Nokia 41 Megapiksel Kameralı Telefonu < [ Lumia 610 ]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
JaoDeka58

JaoDeka58

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 41 Megapiksel Kameralı Telefonu < [ Lumia 610 ]
Mobile World Congress etkinliğinin ilk gününe Nokia damgasını vurdu. Şirketin yeni akıllı telefonlarından Lumia 808, tam 41 megapiksel dahili kameraya sahip. Nokia, bu telefonla 12 megapiksel sınırını da 41'e kadar çıkarmış oldu. Nokia, N8 telefonuyla da 12 megapiksel kamerası olan ilk telefonu geliştiren isim olmuştu.

450 euroluk fiyat etiketiyle satışa sunulması beklenen ve Symbian Belle işletim sistemini kullanan Lumia 808 PureView, tasarımıyla da dikkat çekerken, kullanıcılar çektikleri fotoğrafı arkadaşlarıyla paylaşırken 8 megapiksel formatında gönderim yapabiliyor. Bu sayede fotoğrafın boyutu da düşürülmüş oluyor. 1.3 GHz tek çekirdek işlemci kullanan ve 16 / 32 Gb'lık iki farklı modeli çıkması beklenen cihazın dahili kamerası 4x optik zum yapabiliyor.

Hurriyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Nokia Türkiye Ürün Müdürü Timuçin Şentürk, "Neden Lumia 808'de çok çekirdek değil de tek çekirdek işlemci kullanıyorsunuz" sorumuza şöyle yanıt verdi: "İşletim sistemi eğer çift çekirdek işlemciyle uyumlu değilse, telefonu kullanan kişi çift çekirdek işlemcinin performansını göremez. Bu nedenle çok çekirdekli işlemciyi şu an kullanmamayı tercih ediyoruz." Yüksek satış rakamlarına ulaşmak gibi bir kaygılarının olmadığın belirten Şentürk, önemli olanın satış hacmi değil, telefonun kullanıcılara yansıyan değeri olduğunu kaydetti.

Cihazın Mart ya da Nisan ayında tüm dünyayla birlikte Türkiye'de de satışa sunulması bekleniyor.

İŞTE NOKIA'NIN DİĞER YENİ TELEFONLARI

Lumia 808 PureView dışında Nokia, Lumia 900, 610 ve Ashes serisi telefonlarını da tanıttı. 4.3 inç'lik ekranıyla Lumia 900, çift taşıyıcı HSPA sistemi kullanması sayesinde 42.2 Mbps hızında internete bağlanabilirken, uzun batarya ömrü de cihazın bir diğer önemi özelliği... Nokia'nın 189 Euro olması beklenen en düşük fiyatlı ürünü Lumia 610, 3.7 inç'lik ekranı bulunuyor.

Lumia 610'un teknik özellikleri
800 MHz işlemci, 256 MB RAM, 3.5 inç ekran, microSD hafıza kartı desteği, 5 megapiksel dahili kamera.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadasım yazıda bir sürü yanlış var 808 lumia degildir lumialar wp işletim sistemi kullanan serinin adı ayrıca 610 3.5 mi 3.7 mi iki ayrı ölçü vermişsin hem mart nisan gibi çıkması imkansız nokia resmi olarak mayıs ayı dedi 808 için

Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Abi hala 256 mb ramli teller çıkarıyolar bu nedir ya.

PriveT

PriveT

Üye
Paylasim icin tesekkurler. Fakat papakudioflu arkadasimizin da dedigi gibi bu telefon Lumia sinifinda degil.
Nokia 808 PureView olarak geciyor. Bu ara Lumia 800`ler de hos telefonlar :) Ama hakkinda yapilan bazi olumsuz yorumlardan dolayi almaktan vazgectim.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
arkadaslar telefonun ramine bahane bulmayın lütfen dikkat ederseniz lumia setisinin en düşük versiyonu düşük gelir grubu için çıkarıldıgını nokia açıkladı zaten 800 hakkında yapılan olumsuz yorumlar muhyemelen şarz problemidir ve nokia onu da açıkladı yazılım sorunundan dolayı tam şarz olmadıgı için yasanan bir sorunmuş ve güncelleme çıkatılarak giderilmiş bence iki ay daha bekleyip lumia konusunda ondan sonra karat verin

PriveT

PriveT

Üye
arkadaslar telefonun ramine bahane bulmayın lütfen dikkat ederseniz lumia setisinin en düşük versiyonu düşük gelir grubu için çıkarıldıgını nokia açıkladı zaten 800 hakkında yapılan olumsuz yorumlar muhyemelen şarz problemidir ve nokia onu da açıkladı yazılım sorunundan dolayı tam şarz olmadıgı için yasanan bir sorunmuş ve güncelleme çıkatılarak giderilmiş bence iki ay daha bekleyip lumia konusunda ondan sonra karat verin

Ben elime alip inceledigimde Lumia 800 cok hosuma gitti. Ama daha sonra internetten arastirdigimda alip, kullanip yorum yapanlarin yazdiklarina gore batarya haricinde mesela ses artirma-azaltma tekmis. Yani gelen cagrilarda zil sesini kistiginiz zaman dinlediginiz muzigin de sesi yani playerin sesi de alarmin sesi de kisiliyormus. Yuklenecek programlara fazla musade etmiyormus, kisitliymis. Google kullanilamiyormus. Video playeri yetersizmis. Arama listesi yokmus.
Tabi ben bilmiyorum, dogru veya yanlis. Sadece yapilan yorumlar bunlar.

ZaZuM

ZaZuM

Üye
ama mudur iyi demiş satış rakamlarından çok kullanıcının ulaşması önemli diye helal valla

PriveT

PriveT

Üye
ama mudur iyi demiş satış rakamlarından çok kullanıcının ulaşması önemli diye helal valla

Benim yorumum Lumia 800 icindi, burada fiyati ortalama 1200 Ytl`ye geliyor, pek dusuk sayilmaz.

808 PureView ise yurtdisi fiyati 450 euro civarinda olacakmis.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

nokianın son yıllarda yaptıgı en iyi şey kullanıcının ulasabilir cihazlar üretmesi zaten

covar

covar

Üye
808 ekran pixseli 360x640 olduğu icin milett baya soğucak telefondan öle görünüyo nokia ekran canlılığına önem vermiyo hic

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ya arkadaslar 256 da var 512 de var begenmiyorsanız almazsınız takılmışsınız 256 ram e telefon şu anda en hızlı sistemlrden biri hangi işlemci ram yetiyorsa onu kullanıyor fazlasına gerek yoksa neden koysun hem şarza zarar hem cebimize ille 1gb ram istiyosanız n9da oda var

SilentOne

SilentOne

Üye
yani isteyen kesesine gore alır sen 512 lik alıcaksan 512 al sana alma diyen mi var

JaoDeka58

JaoDeka58

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar 1 haftadır ugraşıyormda bu knyla ilgili. k.bkmyn karışıklık olmuş ewt.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt