Nokia 603 FP1 ve FP2 de GPS sorunu (LÜTFEN OKUYUN)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

banshee85

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 603 FP1 ve FP2 de GPS sorunu (LÜTFEN OKUYUN)
Arkadaşlar FP1 den beri Nokia 603 ümün GPS i çalışmıyor. Uydu sinyallerini en iyi şartlar sağlansa bile (yardımlı gps, internet, şebeke desteği, çevrimiçi çalışma, binadan uzak açık alan) çok geç ve tutarsız bir şekilde yakalıyor. Konumumu 1km ila 500m arasında hatayla buluyor. Nokia ingiltereye mesaj attım sistem ayarları haricinde yedek alıp Nokia Suite ile firmware ı tekrar yüklemem gerektiğini söylediler. Ancak zaten Navifirm ve Phoenix kullarak 3 defa flash atmıştım. Son çare KVK serviste flash attırdım ancak değişen hiçbirşey olmadı. Yabancı forumlarda bulduğum en iyi çare GPSInfoQt gibi uydu programlarından birini yüklemek ve bunu Nokia Haritaları başlatmadan önce çalıştırıp uydu sinyallerini bu programla yakaladıktan sonra Nokia Haritaları çalıştırmak. Anladığım kadarıyla Nokia Haritalar uydu sinyallerini yakalamada zayıf kalıyor bu nedenle başka bir programa ihtiyaç duyuyor. Ancak bu çözümle bile her zaman uydu sinyali yakalayamıyorsunuz, bir şekilde yakalasanız bile bu sinyal navigasyon kullanmanıza olanak vermiyor çünkü konumunuz hızlı ve doğru bir şekilde yenilenemiyor. Belki böyle bir probleme uzak olan arkadaşlar abarttığımı düşünebilir ancak burada ÇOK AÇIK bir sorun var. FP1 gelene kadar hiç GPS sorunum yoktu, daha önce Nokia C5-00 kullandım GPS e inanılmaz hızlı bir şekilde bağlanıp yerimi son derece kesin bir şekilde tespit ediyordu. Mesajı sorunu iyice açık hale getirebilmek için uzun tuttum kusura bakmayın ve açıkçası forumda FP2 nin diğer sorunları üzerinde odaklaşılıp bu konudan pek bahsedilmemesini de garipsedim. Bu konuda daha iyi bir çözümü olan arkadaşlar varsa LÜTFEN yardımcı olsunlar.

Ana konuyla alakasız olarak FP2 de tespit ettiğim diğer sorunlar;

1) Galeride albüm oluşturulamıyor
2) Galeride birden çok resim seçilemiyor
3) Galeride kendi çektiğiniz resimler dışında diğer resimlere kalıcı zoom yapılamıyor
4) Kamera için ekranda kapatma tuşu kaldırılmış (kırmızı kapatma tuşuna basarsanız temelli kapanıyoır ama)
5) Menü kenarındaki çubuğa dokunup hızlı bir şekile aşşağı indirememe sorunu FP1 den beri düzeltilmemiş
6) Bağlanılan WiFi ağından kopma sorunu hala mevcut

ismailnayir

Kapalı Hesap
1- FP2 Galeri versiyonu olduğu için. 3 parti uygulamarı deneyebilrsn.
2- Sadece silmek için seçilebiliyor
3- Resim çözünürlüğüyle alakalaı olabilir.
4- Kırmızı tuş kapatır menu tuşu arka plana atar
5- S^3 Sistem Modlama bölümünden Kinetic Scrolling modunu deneyebilrsin.
6- Wi-fi ayarlarından güç tasarrufunu kapatmayı deneyebilrisim
7- GPS Sorunu FP1 den sonra başladı İlk bellede sorunusuz bağlanıyordu.

hizan

hizan

Üye
Arkadaşlar FP1 den beri Nokia 603 ümün GPS i çalışmıyor. Uydu sinyallerini en iyi şartlar sağlansa bile (yardımlı gps, internet, şebeke desteği, çevrimiçi çalışma, binadan uzak açık alan) çok geç ve tutarsız bir şekilde yakalıyor. Konumumu 1km ila 500m arasında hatayla buluyor. Nokia ingiltereye mesaj attım sistem ayarları haricinde yedek alıp Nokia Suite ile firmware ı tekrar yüklemem gerektiğini söylediler. Ancak zaten Navifirm ve Phoenix kullarak 3 defa flash atmıştım. Son çare KVK serviste flash attırdım ancak değişen hiçbirşey olmadı. Yabancı forumlarda bulduğum en iyi çare GPSInfoQt gibi uydu programlarından birini yüklemek ve bunu Nokia Haritaları başlatmadan önce çalıştırıp uydu sinyallerini bu programla yakaladıktan sonra Nokia Haritaları çalıştırmak. Anladığım kadarıyla Nokia Haritalar uydu sinyallerini yakalamada zayıf kalıyor bu nedenle başka bir programa ihtiyaç duyuyor. Ancak bu çözümle bile her zaman uydu sinyali yakalayamıyorsunuz, bir şekilde yakalasanız bile bu sinyal navigasyon kullanmanıza olanak vermiyor çünkü konumunuz hızlı ve doğru bir şekilde yenilenemiyor. Belki böyle bir probleme uzak olan arkadaşlar abarttığımı düşünebilir ancak burada ÇOK AÇIK bir sorun var. FP1 gelene kadar hiç GPS sorunum yoktu, daha önce Nokia C5-00 kullandım GPS e inanılmaz hızlı bir şekilde bağlanıp yerimi son derece kesin bir şekilde tespit ediyordu. Mesajı sorunu iyice açık hale getirebilmek için uzun tuttum kusura bakmayın ve açıkçası forumda FP2 nin diğer sorunları üzerinde odaklaşılıp bu konudan pek bahsedilmemesini de garipsedim. Bu konuda daha iyi bir çözümü olan arkadaşlar varsa LÜTFEN yardımcı olsunlar.

Ana konuyla alakasız olarak FP2 de tespit ettiğim diğer sorunlar;

1) Galeride albüm oluşturulamıyor
2) Galeride birden çok resim seçilemiyor
3) Galeride kendi çektiğiniz resimler dışında diğer resimlere kalıcı zoom yapılamıyor
4) Kamera için ekranda kapatma tuşu kaldırılmış (kırmızı kapatma tuşuna basarsanız temelli kapanıyoır ama)
5) Menü kenarındaki çubuğa dokunup hızlı bir şekile aşşağı indirememe sorunu FP1 den beri düzeltilmemiş
6) Bağlanılan WiFi ağından kopma sorunu hala mevcut

arkadaşım sen şu an forumda konu kirliliği yapıyorsun gps sorunu hatalı ve forumda defalarca açıldı biraz araştırsaydın bulurdun.

gps şu anki haliyle türkiyedeki uydu şartlarına göre en iyisi.

yabancı ülkeler ile kıyaslaman açıkca cahilliktir diyorum.

unlar gitti ay biz kaldık halen yaya.

konu locked.

banshee85

Üye
    Konu Sahibi
Biraz ağır ol, herhalde canın birşeye sıkıldı burda patlıyorsun, belli ki yazdığımı da anlamamışsın.

1) GPS iyi falan değil arkadaşlarımın telefonlarında gezdiğimiz yerlerde GPS açtırıp konumumuzu ne derece doğru ve hızlı buluyor baktım, Android kullanan bu arkadaşlarımın hiçbirisinde GPS le ilgili herhangi bir sıkıntı yoktu.

2) Yabancı ülkelerle kıyas etmiyorum, hem ingilitereye hemde bizimkilere yazdım; ingilteredekiler yedek al yazılımı tekrar yükle dedi özetle, bizimkilerde nokia servise götür yazılım attır dedi yani arada önerilenlerde fark yok. Sadece 'ufak' bir fark var beni arayan Nokia servisteki arkadaş FP2'nin piyasaya sunulan son halini değil farklı bir versiyonunu kullanıyordu. Yani FP2 nin final sürümünün sorunlarının tamamından habersizdi kendileri, bu derece şuurlular anlayacağınız. Yetkilinin dediğine göre GPS sorunuyla beraber yazdığım 6 sorununda hiçbiri yokmuş. Galeride albümde oluşturuyormuş, kamerada çıkış tuşuda varmış, GPS te yerini süratle buluyormuş.

3) Sorularımın çözümlerine daha çabuk ulaşabilmek için birden çok adreste araştırma yapmak 'cahillik' değil 'açık fikirliliktir'.

4) "Konu locked" gibi bir laf etmeden önce git adam gibi yazılanları anla öyle birşeyler yaz, her başlığa birşeyler yazmak zorunda değilsin. Konu benzer sorunları yaşayanlar deneyimlerini paylaşsın, çözümü olanlar çözümlerini sunsun diye açılmıştır. Belli ki çözümün yok, GPS ten yana derdin de yok o zaman 'YAZMA'.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
603(FP1 Ve FP2 Yüklü İken) Cihazımdan Hiç GPS Sorunu Yaşamadım :) Gayet Güzel Çalışmakta.

banshee85

Üye
    Konu Sahibi
1- FP2 Galeri versiyonu olduğu için. 3 parti uygulamarı deneyebilrsn.
2- Sadece silmek için seçilebiliyor
3- Resim çözünürlüğüyle alakalaı olabilir.
4- Kırmızı tuş kapatır menu tuşu arka plana atar
5- S^3 Sistem Modlama bölümünden Kinetic Scrolling modunu deneyebilrsin.
6- Wi-fi ayarlarından güç tasarrufunu kapatmayı deneyebilrisim
7- GPS Sorunu FP1 den sonra başladı İlk bellede sorunusuz bağlanıyordu.

1) Galeride bu basit işlemler için bile 3. parti program kullanırsak telefon yazılım çöplüğüne dönüşebilir, bu sorunu Nokia nın çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Yine de öneriniz için teşekkürler.
2) Doğru
3) Eskiden düşün çözünürlüklü resimlerede kalıcı zoom yapabiliyorduk.
4) Doğru
5) Sistem modlama denemedim ama verdiğiniz linkten araştırıp deneyebilirim, teşekkürler.
6) Bu dediğinizi buaraya yazmadan önce denemiştim ancak bağlantım yinede stabil olmadı.
7) Size 'kesinlikle' katılıyorum.

- - - Eklendi - - -

603(FP1 Ve FP2 Yüklü İken) Cihazımdan Hiç GPS Sorunu Yaşamadım :) Gayet Güzel Çalışmakta.
Ne kadar sürede yerinizi buluyor? Yürürken yada araç içindeyken yerinizi hızlı bir şekilde takip edebiliyor mu? Navigasyon kullanabildiniz mi? FP1 ve FP2 güncellemelerinizi navifirm ve phoenix kullanarak mı yaptınız, nokia suite mi kullandınız, telefondan mı indirdiniz yoksa nokia servis mi kulladınız? :) (Çok soru oldu farkındayım :) )

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Ne kadar sürede yerinizi buluyor? Yürürken yada araç içindeyken yerinizi hızlı bir şekilde takip edebiliyor mu? Navigasyon kullanabildiniz mi? FP1 ve FP2 güncellemelerinizi navifirm ve phoenix kullanarak mı yaptınız, nokia suite mi kullandınız, telefondan mı indirdiniz yoksa nokia servis mi kulladınız? :) (Çok soru oldu farkındayım :) )

Flash Attım Phoenix İle. Evin İçinde 5 Dk İçinde Dışarda Yürürken Vs Hemen Hemen 2 Dk İçinde Buluyor. Takip Etme İse Bazen Durağan Oluyor Bazen Takip Ediyor.

banshee85

Üye
    Konu Sahibi
Flash Attım Phoenix İle. Evin İçinde 5 Dk İçinde Dışarda Yürürken Vs Hemen Hemen 2 Dk İçinde Buluyor. Takip Etme İse Bazen Durağan Oluyor Bazen Takip Ediyor.
Düzgün çalışan bir GPS maksimum 1dk da yer bulup konumunuzu adım adım takip eder, tabi bunu eski C5-00 telefonumu ve güncelleme görmemiş 603 ümü referans alarak söylüyorum. :\ Görünen o ki sizin telefonda da GPS randımansız..

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
Düzgün çalışan bir GPS maksimum 1dk da yer bulup konumunuzu adım adım takip eder, tabi bunu eski C5-00 telefonumu ve güncelleme görmemiş 603 ümü referans alarak söylüyorum. :\ Görünen o ki sizin telefonda da GPS randımansız..

Evet Malesef.

Polymath

Polymath

Üye
arkadaşım sen şu an forumda konu kirliliği yapıyorsun gps sorunu hatalı ve forumda defalarca açıldı biraz araştırsaydın bulurdun.

gps şu anki haliyle türkiyedeki uydu şartlarına göre en iyisi.

yabancı ülkeler ile kıyaslaman açıkca cahilliktir diyorum.

unlar gitti ay biz kaldık halen yaya.

konu locked.

Böyle insanlar Forumdan uzaklaştırılmalı :off:Yazmayınız hoşunuza gitmediyse. Ayrıca Gps konum bulma 603 lerde sorunluydu fp1 geldikten sonra 7 aydır çalışmıyordu. Bilip bilmeden insanları küçük düşürmeye kalkmayın ! :bann:

• Beğen
Tepkiler: hsyn73

kuzeypoyraz_22

Üye
arkadalar bendede 603 var ve aynı problem var hiçbir şekilde düzelmedi artık teli değiştirmeyi düşünüyorum benim tahminim fp1 güncellemesi gps modülüne kalıcı zarar verdi çok zayıf kalıyo

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt