Organlarınızı Bağışlayacak mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Organlarınızı bağışlayacak mısınız?

• Kullanılan toplam oy
    116

yesilaygunes

yesilaygunes

Üye
Allah razı olsun ihtiyar kapsamlı verdiğin bilgi yeterli

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Elbette zorla olmaz amaaaaa...... Bak bundan 15 sene önce bir köylüm basit bir karın ağrısından bir hastaneye gitti. Hemen acil ameliyat dediler. Apandis bilmem ne dediler. amaliyat ettiler. Böbreğini çaldılar. apandisit ameliyatı falanda olmamış yani öyle bir sorun yokmuş. Nasıl olduysa hakkını alamadı.
Tamam ama bir sahtekârlıktır dostum, ikisini bir birine karıştırmamak lazım. Allah yardımcısı olsun.

• Beğen
Tepkiler: Invoke ve yesilaygunes
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Zaruret arz eden bu tür durumlarda yasaklar mubah olur arkadaşlar.

Son düzenleme:
Senyor Keş

Senyor Keş

Üye
en iyisi müslümana bağışla gavura bağışlama. sonra gelişiyorlar teknoloji onların elinde. Müslüman milliyetçiliği yapmak lazım birazda :D

0MG90

0MG90

Üye
Daha önce yazılan mesajlara da bak derim.
Okudum ve katılmıyorum. İnsan ölünce zaten o organlar toprakta çürüyüp gidecek öyle ne faydası var? Bir sürü organ nakli bekleyen insanlar var, onlar için umut kaynağı bu.

• Beğen
Tepkiler: Invoke
Invoke

Invoke

Üye
@ihtiyar007
Aynen, düşündüğüm gibi ilk olay. Ve dikkat ettiysen konuyla alakası yok. Aslında ikinci örnek de olayla ilgili değil, zorlarsan bağlarsın işte.

O durumda adam kendi parmağını kesmiş, aynı şey mi?

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Zaruret arz eden bu tür durumlarda yasaklar mubah olur arkadaşlar.
Diğer mesajları okudun mu abi?
Okudum ve katılmıyorum. İnsan ölünce zaten o organlar toprakta çürüyüp gidecek öyle ne faydası var? Bir sürü organ nakli bekleyen insanlar var, onlar için umut kaynağı bu.
İnandığı gibi yaşamayan yaşadığı gibi inanır diyorum.
@ihtiyar007
Aynen, düşündüğüm gibi ilk olay. Ve dikkat ettiysen konuyla alakası yok. Aslında ikinci örnek de olayla ilgili değil, zorlarsan bağlarsın işte.
Vay be ben neymişim alakasız hadisleri birbirine bağlamışım.

Invoke

Invoke

Üye
Hadisleri değil, olayı hadise bağlanmışsın ya da bağlanılana inanmışsın.

Senyor Keş

Senyor Keş

Üye
Hadisler her zaman dini yönden en doğrusunu aktarır. ve gözüküyor ki organ bağışlamak uygun değilmis bende ogrenmis oldum doğrumu abi @İhtiyar007

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
@ihtiyar007

O durumda adam kendi parmağını kesmiş, aynı şey mi?
Örnekler çoğaltılabilir.
Sigara iç sonra akciğer için nakil bekle...
Hadisleri değil, olayı hadise bağlanmışsın ya da bağlanılana inanmışsın.
Vay be...
Hadisler her zaman dini yönden en doğrusunu aktarır. ve gözüküyor ki organ bağışlamak uygun değilmis bende ogrenmis oldum doğrumu abi @İhtiyar007
Hayati tehlikeler zaruri durum oluyor.
Hayati tehlikesi olan biri için verilebilir diyanet işleri başkanlığı tarafından da uygun görülmüştür.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
Invoke

Invoke

Üye
Verdiğin örnekte adam canına kastetmiş. Ki bu yasaktır, Allah'ın verdiği canı almış. Yine de Allah affetmiş, yalnız bir ders olsun diye ibret olsun diye artık ne diyeyse Allah daha iyi bilir bir iz bırakmış. Bu organ nakliyle aynı olay mı? Diğer örnekte adamın birini ölünün kemiğini kırıyormuş. Allah'ın elçisi yanlış olduğunu söylemiş. Kimse kimsenin kemiği kırmıyor durduk yere. Ayrıca Allah isterse o organ benden çıkarken ben acı hissetmeyedebilirim. Kısacası varsa başka örneğiniz,sağlam olanından verin. Bunlar beni tatmin etmedi.

• Beğen
Tepkiler: 0MG90
Invoke

Invoke

Üye
Hem bu nasıl mantıktır, hep kendine zarar verip sonra yardım bekleyenlerle geliyorsun.Akciğeri çöken adam sigara içmiş oluyor. Hiç yok mu hasta olan kendine zarar vermek istemediği halde?

0MG90

0MG90

Üye
Sırf anlamak için o duruma düşmeniz lazım yani. Organ nakli ihtiyacı olan biri olsanız karşı mı çıkacaksınız istemiyorum diye ?

• Beğen
Tepkiler: Invoke
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
Hem bu nasıl mantıktır, hep kendine zarar verip sonra yardım bekleyenlerle geliyorsun.Akciğeri çöken adam sigara içmiş oluyor. Hiç yok mu hasta olan kendine zarar vermek istemediği halde?
Her akciğeri zarar gören sigara içiyor demedim.Sadece bir örnek.Sigara içen adam da bilerek yapıyor bu işi.İsterse bırakabilir.Yardım bekleyenler için belirttiğim zaruret durumunu yeniden belirtmek isterim.
Verdiğin örnekte adam canına kastetmiş. Ki bu yasaktır, Allah'ın verdiği canı almış. Yine de Allah affetmiş, yalnız bir ders olsun diye ibret olsun diye artık ne diyeyse Allah daha iyi bilir bir iz bırakmış. Bu organ nakliyle aynı olay mı? Diğer örnekte adamın birini ölünün kemiğini kırıyormuş. Allah'ın elçisi yanlış olduğunu söylemiş. Kimse kimsenin kemiği kırmıyor durduk yere. Ayrıca Allah isterse o organ benden çıkarken ben acı hissetmeyedebilirim. Kısacası varsa başka örneğiniz,sağlam olanından verin. Bunlar beni tatmin etmedi.
Organ nakli de ölüye eziyettir.

Üst Alt