Nokia Amber + GDR2 Güncellemesi İle İlgili Soru Ve Sorunları Burada Paylaşalım.

Sponsorlu Bağlantılar

alical33

alical33

Üye

Yok o zaten mevcut olan sürüm.
Demek ki kaldırılmış, geç kalmışsınız arkadaşlar.
OTA güncellemesini bekleyin artık.
Birkaç güne kadar verilir.
Hem de arada bir fark olacak mı kesin olarak görmüş oluruz. :oke:
diyelim ki fark var bize otadan gelir mi gelmezse nsu dan güncelleyebilirmiyiz acaba

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
tamam teşekkürler bekliyelim artık peki ben bir şey sormak istiyorum bayram sonu cihazı garantiye yollayacam türkcell rom yerine global rom yazılımın atılmasını talep edecem bunun gerçekleştirilmesi mümkün mü ( malum karşı tarafa giden seste sıkıntı var yollama sebebim bu 2. kez yolluyorum bu arada global romun atılmasınıda talep edecem )yaparlarmı sizce

Whykardesim

Whykardesim

Üye

Yok o zaten mevcut olan sürüm.
Demek ki kaldırılmış, geç kalmışsınız arkadaşlar.
OTA güncellemesini bekleyin artık.
Birkaç güne kadar verilir.
Hem de arada bir fark olacak mı kesin olarak görmüş oluruz. :oke:
nerden baksak 14 ağustosa 8 gün var yani en fazla 8 gün bekliycez ama keşke erken olsaydı ve herşey tam olsaydı :)

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
diyelim ki fark var bize otadan gelir mi gelmezse nsu dan güncelleyebilirmiyiz acaba

Aynı sürüm numarasıyla ancak farklılaştırılmış (yani Datasense eklemiş) olarak gelirse güncelleyemezsiniz.
Kendiniz eski sürümü flaşlayıp tekrar yeniye güncellemek zorundasınız.
Eğer sorun yaşarım ya da yapamam derseniz herhangi bir Nokia Care noktasında son OTA güncellemesini flaşlatabilirsiniz.

tamam teşekkürler bekliyelim artık peki ben bir şey sormak istiyorum bayram sonu cihazı garantiye yollayacam türkcell rom yerine global rom yazılımın atılmasını talep edecem bunun gerçekleştirilmesi mümkün mü ( malum karşı tarafa giden seste sıkıntı var yollama sebebim bu 2. kez yolluyorum bu arada global romun atılmasınıda talep edecem )yaparlarmı sizce

Muhtemelen yardımcı olacaklardır.
Ancak yine de OTA güncellemesini bir bekleyin.
O zaman da Turkcellilere bugünkü ROM'un aynısı dağıtılırsa Global Rom'a geçiş yaparsınız.
Kesin sonuç için bir hafta sabredin.
Turkcell'li Lumia 920'ler kadar Lumia 820 cihazına sahip arkadaşlar da OTA güncellemesinden umutlu.

Ben farklı olacağını düşünmüyorum ama sonuçta nihai güncelleme o olduğu için bekleyip ona göre servise gidin derim.

cesurpolis61

cesurpolis61

Üye
servise yollama nedenim karşı tarafa giden ses te oldukca fazla sorunum var kimle nerde konuşursam konuşayım sesin tuhaf geliyor diyorlar bu yüzden 2. kez yolluyorum gitmişken de normal global rom atsınlar istedim ilerde gelecek olan güncellemelerde böyle eksiklik yaşamayalım istedim

yasirtaha

yasirtaha

Üye
belkide turkcell romlardaki dat sense sıkıntısından dolayı geri çekilmiş olabilir

- - - Eklendi - - -

sabaha geri yüklerlerse şaşırmam:naughty:

- - - Eklendi - - -

bu ara zaten dediklerim çıkıyor bayramdan önce gelir dedim geldi bu dediğimde çıkarsa kahinliğe başalrım ona göre

- - - Eklendi - - -

:kop:

sumselfat

Üye
arkadaşalar nedir bu data sense ne işe yarıyor ? :bilmm

dedereis123

dedereis123

Üye
Benim cihaz turkcellden alınmıştı ama ilk 3 günde sorun çıkınca kvk elinde olan yeni bir cihazı yolladı . Şimdi bu turkcell rommudur yoksa global mi nasıl anlayabilirim güncelleme yapmadan

erdgnblt

erdgnblt

Üye
Serverlar yoğun olabilir.

saynesim

saynesim

Üye
Bence Microsoft değil nokia güncellemeyi yayınladı

skynet

Üye
Smart camera berbat çekiyor + Normal kamerayı her açtığımda şöyle böyle yapın diye bi ileti çıkıyor bunu nasıl kapatırım ? :hmmm

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
DÜN GÜNCELLEME YAPAN 620, 820 ve (GLOBAL) 920 SAHİPLERİNE;

Arkadaşlar muhtemelen OTA'dan gelecek olanla dün verilen güncelleme arasında herhangi bir fark olmayacaktır.

Ancak ola ki bir farklılık olursa,
Dün NSU'dan güncellemeyi yapanlar OTA üzerinden geleni (aynı sürüm numarasıyla geldiği takdirde) yapamazlar.
Bunun yerine Nokia Serverlarına konulacak yeni Romları NSU ile tekrar yükleyebilirler.
Çünkü OTA üzerinden verilenin aynısı muhtemelen Nokia Serverlarına da konacaktır.
Böylece en son Roma sahip olabilirler.
Yani şimdiden hata mı ettik diye düşünmenize gerek yok.
Hele ki daha fark olup olmayacağı belli değilken.
Sonuçta dilediğiniz zaman -sürüm numarası aynı olsa bile- NSU'dan yükleme yapma şansına sahipsiniz.

TURKCELL ROMLU 920 SAHİPLERİNE;

Arkadaşlar sizler de aynı şekilde güncelleme OTA'dan verilmeye başladığında (aynı sürüm numarasıyla gelirse) telefondan yükleme yapamazsınız. Ancak yukarıda belirttiğim gibi OTA'dan verilen güncelleme ile Turkcellilere DataSense gelirse; NSU'ya da muhtemelen aynısı gelecektir. NSU'dan aynı sürümü tekrar yükleyebilirsiniz.

Ancak OTA'dan verilen güncelleme ile dün yüklediğiniz güncelleme arasında bir fark olmazsa, yani DataSense o zaman da gelmezse, bu defa global rom yüklemek veya yükletmek zorunda kalacaksınız.

Yani 1 hafta bekleyip OTA'dan verilenle dünkü verilen arasında fark olup olmayacağını görmekten başka çare yok.

Özellikle Lumia 820 ve Turkcell Romlu 920 sahibi arkadaşlar için umarım DataSense gelir. (Ve tabii ki 620'ler için çift tıkla uyandırma)

Hayırlısı diyelim :oke:

Not: Bu arada OTA nedir diye soran arkadaşlar var. Açılımı "Over The Air" yani kablosuz olarak yayınlama yoluyla verilen; şebeke veya wireless kanalıyla yüklenebilen güncelleme.

Serhanas35

Üye
arkadaşlar lumia 520 ye otadan ne zaman gelicek ve nsu adan ne zaman gelicek merak ediyorum ve data sense çift tıkla uyandırma olucakmı ? :D hı biirde ben cihazı türkcellden aldım ama galba global rom yüklü celocan falan yoktu onu nasıl anlarım cevaplarsanız benim için çok iyi olur

marazruno123

Üye
l810 İE atıyor yani kapanıyor kendi kendine

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
Bence güncellemeyi turkcell veya turkcell olmayan diye ayırmak çok saçma sonuçta bu senin ürünün güncellemede hepsini vermen lazım üstünde nokia yazıyorsa olay bitmiştir satarken ayrım yapmıyorsun ama öyle değilmi ?

marazruno123

Üye
Smart cam kotu çekiyor.

TheCarlens

Üye
Öncelikle herkese merhaba

Size bir sorum olacaktı lutfen bilenler cevaplasın :D

Nokia L520 telefonuna saat kilidi (çift tıklama) gelecekmidir ?

Lütfen Cevap yazın:ağlarım:

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Öncelikle herkese merhaba

Size bir sorum olacaktı lutfen bilenler cevaplasın :D

Nokia L520 telefonuna saat kilidi (çift tıklama) gelecekmidir ?

Lütfen Cevap yazın:ağlarım:

Çift tıkla uyandırma gelecek sanırım ancak maalesef Ekran saati gelmeyecek.

Üst Alt