Nokia 808 fiyat beli oldu ve aldım

Sponsorlu Bağlantılar

Enola19

Üye
n8 göre oldukça hızlı,ana ekranlarda geçişlerde takılma yada bekleme olmuyor,navigasyon internet bağlantısı olmadan neredeyse anında senin yerini tespit ediyor,yeni uygulama olarak ta DLNA oynatıcı ve dağıtıcı modem özelliklerni eklemişler.Bir de colorzit diye bir şey var daha çözemedim.oldukça da sağlam video çekerken sert zemine (beton) düşürdüm 3 parçaya dağıldı sadece bataryanın ucunda hafif bir ezilme var, diğer taraflarında ise en ufak bir çizik dahi yok...

dostum hem hayırlı olsun hem de geçmiş olsun. Birşey sorucam navigasyon olarak sygic kurdun mu çalışıyor mu benim için önemli bir program da

dilmenibrahim

dilmenibrahim

Üye
n8 göre oldukça hızlı,ana ekranlarda geçişlerde takılma yada bekleme olmuyor,navigasyon internet bağlantısı olmadan neredeyse anında senin yerini tespit ediyor,yeni uygulama olarak ta DLNA oynatıcı ve dağıtıcı modem özelliklerni eklemişler.Bir de colorzit diye bir şey var daha çözemedim.oldukça da sağlam video çekerken sert zemine (beton) düşürdüm 3 parçaya dağıldı sadece bataryanın ucunda hafif bir ezilme var, diğer taraflarında ise en ufak bir çizik dahi yok...

Öncelikle Hayırlı olsun bende N8 i ilk hafta düşürmüştüm geçmişş olsun biraz daha dikkat
ben dün pendik nokia shopta gördüm maketti tel ama fiyatı sordum 1450 TL dediler biraz beklerim ben şu sıra alamam zaten
nokia shop ta takas desteği olmamasıda kötü bana göre aslında

repcic

Üye
dostum hem hayırlı olsun hem de geçmiş olsun. Birşey sorucam navigasyon olarak sygic kurdun mu çalışıyor mu benim için önemli bir program da

Sağol dostum, öncellikle teşekkürler ,sygic kurmadım ama N8 de kullandığım bir kaç uygulamayı çalıştırdı.bunlar arasında GPSİnfoQt ve Sports tracker de var eğer N8 inde sygic'i kulanıyorsan 808 de de haydi haydi kullanırsın..

- - - Eklendi - - -

9
Öncelikle Hayırlı olsun bende N8 i ilk hafta düşürmüştüm geçmişş olsun biraz daha dikkat
ben dün pendik nokia shopta gördüm maketti tel ama fiyatı sordum 1450 TL dediler biraz beklerim ben şu sıra alamam zaten
nokia shop ta takas desteği olmamasıda kötü bana göre aslında

Teşekkürler.Sağolasın, illaki daha dikkatli olacağım o anki ruh halimi anlarsınız. Ben de nokia marketten aldım.(1499 TL) Almadan önce denemek için beni çağırmışlardı bu yüzden orjinalini denedim.Hatta o gün açılan iki kutudan birini aldım..

PYTHONs

Üye

Kesinlikle.Nokia'nın iyi modeller yapması lazım yoksa hem batması kaçınılmaz olur hemde çok güvendiği Wp pazarında koltuğu HTC'ye kaptırır.

htc daha piyasaya cikan dunku velet. nokia nin kacinci yili kim bilir. nokia nin koltuguna oturmasi icin daha coooook firin ekmek yemesi lazim

- - - Eklendi - - -

o en iyi samsungunu benim n8 ile çarpıştıralım bakalım hangisi sağlam çıkıyor :d:

Katiliorum :D bnm celik kasali amoled ekranli c601 le tokustur cacik olur o tel. nokia ya sasiriorum tasdanmi yapiolar yaaa o kdr saglam :D

- - - Eklendi - - -

Kamera alin daha iyi

sen kamera al sonrada bol cepli pantolon lzm sana

- - - Eklendi - - -

realplayer2 ye katılıyorum nokia bitti artık. beta lab sitesini kapattı. ovi sunucularını kapatrmaya başladı bile. yakında uygulama dükkanını da kapatırsa hiç şaşmayın. bu güden sonra değil 1500, 500 tl bile derse o telefona vermem o parayı. çünkü gününmüzde telefonu telefon yapan uygulamalarıdır.

cahil cahil konusma be adam. gir betalabs.nokia.com a bak bakalim gecen ovi indirdm ordan. eee neymis meyve veren agaci taslarlar

- - - Eklendi - - -

realplayer2 ye katılıyorum nokia bitti artık. beta lab sitesini kapattı. ovi sunucularını kapatrmaya başladı bile. yakında uygulama dükkanını da kapatırsa hiç şaşmayın. bu güden sonra değil 1500, 500 tl bile derse o telefona vermem o parayı. çünkü gününmüzde telefonu telefon yapan uygulamalarıdır.

cahil cahil konusma be adam. gir betalabs.nokia.com a bak bakalim gecen ovi indirdm ordan. eee neymis meyve veren agaci taslarlar

• Beğen
Tepkiler: MeGy-MysD ve CanKartaL
Esendağlı

Esendağlı

Üye
Geçmiş olsun öncelikle,ne aldığını bilen bilinçli birini bence tatmin edecek bir cihaz.

• Beğen
Tepkiler: MeGy-MysD ve CanKartaL

acar3460

Üye
kimi yazılımsal diyor kamerasına 4 çekirdekli telefonlar la yapsınlar bakalım 20 megapixel görelim madem . n8 den sonra 808 e geçtim 1399 tl ye aldım n8le kıyaslarsak şarzı n8 den biraz az gidiyor ama iyi . biraz kalın kamera çıkıntısı ele oturur biçimde ilk ele alındığı zaman ağırlık dengesi kameradaymış gibi oluyor ama gayet dengeli kulanınca alışıyorsun resimlere gprs bilgisi ekliyor kapatma seçeneği yok int verisi harcamıyor buda gprs nin ne kadar hızlı olduğunu kanıtlıyor zaten kamerasına söylenecek söz yok ekran parlaklığını extra buttons programını kurup ışığını yükselttim harika oldu kullanımda takılma yaşamadım hiç, gayet hızlı bence değer o fiyata.navigasyonu gayet başarılı müzik çaları güzel kamerasını söylemeye gerek yok şöyle düşünelim foto makinası alsak orta halli makinaların fiyatları 400 600 arası objektifleri mekanik olduğu için en fazla 6 ay sonra dişli kırıyor birde lazım olduğu zaman ya şarzı olmaz ya bataryasını bulamassın yada hafıza doludur pc bulamassın yedeklemeye (başıma gelen şeyler :) al telini cebine geziye giderken navigasyonunu aç resmini çek telefonunu kullan internetini aç o kadar da kötü değil diğer özellikleri bence canonn foto makinesi alsanız onun ovi storesi yada google play ı varmı synbian bitse bile (ki çalışmalarını hızlandırdılar bu aralar) 41 megapixel kamerası bitmez arkadaşlar hemde bu sağlamlıkta

• Beğen
Tepkiler: iatis, MeGy-MysD, CanKartaL ve 1 kişi daha
kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
htc daha piyasaya cikan dunku velet. nokia nin kacinci yili kim bilir. nokia nin koltuguna oturmasi icin daha coooook firin ekmek yemesi lazim

Bu işler yıl hesabıyla olmuyor ama...Ayrıca Wp'deki koltuğunu kaptırır dedim zaten en emin olduğu Wp koltuğunu da kaptırırsa HTC'nin Huawei'nin hem bütün pazarda hem Wp pazarında geçmesi işten bile olmaz.

- - - Eklendi - - -

kimi yazılımsal diyor kamerasına 4 çekirdekli telefonlar la yapsınlar bakalım 20 megapixel görelim madem . n8 den sonra 808 e geçtim 1399 tl ye aldım n8le kıyaslarsak şarzı n8 den biraz az gidiyor ama iyi . biraz kalın kamera çıkıntısı ele oturur biçimde ilk ele alındığı zaman ağırlık dengesi kameradaymış gibi oluyor ama gayet dengeli kulanınca alışıyorsun resimlere gprs bilgisi ekliyor kapatma seçeneği yok int verisi harcamıyor buda gprs nin ne kadar hızlı olduğunu kanıtlıyor zaten kamerasına söylenecek söz yok ekran parlaklığını extra buttons programını kurup ışığını yükselttim harika oldu kullanımda takılma yaşamadım hiç, gayet hızlı bence değer o fiyata.navigasyonu gayet başarılı müzik çaları güzel kamerasını söylemeye gerek yok şöyle düşünelim foto makinası alsak orta halli makinaların fiyatları 400 600 arası objektifleri mekanik olduğu için en fazla 6 ay sonra dişli kırıyor birde lazım olduğu zaman ya şarzı olmaz ya bataryasını bulamassın yada hafıza doludur pc bulamassın yedeklemeye (başıma gelen şeyler :) al telini cebine geziye giderken navigasyonunu aç resmini çek telefonunu kullan internetini aç o kadar da kötü değil diğer özellikleri bence canonn foto makinesi alsanız onun ovi storesi yada google play ı varmı synbian bitse bile (ki çalışmalarını hızlandırdılar bu aralar) 41 megapixel kamerası bitmez arkadaşlar hemde bu sağlamlıkta

Hayırlı olsun ama hangi çalışmalar hızlandı acaba ? 1 sene öncesine göre neredeyse hiç çalışılmıyor Symbian için nasıl hızlanmışmış ?

santimental

Üye
nokia ya verilmez açıkçası.

furkitare

furkitare

Üye
Abicim öncelikle hayırlı olsun . Güle güle kullan . Çok güzel bir telefon .

Şimdide burada yılların markası NOKİA'yı kötüleyen arkadaşlara gelelim .

Siz hiç nokia kullanmadınız mı ?

Ne çabuk unuttunuz 3310'u fırlattığınız zamanları ?

Nokianın babalığı var bu işte !

Size 3310 denince aklınıza Nokia gelir fakat c5212 denince ne geliyor aklınıza? Samsung geliyor mu? Hayır!

Tamam , oyun konusunda ios ve android ten biraz gerideyiz . Bu belli bir şey .

Android'i savunmayın bana , 4 çekirdeği neneme koysan nenemde oynatır Asphalt 7'yi . :d:

Nokia telefonlarının içine Ayçekirdeği bile koymadan işletim sistemini tıkır tıkır çalıştırıyor :yuru

Gelelim ustamızın en iyi yaptığı işe . SAĞLAMLIK !!

Benim bi abim vardı . 3310'la açık kapıyı kapatıyordu fırlatarak :kop:

Hadi onlar eski telefon diyelim . Her yerde "Ouf samsungumun ekranı çatladıı .s.s" görebilirsiniz . Fakat "Ouf nokiam parçalandı .s.s" falan görürseniz zaten siz yüz yılda bir rastlanan olaya denk gelmişinizdir . Hemen ss alıp hatıra olarak saklayın :D

Neyse beyler yazardım ama şu an oruçlu oruçlu yazamıyom kusura bakmayın . Genel olarak şöyle özetleyeyim .

Nokia bir yaşlı usta gibidir . İşini ağııır ağıır yapar , fakat sağlam yapar . Samsung fabrika gibidir , hızlı yapar fakat önemsizdir .

Bir devrek bastonunun fabrikadan çıkanı mı önemlidir , yaşlı Kemal dedemin elleriyle yaptığı baston mu ? Bunu iyice bir düşünün .

Saygılar , İyi Forumlar .

• Beğen
Tepkiler: HL_Rockk, MeGy-MysD, muminaydin ve 1 kişi daha
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Öncelikle alan arkadaşlara hayırlı olsun. Kendilerinden detaylı fotoğraf ve arayüz incelemeleri bekliyorum.
Şu aralar kompakt makinelerin kısıtlılığından bıkmış biri olarak daha detaylı serbest çekimler yapabilmek için Dslr-like veya Dslr almayı düşünen birisi olarak tesadüfen bir yerde cihazın çektiği bazı kullanıcı fotoğraflarını gördükten sonra ciddi ciddi "808 mi alsam" diye düşünmeye başladım. Taşıma kolaylığı olsun, pc gereksinimi olmadan çekilen fotoğrafların düzenlenmesi ve paylaşılması olsun, ekstra cep telefonu, mp3 player, gps gibi cihazlara gerek bırakmaması olsun beni biraz daha 808 e yakınlaştırdı. Şimdi diyeceksiniz ki "s3 veya iphone da yapıyor bunları". Bu cihazın en büyük özelliği kamerası olması değil aslında, "kamera gibi düşünüp, çalışması". Bu cihazda çekilen birçok fotoğrafta kolaylıkla farkedeceksiniz ki cihaz diğer cep telefonları gibi "hızlıca herşeyi göstereyim" demiyor, hangi nesneyi, hangi kişiyi çekmek istiyorsanız onu ön plana alarak o an öncelikle onu düşünüyor. Fotoğrafla çok uğraşan birisiyimdir. C6-01 ile çektiğim birçok fotoğrafın görünümünü kompakt makineleri geçtim dslr-like cihazlardan daha etkileyici olabiliyor görenler için. Ve 808 ile çekilen birkaç kullanıcı fotoğrafında dikkatimi çeken en önemli unsur, amatör çekimler yapan kişiler olmasına rağmen fotoğraflara bir profesyonel fotoğrafçı eli değmiş görüntüsü olması. Eminim ki 808 ile fotoğraf çekmeye başlayan arkadaşlarım beni çok iyi anlıyordur. Cebinizde taşıdığınız bir telefondan beklentileriniz size kalmıştır. Benim birçok ihtiyacımı C6-01 ile karşılayabildiğimi düşününce böyle bir kameraya ve donanımsal olarak C6-01 den çok çok daha iyi özelliklere sahip bu cihaz benim için biçilmiş kaftan diyebilirim. Nasipse en uygun zamanda almayı düşünüyorum.

Ayrıca "Bu saatten sonra Nokia/Symbian alınmaz, zaten destek kesildi" diyen arkadaşlara şunu sormak istiyorum, aldığınız bir fotoğraf makinesine hergün güncelleme mi geliyor? 5 sene önce aldığınız fotoğraf makinesi "üretimi bitti, destek kesildi, fotoğraf çekemezsiniz" mi diyor? Veya 3310 telefonunuz 10 yaşını geçtiği için arama yapmayı mı bıraktı? 5-6 yaşındaki nokia telefonlar ile facebook a giriyor, sohbet edebiliyorken bu cihaz mı "Nokia desteği kesti" diyerek alınmayacak? Hiç destek olmasa bile Navigasyon, kamera, mp3 transmitter ve video player özellikleri ile uzun yıllar severek kullanılmaya devam edilecek bir cihazdan "işe yaramaz, çöp" mantığıyla bahseden arkadaşlar sanırım olayı karıştırdılar. Sizin o "değmez" dedikleriniz farklı markaların 3-5 ayda eskittiği tipteki modeller için geçerli. 1-2 yıl önce çıkmış cihazları şuan çöp olarak sayılan birsürü marka var ki. Ama Nokia nın bu markalardan olduğunu hiç sanmıyorum. Nokia bambaşka bir marka ve şu cihazı tanıyarak alan çoğu kişinin kesinlikle çok memnun kalacağını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: HL_Rockk, iatis, _ardaa ve 8 diğerleri
woswos09

woswos09

Üye
Hayırlı olsun...

acar3460

Üye
nokia da eksik olan uygulamalar var illaki ama bu diğer telerde bir artı değil benim için onlardada eksikler var android teller bir bilgisayar gibi düşünülmüş nokia ise kamera navigasyon olarak düşünülmüş 808 i alınca iphone4 kullanan ve sony xperia kullanan arkadaşlarım emektar n8 ile değişmek istediler tellerini kabul etmedim tabiki :D oda dursun bi kenarda iphone de androidde olmayanlar fm transmeiting ( teldeki müzik video seslerini herhangi bir radyoya frekansla yayın yaparak dinlemeyi sağlıyor oto teyp müzik seti gibi )hdmı çıkışı ile ldc büyük ekran tvlere drek bağlayıp yüksek çözünürlükte resim video izleyebilirsiniz ayriyetten kulaklık çıkışındada tv çıkışı vardır ordan tüplü tvlere de bağlanılabilir usb çevirici kablosu ile kablosuz klavye mause bağlayın sorunsuz tanır hdmı dan da lcd tv ye bağlayın alın size normal mause klavyeli 106 ekran pc :D bunları yapabilirmisiniz iphone de tek eksiğim nokia da teamwiwer olmaması onun haricinde mobil olarak bi eksiğini göremiyorum onuda uzaktan pcye bağlanıp kameraları kontrol ediyordum onada gerek kalmadı kmeye die bi programla kameralara direk bağlanarak izleyebiliyorum uzaktan şarzıda nekadar tel kamera müzik internet açarsam açıym sabahtan aşkşam eve gelene kadar kesin dayanıyor buda aman şarzı biter fazla kurcalamayım korkusunu kaldırıyor ortadan son olarak dokunmatik hız konusunda gayet güzel donma ve restart atmasına kesinlikle rastlamadım n8 de nadiren oluyodu 808 almak isteyenlere tevsiye ederim yinede herkesin kendi zevkine kalmış tabiki saygılarımla

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye
nokia da eksik olan uygulamalar var illaki ama bu diğer telerde bir artı değil benim için onlardada eksikler var android teller bir bilgisayar gibi düşünülmüş nokia ise kamera navigasyon olarak düşünülmüş 808 i alınca iphone4 kullanan ve sony xperia kullanan arkadaşlarım emektar n8 ile değişmek istediler tellerini kabul etmedim tabiki :D oda dursun bi kenarda iphone de androidde olmayanlar fm transmeiting ( teldeki müzik video seslerini herhangi bir radyoya frekansla yayın yaparak dinlemeyi sağlıyor oto teyp müzik seti gibi )hdmı çıkışı ile ldc büyük ekran tvlere drek bağlayıp yüksek çözünürlükte resim video izleyebilirsiniz ayriyetten kulaklık çıkışındada tv çıkışı vardır ordan tüplü tvlere de bağlanılabilir usb çevirici kablosu ile kablosuz klavye mause bağlayın sorunsuz tanır hdmı dan da lcd tv ye bağlayın alın size normal mause klavyeli 106 ekran pc :D bunları yapabilirmisiniz iphone de tek eksiğim nokia da teamwiwer olmaması onun haricinde mobil olarak bi eksiğini göremiyorum onuda uzaktan pcye bağlanıp kameraları kontrol ediyordum onada gerek kalmadı kmeye die bi programla kameralara direk bağlanarak izleyebiliyorum uzaktan şarzıda nekadar tel kamera müzik internet açarsam açıym sabahtan aşkşam eve gelene kadar kesin dayanıyor buda aman şarzı biter fazla kurcalamayım korkusunu kaldırıyor ortadan son olarak dokunmatik hız konusunda gayet güzel donma ve restart atmasına kesinlikle rastlamadım n8 de nadiren oluyodu 808 almak isteyenlere tevsiye ederim yinede herkesin kendi zevkine kalmış tabiki saygılarımla

Kamera navigasyon olarak mı düşünülmüş ? N8 ve 808 multimedya cihazı olarak üretilirken Galaxy SII Xperia S performans cihazı olarak üretiliyor, satılıyor.Bu cihazları zaten kıyaslamamak lazım çünkü hitap ettikleri kesimler farklı.Ayrıca HDMI otg gibi şeyler bir çok Android cihazda da var Nokia'ya özel şeyler değil bunlar.Belirtelimde ;)

pRime.

pRime.

Üye

Kamera navigasyon olarak mı düşünülmüş ? N8 ve 808 multimedya cihazı olarak üretilirken Galaxy SII Xperia S performans cihazı olarak üretiliyor, satılıyor.Bu cihazları zaten kıyaslamamak lazım çünkü hitap ettikleri kesimler farklı.Ayrıca HDMI otg gibi şeyler bir çok Android cihazda da var Nokia'ya özel şeyler değil bunlar.Belirtelimde ;)

onlar android cihazlarda var ama bir noktayı atladın. n8 ve 808 ikisini bir arada veriyor. işte onlarca android modeli arasından 2 veya 3 android cihazı anca çıkar hem otg hem hdmi out destekleyen. nokia'ya olmasa da 808 ve n8'e özel şeyler bunlar.

dediğin gibi hitap ettiği kesimler farklı olduğu için kullanılan donanımın niteliği ve niceliği farklı oluyor. o yüzden kıyaslamak anlamsız. 808 multimedya adına her şeye sahipken androidli cihazların büyük bir kısmı değil. :)

luckysleven

luckysleven

Üye
öncelikle hayırlı olsun .. ben şahsen bu telefonu alacak olsaydım sırf geniş ekranı ve iddialı fotoğraf çekme özelliği için alırdım. annası bellesi carlası cardı curduna bakmazdım. o yüzden bana göre bu telefonu alacak olanın sıkı bir nokia kullanıcısı olması lazım hatta fotoğraf merakı olmayan birinin bu telefonu alması sadece nokia ismine para vermesi demek çünkü başka elle tutulur bir yanı yokmuş bu nokiaların 3 ayda anca anladım yani benim gibi onca zaman android kullanıp sırf meraktan nokia alanlara bir dünya para verdirip 2. kere hataya düşürecek bir telefon değil kaldı ki 1.500 liraya şuanda piyasadaki telefonların %98 ini alabiliriz kısaca seçenek oldukça çok ..

Temennim alan arkadaşın kazasız belasız güzel günlerde kullanmasıdır telefonunu güzel haberler alır inşallah telefonuyla ..

edit: sen neden 701 aldın o zaman diye soran olursa 3 aydır satmaya çalışıyorum yani telefonu aldığım ayın sonunda karar verdim satmaya : )

kullanıcıadları

kullanıcıadları

Üye

onlar android cihazlarda var ama bir noktayı atladın. n8 ve 808 ikisini bir arada veriyor. işte onlarca android modeli arasından 2 veya 3 android cihazı anca çıkar hem otg hem hdmi out destekleyen. nokia'ya olmasa da 808 ve n8'e özel şeyler bunlar.

dediğin gibi hitap ettiği kesimler farklı olduğu için kullanılan donanımın niteliği ve niceliği farklı oluyor. o yüzden kıyaslamak anlamsız. 808 multimedya adına her şeye sahipken androidli cihazların büyük bir kısmı değil. :)

Tabi canım orasına bir sözüm zaten yok :)

acar3460

Üye
valla ben genel olarak bakarım telefona bana yolda giderken lazım olacak kısımları arama ve navigasyon geziye giderken kamera boş zamanda facebook falan filan bide şarzının en az bir gün gitmesi bunların hepsinin karşılığını veren bir tel performans ta gayet başarılı 1 ay oldu ortalama hiçç donma yaşamadım artı telimde ses kaydedici yüklüdür geleni gideni kaydeder o kasılmaya rağmen donmadı hiç internete hızlı girsin diyorsanız mobil bir cihaz 4 inç ekranlı bir cihaz komple internet için yapılsa ne kadar kullanabilirsiniz bana mobil ortamda yolda bırakmayacak bir tel lazımdı bide kamerası güçlü olsun dedim aldım oldu ;) bir kayıtları var inanması çokzor bir resim ortalama 9 mb ile 17 mb arası değişiyor video kaydı 1080p 30pfs heryerde telim ve kameram cebimde ben böyle düşünüyorum diğer cihazlarada bişey dediğim yok ama kamera ilerde ölümsüzleştirdiğin anlar için lazım olan bişey neden kaliteli olmasın o anlarım

luckysleven
edit: sen neden 701 aldın o zaman diye soran olursa 3 aydır satmaya çalışıyorum yani telefonu aldığım ayın sonunda karar verdim satmaya : )

zaten nokianın n73 n95 n8 ve 808 inden başkasını bedava verseler kullanmam c7 bide n8 e benzeyen klavyeli tel e7 heralde tel sınıfına bile koymam auto focus yok onlarda 701 dede yok sanırım

fikret3968

fikret3968

Üye
güle güle kullan arkadaşım darısı n8 cilerin başına inşallah

Üst Alt