Nokia Belle FP2 (113.010.150x) Yeniden Çıktı! [603, 700, 701 ve 808 PureView]

kaangul

Üye
Yeni güncellenmeyle nokia 603 'ün işletim sistemi hızında bir artış oldu mu?

tengin

Üye
Arkadaşlar Hep Beraber Nokia ya Şikayetlerimizi Yazsak
Nasıl Olur,Değerlendirillermi sizce ?

pirenuri

Üye
murlarında olmaz nokianın şöyle maxicep gibi bi forum sitesi olsa anlarlar derdimizide yine de bişi değişmez 2101 mesaj olmuş arkadaş

Polymath

Üye

Vallaha ne güzel açıklamışsın. FP2 deki aklıma gelen kırpmaları yazayım.

1:Galaride birden fazla fotoğraf işaretlenip gönderilmiyor. Dosyalardan gönderiliyor ancak ordanda uğraştırıcı.

Bu değişikliğe aslında çok kızdım hatta ne kadar sövdüm desem azdır. Dün arkadaşa resim gönderiyim dedim 10 tane tek tek göndermek zorunda kaldım. Benim anlamadığım bu özelliği neden kapatır. Hangi mantığa? Herhalde burda benim telefonumun içine edecek nokia ben yine gidip nokia alacağımmı sanıyor ?

2:Alfasayısal tuş takımı değitirmesi zahmetli olmuş. Hazır mesajların içinden değiştirebiliyorduk..

3: Resim düzenleyicide efektler azalmış. Bazı özellikler kısıtlanmış.

4:ARtık dediğiniz gibi zor hackleniyor. Bunu ise lumiaların çıktığı zamanda yapması düşündürücü. Ama nokia avucunu yalar. ASla bundan sonra nokia almam.

5: Telefonum 603 ve Gps konum bulma sorunu devam ediyor. Telefondan fp2 ye yükselttim henüz flash atmadım ama Gps bu durumda bile konum bulmuyor. Sorun devam ediyor. FP1 den beridir gps kullanamıyorum. HAtta bir ara tvde gördüm nokianın çevrımdışı internetsiz konum bulma reklamını gördüm üstelik. Yazıklar olsun diyorum kısaca.

Sonuç: Son gelen Güncelleme ( yada kepazelik) yüzünden nokiadan soğumuş bulunmaktayım. İmkanım el verince en yakın sürede telefonu değişip bundan sonra nokia canı cehenneme deyip bundan sonrada Nokia almak istemiyorum. Bunlar benim düşüncelerim.

Saygılar

Tepkiler: asigsasi ve noss_bar

asigsasi

Üye
ne desen az bile bunlara ne umutlarla aldığımız telefonlar neredeyse artık 3310 kadar bile iyi gelmiyor gözüme belle den bu yana yapılan kısıtlamalar artık yeter dedirtiyor yeter artık yeter be bi flash atmaya çalışacağım atabilirsem tabiki biraz daha kullanmaya çalışıp nokia elveda diyeceğim artık

Tepkiler: noss_bar

Ferzan

Üye
Girersen var ama varsayılan olarak mecburi oturumlar ayarlı direk klasör sistemi açılmıyor önceden ayarlayıp direk klasör sistemi görebiliyorduk
dostum bahsettiğin durum fp1 de de var fp2 de de var varsayılan olarak klasörler açılıyor mesaj geldiğinde demiyormusun sen ?

noss_bar

Emekli Yönetici

dostum bahsettiğin durum fp1 de de var fp2 de de var varsayılan olarak klasörler açılıyor mesaj geldiğinde demiyormusun sen ?

hayır mesaj geldiğinde değil direk mesajlar ikonuna tıkladığımda klasör sistemini görmek istiyorum gelen giden falan

Ben de gözüme çarpan eksiklikleri 201.sayfada belirtmiştim ve şu anda aynen senin gibi düşünüyorum.Bu sorunlar sadece bizde mi oluyor kullanan diğer arkadaşlarda yok mu acaba çok merak ediyorum.İmkanım el verseydi şu an itibariyle Nokia'dan vazgeçerdim ve geçeceğim de.701 son Nokia'm olacak.Son güncellemeyle zirve yapacakları yerde son güncellemeyle resmen dibe battılar.Diğer telefon firmaları bu hatalı güncellemeler sonrası Nokia'yla alay ediyorlardır bence Kaldı ki ben olsam ederdim.Böyle rezalet olmaz.Bu mantıkla gidip acaba bize wp işletim sistemli telefon aldıracaklarını mı sanıyorlar? Kendi adıma konuşayım bir daha asla...

Tepkiler: noss_bar
ben fp2 yi sadece qwerty icin bekliyordum ve hayal kirikligi oldu .. Adamlar birseyler yapmislar ama bana hala kullanissiz geliyor nasil bir degisiklik bu anlamadim su mesaji bile yazarken kac kere harf sildim. Mesela sil tusu yerine devamli satir atlama tusuna basiyorum. Parmaklarim kalin diyemi yoksa gercektenmi kullanissiz bilinmez : )

mrgoxel

Üye
bir aksaklık daha belirteyim

durduk yerde mesajlarım silindi üstelik hiçbirşey yapmadan mesajlara girince hepsi gitti...

Polymath

Üye
Ayrıca galeride donma problemi yaşiyorum. Galeri donuyor ama telefon donmuyor. Teli yeniden başlatınca düzeliyor ancak

okitox

Üye
(flash atarak) imzasız uygulamaların yüklenmesi ile ilgili bir çözüm buldum arkadaşlar galiba... biraz daha deneyip haber vericem... 603 e olduğuna göre hepsine olur...

edit: valla oldu hemen bi cfw hazırlayıp yayınlayım 603 cüler faydalansın...

701 kullanan arkadaşlar naviden germany dark olanı indirsek acaba bu sorunlar varmıdır. yani bu sorunlu fp2 sadece turkey için mi yoksa genel olarak tüm dünya ülkeleri için mi var. hızlı bi şekilde germany dark indirip flash atacak bi arkadaş varmı. tr dil desteği var

- - - Eklendi - - -

bide madem hack yapamıyoruz sertfika alalım. opda diye bi site vardı bilen bilir hala sertfika veriyomudur. unsigned olan dosyaları sertfikalayıp signed olarak tele kurabiliriz

- - - Eklendi - - -

701 kullanan arkadaşlar naviden germany dark olanı indirsek acaba bu sorunlar varmıdır. yani bu sorunlu fp2 sadece turkey için mi yoksa genel olarak tüm dünya ülkeleri için mi var. hızlı bi şekilde germany dark indirip flash atacak bi arkadaş varmı. tr dil desteği var

- - - Eklendi - - -

bide madem hack yapamıyoruz sertfika alalım. opda diye bi site vardı bilen bilir hala sertfika veriyomudur. unsigned olan dosyaları sertfikalayıp signed olarak tele kurabiliriz

wwwfatih

Üye
nokıa 700 güncelledim tarih 13.10 .2012 hayırlı olsun

ASC33

Üye

telefon her açılışta sistem hatası diyor ne yapmalıyım

Tepkiler: ID68

andreoni

Üye
hayır mesaj geldiğinde değil direk mesajlar ikonuna tıkladığımda klasör sistemini görmek istiyorum gelen giden falan

fp1 de yapabiliyor muyduk ben hep şimdili gibi kullanmışım fp2 de bu ayar varsa yaparım. Sanırım yok.
Şu metin tahmininde çıkmayan kelimeleri niye kaydetmyor bunu kaldırmış olamazlar diye düşünüyorum. Eğer öyleyse nasıl akıllı telefon anlamadım. Bunun bi ayarı var mı?