batuay
Üye
-
Konu Sahibi
-
çünkü symbian, android ve ios la başa çıkabilecek kadar güçlü bir sistem değil maalesef.
Bu konu tabi defalarca tartışıldı bu sitede uzun uzun çok yazdım bilen bilir. Nokia bir başkalaşım istedi Microsoft bunu fırsat bildi. Nokia körü körüne geleceği belirsiz bir işletim sistemine bağlandı hepsi bu haliyle Symbian'a da sırt çevirdi bidaha hiç sanmıyorum yeniden döneceğini. Aslında şu örnekle noktayı koyabiliriz. Nokia WP için kendi benliğini resmen sattı tamamen asalak bir firma olma yolunda belki de oldu ama WP Nokia için hiçbir fedakarlık yapmadı bugün bir Samsung bir Huawei bir HTC de WP'u rahatlıkla kullanmaktalar üstelik bu firmalar gene Anroid'den vazgeçmediler Android telefonlar üretmeye devam ediyorlar. Peki ya Nokia ? İşte Nokia'nın ne kadar büyük bir hata yaptığı bu verdiğim bu örnekle anlaşılabilir sanırım
- - - Eklendi - - -
Ufak da bir ekleme Symbian geçmişteki gibi şuanda da piyasada tehlike saçabilirdi. Oyun/uygulama konusundaki olmayan destek bitirdi. Android ya da ios kuş kondurmuyor sistemlerine arayüz güzel ve akıcı ise geri kalan tek eksik oyun/uygulama'dır Symbian için de durum böyleydi.
donanım olarak da düşük kalması bence bir etken..tamam symbian düşük donanım kullanıyor olabilir ama biliyoruz ki belle için bile kimi zaman 1.3 ghz yetersiz kalıyor..telefonlara çift çekirdekli işlemci ve 1ghz ram koysalardı symbian'ı da az daha rötüşleselerdi o zaman mükemmel olurdu..ama artık çok geç..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?