Tavsiye Nokia Lumia 920 Üst Modele Terfi Düşünüyorum Yardım

Sponsorlu Bağlantılar

suyunsesi

suyunsesi

Üye
1-Nokia Lumia 920'ye sahibim, cihazım garantiye gitti, ve arka kasası değiştirilmiş olarak bana yollandı yani cihazımda hiçbir çizik yok. Ekranı da çizik değil sıfır gibi. Şimdi bu fırsatı bilerek bunu satmayı düşünüyorum. Yanında 4 tane kap ve 2 ekran jelatini vereceğim.Sizce kaça satabilirim?
2-Bunu sattıktan sonra beklemeyi düşünüyorum yeni lumia modelleri için. Belki diğer yılın Nokia World etkinliğine kadar bekleyebilirim.Size şu sorum olacak Nokia 4 çekirdekli 2gb ram veya üstü,41mp kameralı, 5 inç bir cihaz çıkartır mı? Bekleme nedenim şu güncelleme olarak şuan ki cihazlar içimde bir kuşku bırakıyor. Seneye olacak etkinlikteki cihazlar elbette daha fazla güncelleme alacak.Güncelleme de önemli değil fakat şu uygulamalarda bazılarında ram sıkıntısı var 512 mb ramliler için şimdi acaba bu sıkıntıya ileride 1020-920-925 gibi cihazlar düşer mi diye bir korkum var. veya işte 4 çekirdekli işlemcinin bir güncellemeyi alıp ta 920-1020'nin alamaması gibi. EYER bu sıkıntılar olmaz sa hemen 1020 alabilirim çok beğeniyorum. Ama bekle derseniz bekleyedebilirim. Ali Kemal abi senin de bir görüşünü almayı çok isterim sen ne dersin bu konu hakkında?
Biraz uzun oldu ama okuyup cevaplayan herkese teşekkürler.

Benim nacizane önerim, ısrarla 920 de bekle.
Sebebine gelince dünya kadar para veriyoruz aldığımız sadece bir diş çöpü kadar özellik. (Yani dünya kadar para farkı ödeyipte aldığımız gözle görülür bir ahım şahım fark yok KOCA BİN TL harcattıracak değeri yok bunu demek istiyorum). Yani bir gram gözle zor farkedilir fotoğraf kalitesi için, yada ekranda fazladan bi tanecik çiziktirik süsü (ekstra kolon) için? O da olsa nolur olmasa nolur. Sence az bişi fotoğraf çekim kalitesini dev duvar posteri yapmadıktan sonra kim farkedecek? Zaten büyük ekran peşinde de koşmuyorsun. 920 ekranı gayet büyükçe aslında :). Hani 920 nin KOSKOCA BİN LİRALIK fark gösterecek kadar üstünü bir telefon çıkarsa bir düşünürüz. Ona da şunu diyebilirim E çıktı diyelim. Gerekli mi ki? :) Telefonun üstün özellikleri beni bir süper kahramana mı dönüştürecek yav? :D Alt tarafı minik bir elektronik yardımcı.
Satarsan fiyatına gelince. Valla hiç tahmin edemiyorum. Bir tanıdığına satarsan belki o kişi sana fiyatı konusunda 2. el telefoncu eziyeti yapmaz.

• Beğen
Tepkiler: ferit.61

OnurErtas

OnurErtas

Üye
Ben 1020 olayında örnek verdim. Ama nedense bu forumda fikrini söyleyen taşlanıyor. İyi okuyun falan. Herneyse

alical33

alical33

Üye
Ben 1020 olayında örnek verdim. Ama nedense bu forumda fikrini söyleyen taşlanıyor. İyi okuyun falan. Herneyse
hiçte öyle taşlanma falan bir durum yok beni yanlış anladınız sanırım sizin verdiğiniz örneğin arkadaşın sorusuyla bir alakası yok arkadaş sadece çekirdek ve grafik işlemcisiyle ilgili sorular soruyor siz tutup s3 mini ile 1020 nin kamerasını kıyaslayıp 1020 ye gerek yok diyorsunuz bence iğneyi kendinize batırın

OnurErtas

OnurErtas

Üye
Öyle veya böyle ben sadece görüşümü bildiriyorum niye siz karışıyorsunuz ki benim görüşüm bu yazmasam nolur yazsam nolur art bi niyetde yok oyle veya boyle arkadasa yardımcı olmaya calısıyorum

alical33

alical33

Üye
alakasız görüş bildirmeyin ozaman burası açık bir forum siz ne karışıyorsunuz ne demek siz nasıl düşüncelerinizi paylaşıyorsanız bende paylaşıyorum her neyse uzamasın iyi geceler

ferit.61

ferit.61

Üye
Merhaba kardeş.
Bende acizane fikirlerimi belirtmek isterim. Belki faydam olursa ne mutlu.

Abi ilk başta sadece 41 mpx için kesinlikle ama kesinlikle tercih etme. Eğer ben poster afiş basıyorum diyorsan al derim ki nerdeyse 2 mpx bile 82 inç ekranda güzel görüntü veriyorsa daha ne diyeyim. Ayrıntı detay yakalayayım diye yazık etme parana, kolay kazanılmıyor. Ekstra kolon olsa ne olur olmasa ne olur bana göre, madem ki Wp8 512 ram lerde bile baba gibi çalışıyorsa neden daha sistem oturmadan eksiklikleri tamamlanmadan şimdiden başladılar 2 gb ramli cihazlar çıkarmaya. Kesinlikle para tuzağı bana göre veya bizde de şu kadar çekirdek şu kadar ram demek için Microsoft un yaptığı bir olay.

Ve de bu cihazların sonu gelmiyor, yanlış anlamayın çok cihaz değiştirdim sırf para tuzağı ve zarar.. Çok samimi söylüyorum, kafamıza yatan cihazı elbet alalım ama bir kaç fark içinde bunları zengin etmeyelim derim acizane fikrim.

1 sene boyunca daha adam akıllı güncelleme yayınlayamamış firma ama habire model çıkartıyor veya çıkarttırıyor.

Bende 925 var şu an ve 820 den geçtim. Gayet memnunum ve artık değiştirmeyeceğim kolay kolay. Çünkü sonu gelmiyor abi, bir tane çıkıyor tipine vuruluyoruz, alamadan bir tane daha çıkıyor özelliklerine vuruluyoruz. Bu sebeple sonu gelmeyecek ve paramıza emeğimize yazık...

Bence keyfini çıkar cihazının dağılana kadar. Güncellemeler konusunda da (verebilirlerse tabi, 36 ay mı ne güncelleme sözü vardı sanırım. 15 ayı boş geçti zaten o da ayrı bir konu, böyle olduktan sonra 88 ay da söz verilebilir) pek sıkıntı yaşamayacaksak keyfini çıkar...