Oh Be Sonunda Nokia Yine Kendini Topluyor Nokia 808

Sponsorlu Bağlantılar

Türe

Türe

Üye

o takılmalar her işletim sisteminde var örneğin benim 4. nesil ipod touch'ım. :)

artık nasıl bir kin varsa bende symbiana karşı değil mi :ehe şaka maka nokia iflas etmesin ;)

----------Eklendi @ 22:06:08 ---------- Yazıldı @ 22:05:51 ----------

yoksa hangi şirkete çamur atacağız değil mi (!) :D

• Beğen
Tepkiler: klongs ve WebStyle

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Bu mesajlardaki Duygusal simge ekle dedikten sonra hâlâ bekleme var. Düzelemedi gitti.

çok sinir bozucu gerçekten duygusal simge ekle dedikten sonra şöyle bi havaya bakıp tekrar telefona dönüyorum telefondan daha çok kasılıyorum nedense eski işletim sisteminde normal olan bi durumu yenisinde nasıl bozuyorlar anlamıyorum güncellemeler böyle hataları düzeltmek için gelir benim bildigim

• Beğen
Tepkiler: Sensation
SilentOne

SilentOne

Üye
işte tekrar yazdıkları için unutyor adamlar

gdervisoglu

gdervisoglu

Üye
610'un reklam müziği :)

[video=youtube;8h-HnjaSrz8]http://www.youtube.com/watch?v=8h-HnjaSrz8[/video]

Apit"

Apit"

Üye
Arkadaslar fotosu normal 5mpx . Ancak yazilim sayesinde fotoyu cektikten sonra goruntu o sekilde kaliteleniyor. Daha fazla ayrinti oluyor

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
halen 5 mp diyenler var yaa :D utanmasalar "5mp i interplasyonla 41 mp e büyütüyor benim webcam de 5mp fotoğraf çekiyor" diyecekler :)
detay 41mp detayı isterseniz 41mp lik fotoların çıktısını alıyorsunuz isterseniz 8 mp e göre daha ayrıntılı ve kaliteli çıktılar alıyorsunuz
5mp i nereden uyduruyorsunuz hayret ediyorum :)

Türe

Türe

Üye
videolarda görülen seçeneklerden . Sonuç olarak direk 41 mp çekmiyor bu bir gerçek ;)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
videolarda görülen seçeneklerden . Sonuç olarak direk 41 mp çekmiyor bu bir gerçek ;)

videolarda görülen seçenekler kamera 1080p ayarındayken degişiyor arkadasım üç farklı seçenek mevcut ayarkarında 360p-720p-1080p hepsinde mp seçenekleri degişiyor

Türe

Türe

Üye
videolarda görülen seçenekler kamera 1080p ayarındayken degişiyor arkadasım üç farklı seçenek mevcut ayarkarında 360p-720p-1080p hepsinde mp seçenekleri degişiyor

tamam ben de değiştiğini belirttim zaten , sadece 41 mp çekmediğini söylüyorum.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

Pureview modunu açmaz da fullresulotion açılırsa 16:9 formatında 34 mp 4:3 formatında ise 38 mp boyutunda fotoğraflar elde ediyorsun pureview açarsan da 41 mp detay kalitesine sahip 8-5-3 mp boyutlarında fotoğraflar elde ediyorsun ;) ayrıca video kaydı sırasında de gayet iyi bir zoom yeteneği var kameranın bu da göz ardı edilmemeli

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
halen 5 mp diyenler var yaa :D utanmasalar "5mp i interplasyonla 41 mp e büyütüyor benim webcam de 5mp fotoğraf çekiyor" diyecekler :)
detay 41mp detayı isterseniz 41mp lik fotoların çıktısını alıyorsunuz isterseniz 8 mp e göre daha ayrıntılı ve kaliteli çıktılar alıyorsunuz
5mp i nereden uyduruyorsunuz hayret ediyorum :)
sitesinde okumuştum sanırım kamera 41 mp ama birden cekmiyormuş 5 mp 5 mp yani bastıgın anda bi kaç foto cekmiş gibi 41 mp haline getiriyormuş yani görüntü 41 mp yine onda bi sorun zaten tıkladıgınızda belli oluyor sayfa yarım saatte acılıyor ve ayrıntılardan beli 41 mp oldugu yoksa 5mpnin muhabbeti o yani 5mp oldugundan degil :)

PriZm

PriZm

Üye
Benim merak ettiğim,fotoğraf çekmek baya uzun sürmezmi? :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
5mp kamerayla komşu 7 pikselden aldığı verileri işleyerek 41mp kalitesine yükseltiyor bunu yaparken optik zoomda da görüntü kalitesinden ödün vermiyo sonuçta ne olursa olsun benim için önemlli olan aldıgım görüntünün kalitesi ve adamlar bunu yepyeni bir teknolojiyle üst düzeyde basarabiliyorlar takdir etmek lazım

----------Eklendi @ 16:35:06 ---------- Yazıldı @ 16:33:03 ----------

saniyeler içinde çekip kaydediyor videolarda var hemde o boyuttaki fotoları açması falanda milisaniyeler kadar sürüyor

PriZm

PriZm

Üye
5mp kamerayla komşu 7 pikselden aldığı verileri işleyerek 41mp kalitesine yükseltiyor bunu yaparken optik zoomda da görüntü kalitesinden ödün vermiyo sonuçta ne olursa olsun benim için önemlli olan aldıgım görüntünün kalitesi ve adamlar bunu yepyeni bir teknolojiyle üst düzeyde basarabiliyorlar takdir etmek lazım

----------Eklendi @ 16:35:06 ---------- Yazıldı @ 16:33:03 ----------

saniyeler içinde çekip kaydediyor videolarda var hemde o boyuttaki fotoları açması falanda milisaniyeler kadar sürüyor

ilginç.çünkü o kadar fotoğraf pixellerini birleştirmek baya işlemci gücü ister.

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

ilginç.çünkü o kadar fotoğraf pixellerini birleştirmek baya işlemci gücü ister.

sadece işlemci degil gpu da ister ki şu ana kadar cep telefonlarında kullanılmış en iyi gpu diyorlar galiba 128veya256mb gpu kullanılmış

Türe

Türe

Üye
Pureview modunu açmaz da fullresulotion açılırsa 16:9 formatında 34 mp 4:3 formatında ise 38 mp boyutunda fotoğraflar elde ediyorsun pureview açarsan da 41 mp detay kalitesine sahip 8-5-3 mp boyutlarında fotoğraflar elde ediyorsun ;) ayrıca video kaydı sırasında de gayet iyi bir zoom yeteneği var kameranın bu da göz ardı edilmemeli

tamam da ikimizin söylediği de aynı kapıya çıkıyo sonuçta ? |-) sonuçta oluşan görüntü 41 mp nokta

----------Eklendi @ 17:09:55 ---------- Yazıldı @ 17:09:18 ----------

uzun sürmez alicim çünkü 41 mp olarak çekmiyor ;)

PriZm

PriZm

Üye

tamam da ikimizin söylediği de aynı kapıya çıkıyo sonuçta ? |-) sonuçta oluşan görüntü 41 mp nokta

----------Eklendi @ 17:09:55 ---------- Yazıldı @ 17:09:18 ----------

uzun sürmez alicim çünkü 41 mp olarak çekmiyor ;)
biliyorum 5 mp çekiyor.fakat birden fazla fotoğrafı birleştirmek baya hızlı işlemci + hızlı hafıza kartı gerektirir

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye

biliyorum 5 mp çekiyor.fakat birden fazla fotoğrafı birleştirmek baya hızlı işlemci + hızlı hafıza kartı gerektirir
dostum o kamerayı koyan adam nokıada olsa onu düşünmüştür ayrıca videoyu izlemedm ama izleyenler cok hızlı yaptıgını söylemiş zaten 16 gb kendi hafızası var tutup bu telefona o kadar para verip class 2 takcan halin yok heralde c6 kullananlarda bile class 4 kullanan kalmadı nerdeyse

sharpie

Üye
vay siz olayı böylemi anladınız.ne 5mp çekip bunu 41'e çıkarıyor.nede 5mp birkaç foto çekip birleştiriyor.
cihazda gerçekten 41 mp'lik bir optik mevcut ve cihaz 4:3 - 16:9 oranlarına uygun şekilde fotoğraf çektiği zaman 4:3 oranında en yüksek 38 mp foto çeke iyor. 16:9'da ise 34 mp'lik f ğraflar çekiyor.
olay şu.38mp çektiği resmi 5mp'ye sıkıştırıyor ve çok net görüntü elde ediliyor.yani 5mp çekip 41'e falan yükseltmiyor tam tersini yapıyor.
bazı arkadaşların sandığı gibi optik zoom yok kamerada.başta bende öyle sanmıştım ama değilmiş.

PriZm

PriZm

Üye
vay siz olayı böylemi anladınız.ne 5mp çekip bunu 41'e çıkarıyor.nede 5mp birkaç foto çekip birleştiriyor.
cihazda gerçekten 41 mp'lik bir optik mevcut ve cihaz 4:3 - 16:9 oranlarına uygun şekilde fotoğraf çektiği zaman 4:3 oranında en yüksek 38 mp foto çeke iyor. 16:9'da ise 34 mp'lik f ğraflar çekiyor.
olay şu.38mp çektiği resmi 5mp'ye sıkıştırıyor ve çok net görüntü elde ediliyor.yani 5mp çekip 41'e falan yükseltmiyor tam tersini yapıyor.
bazı arkadaşların sandığı gibi optik zoom yok kamerada.başta bende öyle sanmıştım ama değilmiş.

eğer 41 mp lik sensör varsa süper birşey bu.

Edit:evet 41 mp sensör var.