Nokia Neden Symbian'ın Üzerine Düşmüyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

batuay

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Neden Symbian'ın Üzerine Düşmüyor?
Arkadaşlar, Nokia eskiden 1 Numaralı telefon üreticisiydi. Şimdi pabucu dama atılmak üzere. Android, ios, win8 telefonda bu dünya devini nasıl geçti.
Nokia neden symbian'ın üstüne düşmüyor?
Nokia'nın telefon kalitesine hiçbir lafım yok ama işletim sistemi symbian neden bu kadar fakir?
Neden ihtiyacımızı karşılayacak uygulamalar yok?

Neden uygulama üreticileri sadece ios ve androidle ilgileniyor?

Bu forumda olmasa telefonda ovi store un uyduruk uygulamalarıyla geçircez vakti.

Bu konu hakkında fikirlerinizi paylaşıp bilgi verirseniz sevinirim.

Nokia Symbianı neden böyle bıraktı bilmiyorum. Tek bildiğim Nokia'dan artık hayır gelmez.

Tepkiler: Rastan42
Ticarette herşey mümkün. Her çıkışın bir inişi olabiliyor. Yönetimsel sonuçlar bunlar. Bir yorumda zamanında nokianın fırsatı değerlendirmeyip sonrasında applenin doğuşu gibi birşey okumuştum.

çünkü symbian, android ve ios la başa çıkabilecek kadar güçlü bir sistem değil maalesef.

Symbian aslında çok güçlü bir işletim sistemi ama geliştirilirse.

Tepkiler: yesilyol22 ve Rastan42

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Donanımı en iyi kullanan Symbiandır, tüm platformlarla başa çıkabilirdi. Çünkü yapım dili makine diline en yakını..

Tepkiler: yesilyol22 ve Rastan42

MaxipmaN

Üye
en kötüsü paramıza yazık oldu biraz daha oyun desteği olsaydı keşke ipoda yönelmek zorundayım

Kaliteli ve guncel uygulama destegi gelseydi, oyun konusuna agirlik vermis olsalardi butun markalarla sonuna kadar rekabet ederlerdi. Belle surumunu gordukten sonra Symbian'in tarih olacagina insan daha cok uzuluyor. Nokia'nin basindakiler hata ustune hata yapti sonra da faturayi Symbian'a kesti. Uygulama sayisinin kisitli olmasinda acik kaynak kodlu olmamasinin da etkisi var bana gore.

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Bu konu tabi defalarca tartışıldı bu sitede uzun uzun çok yazdım bilen bilir. Nokia bir başkalaşım istedi Microsoft bunu fırsat bildi. Nokia körü körüne geleceği belirsiz bir işletim sistemine bağlandı hepsi bu haliyle Symbian'a da sırt çevirdi bidaha hiç sanmıyorum yeniden döneceğini. Aslında şu örnekle noktayı koyabiliriz. Nokia WP için kendi benliğini resmen sattı tamamen asalak bir firma olma yolunda belki de oldu ama WP Nokia için hiçbir fedakarlık yapmadı bugün bir Samsung bir Huawei bir HTC de WP'u rahatlıkla kullanmaktalar üstelik bu firmalar gene Anroid'den vazgeçmediler Android telefonlar üretmeye devam ediyorlar. Peki ya Nokia ? İşte Nokia'nın ne kadar büyük bir hata yaptığı bu verdiğim bu örnekle anlaşılabilir sanırım

- - - Eklendi - - -

Ufak da bir ekleme Symbian geçmişteki gibi şuanda da piyasada tehlike saçabilirdi. Oyun/uygulama konusundaki olmayan destek bitirdi. Android ya da ios kuş kondurmuyor sistemlerine arayüz güzel ve akıcı ise geri kalan tek eksik oyun/uygulama'dır Symbian için de durum böyleydi.

Duran.Y

Üye
Arayüzü insanların isteklerini karşılayamayacak kadar kötü bir sistemle devam etti ve uygulama, oyun konusunda sağlam grafiklere ve görüntüye sahip olamayınca da diğer sistemler insanlara cazip geldi. Bir diğer konu, 523x ve çoğunlukla s60v5 serisinde kullanılan, çoklu dokunusa izin vermeyen dokunmatik ekran kalitesi de bu konuda etkili oldu diye düşünüyorum.

Hay ellerine sağlık senin.O verdiğin örnekle her şeyi zaten açıklamış oldun.Ayrıca Nokia'nın hatasını da.

donanım olarak da düşük kalması bence bir etken..tamam symbian düşük donanım kullanıyor olabilir ama biliyoruz ki belle için bile kimi zaman 1.3 ghz yetersiz kalıyor..telefonlara çift çekirdekli işlemci ve 1ghz ram koysalardı symbian'ı da az daha rötüşleselerdi o zaman mükemmel olurdu..ama artık çok geç..

Dimi3

Üye

ARM11 olduktan sonra isterse 5 ghz olsun... Tırt.

Tepkiler: MaxipmaN
en iyi os bence symbian çünkü androidin çekirdeği linux ve linux pc için yazılmış en az 512 ram 1 ghz gerekiyor. Symbian ın çekirdeği telefon için yazılmış ve sistem gereksinimi çok düşük...

uygulama geliştirilmemesinin nedeni nokianın geliştiricileri bezdirmesi örneğin signed unsigned olayı

bugli

Üye
symbianin pr1.1 pr1.2 halini gormemis arkadaslar gelip symbiani cok guclu bir sistem olarak degerlendiriyor. temeli o kadar curuk ki symbianin, ne kadar duzeltme yaparsan yap ise yaramaz.

bugune kadar hep ozelliklerden kisarak urettigi telefonlarla para kazandi nokia. bunu akilli telefonlar icin de denedi;

tuslu telefonlarda kullandigi os in neredeyse aynisi + asiri dusuk donanim. n8 e ilk zamanlarinda iphone killer diyen insanlar vardi ya.daha komik ne olabilir.

yani symbiani birakmasindan daha mantikli bir karar alamazdi. ustelik 808 pureviewi insanlara kakalayip biraz daha para kazandi. aliskanliklarindan vazgecemiyor

Öncelikle symbian miyadını dolfurmuş bir sistem.-Linux olma gibi donanımı yüksek verimde kullanma şansı yok. Sakın bana android düşük donanımda çalışmıyor symbian çalışıyor vs demeyin.kullanıcı bilinçli olduktan sonra galaxy mini bile gayet iyi.-Tarayıcısı berbat. Sıfırdan yazılmalı.-Telefonlarda hep arm11 kullanıldı.hantallığın bir diğer sebebi.-Hiçbir zaman unity 3d gibi yaygın bir motor desteği olmadı.bu yüzden birçok basit ama hd oyundan mahrum kaldık.-Donanımda hiçbir zaman radikal değişiiklik olmadı. Ekran çözünürlüğü aynı, merkez işlemci türü aynı,grafik işlemci türü aynı.-Uygulama teşviki olmadı. Daha doğrusu sistemin hantal oluşu geliştiricileri soğuttu.-Uzun süre arayüz sıkıcıydı.şimdi belle uidan sıkıldım.yeni arayüz?Windows phonea güvenen nokia symbian belleye elveda dedi.

Tepkiler: tevley, Dimi3 ve asigsasi

asigsasi

Üye
gideerken de fp2 güncellemesini adam gibi yapsaydı da gitseydi resmen bu güncelleme ile lumia telefonlara yöneltmek istedi fakat istedigi randumanı yakalayamayacak

​ARM11 kötü işlemci peki onun yerine ne kullanılabilirdi sizce?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...