Nokia Lumia 920 - Sesin Karşıya Gitmemesi Sorunu - ANKET

Sponsorlu Bağlantılar

Hangi operatörde bu sorunu yaşamaktasınız?

• Kullanılan toplam oy
    35
  • Anket kapatılmış .
Murat Alper

Murat Alper

Üye
:tşk: paylaşım için

hiphop8

Üye
Bu kadar uğraşmaya tereddüt eden ve üşenenler için ben de bir çözüm yolu yazayım;
L920 kullanıcısıyım, tam 6 aydır sesim karşıya gitmiyor, genelde hoparlörle konuşuyorum veya arkadaşımın telefonuyla konuşuyorum veya konuşmuyorum. :D

En yakınınızdaki oto tamircisine gidin, onlarda çok kuvvetli bir air duster olur. Abi şunu 1 dk kullanabilir miyim diye rica edin ve tam dibine sokmadan, yaklaşık 5mm mesafe olacak şekilde hem alt deliklere hem üst deliklere tutun.

İşlem yaklaşık olarak 1 dakika 30 saniye sürüyor. "Sağ ol abi hayırlı işler" dedikten sonra maliyeti 0 TL. Yaklaşık 2 ay oldu hala çok net konuşuyorum, neredeyse fısıldasam bile duyuluyor.

!Aman dikkat - air duster'ı tam dibine uzun süre tutmayın, donanıma zarar verebilir.

Not: Air duster'ın Türkçe adı aklıma gelmedi. Tamirciye böyle söylemeyin, telefona hava tutucam deyin.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Olay telefonun üst tarafındaki gürültü engelleyici mikrofon ve oradaki küçük deliklerden kaynaklanıyor.
Oradaki delikleri toplu iğne ile biraz genişletin ve herhangi bir üfleyici ile (örneğin saç kurutma makinasını oraya tutup soğuk ve güçlü ayarda çalıştırarak) içerisinin temizlenmesini sağlayın.
Sesin artık düzeldiğini farkedeceksiniz.
Az önce arkadaşı aradım, "sesin tıpkı yanımdaymışsın gibi geliyor" dedi.
Denendi, onaylandı :oke:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kaygisiz43, PureFood ve beats

chromium52

Üye
Merhabalar lumia 920 kullanıyorum. Telefonu aldığımdan beri karşı tarafa ses gitmeme problemleri yaşıyordum. Sonra güncellemeler filan alıştık.

8.1 Preview for Developer kullanıyorum uzun süredir. Cortana yı bile aktif kullanabildim. Ancak geçenlerde wpcentral de cortonaya bir güncelleme haberini okuyup telin bölge ve dilini değiştirip test edeyim dedim. Artık cortana beni duymuyor . Telefona soft ve hard reset attım düzelmedi. Sonra video çekeyim dedim Nokia kamera ile çektiğim videolar sesli ama onun dışındaki uygulamalarda sesim çıkmıyor. Donanımsal mı yazılımsal mı anlayamadım. Bir fikri ya da çözüm önerisi olan varmı?

PureFood

PureFood

Üye
Bu başlığa hiç yazmadım abi ama bende varım 920 kullanıcısı olarak. Telefonla bağırmadan konuşamıyorum herkes anlamıyorum sesin gelmiyor falan diyor. İlk parti cihazlara özel geçilmiş bir kıyak sanki :D

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bu başlığa hiç yazmadım abi ama bende varım 920 kullanıcısı olarak. Telefonla bağırmadan konuşamıyorum herkes anlamıyorum sesin gelmiyor falan diyor. İlk parti cihazlara özel geçilmiş bir kıyak sanki :D
ver servise yapılsın bende sorun yok hallettiler :thumbup:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Ben de sorun yine tekrarladı geçtiğimiz ay.
Artık dayanamadım, servise de vermek istemedim.
Her seferinde temizleyip formatlayıp geri veriyorlar.

İnternetten alt ve üst mikrofon siparişi verdim. (Alt mikrofonu gittigidiyordan, üst mikrofonu ebay'den)

Değiştirdim rahatladım.
Ses de şu an hiçbir problem yok.

Dünya varmış arkadaş, oh be. :pro:

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve ceza87
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye

İnternetten alt ve üst mikrofon siparişi verdim. (Alt mikrofonu gittigidiyordan, üst mikrofonu ebay'den)

Değiştirdim rahatladım.

Ne kadar abi?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: ceza87
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Alt mikrofon 30-35TL arası.
Üst mikrofon da 15TL'ye mâl oldu.
50TL'ye dertten kurtuldum.

Ne servis kahrı, ne de telefonsuz bekleme sıkıntısı...
Teşekkür ederim abi ne kadar süre oldu değiştireli?Bu iç dış temizleme muhabbetinden daha mı uzun süre kullandın abi?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim abi ne kadar süre oldu değiştireli?Bu iç dış temizleme muhabbetinden daha mı uzun süre kullandın abi?

Değiştireli yaklaşık 2 hafta oldu.
Hiçbir sıkıntım kalmadı.

İç dış temizliği ile sadece bir iki gün düzeldi.
Aslında herkeste durum aynı mı bilmiyorum ama olayın temizlikle alakası yok.

Tamamen alt mikrofonun duyarlılığını yitirmesinden kaynaklanıyor.
Mikrofon tamamen ağzınıza dayamadıkça, yani sesin çıktığı yöne tutulmadıkça sesi doğru dürüst algılamıyor.
Yani yandan, çaprazdan, arkadan vs gelen sesleri alması gerekirken almıyor.
Sadece kendisine doğrudan gelen sesleri algılıyor.
Bu yüzden elinizle kapatarak ya da doğrudan ağzınıza tutarak (telefonun altındaki delikleri ağzınıza çevirerek) konuşmadıkça sesiniz karşıya düzgün gitmiyor.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve kaygisiz43
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Hiçbir sıkıntım kalmadı.

Mikrofon tamamen ağzınıza dayamadıkça, yani sesin çıktığı yöne tutulmadıkça sesi doğru dürüst algılamıyor.
Bu yüzden elinizle kapatarak ya da doğrudan ağzınıza tutarak (telefonun altındaki delikleri ağzınıza çevirerek) konuşmadıkça sesiniz karşıya düzgün gitmiyor.
Çok teşekkür ederim abi tekrardan

4MaGuS

4MaGuS

Üye
Hiçbir sıkıntım kalmadı.

alt kısımda sorun yokta benim üst mikrofonda normal sessiz ortamlarda konuşmada sıkıntı olmuyorda gürültüllü yerlerde karşıdaki sesleri duyamıyorum seviye en yüksekte olmasına rahmen bununla ilgili sorun yaşadınız mı siz

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
alt kısımda sorun yokta benim üst mikrofonda normal sessiz ortamlarda konuşmada sıkıntı olmuyorda gürültüllü yerlerde karşıdaki sesleri duyamıyorum seviye en yüksekte olmasına rahmen bununla ilgili sorun yaşadınız mı siz

Karşıdan gelen sesle ilgili olarak telefonu aldığımdan beri hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Hatta karşıdan gelen ses o kadar net ve duru ki iPhone ve Samsung kullananlar hayran kalıyor.

Ama benim sesimin karşıya gitmesi yönünden uzun süredir işkence çekiyordum.
Teleservice'den hayır geleceği yok, çok şükür onu da kendi çabamla çözdüm.

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Şimdi o işkenceyi ben çekiyorum. Malzemeleri ivedi olarak sipariş edip, elime ulaşır ulaşmaz hemen yanında biterim artık Özgür. :)

• Beğen
Tepkiler: bulutsuzgece
beats

beats

Üye
Karşıdan gelen sesle ilgili olarak telefonu aldığımdan beri hiçbir sıkıntı yaşamadım.
Hatta karşıdan gelen ses o kadar net ve duru ki iPhone ve Samsung kullananlar hayran kalıyor.

Abi mümkünse ve satışlar kapanmadıysa, satın aldıklarının linklerini verebilir misin ? Bir de mikrofon deliklerini genişletme meselesi vardı onu da yapmış mıydın ?

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Abi mümkünse ve satışlar kapanmadıysa, satın aldıklarının linklerini verebilir misin ? Bir de mikrofon deliklerini genişletme meselesi vardı onu da yapmış mıydın ?

Evet yaptım ama çok bir faydası olmadı.

Alt mikrofon

Üst mikrofon

• Beğen
Tepkiler: OttomaN TigeR ve beats
bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
    Konu Sahibi
Bu arada ürünleri aldıktan sonraki rehberimizi de tekrar hatırlatayım:

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

4MaGuS

4MaGuS

Üye

ya bilemiyorum arada banada çok iyi geliyor arada bozuyor geçen sokakta biri aradı hiç sesi gelmedi mesela ben bunu iyi bir deneme yapmam birde yakında hastaneye falan gideyim kulaklarda da sorun olabilir belki

alical33

alical33

Üye

Değiştirdim rahatladım.

Ben başından beri diyordum donanımsal diye ama kimse dinlemedi:) bende üst mikrofonu almıştım kulaklık jakıyla birlikte kullanmadım hala duruyor almak isteyen olursa görüşebiliriz

Üst Alt