Gps Konum Bulma Sorunu (FP2 ile düzeldi sanmıştık)

Sponsorlu Bağlantılar

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar Gps konum bulma sorunu tam 7 ay sonra düzeldi gibi. Fp2 geldikten sonra Flash atıp bugün denedim. 1dk içinde konumumu İnternetsiz buldu. Nokia 603 te bu sorunu yaşayanlar fp2 gelince flash atmadılarsa, flash atıp öyle denesinler..

banshee85

Üye
Daha önce C5-00 ın GPS ini kullandım ve şuanki 603 ümün FP updatelerini yapmadan önceki çalışma performasını biliyorum; GPS konum bulma normal şartlar altında (açık hava ve yardımlı GPS desteği ile) 1dk sürmez. Düzgün çalışan bir GPS yardımlı-GPs destei ile konumunuz büyük doğrulukla 30sn den az bir sürede tespit eder. Nokia 603 üme 3 gün önce KVK da flash attırdım GPS performansı aynı şekilde son derece düşük. Hata oranı kayda değer ve konum bulduktan sonra tazeleme oranı düşük. Bu sorunun FP2 ile düzelmediğini kabullenip bir update yada yama gelmesini ummak en iyisi olacak herhalde...

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
Ben dün akşam dışardayken denedim. Açık alanda sorunsuz 3 kere buldu. Hatasız.Bu konuyu açan bendim. Nokia ile defalarcada görüştüm. Fp1 e oranla düzelmiş diyebiliyorum.Fp1 de hiç bulmuyordu çünkü. Denedıkçe bu konuya yazacağım. DÜZeldi gibi yazdım kesin sonuç vermedim:))

banshee85

Üye
Rica etsem Nokia Harita sürümünü telefonun firmware i ile beraber yazabilir misin? Birde telefonuna FP2 yi nasıl yükledin, phoenix ile mi? Phoenix ile ise, yazılımı Navifirmden indirirken önüne çıkan indirilebilir yazılım bileşenlerinden sadece seçili olanları mı indirdin yoksa .emmc.fpsx dosyası dahil hepsini seçerek tamamını mı indrip yükledin? Değilse Nokia servise mi götürdün yoksa Nokia Suite kullanarak mı yazılım yükledin. Bunlarada bir açıklık getirirsen sevinirim :) Bu arada telefon modelim (059K2S1)

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
Rica etsem Nokia Harita sürümünü telefonun firmware i ile beraber yazabilir misin? Birde telefonuna FP2 yi nasıl yükledin, phoenix ile mi? Phoenix ile ise, yazılımı Navifirmden indirirken önüne çıkan indirilebilir yazılım bileşenlerinden sadece seçili olanları mı indirdin yoksa .emmc.fpsx dosyası dahil hepsini seçerek tamamını mı indrip yükledin? Değilse Nokia servise mi götürdün yoksa Nokia Suite kullanarak mı yazılım yükledin. Bunlarada bir açıklık getirirsen sevinirim :) Bu arada telefon modelim (059K2S1)

Kardeşim sana yaptıklarımı sırayla açıklayım. İlk fp2 geldiğinde ben telefondan güncellemiştim. Oda hatalı çıkınca flash atmadım yeni sürümün gelmesini bekledim. Konum bulma yine çalışmıyordu. Sonra işte dün flash atıyım dedim. Sırayla hafıza kartını biçimlendirdim, Depo hafızasını biçimlendirdim. Bunları bilgisayardan yaptım. Ondan sonra hardformat atıcaktım. Atamadım. Hard format tuşları mı ne değişti fp2 den sonra anlamadım. Neyse Hardformat atmadan Navifirmden Russian Tr Black 113.010.1506 sürümünü indirip Flashladım telefonu. Sonrasında Haritalardan Türkiye haritasını indirdim ve dışarı çıktım internetsiz konum buldu. Yaptığım işlemler bunlar

- - - Eklendi - - -

flash atarkende emmc dosyasını optionstan delete yaptım. Opsiyonel olduğu için.

kuzeypoyraz_22

Üye
Arkadaşlar Gps konum bulma sorunu tam 7 ay sonra düzeldi gibi. Fp2 geldikten sonra Flash atıp bugün denedim. 1dk içinde konumumu İnternetsiz buldu. Nokia 603 te bu sorunu yaşayanlar fp2 gelince flash atmadılarsa, flash atıp öyle denesinler..

arkadaşım bunu yolculuk yaparken denersen sevinirim

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
Denerim en geç salı günü denerim :) Yolda yürürken sıkıntı olmuyor bugünde denedim :)

kuzeypoyraz_22

Üye
Denerim en geç salı günü denerim :) Yolda yürürken sıkıntı olmuyor bugünde denedim :)

evet yolda yürürken benimde bi sıkıntı yok hatta 10sn içinde buluyo ama arabada hic bulmuyo araba hızlandıktan sonra acarsan gps i

banshee85

Üye

Kardeşim sana yaptıklarımı sırayla açıklayım. İlk fp2 geldiğinde ben telefondan güncellemiştim. Oda hatalı çıkınca flash atmadım yeni sürümün gelmesini bekledim. Konum bulma yine çalışmıyordu. Sonra işte dün flash atıyım dedim. Sırayla hafıza kartını biçimlendirdim, Depo hafızasını biçimlendirdim. Bunları bilgisayardan yaptım. Ondan sonra hardformat atıcaktım. Atamadım. Hard format tuşları mı ne değişti fp2 den sonra anlamadım. Neyse Hardformat atmadan Navifirmden Russian Tr Black 113.010.1506 sürümünü indirip Flashladım telefonu. Sonrasında Haritalardan Türkiye haritasını indirdim ve dışarı çıktım internetsiz konum buldu. Yaptığım işlemler bunlar

- - - Eklendi - - -

flash atarkende emmc dosyasını optionstan delete yaptım. Opsiyonel olduğu için.
Bugün üşenmeyip phoenix programı ile Nokia 603 me flash attım, telefona hiçbirşey yüklemeden ardından Nokia Suit ile flash attım, sonuç aynı. Konum zor buluyor ciddi anlamda beklemek gerek. Navigasyon imkansız. Şuan itibariyle telefonumdan bu konuda hiçbir beklentim kalmadı, imkanım olduğu anda Android işletim sistemi kullanan bir telefon alıcam. İlgilenip cevap atanlara teşekkürler, iyi forumlar.

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
Bugün üşenmeyip phoenix programı ile Nokia 603 me flash attım, telefona hiçbirşey yüklemeden ardından Nokia Suit ile flash attım, sonuç aynı. Konum zor buluyor ciddi anlamda beklemek gerek. Navigasyon imkansız. Şuan itibariyle telefonumdan bu konuda hiçbir beklentim kalmadı, imkanım olduğu anda Android işletim sistemi kullanan bir telefon alıcam. İlgilenip cevap atanlara teşekkürler, iyi forumlar.

Arkadaşım flash atmadan önce bendede konum hiç bulmuyordu. Dediklerimi yaptım 30 saniye içinde artık konum buluyor telefonlarımız aynı. İstersen özelden konuşalım msnden filan halletmeye çalışalım ?

banshee85

Üye

Arkadaşım flash atmadan önce bendede konum hiç bulmuyordu. Dediklerimi yaptım 30 saniye içinde artık konum buluyor telefonlarımız aynı. İstersen özelden konuşalım msnden filan halletmeye çalışalım ?
Furkan cevapların için çok teşekkürler ancak ben yapılabilecek herşeyi yaptım, yani sorunun çözümü için yapılması gereken herşeyi denedim. Tahmin ediyorum Nokia 603 ün tümleşik GPS alıcısının uydu sinyallerini yakalamadaki performansı FP1 e göre düzeltilmiş ama kutudan ilk çıktığı haldeki gibi yeterli değil. Daha demin denedim sokakta yürürken yerimi buluyor (geç olarak) ancak konumu yeterince hızlı tazelemiyor, bazende yerimi tam kestiremiyor. Yürürken böyleyse herhalde araçla 80-90Km hızla giderken hiç başarılı olamicak. Kapalı alanda da zaten başarısız. Bugün Nokia ile tekrar görüştüm denediğim şeyleri tekrar yapmamı istiyorlar, FP3 te kesinlikle düşünülmüyormuş anlican cihaz bu şekilde elimizde kaldı. Durumu kabullenip yeni telefon alana kadar sabredicem. :\

Polymath

Polymath

Üye
    Konu Sahibi
Furkan cevapların için çok teşekkürler ancak ben yapılabilecek herşeyi yaptım, yani sorunun çözümü için yapılması gereken herşeyi denedim. Tahmin ediyorum Nokia 603 ün tümleşik GPS alıcısının uydu sinyallerini yakalamadaki performansı FP1 e göre düzeltilmiş ama kutudan ilk çıktığı haldeki gibi yeterli değil. Daha demin denedim sokakta yürürken yerimi buluyor (geç olarak) ancak konumu yeterince hızlı tazelemiyor, bazende yerimi tam kestiremiyor. Yürürken böyleyse herhalde araçla 80-90Km hızla giderken hiç başarılı olamicak. Kapalı alanda da zaten başarısız. Bugün Nokia ile tekrar görüştüm denediğim şeyleri tekrar yapmamı istiyorlar, FP3 te kesinlikle düşünülmüyormuş anlican cihaz bu şekilde elimizde kaldı. Durumu kabullenip yeni telefon alana kadar sabredicem. :\
Anladım. Sen bilirsin.Birsey diyemiyorum artık nokiaya.Zaten battı batacak, üstüne fp2 ile rezil gùncelleme ve bu sorunlar. Daha fazla müşteri kaybetmeyeyım diyeceğine aksine müsteri uzaklastırma politikası güdüyorlar gibi. Bu çok komik durum. Benimde bu son nokiam. Dahada işim olmaz nokia ile.

MaxipmaN

Üye
refreshli c6-01 de 5 dakikada buluyor internetsiz bulmaması çok saçma ya ne alaka internetle

mustafasen

mustafasen

Üye
androidde çevrimdışı harita varmıki

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

:) androidde bi harita denemesi yapın da öyle geçin bence :) androidde internetsiz işiniz çok zor.

Yigit315

Yigit315

Üye
bende maksimum 3. sn. Hemen buluyor nokta atışı hemde. Arabayla giderkende tam takip yapıyor. Arkadaşlar sizin sıkıntınız bulunduğunuz yerle ilgili olabilir.

kuzeypoyraz_22

Üye
başka harita programı ile bu problem düzelirmi arkadaşlar

banshee85

Üye
Bugün ikinci köprü yolunda temde denedim. Hızlı buldu ancak en iyi ihtimalle 460m-500m hata yaparak buluyor. GPS konumlamasında sorun var telefonun başka programın kar edeceğiniz zannetmiyorum. Google Maps v3 ve v4 te çalışmıyor FP2 de. Es kaza nasıl olduğunu anlamadan v3 ü 1-2 defa çalıştırabildim sonra o da çalışmadı.. Nokia sorunların farkındaymış düzeltmek için uğraşıyorlarmış. En son takılan SMS ler için küçük bir güncelleme yaptılar 500 küsür Kb boyutunda.

Üst Alt