Nokia 808 fiyat beli oldu ve aldım

Sponsorlu Bağlantılar

erhanred

Üye
evet arkadaşlar yıllardır nokia kullanıyorum nokia dan vazgeçmem diyordum ama artık nokia sadece kazık başka bi şey deyil.aldığın her nokia da piyasa olan başka marka telefonlarla karşılaştırınca anlıyorsun samsung bence en iyisiiiiiiiiiii

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
evet arkadaşlar yıllardır nokia kullanıyorum nokia dan vazgeçmem diyordum ama artık nokia sadece kazık başka bi şey deyil.aldığın her nokia da piyasa olan başka marka telefonlarla karşılaştırınca anlıyorsun samsung bence en iyisiiiiiiiiiii

Al işte Samsung'un en iyi olmasıyla konumuzun ne alakası var.Ayrıca 808'i piyasadaki diğer telefonlarla nasıl kıyaslıyabiliyorsun apayrı dünyalar...

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
cardanadam

cardanadam

Üye

o en iyi samsungunu benim n8 ile çarpıştıralım bakalım hangisi sağlam çıkıyor :d:

• Beğen
Tepkiler: tass_co1983
serdar_gs

serdar_gs

Üye
Kamera için o telefonu almam diyenler şaka gibisiniz.
Hangi telefonda 41mp kamera var hangi telefonda zoom yaptığınızda 8mp'lik resim çekme özelliği var.hangi telefonda bu kadar güçlü bir multitasking var.hangi telefonda bu kadar kaliteli hoparlorler var?hangi telefonda internette gezmek bu kadar rahat ve stabil?hangi telefonda belle gibi stabil bir işletim sistemi var?Açabildiği hd oyunlar gayet yeterli.Oyun ve uygulama sayısı bence gayet yeterli.Nedir bu çamur atma çabası?

Valla hiç bi telefonda 41 mp kamera yok 808 bu konuda ilk ve tek. Zaten genellikle Nokia'nın donanımsal eksikliği yok eksik yanı yazılımsal. Yazılımsal derken mesela oyun yok, uygulama yok demiyoruz. Oyunda var uygulamada var ama Facebook, Twitter, Gameloft, Rovio başta olmak üzere bu ve bu tip firmalar artık Symbiana uygulama desteğini kesmişler ve artık her firma oyun ve uygulama yazılımsal olarak Android, İpad, İphone yönelik olmuş. Ayrıca internette gezme demişsin ama dün youtubede video izledim SIII ve 808 karşılaştırmasında adam iki telefondada aynı anda yan yana açtı aynı sayfayı SIII daha hızlı yükledi ve takılma olmadan hızlı ve pratik şekilde gezinirken 808 de takılmalar ve biraz daha geç yükleme oldu. Malum SIII dualcore 4 çekirdek işlemci ve 1 Gb Ram donanımına sahip o ayrı konu. Şahsen ben çamur atmıyorum Nokia kullanıyor ve uzun yıllardır Nokia fanım ama sadece 41 megapixel kameralı telefon almak isteyenler için iyi telefon ama 41 mp kameradan başka özelliğide yok diğer özelliklerin kat kat iyisi o fiyat aralıklarında olan Samsung ve İphonelerde vardır. Yani iş sadece 1 konuda bitmiyor bana göre donanımda yazılımda önemli dediğim gibi herkes özgür iradesiyle ve parasıyla istediği telefonu alır ona saygımız sonsuz :)

Ayrıca;
TechRadar'a açıklama yapan Olympus ulusal pazarlama müdürü Mark Thackara, Nokia 808 için "bu, resimleri telefonda kırpma sorunundan kurtulmak için ilginç bir deneme" dedi. Cep telefonları, zoom lensine sahip olmadığından görüntüye yaklaşmak için dijital zoom'u kullanmaları gerekiyor veya resmin daha sonra kırpılması gerekiyor.
Nokia 808, 41 milyon piksele sahip bir resim oluşturmasa da "pixel binning" adındaki bir yöntem ile pikseller, daha büyük, daha kaliteli bir piksele dönüştürülüyor. Thackara ise buna itiraz ediyor: "Bu sanki bir deli saçması. Lensin boyutu, resmin kalitesinin yine de kısıtlanacağı anlamına gelir."

Ancak Thackara Nokia 808'in çektiği fotoğrafları henüz görmediğinden "sonuçları görmeden çok fazla şey söylemek mümkün değil" diyor ve ekliyor: "Farklı koşullarda birkaç fotoğraf çekelim ve hangisinin kazandığını görelim. Bunu ortalama bir kamerayla yapalım."

Benim 41 megapixel kameraya 1500 lira vereceklere saygım sonsuz. Bence dediğim gibi bu telefon sadece kamerasıyla ünlü olacak çünkü yazılımı Symbian Belle :)

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
Valla hiç bi telefonda 41 mp kamera yok 808 bu konuda ilk ve tek. Zaten genellikle Nokia'nın donanımsal eksikliği yok eksik yanı yazılımsal. Yazılımsal derken mesela oyun yok, uygulama yok demiyoruz. Oyunda var uygulamada var ama Facebook, Twitter, Gameloft, Rovio başta olmak üzere bu ve bu tip firmalar artık Symbiana uygulama desteğini kesmişler ve artık her firma oyun ve uygulama yazılımsal olarak Android, İpad, İphone yönelik olmuş. Ayrıca internette gezme demişsin ama dün youtubede video izledim SIII ve 808 karşılaştırmasında adam iki telefondada aynı anda yan yana açtı aynı sayfayı SIII daha hızlı yükledi ve takılma olmadan hızlı ve pratik şekilde gezinirken 808 de takılmalar ve biraz daha geç yükleme oldu. Malum SIII dualcore 4 çekirdek işlemci ve 1 Gb Ram donanımına sahip o ayrı konu. Şahsen ben çamur atmıyorum Nokia kullanıyor ve uzun yıllardır Nokia fanım ama Samsung SII ve SIII gördükten sonra Symbiandan soğudum.

Bakın bu teknoloji ve kalite hiç bir kamerada da yok bunu anlamalıyız artık DSLR'lar 3000 lira çoğu dslr'dan daha kaliteli olan 808 ise sadece 1500 lira

serdar_gs

serdar_gs

Üye
Valla sonuç olarak diyorum ki sadece kamerasıyla ünlü olarak kalacak bir telefon kamerasına kalitesine lafımız yok

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Valla sonuç olarak diyorum ki sadece kamerasıyla ünlü olarak kalacak bir telefon kamerasına kalitesine lafımız yok

Sadece kamerası sayesinde ünlü olacak bir telefon doğru fakat bazı kişilerin dediği git fotoğraf makinesi al daha iyi olayı tamamen yanlış.Çünkü bir kameranın içinde hem internet, hem konuşma, hem mesajlaşma azda olsa oyun uygulama ve en önemlisi kolay taşınılabilirlik bulunuyor.Bunu 1500 TL'lik fotoğraf makinesi yapsında multimedya telefonu isteyenler onu alsınlar o zaman...

serdar_gs

serdar_gs

Üye
:ehe evet o konuda haklısınız

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Şaka maka bu konu cep telefonları genel bölümünde olsaydı fanlar taşlardı bizi :ehe

cardanadam

cardanadam

Üye
canon fotoğraf makinasının fyatı 2000 :tl: navigasyon cihazı 150 ile 1000 :tl: arası değişiyor video kamera 300 ile 5000 :tl: arası değişiyor daha normal bir telefon fiyatı var bilgisayar fiyatı var ikiside 1000 :tl: olsa dünyanın parası yapar onun için yok ona okadar para vereceğime kamera alırım daha iyi gibi sözler saçma hem o kadar şeyi sadece bir cebinizde taşıyorsunuz :good:

• Beğen
Tepkiler: iatis, CanKartaL ve repcic
serdar_gs

serdar_gs

Üye
:zuhaha:

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
canon fotoğraf makinasının fyatı 2000 :tl: navigasyon cihazı 150 ile 1000 :tl: arası değişiyor video kamera 300 ile 5000 :tl: arası değişiyor daha normal bir telefon fiyatı var bilgisayar fiyatı var ikiside 1000 :tl: olsa dünyanın parası yapar onun için yok ona okadar para vereceğime kamera alırım daha iyi gibi sözler saçma hem o kadar şeyi sadece bir cebinizde taşıyorsunuz :good:

Benzer performans verecek cihazları sıralayalım ;

1400 liralık bir kamera/fotoğraf makinesi, 300 küsur liralık bir navigasyon cihazı, aynı özelliklere sahip telefon (HDMI v.s) 900 TL eder.Bu durumda 2600 TL tutar neredeyse aynı performansı sağlamanız ki taşınılabilirlik olayda yok bile.Bunu 1500 TL'ye (Yakında daha da düşecektir) sağlayan bir telefon var ve insanlar git fotoğraf makinesi al diyorlar...

• Beğen
Tepkiler: iatis ve CanKartaL
ozggurr

ozggurr

Üye
burda bile bile yalan soyleyen android fanlari oldugu surece cok uzar bu konu...

adamlar 41 mp kamera ve inanilmaz kalitede ses kaydi yapan hafiza genisletilme sorunu olmayan, symbian telefonlarin kapladigi alana orantili olarak inanilmaz buyuk c: hafizasina sahip bir telefondan takoz diye bahsediyorlar.

ben belle kullaniyorum, android kullanip da benim gibi verim alan bir adama rastlamadim daha hayatimda...

15-16 yasindaki cocuklar iki oyun fazla oynayacak diye babalari para verecek de 2 milyarlik telefonu alacaklar... telefonu gercekten kullanacak potansiyel musterileri de yalanlariyla caydiracaklar akillari sira.. butun mesele bu..

yalan soylemekten gocunmayan insanla tartismaya gerek yok, androidcilerin de topu yalanci...

belabsi bile kapatmis adamlar yazilarinda... yuh! kactir diyoruz kimse de orali olup evet yalan soyledik ozur dileriz demiyor...

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL ve iatis
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
burda bile bile yalan soyleyen android fanlari oldugu surece cok uzar bu konu...

adamlar 41 mp kamera ve inanilmaz kalitede ses kaydi yapan hafiza genisletilme sorunu olmayan, symbian telefonlarin kapladigi alana orantili olarak inanilmaz buyuk c: hafizasina sahip bir telefondan takoz diye bahsediyorlar.

ben belle kullaniyorum, android kullanip da benim gibi verim alan bir adama rastlamadim daha hayatimda...

15-16 yasindaki cocuklar iki oyun fazla oynayacak diye babalari para verecek de 2 milyarlik telefonu alacaklar... telefonu gercekten kullanacak potansiyel musterileri de yalanlariyla caydiracaklar akillari sira.. butun mesele bu..

yalan soylemekten gocunmayan insanla tartismaya gerek yok, androidcilerin de topu yalanci...

belabsi bile kapatmis adamlar yazilarinda... yuh! kactir diyoruz kimse de orali olup evet yalan soyledik ozur dileriz demiyor...

Tamam haklısın ama telefondan oyun oyamak için 15-16 yaşında çocuk olmak gerekmez.Nice tanıdıklarım var ki 40-50 yaşında telefonundan, PS Vita'sından, PS3 / XBOX 360'ından oyun oynuyor.Symbian'da oyun eksikliği var ve oyun isteyen insan bu telefonu almaz bu kadar basit, multimedya telefonu isteyenler için üretilmiş bir model.Ama gidipte sen oynamıyorsun diye oyun oynayan kişilere çocuk muamelesi yaparsan olmaz.

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
Hocam 808 HD oyun oynatan bir fotoğraf makinesidir :D

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
serdar_gs

serdar_gs

Üye
İşte olay nerde bitiyor? Her insanın kişisel tercihlerinde. Bu yüzden bunun sonu yok uzarda uzar :)

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL ve kullanıcıadları
Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
Hayırlı olsun arkadaşım.Güzel bir cihaz.

tass_co1983

tass_co1983

Üye
808 e o fiyat çok... Galaxy S3 güzel, eywallah ama android os dan tiksiniyorum. Ayrıca 701 den tek farkı kamera ve 16 gb dahili hafızası. Ama aralarındaki fiyat farkına bir telefon 701 daha alınır. Birde Nokia affedersiniz işin cıvığını çıkardı. Yazılımını boşladı, özelliklerini boşladı. Ben şahsen 808 in fuardaki tanıtımını gördüğümde cpu yu en az 2 çekirdek beklerken, cpu tek çekirdekli ARM 11 çıktı:vur İlk darbeyi ordan yedim. Aynı işlemci 701 de var 1.3ghz ARM 11 :hih: Affedersin bir kamerayla mı milleti cezbedeceksin! Ben yemem arkadaş. Zaten her telefonla çektiğim fotoyu poster yapıyorum ya çok işime yarar:off:Kişisel fikrim Nokia da alınabilecek telefon 701 veya N9. Özelliklerini karşılaştırmak isteyen arkadaşlara link vereyim buyrun kendiniz karşılaştırın... Ayrıca 1500 tl diyoruz arkadaşlar, memleketimin insanları hala 700 tl aylıkla çalışıyor ama 2500 tl lik telefonlarla geziyor. yazık :angry:

808
701
N9

• Beğen
Tepkiler: serdar_gs
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
808 e o fiyat çok... Galaxy S3 güzel, eywallah ama android os dan tiksiniyorum. Ayrıca 701 den tek farkı kamera ve 16 gb dahili hafızası. Ama aralarındaki fiyat farkına bir telefon 701 daha alınır. Birde Nokia affedersiniz işin cıvığını çıkardı. Yazılımını boşladı, özelliklerini boşladı. Ben şahsen 808 in fuardaki tanıtımını gördüğümde cpu yu en az 2 çekirdek beklerken, cpu tek çekirdekli ARM 11 çıktı:vur İlk darbeyi ordan yedim. Aynı işlemci 701 de var 1.3ghz ARM 11 :hih: Affedersin bir kamerayla mı milleti cezbedeceksin! Ben yemem arkadaş. Zaten her telefonla çektiğim fotoyu poster yapıyorum ya çok işime yarar:off:Kişisel fikrim Nokia da alınabilecek telefon 701 veya N9. Özelliklerini karşılaştırmak isteyen arkadaşlara link vereyim buyrun kendiniz karşılaştırın... Ayrıca 1500 tl diyoruz arkadaşlar, memleketimin insanları hala 700 tl aylıkla çalışıyor ama 2500 tl lik telefonlarla geziyor. yazık :angry:

808
701
N9

İşte bu olayı anlamamakta ısrar ediyorsunuz.701 bir multimedya telefonu bile değilken 808 dünyadaki en iyi multimedya telefonu...Parasınıda hakediyor bence tabi doğru kullanıcılar tarafından alınırsa.Sana uygun olmayabilir ama bu kötü olduğunu göstermez.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
serdar_gs

serdar_gs

Üye
Neyse beyler boşverin herkes hangi telefonu istiyorsa onu alsın kullansın her telefonun kendine özel güzellikleri var işte

Üst Alt