Symbian^3 işletim sistemine sahip Nokia cihaz sahiplerinin uzun zamandır merakla beklediği ilk güncelleme paketi olan PR 1.1 (013.0.16) yayınlandı. Aldığımız bilgilere göre, güncellemeden ilk olarak C7-00 sahipleri faydalanmaya başladı.
Nokia olası yoğun talep yüzünden güncelleme sunucularının ulaşılmaz hale gelmesini engellemek için güncellemeleri farklı bölgeler ve cihazlara adım adım kullanılabilir hale getiriyor. Bu nedenle N8-00 ve C6-01 gibi diğer Symbian^3 cihazlara güncellemeler önümüzdeki hafta Pazartesi gününden itibaren sunulacak.
Güncellemenin getirdiği yenilikler hakkında ise şu an resmi bir bilgi mevcut değil, fakat daha önceki bir haberimizde bazı olasılıkları sizlerle paylaşmıştık. Edindiğimiz bilgilere göre:
Web tarayıcısı güncellendi (7.2.7.2 > 7.2.8.10)
QuickOffice güncellendi (6.2.651 > 6.4.166) ve N8-00 için dosya düzenleme ile yakınlaşma işlevleri etkinleştirildi.
Adobe Reader LE güncellendi (2.5.560 > 2.5.653)
N8-00 yazılımına halihazırda Ovi Mağazadan ücretsiz indirilebilen Need for Speed Shift/Asphalt 5 + Real Golf + Galaxy on Fire entegre edildi
E-posta ile iletilen toplantı talepleri doğrudan kabul edilebilir hale getirildi
E-posta ile iletilen toplantı taleplerinde yer bilgisi sağlandığı takdirde adresi harita üzerinden görüntüleme imkanı sağlandı
Yatay arama ekranı eklendi
(bilgi edindikçe listeyi güncelleyeceğiz)