Nokia 808 fiyat beli oldu ve aldım

Sponsorlu Bağlantılar

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Öyle yorumlar yapıyorlar ki gören de java işletim sistemli 100 mhz işlemci kasmalarla dolu bir telefon zanneder,telefonda 1.3 ghz işlemci 512 mb da ram var, 4 inch de ekranı var. Gerçekten iyi özellikler Nokia Belle için. Fazla oyun yok diye bu kadar laf edilmez bir telefona oyunlara paralar saçan oyun için deliren o boş kısıtlı insanlardan olmayın, bu telefonda hiç oyun da yok değil HD oyunlar var zaten, yüzlerce de Java oyun yüklersiniz. Uygulama zaten yeterli sayıda mevcut. Kamerasını geçtim çoğu Android'li telefonda olmayan 1080p @30fps video çekimi, HDMI çıkışı, usb on the go, clearblack ekran teknolojisi, dolby digital, nfc, Bluetooth v3 gibi özellikleri var. biraz telefondan anlayanlar bunların anlamını bilir atıp tutmaz bu telefon hakkında. Bence telefon güzel ancak fiyatının 1200-1250 tl aralığında olması lazım, 1500 tl çok fazla.

Fiyatı yakında düşecektir diye düşünüyorum.Telefonun oyun değil multimedya telefonu olduğunu anlamak istemiyorlar ya da kendilerine uygun olmadığı için kötü, kimseye uygun değilmiş gibi görüyorlar.Dediğim gibi özellikle kodomanlar için biçilmiş kaftan.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL

umt07

umt07

Üye
Bu telefonu nokia, biz apple'a s3'e rakibiz diye çıkarmadıki dünyanın en iyi cep kamerasını üretti. Şahsi bişey bu ben fotoğraf çekmeye bayılıyorken gidip iphone mı alacam veya oyun oynamaya bayılıyorken symbian mı alacam, tercih ve bütçe meselesi. Kimse kötü vs diyemez ben tercih etmiyorum der.

• Beğen
Tepkiler: iatis ve CanKartaL
ozggurr

ozggurr

Üye
Senin dediklerin aynısı androidde var hatta kablo baglamadan bıle kablosuz olarak tvye göruntu aktara biliyorsun :)

Şimdi bir birmizi kandirmayalim arkadaşlar bu forumda takılanlar 808 1.500 tl vermez.

ben android sunu yapamiyor demiyorum arkadasim, nerden cikartiyorsun android'i...

betalabs.nokia.com yerli yerinde duruyorken goz gore gore kapandi diye yalan soyleme diyorum...

kara propaganda yapicam, iki kisiyi daha androidci yapacagim diye sinamasi iki saniye surmeyecek bir yalani soylemekten bile geri durmuyor bazi kullanicilar. siz de oyleyseniz size de mubarek olsun androidiniz.. ne diyeyim.

• Beğen
Tepkiler: iatis
serdar_gs

serdar_gs

Üye
Valla arkadaşlar dün akşam elime Galaxy SII aldım arkadaş birde Galaxy SIII tanıtım videosu açtı telefona bayıldım 603'ü biraz eskiteyim SIII veya ondan sonra çıkacak olan modele geçecem. Nokia'yı yıllardır kullanır, severim ama günümüz yazılım desteklerinde fakir kalmış artık. Facebook ve Twitter Nokia ve Belleye destek vermiyorsa, Gameloft (Asphalt7) ve Rovio (Angry Birds Space) gibi firmalarda artık Nokia ve Belleye yazılım çıkarmıyorsa yorumsuz kalıyorum ben. 41 megapixel kamera çok iyi ama sadece fotoğraf ve video çekim yapmak için 1500 lirayada telefon almam ben buda benim kişisel tercihim. Ha yazılım olarak bu durumda olmasa alırdım oda bir gerçek. Zaten telefonlarda genel olarak en iyi kameralar 8 megapixel değerlerinde şimdilik.

Galaxy SIII te bulunan 'Samsung S Voice' Siri benzeri bir uygulama. Siri ile karşılaştırıldığı testlere baktığımızda benzer performans verdiği görülüyor. Şimdilik 8 dil destekliyor ve bu dillerin arasında Türkçe yok.
'Pop Up Play' Video, ekranın herhangi bir bölgesinde ufak bir önizleme olarak devam ediyor ve siz de mesajınızı yazmaya ya da mailinizi okumaya devam ediyorsunuz.
'Samsung Smart Stay' ön tarafındaki 1.9 megapiksellik kamera ile bizleri izliyor ve bizim yaptığımız tepkileri anlayarak, ona göre hareket ediyor. Örneğin telefonda bir sitede geziyoruz ve bir makale okuyoruz, telefonların ekran ışığı 30 saniye sonra sönüyor. Ama Galaxy S3, sizin gözlerinizi kontrol ediyor ve telefona odaklandığınız an boyunca ekran ışığını kapatmıyor.

vee yeni sensör en kullanışlı özelliklerden biri doğrudan arama. Mesaj yazıyorsunuz ama araba kullanıyorsunuz. Yazmaktan sıkıldığınız an telefonu kulağınıza götürüyorsunuz. Galaxy S3 bunu algılıyor ve mesajlaştığınız kişiyi otomatik olarak aramaya başlıyor.
vee Çok uzun bir metin okuyorsunuz. Sonuna doğru geldiniz ama başında birşey unuttunuz. Parmakla teker teker en başa gitmek büyük bir çile. Samsung Galaxy S3'ün tepesine vuruyorsunuz ve sayfanın en başına gidiyor.

İlginç ve bence harika şeyler var vay bee diyerek izledim videoyu.
Neyse burada şimdi Android savunmacılığı yada teşviği yapmak istemiyorum herkesinde kişisel tercihine saygım var kusura bakmayın sadece kişisel olarak fikirlerimi belirtmek istedim.

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Valla arkadaşlar dün akşam elime Galaxy SII aldım arkadaş birde Galaxy SIII tanıtım videosu açtı telefona bayıldım 603'ü biraz eskiteyim SIII veya ondan sonra çıkacak olan modele geçecem. Nokia'yı yıllardır kullanır, severim ama günümüz yazılım desteklerinde fakir kalmış artık. Facebook ve Twitter Nokia ve Belleye destek vermiyorsa, Gameloft (Asphalt7) ve Rovio (Angry Birds Space) gibi firmalarda artık Nokia ve Belleye yazılım çıkarmıyorsa yorumsuz kalıyorum ben. 41 megapixel kamera çok iyi ama sadece fotoğraf ve video çekim yapmak için 1500 lirayada telefon almam ben buda benim kişisel tercihim. Ha yazılım olarak bu durumda olmasa alırdım oda bir gerçek. Zaten telefonlarda genel olarak en iyi kameralar 8 megapixel değerlerinde şimdilik.

Galaxy SIII te bulunan 'Samsung S Voice' Siri benzeri bir uygulama. Siri ile karşılaştırıldığı testlere baktığımızda benzer performans verdiği görülüyor. Şimdilik 8 dil destekliyor ve bu dillerin arasında Türkçe yok.
'Pop Up Play' Video, ekranın herhangi bir bölgesinde ufak bir önizleme olarak devam ediyor ve siz de mesajınızı yazmaya ya da mailinizi okumaya devam ediyorsunuz.
'Samsung Smart Stay' ön tarafındaki 1.9 megapiksellik kamera ile bizleri izliyor ve bizim yaptığımız tepkileri anlayarak, ona göre hareket ediyor. Örneğin telefonda bir sitede geziyoruz ve bir makale okuyoruz, telefonların ekran ışığı 30 saniye sonra sönüyor. Ama Galaxy S3, sizin gözlerinizi kontrol ediyor ve telefona odaklandığınız an boyunca ekran ışığını kapatmıyor.

vee yeni sensör en kullanışlı özelliklerden biri doğrudan arama. Mesaj yazıyorsunuz ama araba kullanıyorsunuz. Yazmaktan sıkıldığınız an telefonu kulağınıza götürüyorsunuz. Galaxy S3 bunu algılıyor ve mesajlaştığınız kişiyi otomatik olarak aramaya başlıyor.
vee Çok uzun bir metin okuyorsunuz. Sonuna doğru geldiniz ama başında birşey unuttunuz. Parmakla teker teker en başa gitmek büyük bir çile. Samsung Galaxy S3'ün tepesine vuruyorsunuz ve sayfanın en başına gidiyor.

İlginç ve bence harika şeyler var vay bee diyerek izledim videoyu.
Neyse burada şimdi Android savunmacılığı yada teşviği yapmak istemiyorum herkesinde kişisel tercihine saygım var kusura bakmayın sadece kişisel olarak fikirlerimi belirtmek istedim.

Hocam dediğimiz gibi tamamen zevk meselesi.Iphone alıpta 1 oyun yüklemeyen en fazla 5 uygulaması olan ve telefonu sadece arama, mesajlaşma, internet, kamera için kullanan bir sürü tanıdığım var.Onu alana kadar gidip 808 alması çok daha doğru olur.Tabi senin benim gibi insanlar için oyun önemli bu durumda 808 zaten bize yaramaz.

serdar_gs

serdar_gs

Üye
Aynen öyle herkesin kişisel tercihi ve istekleri farklı günümüzde bu derece teknoloji seçeneklerimiz olduğu için şanslıyız iyi forumlar :)

• Beğen
Tepkiler: kullanıcıadları
keys1903

keys1903

Üye
buna verecegım parayı somalıye gonderırım daha iyi

codblackops2

codblackops2

Üye
Kamera için o telefonu almam diyenler şaka gibisiniz.
Hangi telefonda 41mp kamera var hangi telefonda zoom yaptığınızda 8mp'lik resim çekme özelliği var.hangi telefonda bu kadar güçlü bir multitasking var.hangi telefonda bu kadar kaliteli hoparlorler var?hangi telefonda internette gezmek bu kadar rahat ve stabil?hangi telefonda belle gibi stabil bir işletim sistemi var?Açabildiği hd oyunlar gayet yeterli.Oyun ve uygulama sayısı bence gayet yeterli.Nedir bu çamur atma çabası?

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
Kamera alin daha iyi

Bu cihaz dünyanın en iyi kamerası bu bir çok kez kanıtlanmış bir şey

- - - Eklendi - - -

Hocam klasik antinokiacı lafları Yok takıldığındandır yok öyledir yok böyledir siz dediğinizle kalın ben biliyorum ya o cihazın bana GS3'ten daha iyi kullanma zevki verdiğini ben biliyorum ya o bana yeter benim kimse
ye nokia'nın kral olduğunu ve kendi yazdığı işletim sistemlerinin en iyi işletim sistemleri olduğunu kanıtlama ihtiyacı duymuyorum bunları biliyorum ya gerisi boş ne derseniz deyin

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Kamera için o telefonu almam diyenler şaka gibisiniz.
Hangi telefonda 41mp kamera var hangi telefonda zoom yaptığınızda 8mp'lik resim çekme özelliği var.hangi telefonda bu kadar güçlü bir multitasking var.hangi telefonda bu kadar kaliteli hoparlorler var?hangi telefonda internette gezmek bu kadar rahat ve stabil?hangi telefonda belle gibi stabil bir işletim sistemi var?Açabildiği hd oyunlar gayet yeterli.Oyun ve uygulama sayısı bence gayet yeterli.Nedir bu çamur atma çabası?

Hocam bir yere kadar haklısınız ama bir yerden sonra hızınızı kesememişsiniz.Tarayıcısı hiç başarılı değil açıkcası ayrıca daha stabil işletim sistemleri (Başta Wp olmak üzere) mevcuk.Oyun uygulama sayısı dediğim gibi fazla oynamayan kişiler için yeterli.IOS-Android kullanan bir insan için Symbian'da neredeyse hiç oyun yok.Ama başarılı bir multimedya cihazı olduğu hatta en iyisi olduğu kesin orası ayrı

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye

Hocam bir yere kadar haklısınız ama bir yerden sonra hızınızı kesememişsiniz.Tarayıcısı hiç başarılı değil açıkcası ayrıca daha stabil işletim sistemleri (Başta Wp olmak üzere) mevcuk.Oyun uygulama sayısı dediğim gibi fazla oynamayan kişiler için yeterli.IOS-Android kullanan bir insan için Symbian'da neredeyse hiç oyun yok.Ama başarılı bir multimedya cihazı olduğu hatta en iyisi olduğu kesin orası ayrı

Asphalt 6'yı iPad2'den daha hızlı açıyor ve çok daha iyi oynatıyor

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
Asphalt 6'yı iPad2'den daha hızlı açıyor ve çok daha iyi oynatıyor

Hocam şimdi oraya girersek çıkamayız.İlk olarak Asphalt 6'nın Symbian versiyonunun IOS'takine göre ne biçim kırpıldığını biliyorsunuz.İlk çıkan PS3-XBOX360 oyunları arasında grafik farkı kadar fark var aralarında.Aynı oyun çalıştırılmış olmuyor yani IOS'ta ve Symbian'da Asphalt 6 çalıştırılınca.Ayrıca Asphalt 6'yı çalıştırsa bile çalıştıracak fazla oyunu olmadıktan sonra olanları iyi çalıştırsa neye yarar.Symbian market konusunda yetersiz bunu tartışmak bence gereksiz.

codblackops2

codblackops2

Üye

Wp daha gelişiyor dur bakalım :hmmm

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye

Hocam şimdi oraya girersek çıkamayız.İlk olarak Asphalt 6'nın Symbian versiyonunun IOS'takine göre ne biçim kırpıldığını biliyorsunuz.İlk çıkan PS3-XBOX360 oyunları arasında grafik farkı kadar fark var aralarında.Aynı oyun çalıştırılmış olmuyor yani IOS'ta ve Symbian'da Asphalt 6 çalıştırılınca.Ayrıca Asphalt 6'yı çalıştırsa bile çalıştıracak fazla oyunu olmadıktan sonra olanları iyi çalıştırsa neye yarar.Symbian market konusunda yetersiz bunu tartışmak bence gereksiz.

Hocam grafiklerde bir fark göremedim ama bilmiyorum

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Wp daha gelişiyor dur bakalım :hmmm

Yok zaten gelişti öyleydi böyleydi demedim.Stabillik konusunda daha başarılı dedim.Ayrıca darılmaca olmasın ama Wp8 ile bir çok açıdan Symbian'dan çok daha iyi duruma gelecek.

- - - Eklendi - - -

Hocam grafiklerde bir fark göremedim ama bilmiyorum

Hocam öyle bir konu vardı bir ara buralarda bulursam farkı paylaşırım

- - - Eklendi - - -

http://www.youtube.com/watch?v=yRuieGoEwlM

buyrun

codblackops2

codblackops2

Üye

Yok zaten gelişti öyleydi böyleydi demedim.Stabillik konusunda daha başarılı dedim.Ayrıca darılmaca olmasın ama Wp8 ile bir çok açıdan Symbian'dan çok daha iyi duruma gelecek.

- - - Eklendi - - -

Hocam öyle bir konu vardı bir ara buralarda bulursam farkı paylaşırım

Ondan şüphe yok zaten wp yer symbianı ama işte herşey wp8'e bakıyor

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

Ondan şüphe yok zaten wp yer symbianı ama işte herşey wp8'e bakıyor

Kesinlikle.Nokia'nın iyi modeller yapması lazım yoksa hem batması kaçınılmaz olur hemde çok güvendiği Wp pazarında koltuğu HTC'ye kaptırır.

Üst Alt