Nokia Neden Yükselemiyor :((Bütün Nokiacılar İçeri)

Sponsorlu Bağlantılar

n000k

n000k

Üye

pardon ben n8 sanmistim
ha şöyle.. biz senin gibi 1.5 sene önce çıkmış <N8 > ve yeni çıkmış < samsung her ne k.çı kırık modelse> karşılaştırmıyoruz.. arada zaman farkı var değilmi arkadaşım? o yüzden karşılaştırma yapmayada gerek yok.. zaten günden güne teknoloji değişiyor, ilerliyor.. bu daha iyi bu daha kötü demeye gerek yok..hepsi kendine hastır ve öyle olması lazım.. klon tellere gerek yok ortalıkta..

qsaw

qsaw

Üye
çıkaarsa bilg. yi satıp alıcam bunu

MertcaN9

MertcaN9

Üye
çıkaarsa bilg. yi satıp alıcam bunu

kardeş değermi bilgisayarına diyecem de nokia resmen (EN İDEAL BOYDA VE EN ŞIK TASARIMLA) en iyi sistem telefonu yapmış. gerçekten mini bir cep bilgisayarı gibi(burda androidlere de gönderme var daha küçük boylada çok güçlü işleme sahip telefonlar yapılabilir)

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Nokia hep aynı symbianla kullanıcıları kandırırken iOs çıktı piyasaya, nokianın kullanıcıları nelerden mahrum bıraktığını gösteren bir sistemdi iOS. Android de zamanla kendini göstermeyen bir işletim sistemiyken google nin atılımlarıyla yükseldi ve açık kaynaklı olduğu için görsel arayüzü güzel kullanıcıya hitap eden bir sistem olduğu için çok fazla firima tarafından tutuldu öyleki çin malı telefonlarda bile lisanslı android görebiliyoruz. Nokia diğerlerinden farklı olmak isteyen bir firima ve öyle olmak zorunda da sektörün temeli Nokiada ama Bu iş Symbian la yürümezdi, android diğerleriyle aynı duruma düşürürdü, bada desen o hiç olmaz, iOs da öyle tek seçim WP idi ve iyikide geçti gelecekte iOs da arayüzü hep aynı kalırsa solacak ve Android ve WP pazarı elinde tutacak.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Nokia hep aynı symbianla kullanıcıları kandırırken iOs çıktı piyasaya, nokianın kullanıcıları nelerden mahrum bıraktığını gösteren bir sistemdi iOS. Android de zamanla kendini göstermeyen bir işletim sistemiyken google nin atılımlarıyla yükseldi ve açık kaynaklı olduğu için görsel arayüzü güzel kullanıcıya hitap eden bir sistem olduğu için çok fazla firima tarafından tutuldu öyleki çin malı telefonlarda bile lisanslı android görebiliyoruz. Nokia diğerlerinden farklı olmak isteyen bir firima ve öyle olmak zorunda da sektörün temeli Nokiada ama Bu iş Symbian la yürümezdi, android diğerleriyle aynı duruma düşürürdü, bada desen o hiç olmaz, iOs da öyle tek seçim WP idi ve iyikide geçti gelecekte iOs da arayüzü hep aynı kalırsa solacak ve Android ve WP pazarı elinde tutacak.
Güzel bir yorum,teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: tuzluca76
MertcaN9

MertcaN9

Üye
bana kalırsa n9 ve son derece çok güçlü işlemcisi ile her ne kadar bazı kesimler tarıfından beğenilmesede nokia lumia 800 telefon piyasasına çok sağlam bir darbe vuracak. özellikle nokia lumia 800

EFG_07

EFG_07

Üye
nokia şu an %37 pazar payına sahip rakiplerine göre hala birinci ancak samsung ve diğer firmalar nokia'nın pazar oranını yakalıyabilirler sonuç olarak nokia bilerek lades demiyeceği için değişimler ve bir çok geliştirmelerde bulunacaktır bunu nokia 701 ve n9 ile başlattı kısaca şunu söylemek gerekirki nokia pazar oranını kaybetmemek için bu ve bunlardan çok daha iyi telefonlar çıkarmaya devam edeceği kesindir. Ayrıca şunu söylemek gerekirki burada nokia , samsung , htc vb firmaları karşılaştırıp , kötüleyerek birbirimizin kalbini kırmamızın bir anlamı olmadığını düşünüyorum çünkü sonuç olarak bu firmalar bizlere ait değil bizler sadece kullanıcıyız hangisi bizim için uygun ise onu kullanırız

• Beğen
Tepkiler: iatis ve musty522
MertcaN9

MertcaN9

Üye
ben nokia lumia 800 den oldukça eminim bir forumda çok detaylı incelenmiş videosu var gerçekten çok sağlam bir telefon windows phone ile bilrikte bir devrim niteliğinde bence bu elbette nokianın pazar payına çok etki yapacaktır. böyle bir rakip ile android nasıl başa çıkacak bilemiyorum

manyexpress

manyexpress

Üye
babacanlar girin nokianin sitesine ingilizce çeviriden yazın kopyalayın nokia forma iletin şikayetlerinizi

musty522

Üye
    Konu Sahibi
nokia şu an 7 pazar payına sahip rakiplerine göre hala birinci ancak samsung ve diğer firmalar nokia'nın pazar oranını yakalıyabilirler sonuç olarak nokia bilerek lades demiyeceği için değişimler ve bir çok geliştirmelerde bulunacaktır bunu nokia 701 ve n9 ile başlattı kısaca şunu söylemek gerekirki nokia pazar oranını kaybetmemek için bu ve bunlardan çok daha iyi telefonlar çıkarmaya devam edeceği kesindir. Ayrıca şunu söylemek gerekirki burada nokia , samsung , htc vb firmaları karşılaştırıp , kötüleyerek birbirimizin kalbini kırmamızın bir anlamı olmadığını düşünüyorum çünkü sonuç olarak bu firmalar bizlere ait değil bizler sadece kullanıcıyız hangisi bizim için uygun ise onu kullanırız

aynn kardesm katılıyorum sana aynı fikirdeyizz

Toros542

Toros542

Üye
slm millet.suana kadar bende nokia kullandım ve hala kullanmaktayım.eskiden samsung dedikleri zaman bosver ya nokiadan sasma derdim herkese.ama artık devir degisti.nokia yıllardır hep birbirine yakın modeller cıkardı.hangi modele baksam ve incelesem hemen hemen aynı özelliklerde.mesela suan c7 kullanıyorum.n8 ile arasındaki tek fark kamera farkı bir de tasarım tabi.işlemcisi ram i falan aynı.ama fiyat farkına bi bakın.ha bi de hdmı girisi.ama diger taraftan samsung son yıllarda neler yaptı bir bakın.adamlar bu yıl icerisinde 300 milyondan fazla mobil cihaz satmıs.bunun tek sebebi android cihazlar üretmesi bence.eger nokia da su symbiana biraz olsun gerekli destegi verse suan nokia dünya da 1 numara olurdu eskiden oldugu gibi.symbian belle cıkarsa söyle olacak böyle olacak falan filan deniliyor.ya su belle bile androidin 2.3 gingerına bile yakşamaz bence.samsung android 4 ics ile bir mobil cihazın neler yapabilecegini gösteriyor.benim anladıgım nokia da kafası calısan mühendis kalmamıs anlasılan.artık beyinler durmus galiba sadece rakiplerinin neler yapabildiklerini seyrediyorlar.tabi bizde buna ayak uyduruyoruz.nede olsa nokia cıyız ya aslında biz hastayız varya.nokia hastalıgı bizdeki.artık bu hastalıktan kurtulmanın zamanı geldi ve geciyor.ben kendi adıma bu hastalıktan kurtulacam en ykın zamanda.tabi su c7 yi uygun bi fiyata satarsam.ama satacam ins.bu da benim nacizane düsüncem hatam olduysa af ola.saygılar...

• Beğen
Tepkiler: musty522
[alikan]

[alikan]

Üye
tamam işte konu başlığı güzel neresi kötü yükselemiyor die birşey yok diosun cevabnınıda verişşsin neden düşüşte olduğunu eğer gerçekten dediğin gibi ise beni soruma cevap olmus yani nokia neden yükselemiyor cevap pazar payını paylaşmaya başlamıs olmasıdır senin yönünden konustm kardes yani attığım başlıkta herhangi bir anormallik yok nokia zaten hep iyi birinci bizim için sadece daha iyilerini çıkarması lazım bnce çıkarabilir.dediğin gibi pazar payını yüksek tutsun yükselsin o zman çok düşüyor baksana herkez başka telefonlara yöneliyor özelliğie bakıyor donanıma felan diğer akıllı tellere bakarsak aylar önce 1.4 ghz li 512 mb ramlı felan teller çıkardılar nokia ise daha yeni 701 ile başladı bu olaya inan şu 701 1.4 ghz çift çekirdekli süper amoled cbd ekranlı 1 gb yada 512 ramlı camera n8 in aynısı hdmı çıkışı vs baya bi özellik daha var sayamam şimdi koysaydı 701 le daha çok çıkış yapardı şimdi azda olsa çokda olsa yapar gene inşallah ilerde çıkarır dediğim gibi telefon gene ben nokia for ever:oke:

----------Eklendi @ 22:15:05 ---------- Yazıldı @ 22:13:24 ----------

aynen katılıyorum:oke:

Kardeşim yaptığım yorum senin başlığına atıfta bulunmak değildi yanlış anladın sanırım konu başlığında bi sıkıntı yokta ben Nokia'nın düşüş mantığıyla ilgili genel bir yorum yaptım. Yani şuan ki süreçte yaşananlar zaten olması kaçınılmaz şeyler çünkü zamanında her 3 telefondan 2 si Nokia idi ama o zamanlar da telefon marka sayısı çok azdı bundan dolayı da Nokia en büyüktü ve çok büyük görünüyordu. Teknoloji gelişti dünya gelişti markalar gelişti yeniler yenilikler geldi ve biraz merak biraz cazibe ve özgür irade farklı modellere markalara yönelişi getirince Nokia pazar payında daralma yaşadı, eğer bu istikrarla devam ederse daha da azalacak gibi zaten.

• Beğen
Tepkiler: iatis ve musty522

musty522

Üye
    Konu Sahibi
[alikan];4104798' Alıntı:
Kardeşim yaptığım yorum senin başlığına atıfta bulunmak değildi yanlış anladın sanırım konu başlığında bi sıkıntı yokta ben Nokia'nın düşüş mantığıyla ilgili genel bir yorum yaptım. Yani şuan ki süreçte yaşananlar zaten olması kaçınılmaz şeyler çünkü zamanında her 3 telefondan 2 si Nokia idi ama o zamanlar da telefon marka sayısı çok azdı bundan dolayı da Nokia en büyüktü ve çok büyük görünüyordu. Teknoloji gelişti dünya gelişti markalar gelişti yeniler yenilikler geldi ve biraz merak biraz cazibe ve özgür irade farklı modellere markalara yönelişi getirince Nokia pazar payında daralma yaşadı, eğer bu istikrarla devam ederse daha da azalacak gibi zaten.

aynen kardes katılıyorum inşallah dahada kötüye gitmezz telefon devrini başlatan bir firma sonuçta inşallah eskisi gibi olurrr

curse.

Üye
Nokia afedersiniz ama enayi arıyor. 1500 TL'ye telefon satıyor ondan daha kaliteli telefonlar 1200-1300 TL.

• Beğen
Tepkiler: DYNAMIXX
cardanadam

cardanadam

Üye
arkadaşlar yorumları baştan sona okudum afedersiniz ama siz nokia veya googleye ortakmısınız ya boş verin düşen düşsün çıkan çıksın sonra nokia daha 800 ve 900 serilerini çıkartmadı biliyorsunuzki nokia bu serilerde yani 8 ve 9 serilerinde hep ses getirmiştir ve yine ses getirecek nokia bir telefon üreticisi diyerleri gibi değil

----------Eklendi @ 13:00:58 ---------- Yazıldı @ 12:55:38 ----------

Nokia afedersiniz ama enayi arıyor. 1500 TL'ye telefon satıyor ondan daha kaliteli telefonlar 1200-1300 TL.

nokia piyasadaki aynı özellikleri taşıyan telefonlardan daha ucuzdur

william75

william75

Üye
Nokia işletim sistemi geri de kaldı. Android kendini çok kısa süre de geliştirdi, yükseltti, symbian olduğu yerde kaldı. Bence Nokia'nın sorunu bu..

DYNAMIXX

DYNAMIXX

Üye

Android markette ücretsiz televizyon uygulamaları geziyor.Geçtin karşıma Fm radyo diyorsun.Menüde kendinden navigasyon var.Ayrıca telefon aslen Googlenin olduğu için Google Maps tamamen 5 yıl boyunca ücretsiz.

Özellikleri sayalım: :)

N8den 2 kat daha hızlı bağlantı özelliği var.(3G)
Dahili belleği 32 GB iken N8de ise bu 16 GB
Nexusda Abode Flash var.N8de ise Flash Lite.(Flash lite tamamen flashtan oluşan siteleri açamaz.)
5 Kat fazla uygulama deposu. Android Market vs. Ovi Store...
4 Kat daha fazla RAM.
1.2 GHZ işlemci.N8de ise sadece 680 MHZ.
4 Kat daha yüksek ekran çözünürlüğü: 720x1280 vs. 360x640 :D
%80 daha büyük ekran : 4.65" vs. 3.5" :)
Super AMOLED vs. AMOLED ekran :)
İncelik : 8.9 mm vs. 12.9 mm :D
Video çözünürlüğü: 1080 p vs 720 p :D
İnç başına düşen pixel yoğunluğu: 316 PP vs 210 p (%50 daha keskin yazı resim video)

N8'in Nexusa karşı üstün özellikleri :

12 MP vs 5 MP (2.4 kat yüksek çözünürlüklü kamera)

BUKADAR!
bu yeterlimi ustura42

kardeş yoksa oyun özelliğindende bahsediyim mi benim telefon 1.5 gb a kadar HD oyun oynatabiliyor senin telefonun ne yapabiliyor tetristen başka xD ? bikere bana usb hdml çıkışlarını nerde ve nezamn kullndığını anlat usb için ek bi aparat gerekli hem usbyi hemde aparatı yanımdamı taşıcam bana 16 gb hafızadan bahsediosun.bunlar körleme özellkler telefonu renkli göstersin satsın diye laa usb takabiliosun telefona alıosun telefonu fısss internet hızı fısss işlemci hızı fısss internette gezine bilme fıss ya bitane okey oyuu açtım aceden flashını denemek için daha sıfır cihaz telefon nerdeyse evrim geçirdi.N8. e önemli olan özellik koyabilmek değil önemli olan o özellikleri telefonda kullnabilmek kullanamadıkatan snra salla.

ve şunuda eklemek istiorum herkes kullanamaz androidi. çünkü devir bilgisayar devri dikkat ettinmi hiç symbian işleim sistemli tablet pc gördünmü göremesiin çünkü 100de 70 android pc firmalarının çoğu android kullanıo sony bile tabletinde andrid var yani bukadar insan hatamıapıyor.? dediğim gibi bilgisayar devri eğer face de takılmak sadece dürtmek sana yetiosa interneti kllnıyorum diosan böyle şimdiden özür dilerim ama fazlasını arıosanç bu konuya mesaj yazma ben telefondan fazlasınıbekliyorum sadece mzk face camera demek değildir ozamn git windows 98 kullana bilceğin bi pc al sana yeter okadar sağlam olsunki...istediklerini veremedikten sonra bide ben şidmi girdim nete bana meydan okumsun. ustura42 ben burdayım istedğin gibi konuşabilrsin ...bide bi arkadaşdünyazmıştı yok rkabet olmaz bilmem ne ne rekabeti arkadaş windows tan başka pc yazılımı mı var ? ya android nerdeyse masaüstüpclere gelcek adamlar atıp tutuo..

cardanadam

cardanadam

Üye
arkadaşlar hala neyin tartışmasını yapıyorsunuz anlamıyorum yok o üstün yok bu üstün yok o bitmiş yok bu bitmiş ya değermi bir birimizi kırmaya herkez ihtiyacı olduğu telefonu alıyor veya gücünün yettiyini her telefonun bir birine üstün gelen yanı vardır ben nokiayı kullamma sebebim servis garantisi ve müşteri memnuniyeti daha önce s.e. kullanıyordum ama türkiye distribitörünün istifa ettiyini öğrendim moralim bozuldu sonra s.e. Türkiyeden çekiliyor diye söylentiler samsung aldım ekran kırıldı tamire verdim bir ekrana 100 tl para verince ve garanti dışı kaldı kullanıcı hatasından dolayı ama nokia öyle degil hem sağlam yapıyor hemde müşteri memnuniyeti için bir seferlik yapıyor samsung ise hem adi malzeme kullanıyor hemde ortada bırakıyor adamı işte benim nokia kullanma sebebim

Üst Alt