Organlarınızı Bağışlayacak mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Organlarınızı bağışlayacak mısınız?

• Kullanılan toplam oy
    116
KayraBey

KayraBey

Üye
“Ölünün kemiğini kırmak, diri iken kemiğini kırmak gibidir.” (Ebû Dâvûd, “Cenâiz”, 60; elMuvatta’, “Cenâiz”, 45),
Harikasın ortak...

Kesinlikle bağışlamam. Herşey bir sınav...

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve İhtiyar007

Invoke

Invoke

Üye
Dede, dede...

• Beğen
Tepkiler: Dede
yesilaygunes

yesilaygunes

Üye
Sence bu söz, bu olay için mi söylenmiş?
O söz hadisi Şeriftir. Allah cc ve Resulu Hz Muhammed (s.a.v) bir konuda hüküm vermişse inananların onu kabul etmesi şarttır. Peygamberler Dahi insanlardır. Peygamberimizin bu hadisi bununla alakalı olabilir. (ama kesin alakalıdır da diyemem)

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve İhtiyar007
Invoke

Invoke

Üye
O söz hadisi Şeriftir. Allah cc ve Resulu Hz Muhammed (s.a.v) bir konuda hüküm vermişse inananların onu kabul etmesi şarttır. Peygamberler Dahi insanlardır. Peygamberimizin bu hadisi bununla alakalı olabilir. (ama kesin alakalıdır da diyemem)

Ben de hadis değil demedim.

Invoke

Invoke

Üye
Ben sorumun cevabını alamadım.

Hacı sence ne için sorusu saçma, sen de aynısı sordun diyecektin. Evet, saçma bir soru sormuş olabilirim. Sence sorusu eğer ne için olduğu belli değilse mantıklı olur. Ben ne için söylendiğini bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: 0MG90
KayraBey

KayraBey

Üye
Bu konu da Müslüman olan bir kişi direk dindeki hükme bakar. Kendi kendine karar vermez. Organ bağışının caiz olmadığı konusunda da alimler hem fikir. Cepten giriyorum uzun uzun yazamıyorum kusura bakmayın

• Beğen
Tepkiler: İhtiyar007
yesilaygunes

yesilaygunes

Üye
Ben sorumun cevabını alamadım.

insanlar birbirine düşman iken birbirine zarar vermek ister. Gözünü kin nefret bürümüşse Dirisine gücü yetmediğinde ölüsüne bunu yapmak isteyebilir. Fakat islam da insanın değeri ister diri olsun ister ölü olsun insan insandır.
Bu hadis nerde ve nasıl verilmiş buda önemli. Örneğin Mekke döneminde mi Medine döneminde mi.... Allah Resulu hangi konuda konuşuyordu bunlarada bakılabilir

• Beğen
Tepkiler: Dede
Senyor Keş

Senyor Keş

Üye
organı bağışlayacagim kişi Müslüman ise bağışlarim

Invoke

Invoke

Üye
Şimdi size güzel bir kaç soru, biliyorsanız cevaplayın.

Öldükten sonra organın işine yaramaz, çürür gider. Eğer, teknik ilim gelişmişken bir canı kurtarma imkanın varsa ki zaten vakti gelmediyse hala kurtarabilirsin gelmişse zaten kurtaramazsın ama biz bu vakti bilmiyoruz sonuçta, yani kurtarma imkanın varken kurtarmazsan bu yaptığın doğru olur mu? İlk soru buydu. İkinci soru, senin başkasına verdiğin organı Allah tekrar var edip, seni tekrar bir edemez mi? Bu da ikinci soru, ki cevabı çok açık olan bir soru. Şimdi üçe gelelim. Üstte yazdığın hadisin, ne konuda ne için söylendiğini söyleyebilir misiniz? Çünkü ben bilmiyorum ve bu konuda olduğunu da düşünmüyorum. 4'e gelirsek, verdiğiniz örnekteki hadise göre, diriyken kemikleri kırılmış gibi olur. Yani bu mantıkla diriyken organım çıkarılmış gibi olacak, başka bir zararı yok yani bana. Sadece acı çekeceğim. Öyle mi?Neyse @Dede PC'ye geçince yazmak istersen yazarsın.

• Beğen
Tepkiler: 0MG90
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Şimdi size güzel bir kaç soru, biliyorsanız cevaplayın.

Öldükten sonra organın işine yaramaz, çürür gider. Eğer, teknik ilim gelişmişken bir canı kurtarma imkanın varsa ki zaten vakti gelmediyse hala kurtarabilirsin gelmişse zaten kurtaramazsın ama biz bu vakti bilmiyoruz sonuçta, yani kurtarma imkanın varken kurtarmazsan bu yaptığın doğru olur mu? İlk soru buydu. İkinci soru, senin başkasına verdiğin organı Allah tekrar var edip, seni tekrar bir edemez mi? Bu da ikinci soru, ki cevabı çok açık olan bir soru. Şimdi üçe gelelim. Üstte yazdığın hadisin, ne konuda ne için söylendiğini söyleyebilir misiniz? Çünkü ben bilmiyorum ve bu konuda olduğunu da düşünmüyorum. 4'e gelirsek, verdiğiniz örnekteki hadise göre, diriyken kemikleri kırılmış gibi olur. Yani bu mantıkla diriyken organım çıkarılmış gibi olacak, başka bir zararı yok yani bana. Sadece acı çekeceğim. Öyle mi?Neyse @Dede PC'ye geçince yazmak istersen yazarsın.
Sadece zaruret halinde olabilir, yani hastanın hayatını kurtarmak için.
Söylediğin gibi ikinci soruya cevap vermeye gerek bile yok.Tabii ki Allahın gücü buna da yeter.
Hadis bu konu için söylenmiştir.
Dördüncü soru çok saçma...

Invoke

Invoke

Üye
Son 1 dakika için 50 kere "saçma" kelimesini duymam çok saçma ama 4 saçma değil. Hadis hangi olay üzerine söylenmiş?
Zaten zaruri halde organ nakli olur, kimse keyfinden organ değiştirmiyor.hacı çok sıkıldım yaa, napsak? Gel organları değişek.

• Beğen
Tepkiler: 0MG90 ve Oğuzhan
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Son 1 dakika için 50 kere "saçma" kelimesini duymam çok saçma ama 4 saçma değil. Hadis hangi olay üzerine söylenmiş?
Zaten zaruri halde organ nakli olur, kimse keyfinden organ değiştirmiyor.hacı çok sıkıldım yaa, napsak? Gel organları değişek.
O dediğin 3.soru ve cevabını yazdım.
Zaruretin derecesini de yazdım.

Invoke

Invoke

Üye
Bu konu için söylenmiş, demişsin. Bunu okudum zaten. Hangi olay üzerine diyorum, daha ayrıntılı bilgin var mı yani?

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
“Biz Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- ile beraber, bir cenazeye çıktık. Peygamber - sallallahu aleyhi ve sellem- kabrin kenarında oturdu, biz de beraberinde oturduk. Mezar kazıcısı toprak altından bir bacak veya kol kemiği çıkardı. Onu kırmak istedi. Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz: “Onu kırma! Senin onu ölü iken kırman, onu diri iken kırman gibidir. Lâkin onu kabrin kenarında toprağa göm.” buyurdu.“Ölünün kemiğini kırmak, onu diri iken kırmak gibidir.” (Ebu Dâvud: 3207 - İbn-i Mâce: 1616) Hadis-i şerif’ten; kişinin hayatta iken eziyet duyduğu şeylerden ölü iken de eziyet duyduğu anlaşılmaktadır. Nitekim Ashab-ı kiram’dan İbn-i Mesud - radiyallahu anh-: “Bir mümine ölü iken eziyet etmek, hayatta iken eziyet etmek gibidir.” demiştir.Medine-i münevvere’ye hicret eden Devs kabilesinden
bir zât hastalanmış ve sabırsızlık ederek oklarla parmak eklerini kesmiş, ellerinden kan fışkırmaya başlamış, sonra da ölmüştü. Daha sonraki günlerde Tufeyl bin Amr - radiyallahu anh- onu rüyasında gördü. Kılık kıyafeti güzel olmasına rağmen elleri sarılı idi. “Rabbin sana ne yaptı?” diye sorduğunda “Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-in yanına hicret ettiğim için beni affetti.” dedi. “Neden seni ellerini sarmış görüyorum?” deyince: “Bana ‘Senin bozduğun bir organı biz düzeltemeyiz.’ denildi.” cevabını verdi. (Müslim: 116) Organ nakli ölüye eziyettir, eziyet ise haramdır.Enes -radiyallahu anh-den rivayet edildiğine göre Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hadis-i şerif’lerinde buyururlar ki: “Bir müslümana eziyet eden, bana eziyet etmiş gibi olur. Bana edilen eziyet ise Allah’a edilen ezâ gibidir.” (C. Sağir: 8269) Kim ki bu Hadis-i şerif’leri görüp caiz olduğunu söylerse küfre kayar. Bir de var ki, organ naklinde vücud hayattaki gibi aynı acıyı duyar. Çünkü ruh alınmıştır amma, cesed ile irtibatı vardır. Diş de cansız fakat acıyor, içindeki sinir irtibatı sağlıyor.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR, Invoke, M@cros ve 1 kişi daha
0MG90

0MG90

Üye
  • Beğen
Tepkiler: Invoke

Üst Alt