200 grafik birimi eşlik ediyor.hem gpusu daha kötü hemde telefonda oynayacak oyun falan olmadığından 1ghz cpu çöpe gidiyor.ayrıca bb9 sistemi mobil işletim sistemleri arasında en kullanışsizlardandir.bbm olmayınca telefonda çöp oluyor cihaz:kotu:ayrıca her ay bb ye para verilmez diye düşünmekteyim:good:ancak e7 mi e6 mi dersen e7 derim.çünkü elbetteki oyun oynamak isteyeceksindir bu konuda e6nin ekran çözünürlüğu diğer nokialardan farklı olduğundan oyun bulmakta zorlanacaksin:oke:

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
E7 ve e6 da 800mhz fakat pilin daha uzun süre dayanması için underclocklanmış 680mhz cpu var.her iki cihazda da 256mb ram bulunuyor.rakamlar az görünüyor fakat belle android gibi ram sömürmediginden yeterli oluyor:good:ayrıca bcm2727 grafik birimi bulunuyor her iki telefonda da:oke: bb 9900de ise 1ghz hızında cpu ve 256mb ram var:oke:buna adreno 200 grafik birimi eşlik ediyor.hem gpusu daha kötü hemde telefonda oynayacak oyun falan olmadığından 1ghz cpu çöpe gidiyor.ayrıca bb9 sistemi mobil işletim sistemleri arasında en kullanışsizlardandir.bbm olmayınca telefonda çöp oluyor cihaz:kotu:ayrıca her ay bb ye para verilmez diye düşünmekteyim:good:ancak e7 mi e6 mi dersen e7 derim.çünkü elbetteki oyun oynamak isteyeceksindir bu konuda e6nin ekran çözünürlüğu diğer nokialardan farklı olduğundan oyun bulmakta zorlanacaksin:oke:

e6'nın e7'den tek üstün yanı daha ufak ve daha hafif olması onun dışında e7'de oyun oynayabilir film izleyebilir internet keyfini daha güzel çıkarırsın tabiki bunları e6'da yapar ama e7 tadını vermez.

forumdaş

Üye
    Konu Sahibi
yorumlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum :)

YawShack

YawShack

Üye
Dostum Blackberryi tavsiye etmiyorum neden diye sorcak olursan benim babamda blackberry bold vardı 1.5 sene önce bikeresinde mesaj gelmişti mesajı tam açcakken 80 cm gibi bi yükseklikten aşağı düşürdü ve ona yandan bu yana blackberry hiç çalışmadı işte blackerry nin kalitesizliği :hmmm

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
Hangisini almaya karar verdin:hmam

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
Mesaj yazıyorsan ve tuşlu tel arıyorsan e6 blackberyden daha iyi ama dokunmatik hızlı ve fazla büyük istemiyorsan nokia 701 al

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
emin ol alıştıktan sonra 701 ile e6'dan daha hızlı mesaj yazılır çok mesaj yazan birisin heralde swype kullan 1 hafta kendi kelimelerini ekle sonra gör ne kadar hızlı mesaj yazdığını :)

avcitalip

avcitalip

Üye

bak kardeşim amacım tartışma çıkartmak değil sakın beni yanlış anlama ama e7 lerde film problemi var :oke: kızaklı ve sürgülü yani bitarafları oynayan telefonlardan uzak durun hemen bozulurlar tabi kullanan kişiyede bağlı :oke: bu benim tavsiyem e7 alacağıma c6-01 alırım fiyatıda daha uygun hem veya olmadı 701 al o çok çok daha iyi HTML5 Tarayıcısı var yani ileride internetten tıpkı androidde olduğu gibi video izleyebileceksiniz demek oluyor :oke:

- - - Eklendi - - -

emin ol alıştıktan sonra 701 ile e6'dan daha hızlı mesaj yazılır çok mesaj yazan birisin heralde swype kullan 1 hafta kendi kelimelerini ekle sonra gör ne kadar hızlı mesaj yazdığını :)

:) ona ben bir türlü alışamadım s2 de vardı ama :ehe

SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
bak kardeşim amacım tartışma çıkartmak değil sakın beni yanlış anlama ama e7 lerde film problemi var :oke: kızaklı ve sürgülü yani bitarafları oynayan telefonlardan uzak durun hemen bozulurlar tabi kullanan kişiyede bağlı :oke: bu benim tavsiyem e7 alacağıma c6-01 alırım fiyatıda daha uygun hem veya olmadı 701 al o çok çok daha iyi HTML5 Tarayıcısı var yani ileride internetten tıpkı androidde olduğu gibi video izleyebileceksiniz demek oluyor :oke:

- - - Eklendi - - -

sen de haklısın ama bu tarz bozulmaların kullanımdan kaynaklı olduğunu düşünmekteyim:oke:sonuçta sert davranırsan açıp kapatırsan herşey bozulur ama garanti o tarz ufak arızaları karşılıyor:good:arkadaş hem mesaj atmak hem dokunmak istemiş bunu e7 de yapar e6 da ama e7 daha iyi yapar.film konusu bir codec ile çözülebilir kolay iş:)ayrıca e7 alırsa lcd den oyun oynayabilir,film izliyebilir:good:ayrıca niye tartışma çıkarayim ben tehlikemiyim:kop2:

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

- - - Eklendi - - -

s2'deki nasıl bilmiyorum ama ben c601'de o küçücük ekranda şow yapıyorum :ehe syype ilk yüklediğimde kullanamadım klavyesi normal klavyesinden küçük gibi alıştınmı aynı ama normal yazarsan mesela ekleyeceğin kelimeler olabiliyor çizerken neden yazıyosun mesela ben ndn'ide ekliyorum mesaj dili malum :D zaten birkaç gün normal yazınca kullandığım kelimeler ekleniyor sonra çizerek yazıyorum hep zaten çizmeye parmaklar alışınca bakman bile gerekmiyor az bişe kaysan bile doğru kelimeyi yazıyor yanlış yazsada kelime ekli olduğu için kelime değiştirme tuşundan hemen doğrusunu buluyorsun c6-01'de bu kadar rahat yapıyorum ben alışıldımı 701'de daha kolay olur sonuçta daha büyük ekran :)

avcitalip

avcitalip

Üye

s2'deki nasıl bilmiyorum ama ben c601'de o küçücük ekranda şow yapıyorum :ehe syype ilk yüklediğimde kullanamadım klavyesi normal klavyesinden küçük gibi alıştınmı aynı ama normal yazarsan mesela ekleyeceğin kelimeler olabiliyor çizerken neden yazıyosun mesela ben ndn'ide ekliyorum mesaj dili malum :D zaten birkaç gün normal yazınca kullandığım kelimeler ekleniyor sonra çizerek yazıyorum hep zaten çizmeye parmaklar alışınca bakman bile gerekmiyor az bişe kaysan bile doğru kelimeyi yazıyor yanlış yazsada kelime ekli olduğu için kelime değiştirme tuşundan hemen doğrusunu buluyorsun c6-01'de bu kadar rahat yapıyorum ben alışıldımı 701'de daha kolay olur sonuçta daha büyük ekran :)

kesinlikle hem HTML5 desteğide var dediğim gibi ekranı falanda fazla büyük değil sanırım 3.5 inç ekranı vardı 701 güzel telefon ama onu alana kadar samsung galaxy w veya ace 2 alabilirsin fiyatları hemen hemen aynı imzamdaki güncel fiyatlara bakabilirsin

ace 2 alman çok çok daha iyi olacaktır hemde az radyasyon yayıyor 0.50 w/kg diye biliyorum ve galaxy s2 ye de çok yakın özelliklere sahip bir cihaz olduğunun altını çiziyorum

s2 de mali 400 gpu var ace 2 de de mali 400 gpu var sonra işlemcileride aynı fakat s2 nin işlemcisi 1.2 ace 2 nin işlemcisi 800 mhz v.s. v.s yani o fiyata ace 2 almak çok mantıklı bence 701 almaktansa tabi benim uygulamayla falan işim olmaz kamerası 8 mp olması şart dersen birşey diyemem :oke:

s2 ile kıyaslaması :

701 ile kıyaslaması : (flash player yok demişler ama var yanlış yazılmış :oke: )

15097

15097

Üye
iyi günler lise 3 öğrencisiyim. ve yeni bir telefon almak istiyorum şuan kullandığım telefon 5130 alacağım telefon sayesinde çağ atlayacam :D öncelikle şunu belirtmek isterim ki benim için öyle ağım şahım uygulamaya gerek yok. biraz şekli olsun. wifi hızı yüksek olsun. net hızı iyi olsun. ve rahat rahat mesaj yazabileyim. aklımda blackberry 9900 var bir de galaxy s2. ama s2 büyük olduğu için okulda falan sıkıntı olabilir. şimdiden teşekkür ederim :)
Ben buna benzer bir konu hatırlıyorum başka yerden ama neyse :allalla: Bence bb curve 8520 yada dediğin gibi al :oke:

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
kesinlikle hem HTML5 desteğide var dediğim gibi ekranı falanda fazla büyük değil sanırım 3.5 inç ekranı vardı 701 güzel telefon ama onu alana kadar samsung galaxy w veya ace 2 alabilirsin fiyatları hemen hemen aynı imzamdaki güncel fiyatlara bakabilirsin

ace 2 alman çok çok daha iyi olacaktır hemde az radyasyon yayıyor 0.50 w/kg diye biliyorum ve galaxy s2 ye de çok yakın özelliklere sahip bir cihaz olduğunun altını çiziyorum

s2 de mali 400 gpu var ace 2 de de mali 400 gpu var sonra işlemcileride aynı fakat s2 nin işlemcisi 1.2 ace 2 nin işlemcisi 800 mhz v.s. v.s yani o fiyata ace 2 almak çok mantıklı bence 701 almaktansa tabi benim uygulamayla falan işim olmaz kamerası 8 mp olması şart dersen birşey diyemem :oke:

s2 ile kıyaslaması :

701 ile kıyaslaması : (flash player yok demişler ama var yanlış yazılmış :oke: )

adam mesaj yazmak için alıyor pek uygulama meraklısı değil bu durumda androide gerek yok nokialar daha sağlam daha zor eskitir.

- - - Eklendi - - -

s2 ile kıyaslaması :

adam mesaj yazmak için alıyor pek uygulama meraklısı değil bu durumda androide gerek yok nokialar daha sağlam daha zor eskitir.

avcitalip

avcitalip

Üye

- - - Eklendi - - -

bence alakası yok samsunglar ne kadar plastik olsada sağlamlar tamam sağlamlıkta bir nokia olamazlar kabul ediyorum ama ace 2 de de güzel mesaj yazılır hatta klavyeleri bile hatta hatta chat ekranı bile neredeyse aynı yani yinede tercih meselesi :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
bence alakası yok samsunglar ne kadar plastik olsada sağlamlar tamam sağlamlıkta bir nokia olamazlar kabul ediyorum ama ace 2 de de güzel mesaj yazılır hatta klavyeleri bile hatta hatta chat ekranı bile neredeyse aynı yani yinede tercih meselesi :)

şu android arayüzünü sevemedim gitti:)

avcitalip

avcitalip

Üye

şu android arayüzünü sevemedim gitti:)

alışınca sevmeye başlıyorsun ilk zamanlar banada karışık geliyordu ama şuanda hiç karışık gelmiyor zaten :) android'i seviyorum :ehe

zaten belle arayüzünü andırıyor neresini sevmedin ? :D dandik androidlere bakarsan tabi beğenmezsin git bir s3 e s2 ye falan bak veya sense arayüzüne sahip hTC lere bak çok güzel aslında alışmak gerekiyor bende ilk zamanlar senin gibi sevmiyordum hatta symbian benim için en iyisiydi bir gün tak etti ve gittigidiyor'dan c6-01 imi sattım ve 3-4 ay gibi bir uzun süre nokia 6260'ım ile idare edip s2 aldım şuanda onuda sattım s3 alacağım :oke: android bağımlılık yapar ios kadar kısıtlama yok ama ios kadar özellik var stabil değil diyenlere jelly bean'ı da açıklamalarını rica ediyorum :)

- - - Eklendi - - -

sen de haklısın ama bu tarz bozulmaların kullanımdan kaynaklı olduğunu düşünmekteyim:oke:sonuçta sert davranırsan açıp kapatırsan herşey bozulur ama garanti o tarz ufak arızaları karşılıyor:good:arkadaş hem mesaj atmak hem dokunmak istemiş bunu e7 de yapar e6 da ama e7 daha iyi yapar.film konusu bir codec ile çözülebilir kolay iş:)ayrıca e7 alırsa lcd den oyun oynayabilir,film izliyebilir:good:ayrıca niye tartışma çıkarayim ben tehlikemiyim:kop2:

:ehe film olarak o filmi kastetmedim :kop2::kop2:benim bahsettiğim film bir donanım parçası o hani izlediğimiz filmlerden değil :kop2: cep telefonu tamircileri ne demek istediğimi anlamıştırlar ama ben sizede açıklamak istedim ;

şimdi bu telefonun ekranını yukarı itince ne oluyor ? klavye çıkıyor değil mi ? evet o klavye açılırken ekran yukarı itiliyor ve ekranın donanımla arasındaki görüntüyü sağlaması için kullandığı film denilen bir parça var ve o film siz ekranı her açışınızda yukarıya doğru çekiliyor ve orada bir sürtünme oluşuyor zamanlar sürtünmeden dolayı bu film kopuyor ve cihazınız açılmıyor ardından tamirciye götürüyorsunuz tıpkı benim 6260'ımın filmini yaptırttığım gibi size orijinali 60 TL diyorlar yan sanayisi 30 TL diyorlar tabi bende takmışken orijinalini taktırıyım diyorum ve taktırıyorum aradan 3 ay geçiyor ve ekran sapıtmaya başlıyor bazen telefon açılmıyor bazen açılırken renkler değişiyor ve ekran ters dönüyor bazende sorunsuz çalışıyor :) benim 6260 ımı eniştem sıfır almıştı ve 2007 de ananeme vermişti bende bozulunca almıştım ve yaptırıp kendim kullanırım demiştim cihaz kvk çıkışlı olduğu için kvk servisine gidip fiyat sormuştum 120 TL demiştiler bende telefonun zaten aynısı 40 TL kafamı buluyorsunuz diyip çıkmıştım

neticede telefon 2005 model ve film arızası 2010 yılında oldu yani kullanımdan kaynaklı arızalar bunlar kızağı eğer çok dikkatli kullanırsanız 2010 yılına kadar dayanıyor ama eğer hor kullanırsanız 2-3 yıl içinde rahmetli oluyor birde dediğim gibi yaptırınca da eskisi gibi olmuyor ama şuanda çalışıyor her an bozulabilir ve ben 5210 kullanmak zorunda kalabilirim :ehe

kendisi 2003 modeldir ve 2008 yılına kadar şirketimizde görev yaptıktan sonra tarafımca koruma altına alınmıştır şuanda vodafone hattımı çalıştırmaktadır bir nevi ev telefonu olarak kullanıyoruz :ehe bu telefonu asla satmayacağım bundan 20-25 yıl sonra bu telefonu nostalji diye satmayı düşünüyorum neyse bu konuyu fazla uzatmak istemiyorum bu telefonu örnek olarak veriyorum bu telefonun bir tarafları oynamıyor yani kızaklı kapaklı falan değil dolayısıyla film sorunu olması çok zor telefon şimdiye kadar hiç servise gitmedi ama 6260 film arızası verdi babamın n95-8GB tı mesela 2 yıl falan dayandı zaten bu tip telefonlar bu yüzden tutulmaz :oke:

dediğim film böyle birşey :

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt