Nokia Belle FP1 ile 700 ve 701'in işlemci hızı 1.3 GHz olacak! (Güncellendi)

Sponsorlu Bağlantılar

MoleküL1997

MoleküL1997

Üye
arkadaşlar 603e kesin geliyo. Sadece işlemci hızı yükselmiyor o kadar

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
1. nesillere gene iyi kötü güncellemeler gelecek hataları düzeltme adına..service packler..ama ötesi olmaz bence..belle sondur bizim için..fazlasını donanım kaldırmaz

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
1. nesillere gene iyi kötü güncellemeler gelecek hataları düzeltme adına..service packler..ama ötesi olmaz bence..belle sondur bizim için..fazlasını donanım kaldırmaz
donanımımız cokta kötü degil bnce digerlerine göre kötü olabilr ama carlaya öyle ahım şahım bişey gelcegi kesin degilki neden kaldırmasın

pRime.

pRime.

Üye

aslında her türlü kaldırır da nokia işte...

uzman2010

Üye
bence eğer 603 güncellenmiyorsa 1,3 çıkmayacaksa nokia firmasına e mail ler atalım,Yanlışlığı duyuralım

Dimi3

Dimi3

Üye
Buyrun beyler:

It seems that Nokia are preparing a Feature pack one like update for the first generation devices EG : N8 ,C7 ,E7,X7,C6-01,E6The Official confirmation came from discussions.europe.nokia.com forums by a moderator that has reported that Nokia is gathering feedback from the recent update released and new changes and fixes should come soon hopefully we will get some of feature pack 1 new features the image from the moderator is below:

Kaynak: http://symbian-developers.net/2012/03/nokia-are-preparing-a-update-for-1st-generation-belle-devices/

Kısacası beyler 1. nesillere de güncelleme gelecek ancak bu fp1 olmayacak. Yeni değişikliklere ve hataları düzeltmeye dayalı bir güncelleme..

-bayŞan'

-bayŞan'

Üye
Oda qüzell Fp1 olmasına qerek yok 4'5 yeni özelllik Olsun yeter dolby kamera uyqulamaları flen qbisinden :) Anlaşıldıki FP1 bize qelmiyor Heycana qerek Yok ( ama FP1 qelmesine 1 hafta kala dha net açıklanır bu tür konular Arkdaşlar Bi ihtimal :)

ParduSS

ParduSS

Üye
Off süper olur zaten nokia 603 ü almaya karar verdim şimdi daha da ok istiyorum 1.3 GHz süper olur telefonda :D

kardeş bende 603 almak istiyordum fakat 603 1.3 ghz olmayacakmış her site ole diyor sadece güncelleme alacakmğş dolby ses 20 yeni widget falan... fakat maxicep ailesi kesin degil diyor. Fp güncellemsi zaten nisan ayında gelmesi bekleniyor. zaten 700,701 overclock la 1.3 olacak . Sende 603 e kendin overclock çekebilirsin ben eger 603 e gellmesse ya 603 yada 700 alacağım...

Makale_Helvetia

Makale_Helvetia

Üye
o zaman geri bildirimleri açalım uygulama ayarlarından.baksanıza adamlar bizim cihazlardaki geri bildirime göre service pack yapacaklarmis :)

pRime.

pRime.

Üye
Nasıl 3Gs o donanımla iOS5'i kaldırıyor...da nokia işte...:D
ios 5'i iphone 4 ve ipod touch 4g nasıl kaldırıyorsa 3gs de öyle kaldırıyor. :) bunda şaşılacak pek bir şey yok aslında çünkü iphone 4 ile aralarındaki işlemci farkı 200mhz. gpu ise aynı. üstelik ekran çözüürlüğü düşük olduğu için cihaz fazla zorlanmıyor.
ram olarak da iphone 3gs ve ipod touch 4. nesil kullanıcısı olarak söyleyeyim: iki cihazda da 256mb ram var ve ios5 gayet güzel çalışıyor. (jailbreak tweaklerini abartınca kasmaya başlıyor ama)

----------Eklendi @ 12:01:40 ---------- Yazıldı @ 11:53:47 ----------

nokia eskiden böyle yapmazdı bir sürü cihaz çıkartırdı ama eskiyenleri de güncellerdi. en azından benim kullandığım cihazlar bu şekilde güncelleniyordu. şimdi bakıyorum da tamamen pazarlama stratejisi uyguluyor. ben iddia ediyorum, fp1 tüm özellikleriyle bizim cihazlarla da çalışır. sonuçta işlemciler arm 11. yeni nesil cihazlarda cortex falan kullansaydı anlardım da tüm symbian^3 cihazlarına güncellemeyi vermemesi saçmalık. üstelik bu 680mhzlik işlemciler de yazılımla 800 mhz'e yükseltilebilir kapasitesi kesinlikle var ancak nokia yeni cihazları satılsın istiyor.

• Beğen
Tepkiler: _ardaa ve Cihanî Sultan
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
güncellemelere nokiadan bir örnek vereyim kaldırırmı kaldırmazmı tartışmaları için belki faydası olur bildigiiniz gibi lumia serisine nokia wp7 ile basladı ve microsoft wp yi verdigi firmalara kullanıcakları işlemcilerde kısıtlama getiriyordu. Wp7 tek çekirdek işlemcilerde çalışabiliyor çoklu çekirdek işlemcileri desteklemiyordu fakat wp8 de çoklu çekirdek işlemciler için kullanılacak şekilde çıkarılacak dendi sonuç tek çekirdek işlemciye sahip lumia seriside wp8e güncellenebilecek yani sisyem destegi yetmiyor diye bişey yok firma isterse sisteme göre optimize edip güncellemeyi verir

• Beğen
Tepkiler: pRime.
Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
güncellemelere nokiadan bir örnek vereyim kaldırırmı kaldırmazmı tartışmaları için belki faydası olur bildigiiniz gibi lumia serisine nokia wp7 ile basladı ve microsoft wp yi verdigi firmalara kullanıcakları işlemcilerde kısıtlama getiriyordu. Wp7 tek çekirdek işlemcilerde çalışabiliyor çoklu çekirdek işlemcileri desteklemiyordu fakat wp8 de çoklu çekirdek işlemciler için kullanılacak şekilde çıkarılacak dendi sonuç tek çekirdek işlemciye sahip lumia seriside wp8e güncellenebilecek yani sisyem destegi yetmiyor diye bişey yok firma isterse sisteme göre optimize edip güncellemeyi verir

Evet istese yapar hünkarım.

----------Eklendi @ 16:26:55 ---------- Yazıldı @ 16:25:47 ----------

ios 5'i iphone 4 ve ipod touch 4g nasıl kaldırıyorsa 3gs de öyle kaldırıyor. :) bunda şaşılacak pek bir şey yok aslında çünkü iphone 4 ile aralarındaki işlemci farkı 200mhz. gpu ise aynı. üstelik ekran çözüürlüğü düşük olduğu için cihaz fazla zorlanmıyor.
ram olarak da iphone 3gs ve ipod touch 4. nesil kullanıcısı olarak söyleyeyim: iki cihazda da 256mb ram var ve ios5 gayet güzel çalışıyor. (jailbreak tweaklerini abartınca kasmaya başlıyor ama)

----------Eklendi @ 12:01:40 ---------- Yazıldı @ 11:53:47 ----------

nokia eskiden böyle yapmazdı bir sürü cihaz çıkartırdı ama eskiyenleri de güncellerdi. en azından benim kullandığım cihazlar bu şekilde güncelleniyordu. şimdi bakıyorum da tamamen pazarlama stratejisi uyguluyor. ben iddia ediyorum, fp1 tüm özellikleriyle bizim cihazlarla da çalışır. sonuçta işlemciler arm 11. yeni nesil cihazlarda cortex falan kullansaydı anlardım da tüm symbian^3 cihazlarına güncellemeyi vermemesi saçmalık. üstelik bu 680mhzlik işlemciler de yazılımla 800 mhz'e yükseltilebilir kapasitesi kesinlikle var ancak nokia yeni cihazları satılsın istiyor.

Katılıyorum ve benim demek istediğim de a8 olmasına rağmen yakın özelliklere sahip olduğu için kaldrır'dı.Ancak tam olarak ifade edemiyorum:ağlarım:

SilentOne

SilentOne

Üye
ya artık şu fp1 gelene kadr durum belli olr gelmesede bizim cfw ciler her türlü portlarlar olede bolede kullanırız aslında o portlana yazılımı alıp nokia merkezine goturcen al işte si yapamıyorsunuz biz yaptık diye alın bunu yayınlayın diye

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
ya artık şu fp1 gelene kadr durum belli olr gelmesede bizim cfw ciler her türlü portlarlar olede bolede kullanırız aslında o portlana yazılımı alıp nokia merkezine goturcen al işte si yapamıyorsunuz biz yaptık diye alın bunu yayınlayın diye

sence yapamiolar mi yapmiolar mi?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
tabikide yapıyorlar ama tembeller

WebStyle

WebStyle

Üye

Kesinlikle bu konuda hak veriyorum. Bende İpod Touch 4 kullanıcısı olarak İos 5'in gerçekten çok stabil çalıştığını söyleyebilirim. O kadar grafiği yüksek oyunları yüklediğim halde cihaz banamısın demedi. İos'u sevmemdeki nedenlerden birisi ise tepkime süresi oldukça hızlı herhangi bir oyun ya da uygulama açtığında bekleme yapmadan direkt uygulamayı çalıştırıyor. Tabi yine de abartmamak kaydıyla kullanmakta yarar var. :)

serseryy44

Üye
mynokiablog.com/2012/03/01/nokia-belle-fp1-increases-clockspeed-from-1ghz-to-1-3ghz-for-nokia-603-700-and-701/

arkadaşlar ayrı bir parantez açılmamış nokia 603 için hepsini aynı yerde tutup gösteriyorlar. Bu türkiye de ki forum siteleri nin fp1 geleceğinde yazdığı yazılar tüm sitelere kopyala yapıştır yapmışlar. Verdiğim linkte bi nokia yetkilisi de dediğim gibi 603 için farklı bi şey soylememis

SilentOne

SilentOne

Üye
603 gelicek ama işlemci artmayacak sadece

Üst Alt