Oh Be Sonunda Nokia Yine Kendini Topluyor Nokia 808

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

estagfurullah kardeşim öyle demek istemedim kamera bnm içinde çok önemli sadece belirleyici bi özellik oldugu için öyle dedm:)

saka yaptım yaptım kardeşim

----------Eklendi @ 09:57:38 ---------- Yazıldı @ 09:56:21 ----------

kamera için mecburen yapılan çıkıntı hiç güzel durmamış genel itibariyle bir nokia klasiğiolmuş. kasada daha titiz bir tasarım yapabilirlerdi bence.belle videolarınıda böyle ağzımızın suyunu akıtarak seyrediyorduk arkadaşlar.fp1 geldiğindede (680 mhz. gelirmi bilmiyorum) eksiklerini konuşmaya devam edeceğiz gibime geliyor.ve bence bu model nokianın kendini toparladığını falan ispatlamaz.bu karar varmak için diğer markaların yeniliklerinide beklemek gerekir.birde aklıma takıldı aktif olarak 38 mp olarak kullanılacağı söyleniyor 38 mp lik bi fotoğraf ve video kaç mb yer kaplarki?

41mp de çekilen bir foto 12mb tabi ortama göre degişebilir

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
ne günlere kaldık

covar

covar

Üye
valla görünüşüne bayıldım 2 ay sora rusyaya gidiyorum 3 yıl kalıcı olarak askerlik icin telefonu yurt dışında alacağım türkiyeye gelmeden :)

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

41mp de çekilen bir foto 12mb tabi ortama göre degişebilir[/QUOTE]
16 gb yetmez bence bu telefona böyle bi telefon yaptıktan sonra 2-3 hd oyun yapar nokıa bi de göstermelik ee 12 mb foto 1080p video cekiyor onunda 1 dakikası 150 mb fln olur bunlar şarjıda sömürür zaten bu telefona en az 2000 mah pil lazımki tat versin geziye gidecen 2 foto cekcen batarya zayıf diyecek 1400 mah pil koymuşlar e6'da bile 1500 var hatta yanılmıyorsam e72'de bile

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
n8 le günde 7-8 saat netteyim bitmiyorsa 1400lük batarya resim çekmeyle hiç bitmez hafızafa 48gb kadar kart destekliyo bende isterdim 32 veya 64gb olsun bataryasıda 1800 olsun lumia900 gibi ama adamlar bişey biliyo demekki

• Beğen
Tepkiler: FastBreaker
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
teknoloji geliştikçe aldıgımız cıhazları sıradışı kullanmaya bayılıyoruz yahu özel uçak olarak kullanmak ıstıyoruz.her cihazın bir kapasitesı var yenısınde var bende nıye yok der olduk adı üstünde yenii

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
daha önce söyledim yine söylüyeyim adamlar atomu çekirdeklerine ayıran bi telefon yapsa biz tutar bu çekirdeklerden atom yapanı yok mu bunun deriz

YkPkY

YkPkY

Üye
kamera 41mpixel'mi?
ayarlarda niye maximum 8mp görünüyor

808de

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
yaa 41 mp foto ve 1080p videoya hafıza yetmeyeceğini söyleyen arkadaşlara sadece gülüyorum :D acaba bu arkadaşlar hd oyunlar için de "1 gb lık oyun mu olur yaa zaten 2 gb hafıza var nasıl yükleyeceğiz bunu daha dandik yapsalardı keşke" mi diyorlar :))) yaa adamlar 16 gb hafıza koymuş üstüne 32 gb a kadar da kart desteği koymuş yani 48 gb kapasite var ve halen çamur olsun diye "hafızası çok az" diyorlar :) çok şakacısınız arkadaşlar :D siz olmasanız kimlere gülüp eğlenirdik :D:D

----------Eklendi @ 17:39:20 ---------- Yazıldı @ 17:38:07 ----------

kamera 41mpixel'mi?
ayarlarda niye maximum 8mp görünüyor

808de

abi gözden kaçırdın sanırım 3-4-6-8-41 mp diye ayarları var

• Beğen
Tepkiler: YkPkY
YkPkY

YkPkY

Üye
yaa 41 mp foto ve 1080p videoya hafıza yetmeyeceğini söyleyen arkadaşlara sadece gülüyorum :D acaba bu arkadaşlar hd oyunlar için de "1 gb lık oyun mu olur yaa zaten 2 gb hafıza var nasıl yükleyeceğiz bunu daha dandik yapsalardı keşke" mi diyorlar :))) yaa adamlar 16 gb hafıza koymuş üstüne 32 gb a kadar da kart desteği koymuş yani 48 gb kapasite var ve halen çamur olsun diye "hafızası çok az" diyorlar :) çok şakacısınız arkadaşlar :D siz olmasanız kimlere gülüp eğlenirdik :D:D

----------Eklendi @ 17:39:20 ---------- Yazıldı @ 17:38:07 ----------

abi gözden kaçırdın sanırım 3-4-6-8-41 mp diye ayarları var

bizim insan oğlunun gözü doymaz.10 sene sonrada şu düğmeye basınca elime niye para vermiyor,şu düğmeye basınca niye şemsiye ve araba olmuyor derler ama giderler yinede alırlar :)

bu arada hala 41mp'i

hala göremedim 8-|

Türe

Türe

Üye

bizim insan oğlunun gözü doymaz.10 sene sonrada şu düğmeye basınca elime niye para vermiyor,şu düğmeye basınca niye şemsiye ve araba olmuyor derler ama giderler yinede alırlar :)

bu arada hala 41mp'i

hala göremedim 8-|

çünkü telefon 41 mp fotoğraf çekmiyor , 41 mp lik görüntü oluşturuyor.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
bende 38 mp falan gördüm seceneklerinde :)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
360p 720p ve1080p seçeneklerine göre mp degişiyor ordaki ayarlarda 41mp olmaması ondan

uribaju

uribaju

Üye
konuya yeni giren arkadaşlar hiçbir yorumu okumanıza gerek yok girin youtube'a telefonla ilgili videoları izleyin ozaman neyin ne olduğunu anlarsınız.bu arada telefon 1 pikselde birden fazla piksel topluyor

FastBreaker

FastBreaker

Üye
bakın bu konuya bir açıklık getirelim. 808 41 mpx lik kameraya değil 41 mpxlik ''SENSÖR''e sahip. yani çektiği resimler 8-5-2 vs. vs. mpx ama bunları poster haline getirildiğinde yani büyütüldüğün de görüntü kaybı olmuyor. yani çektiği resim 41. mpxlik bir fotoğraf gibi. bu olay için gürültü tanımı yapılır. gürültüsüz fotoğraflar çekiyor.

----------Eklendi @ 19:28:15 ---------- Yazıldı @ 19:27:27 ----------

konuya yeni giren arkadaşlar hiçbir yorumu okumanıza gerek yok girin youtube'a telefonla ilgili videoları izleyin ozaman neyin ne olduğunu anlarsınız.bu arada telefon 1 pikselde birden fazla piksel topluyor

7 komşu pikselin yaptığını 1 piksel yapıyor. nokianın geliştirdiği algoritmalar sayseinde. 5 mpx hoop 41 mpx oluyor.

SezerKoc

SezerKoc

Üye
oyun ve uygulama desteği olmadktan sonra sadece kamerayla olmaz bence.ama nokia bu vazgeçilmiyorki

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
optic zoom nerde yazıyor var diye?

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Otofokus var mı yok mu onu bilmiyorum :ehe

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
manuel ve autofocus mevcut :D

uribaju

uribaju

Üye
bakın bu konuya bir açıklık getirelim. 808 41 mpx lik kameraya değil 41 mpxlik ''SENSÖR''e sahip. yani çektiği resimler 8-5-2 vs. vs. mpx ama bunları poster haline getirildiğinde yani büyütüldüğün de görüntü kaybı olmuyor. yani çektiği resim 41. mpxlik bir fotoğraf gibi. bu olay için gürültü tanımı yapılır. gürültüsüz fotoğraflar çekiyor.

----------Eklendi @ 19:28:15 ---------- Yazıldı @ 19:27:27 ----------

7 komşu pikselin yaptığını 1 piksel yapıyor. nokianın geliştirdiği algoritmalar sayseinde. 5 mpx hoop 41 mpx oluyor.

evet onu anlatmaya çalıştım zaten normalde 5mplik..