Nokia Amber + GDR2 Güncellemesi İle İlgili Soru Ve Sorunları Burada Paylaşalım.

Sponsorlu Bağlantılar

IVI-Elia

Üye
DÜN GÜNCELLEME YAPAN 620, 820 ve (GLOBAL) 920 SAHİPLERİNE;

Arkadaşlar muhtemelen OTA'dan gelecek olanla dün verilen güncelleme arasında herhangi bir fark olmayacaktır.

Ancak ola ki bir farklılık olursa,
Dün NSU'dan güncellemeyi yapanlar OTA üzerinden geleni (aynı sürüm numarasıyla geldiği takdirde) yapamazlar.
Bunun yerine Nokia Serverlarına konulacak yeni Romları NSU ile tekrar yükleyebilirler.
Çünkü OTA üzerinden verilenin aynısı muhtemelen Nokia Serverlarına da konacaktır.
Böylece en son Roma sahip olabilirler.
Yani şimdiden hata mı ettik diye düşünmenize gerek yok.
Hele ki daha fark olup olmayacağı belli değilken.
Sonuçta dilediğiniz zaman -sürüm numarası aynı olsa bile- NSU'dan yükleme yapma şansına sahipsiniz.

TURKCELL ROMLU 920 SAHİPLERİNE;

Arkadaşlar sizler de aynı şekilde güncelleme OTA'dan verilmeye başladığında (aynı sürüm numarasıyla gelirse) telefondan yükleme yapamazsınız. Ancak yukarıda belirttiğim gibi OTA'dan verilen güncelleme ile Turkcellilere DataSense gelirse; NSU'ya da muhtemelen aynısı gelecektir. NSU'dan aynı sürümü tekrar yükleyebilirsiniz.

Ancak OTA'dan verilen güncelleme ile dün yüklediğiniz güncelleme arasında bir fark olmazsa, yani DataSense o zaman da gelmezse, bu defa global rom yüklemek veya yükletmek zorunda kalacaksınız.

Yani 1 hafta bekleyip OTA'dan verilenle dünkü verilen arasında fark olup olmayacağını görmekten başka çare yok.

Özellikle Lumia 820 ve Turkcell Romlu 920 sahibi arkadaşlar için umarım DataSense gelir. (Ve tabii ki 620'ler için çift tıkla uyandırma)

Hayırlısı diyelim :oke:

Not: Bu arada OTA nedir diye soran arkadaşlar var. Açılımı "Over The Air" yani kablosuz olarak yayınlama yoluyla verilen; şebeke veya wireless kanalıyla yüklenebilen güncelleme.

inşallah abi bence çok saçma yani sadece Türkcell ziş sesi be duvar kağıdı olması gerekir niye eksik olsun ki? O da aynı bara verdi biz de ben Bi de turkcelden de almadım :(

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye

inşallah abi bence çok saçma yani sadece Türkcell ziş sesi be duvar kağıdı olması gerekir niye eksik olsun ki? O da aynı bara verdi biz de ben Bi de turkcelden de almadım :(

Birkaç gün sabredin bakalım.
İnşallah OTA'dan gelecek güncellemede Turkcell ROM'un eksikleri tamamlanmış olarak gelir.
Eğer o zaman da gelemezse Global Rom attırırsınız, şimdilik canınızı sıkmayın :oke:

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
ÖEY

ÖEY

Üye
Valla benim de çok canım sıkılmıştı ama şimdi düşünüyorum da kafayı takmaya gerek yok. OTA bir gelsin, indirip bakalım. Eğer data sense yoksa kendim flaşlarım. Panik yapmadan bekleyelim arkadaşlar:oke:

metrix355

metrix355

Üye
Telefonu 0 ladım biraz önce gdr2 yüklemek için hızlı flaş atabilmek için dosyaları indirdim fakat şuan telefon 0lanmadı daha hala bekliyorum :) yaklaşık 20dk oldu çarklar hala dönüyor :)

ÖEY

ÖEY

Üye
Biraz bekle eğer açılmazsa hard reset atarsın:oke:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Telefonu 0 ladım biraz önce gdr2 yüklemek için hızlı flaş atabilmek için dosyaları indirdim fakat şuan telefon 0lanmadı daha hala bekliyorum :) yaklaşık 20dk oldu çarklar hala dönüyor :)

Sabırla bekleyin.
Bir de mümkünse şarjınız %50'nin altındayken sıfırlama yapmayın.

HalfEvil333

Üye
yaa NSU da güncelleme gözüküyo ama eski sürümle aynı :'(

metrix355

metrix355

Üye
birde indirdim gdr2 dosyalarını flaşlasam olur dimi ? :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
yaa NSU da güncelleme gözüküyo ama eski sürümle aynı :'(

NSU'nun bağlandığı serverdaki rom dosyaları kaldırıldı dün akşam.
Muhtemelen OTA güncellemesiyle birlikte tekrar konulacaktır.
OTA güncellemesi geldikten sonra NSU'ya ihtiyaç yok zaten :oke:

Baskentliia

Baskentliia

Üye
flash sorun çıkarabilir:d

metrix355

metrix355

Üye
Bu çarklar hala dönüyor hard reset nasıl atabilirim ?

ÖEY

ÖEY

Üye
Bence şarjın bitene kadar bekle, telefon kapansın sonra şarja tak ve biraz daha bekle. 10 dakika sonra cihaz normal bir şekilde kendi kendine açılmazsa o zaman biraz şarj olmasını bekleyip tekrardan hard reset atarsın. Hard reset atmak için de ses kısma+güç+kamera tuşlarına aynı anda basacaksın. Birkaç saniye sonra telefon titreyecek o zaman güç tuşundan parmağını çekip diğerlerine basmaya devam edeceksin. Birkaç saniye sonra bir daha titreyecek. Ardından çarklar bir süre dönüp cihazın açılması lazım. Eğer açılmazsa aynı işlemi tekrar tekrar yap eninde sonunda açılıyor. Ama her hard reset denemenden sonra mutlaka minimum 15 dakika bekle bence.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Ben l620 yi turkcell den aldım , turkcell duvar kagıdı ve zil sesi var ama bahsettıgınız surum numarası 0001 diye bitiyor , benim aklım karıstı , global mi turkcell mi rom ?

Bildiğim kadarıyla Lumia 620 serbest olarak çıktı.
Yani herhangi bir operatör anlaşmalı çıkmadı yanlış hatırlamıyorsam.
O yüzden Lumia 620'de Türkiye için tek tip rom olması lazım :hmmm

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
metrix355

metrix355

Üye
Bence şarjın bitene kadar bekle, telefon kapansın sonra şarja tak ve biraz daha bekle. 10 dakika sonra cihaz normal bir şekilde kendi kendine açılmazsa o zaman biraz şarj olmasını bekleyip tekrardan hard reset atarsın. Hard reset atmak için de ses kısma+güç+kamera tuşlarına aynı anda basacaksın. Birkaç saniye sonra telefon titreyecek o zaman güç tuşundan parmağını çekip diğerlerine basmaya devam edeceksin. Birkaç saniye sonra bir daha titreyecek. Ardından çarklar bir süre dönüp cihazın açılması lazım. Eğer açılmazsa aynı işlemi tekrar tekrar yap eninde sonunda açılıyor. Ama her hard reset denemenden sonra mutlaka minimum 15 dakika bekle bence.
hard reseti atarken titriyor titrediği gibi güç düğmesinden çekiyorum fakat bir daha titremiyor :(

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
amberden önceki sürümü nasıl yükleyebilirim nasıl dowgrade yapabilirim bilgisi olan acil yazsın.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
yani abi , seninki olsa olsa global romdur , rom olayıyla mesgul olmana gerek yok diyosun dimi ? :-):-D

Aynen.
Hatırladığım kadarıyla Lumia 620 herhangi bir operatörle anlaşmalı gelmedi.
(Yine de yanılıyorsam arkadaşlar düzeltsinler.)

O yüzden rutin renk versiyonları dışında herhangi bir ana rom çeşitliliği yok.

Üst Alt