KayraBey
Üye
Harikasın ortak...“Ölünün kemiğini kırmak, diri iken kemiğini kırmak gibidir.” (Ebû Dâvûd, “Cenâiz”, 60; elMuvatta’, “Cenâiz”, 45),
Kesinlikle bağışlamam. Herşey bir sınav...
Harikasın ortak...“Ölünün kemiğini kırmak, diri iken kemiğini kırmak gibidir.” (Ebû Dâvûd, “Cenâiz”, 60; elMuvatta’, “Cenâiz”, 45),
Sence ne için söylenmiş?Sence bu söz, bu olay için mi söylenmiş?
Sence ne için söylenmiş?
Sorunun cevabı evet.Sorumun cevabı bu mu?
O söz hadisi Şeriftir. Allah cc ve Resulu Hz Muhammed (s.a.v) bir konuda hüküm vermişse inananların onu kabul etmesi şarttır. Peygamberler Dahi insanlardır. Peygamberimizin bu hadisi bununla alakalı olabilir. (ama kesin alakalıdır da diyemem)Sence bu söz, bu olay için mi söylenmiş?
BuyruuunDede, dede...

O söz hadisi Şeriftir. Allah cc ve Resulu Hz Muhammed (s.a.v) bir konuda hüküm vermişse inananların onu kabul etmesi şarttır. Peygamberler Dahi insanlardır. Peygamberimizin bu hadisi bununla alakalı olabilir. (ama kesin alakalıdır da diyemem)
Ben sorumun cevabını alamadım.Ben de hadis değil demedim.
Ben sorumun cevabını alamadım.
Ben sorumun cevabını alamadım.
Sadece zaruret halinde olabilir, yani hastanın hayatını kurtarmak için.Şimdi size güzel bir kaç soru, biliyorsanız cevaplayın.
Öldükten sonra organın işine yaramaz, çürür gider. Eğer, teknik ilim gelişmişken bir canı kurtarma imkanın varsa ki zaten vakti gelmediyse hala kurtarabilirsin gelmişse zaten kurtaramazsın ama biz bu vakti bilmiyoruz sonuçta, yani kurtarma imkanın varken kurtarmazsan bu yaptığın doğru olur mu? İlk soru buydu. İkinci soru, senin başkasına verdiğin organı Allah tekrar var edip, seni tekrar bir edemez mi? Bu da ikinci soru, ki cevabı çok açık olan bir soru. Şimdi üçe gelelim. Üstte yazdığın hadisin, ne konuda ne için söylendiğini söyleyebilir misiniz? Çünkü ben bilmiyorum ve bu konuda olduğunu da düşünmüyorum. 4'e gelirsek, verdiğiniz örnekteki hadise göre, diriyken kemikleri kırılmış gibi olur. Yani bu mantıkla diriyken organım çıkarılmış gibi olacak, başka bir zararı yok yani bana. Sadece acı çekeceğim. Öyle mi?Neyse @Dede PC'ye geçince yazmak istersen yazarsın.
O dediğin 3.soru ve cevabını yazdım.Son 1 dakika için 50 kere "saçma" kelimesini duymam çok saçma ama 4 saçma değil. Hadis hangi olay üzerine söylenmiş?
Zaten zaruri halde organ nakli olur, kimse keyfinden organ değiştirmiyor.hacı çok sıkıldım yaa, napsak? Gel organları değişek.
Bu konu ile ilgili aynı değil galiba.“Ölünün kemiğini kırmak, diri iken kemiğini kırmak gibidir.” (Ebû Dâvûd, “Cenâiz”, 60; elMuvatta’, “Cenâiz”, 45),