Nokia Lumia 920'nin Ekranı 5 Eldiven Üst Üste Giyilerek Denendi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Nokia Lumia 920'nin Ekranı 5 Eldiven Üst Üste Giyilerek Denendi!

Havalar bugünlerde iyice soğudu. Ancak neyse ki Lumia 920 sahipleri bu durumdan hiç etkilenmiyor.

Dokunmatiği çalıştıracağım diye binbir çaba göstermeden yada özel ince eldivenler almaya gerek duymadan; cihazın süper hassas dokunmatik ekranı sayesinde mevcut eldivenleriyle telefonlarını rahatça kullanabiliyorlar.

NokNok TV bir deney yaparak bu olağanüstü ekranın kaç eldivene kadar izin verdiğine dair sınırlarını denedi.

5 eldiveni üst üste giyerek yapılan denemede, ekranın başarıyla tepki verdiği ve okçuluk oyununun rahatça oynandığı gözlendi. Belki daha da fazlasına izin veriyordur ama üst üste eldiven giymekten parmaklar kıpırdamaz hale gelmiş :kıskıs:

Hadi izleyelim ;)

[video=youtube;Lji5l5cMdO0]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Lji5l5cMdO0[/video]

• Beğen
Tepkiler: kaygisiz43, HAM ZA ve ardacumhur

ardacumhur

ardacumhur

Üye
:tşk:

Mazlum Somer

Mazlum Somer

Üye
Tskler

XperiaNeoV

XperiaNeoV

Üye
teşekkürler.

Tr_SERGEN

Tr_SERGEN

Üye
telefon dediğin böle olur helal nokiaya

HAM ZA

HAM ZA

Üye
benm xpressmusic -1de kafayı yiyor :D seçeneklere basıyorum ayarlara giriyor :ehe:

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Ama işinize yaramıyoken bu özelliği kapatın bence çünkü şarjı olumsuz yönde etkiliyo ve ekranın daha fazla ısınmasına neden oluyo . Muhteşem bi teknoloji gerçekten çünkü açıkken inanılmaz hassas oluyo . Hayatımda gördüğüm en net ekran !

• Beğen
Tepkiler: HAM ZA
KinG Tornado

KinG Tornado

Üye
Ama işinize yaramıyoken bu özelliği kapatın bence çünkü şarjı olumsuz yönde etkiliyo ve ekranın daha fazla ısınmasına neden oluyo . Muhteşem bi teknoloji gerçekten çünkü açıkken inanılmaz hassas oluyo . Hayatımda gördüğüm en net ekran !

Lumia 920 de Renkler Soluk Duruyor Halbuki 820 nin Daha Canlı ;)

• Beğen
Tepkiler: HAM ZA
musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Solukmu ? valla şuan piyasadaki en yüksek çözünürlüklü ve ppi değeri en yüksek bikaç telefondan biri hatta belkide en iyisi 920 :) 820 yi inceledim ve bildiğin pikselleri gözünle görebiliyosun hiç beğenmedim . keza 217 ppi değeri varken 400 e 800 ekranı çözünürlüğü var sanırsam . 920 Nin 332 ppi değeri ve 768 e 1280 çözünürlüklü ıps ve puremotion ekranı var .

820 de canlı görmenin sebebi amoled ekrana sahip olmasıdır . Ama ekran kalitesi ve netlik olarak maalesef alt seviyedeler . gözümle pikselleri görebilecek kadar .

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Tam ben yazıyordum "amoled ekranın nimetlerinden biri o fakat inç başına düşen piksel yoğunluğu,ekran çözünürlüğü,ekran teknolojisi ile 920 açık ara lider" diye :)

serinaga

serinaga

Üye
Solukmu ? valla şuan piyasadaki en yüksek çözünürlüklü ve ppi değeri en yüksek bikaç telefondan biri hatta belkide en iyisi 920 :) 820 yi inceledim ve bildiğin pikselleri gözünle görebiliyosun hiç beğenmedim . keza 217 ppi değeri varken 400 e 800 ekranı çözünürlüğü var sanırsam . 920 Nin 332 ppi değeri ve 768 e 1280 çözünürlüklü ıps ve puremotion ekranı var .

820 de canlı görmenin sebebi amoled ekrana sahip olmasıdır . Ama ekran kalitesi ve netlik olarak maalesef alt seviyedeler . gözümle pikselleri görebilecek kadar .

Gözünle pikselleri mi görüyorsun ? Ne yaptın hacı, daha çok değil 15–20 yıl önce bu çözünürlükte 17 inç monitörler kullanırken bile pikselleri fark edemezken, nasıl oluyorda 4,3'lük ekranda piksel fark ediyorsun anlamış değilim ? Acaba piksel nedir ? Nasıl fark edilir ?
Şöyle söyleyim 42 inç Tv. ile bir kıyasla bakalım pikselleri, biri 800*600 4.3 inç, diğeri hemen hemen iki katı çözünürlüklü 42 inç ekran ...

esokmen

esokmen

Üye
Tesekkurler

musicianfaruk

musicianfaruk

Üye
Valla dostum sadece ben görmüyorumdur buna eminim :) Keşke yanımda olsanda göstersem telefonunda . İlk açılan nokia yazısında bile pikseller rahatlıkla görülüyor .

Ayrıca televizyonlarla karşılaştırma sakın . Sen o televizyonu ne kadar uzaktan izliyosun . Git yakına iyice bak bakim piksel varmı yokmu eşşek kadar :)

Lumia 820 nin ekran çözünürlüğü düşük ve inç başına düşen PPİ değeri yani piksel sayısı çok az . Ama sırf amoled diye canlı renkler var gibi durur . Buda tamamen amoledin kattığı bişeydir .

Lumia 920 ile 820 nin EKRANI arasında tofaş ile mercedes kadar fark vardır .

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici

Lumia 920 ile 820 nin EKRANI arasında tofaş ile mercedes kadar fark vardır .

daha fazla fark var ama bu lumia820'nin ekraninin kotu oldugu anlami taşimaz. Lumia920'nin ekrani başka bir caga ait oldugu icin oyle hissettirir. :D

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Değil beş, o beşin üstüne bi beş daha katsalar yine algılar bu telefon.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Nokia Lumia 920 IPS LCD ve PureMotionHD+ teknolojisi var.

Nokia Lumia 820 AMOLED ve clearblack ekranlı.

Yani aralarında farklar bariz.Neredeyse ortak yanları yok.Piksel yoğunluğu ve çözünürlüğü de ciddi derecede farklı.

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
Aralarında fark olabilir Ama pixelleri ben nasıl farkedemedim ona şaşıyorum :)
Benim sorumsuzluğumdur ben teknolojik aletlere cok yakından bakarım ama göremedim pixelleri :(

Murat Alper

Murat Alper

Üye
işte nokia farkı budur nokia style :disko:nokia yapıyo ya haber içinde teşekkürler

FordFocus RS

FordFocus RS

Üye
güzel paylaşım teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt