banshee85
Üye
Nokia 603 FP1 ve FP2 de GPS sorunu (LÜTFEN OKUYUN)
Arkadaşlar FP1 den beri Nokia 603 ümün GPS i çalışmıyor. Uydu sinyallerini en iyi şartlar sağlansa bile (yardımlı gps, internet, şebeke desteği, çevrimiçi çalışma, binadan uzak açık alan) çok geç ve tutarsız bir şekilde yakalıyor. Konumumu 1km ila 500m arasında hatayla buluyor. Nokia ingiltereye mesaj attım sistem ayarları haricinde yedek alıp Nokia Suite ile firmware ı tekrar yüklemem gerektiğini söylediler. Ancak zaten Navifirm ve Phoenix kullarak 3 defa flash atmıştım. Son çare KVK serviste flash attırdım ancak değişen hiçbirşey olmadı. Yabancı forumlarda bulduğum en iyi çare GPSInfoQt gibi uydu programlarından birini yüklemek ve bunu Nokia Haritaları başlatmadan önce çalıştırıp uydu sinyallerini bu programla yakaladıktan sonra Nokia Haritaları çalıştırmak. Anladığım kadarıyla Nokia Haritalar uydu sinyallerini yakalamada zayıf kalıyor bu nedenle başka bir programa ihtiyaç duyuyor. Ancak bu çözümle bile her zaman uydu sinyali yakalayamıyorsunuz, bir şekilde yakalasanız bile bu sinyal navigasyon kullanmanıza olanak vermiyor çünkü konumunuz hızlı ve doğru bir şekilde yenilenemiyor. Belki böyle bir probleme uzak olan arkadaşlar abarttığımı düşünebilir ancak burada ÇOK AÇIK bir sorun var. FP1 gelene kadar hiç GPS sorunum yoktu, daha önce Nokia C5-00 kullandım GPS e inanılmaz hızlı bir şekilde bağlanıp yerimi son derece kesin bir şekilde tespit ediyordu. Mesajı sorunu iyice açık hale getirebilmek için uzun tuttum kusura bakmayın ve açıkçası forumda FP2 nin diğer sorunları üzerinde odaklaşılıp bu konudan pek bahsedilmemesini de garipsedim. Bu konuda daha iyi bir çözümü olan arkadaşlar varsa LÜTFEN yardımcı olsunlar.
Ana konuyla alakasız olarak FP2 de tespit ettiğim diğer sorunlar;
1) Galeride albüm oluşturulamıyor
2) Galeride birden çok resim seçilemiyor
3) Galeride kendi çektiğiniz resimler dışında diğer resimlere kalıcı zoom yapılamıyor
4) Kamera için ekranda kapatma tuşu kaldırılmış (kırmızı kapatma tuşuna basarsanız temelli kapanıyoır ama)
5) Menü kenarındaki çubuğa dokunup hızlı bir şekile aşşağı indirememe sorunu FP1 den beri düzeltilmemiş
6) Bağlanılan WiFi ağından kopma sorunu hala mevcut
Ana konuyla alakasız olarak FP2 de tespit ettiğim diğer sorunlar;
1) Galeride albüm oluşturulamıyor
2) Galeride birden çok resim seçilemiyor
3) Galeride kendi çektiğiniz resimler dışında diğer resimlere kalıcı zoom yapılamıyor
4) Kamera için ekranda kapatma tuşu kaldırılmış (kırmızı kapatma tuşuna basarsanız temelli kapanıyoır ama)
5) Menü kenarındaki çubuğa dokunup hızlı bir şekile aşşağı indirememe sorunu FP1 den beri düzeltilmemiş
6) Bağlanılan WiFi ağından kopma sorunu hala mevcut
Gayet Güzel Çalışmakta.
Yazmayınız hoşunuza gitmediyse. Ayrıca Gps konum bulma 603 lerde sorunluydu fp1 geldikten sonra 7 aydır çalışmıyordu. Bilip bilmeden insanları küçük düşürmeye kalkmayın !