Oh Be Sonunda Nokia Yine Kendini Topluyor Nokia 808

Sponsorlu Bağlantılar

Parimli

Parimli

Üye
Telefonu tamamen incelediniz mi de hemen eleştirilere başlıyosunuz? Hem şu 41 mp olayı sandığınız gibi 41 mp çözünürlüğünde foto çekimi değil. Vereceğim linkte en ince ayrıntısına kadar anlatılmış telefon. Buyrun:

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
telefon gayet güzel görünüyor özellikleri de güzel fiyat olarak da 1400 TL ye kadar alınabilecek bir cihaza benziyor özellikler için ayrıntılı bilgiye burdan ulaşabilirsiniz tüm detaylı özellikleri yazıyor Fp1 paketini de bence Nisan gibi 2. nesil cihazlara Mayıs sonu gibi de 1. nesil cihazlara dağıtırlar gibi geliyor bana ;)

Aege

Aege

Üye
Nokia toparlanıyor mu yoksa iyice dibe doğru mu gidiyor bunu bu zamanla daha net göreceğiz.

• Beğen
Tepkiler: klongs
cardanadam

cardanadam

Üye
arkadaşlar bu nokia symbiana 2016 ya kadar destek vereceğini söylemedimi yoksa symbian^3 ler için ismini belle olarak belirleyip alt symbianlar (s3 ve s5) ların sonumu gelecek

_ardaa

_ardaa

Üye
S^3 ler zaten artık Nokia Belle Carla gibi gidecek 111,112 falan, aynı şekilde S40'lar devam edecek ama Symbian ismi bitecek yani symbian'ın sonu geldi ama isim olarak sonu geldi.

cardanadam

cardanadam

Üye
S^3 ler zaten artık Nokia Belle Carla gibi gidecek 111,112 falan, aynı şekilde S40'lar devam edecek ama Symbian ismi bitecek yani symbian'ın sonu geldi ama isim olarak sonu geldi.

bende o şekilde düşünüyorum çünkü hala symbian belle cihazlar üretiliyor

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
_ardaa

_ardaa

Üye

bende o şekilde düşünüyorum çünkü hala symbian belle cihazlar üretiliyor

Belle çıkalı ne kadar oldu fp1 güncellemesi hazır yani güncellemeler devam edecek adamlar 2016'ya kadar symbian bitecek demişlerdi ama nasıl biteceğini söylememişlerdi belki isim olarak bitirecekler çünkü microsoft ile ilk anlaştığı zaman ki açıklamasın da üst segment wp'li telefonlar orta ve alt segment symbian telefonlar olacak demişlerdi ama planlar sürekli değişiyor kestirmek zor olsa da çıkan yeni cihazlar umut verici.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
daha öncede belirtmiştim arkadaslar nokia yönetimi symbianı bitirme konusunda ikiye bölünmüş ve bu kriz basına yansımış ama bir taraftada microsoft var bir milyar dolar ürün geliştirme için hibe etti nokia ya

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
ya arkadaşlar bu 2000 tl civarında prof makineler var onlar kaç mp ilk defa 41 mp duyuyorum bu telefonla ilgili konuyu ilk gördügümde aykut acmıstır kesin dedim ya da 4.1 mpdir dedim sonra baktım adamlar harbiden yapmış :) işletim sistemime gelince bu telefon donnayı bile alır gerçekten süper yapmışlar ben biraz galaxyye benzettim ama cok hoş olmuş telefon ele alındıgında zewk verecek gibi duruyor kamera cıkıntısı göze batar gibi ama o kadar olsun 41 mpyi nereye sokacak adam :)

Türe

Türe

Üye
nokiayı diriltecek şey kamera değil özgün yazılım , vereceği destek ilgi alakadır ;) kamerayı yükselterek prim yapılması çok zor . inşallah piyasayı kızıştıracak bir hareket gerçekleştirir. çünkü bu bizim yani kullanıcıların yararına olur .

SilentOne

SilentOne

Üye
nokia da bu parayı çaktırmadan sybian için kullanıyor

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
nokiayı diriltecek şey kamera değil özgün yazılım , vereceği destek ilgi alakadır ;) kamerayı yükselterek prim yapılması çok zor . inşallah piyasayı kızıştıracak bir hareket gerçekleştirir. çünkü bu bizim yani kullanıcıların yararına olur .
bencede kamerayı yükseltmekle olcak iş degil kamera sadece telefondan pek anlamayanlar için geçerli biri telefon aldıgı zaman telefondan anlamayan kamerası kaç der ama telefondan anlayan onun işletim sistemine bakar işlemcisine şusuna busuna bence n8 kamerası cok cok güzel tamam kamerayı yapmışsın iyi hoşta biraz yazılıma destek ver donanımda her türlü geçersin zaten sen nokiasın :)

• Beğen
Tepkiler: Türe
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ne yani şimdi ben telefondan anlamıyormuyum

Symbianize

Symbianize

Üye
Millet 3D kullanıyor :D

Dream0ver

Üye
htc evo 3d'de gözlüğe gerek yok

----------Eklendi @ 00:37:15 ---------- Yazıldı @ 00:33:00 ----------

hala 5800'daki gibi nHD (640x360) kullanan nokiadan ben hiçbirşey beklemem. 3.2de de aynı pikselı kullanıyorlar, 4inçde de , tablet üretseler de 10.1inçe aynısını koyacaklar. Kamera için alanlara güzel bir model, fotoğrafçılıkla ilgileniyorum, optik zoomu sensoru çok iyi, ama 41 megapiksel o kadar önemli değil, fotoğrafçılar bilir. 6mp kameralar 16ları bile geçiyo. Ama kamera olarak alınır. Ama oyun uygulama bekleyenlerden için nokia aynı yolda devam ediyo.

_ardaa

_ardaa

Üye
Adamlar kamera telefonu yapıyor halen oyun yazılım diyorsunuz, kamera özelliği için alan kişiye zaten öncelik kamera özelliğidir oyun uygulama fazla olmasa da olur oyun isteyen başka cihaz alır nedir bu oyun takıntınız, oyun isteyen ios alsın gerçekler ortada oyun desteği çok yok ama kalite var herşey oyun değil ki.

• Beğen
Tepkiler: pRime.
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
yok arda kardesim bunu anlatamazsın kimseye tartısıcak bi kusur mutlaka bulurlar

mmb7982

mmb7982

Üye
kamera için mecburen yapılan çıkıntı hiç güzel durmamış genel itibariyle bir nokia klasiğiolmuş. kasada daha titiz bir tasarım yapabilirlerdi bence.belle videolarınıda böyle ağzımızın suyunu akıtarak seyrediyorduk arkadaşlar.fp1 geldiğindede (680 mhz. gelirmi bilmiyorum) eksiklerini konuşmaya devam edeceğiz gibime geliyor.ve bence bu model nokianın kendini toparladığını falan ispatlamaz.bu karar varmak için diğer markaların yeniliklerinide beklemek gerekir.birde aklıma takıldı aktif olarak 38 mp olarak kullanılacağı söyleniyor 38 mp lik bi fotoğraf ve video kaç mb yer kaplarki?