Nokia 2730c aldım birkaç sorun yaşıyorum

Sponsorlu Bağlantılar

XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
peki ppu ile oynarsam bişe olurmu? Ve ppu ile oynayıp usb ile şarj seçeneini aktif edersem microusb ile şarj olurmu? Insallah olur. Bırde su orange ev ekranını dene x2 de lütfen çok merak ettım
Bişey diyecem çift işletim sistemi yapmak icin kurulum ekranından diskimi bolemedim. Kendi diskimi seçtim bölmek için yeni tuşuna tiklicaz ama tiklanmoyor. Napacam bennnn?

Dobraokuyucu

Üye
Bişey diyecem çift işletim sistemi yapmak icin kurulum ekranından diskimi bolemedim. Kendi diskimi seçtim bölmek için yeni tuşuna tiklicaz ama tiklanmoyor. Napacam bennn
Windows Gezginine diskpart (adı buydu galiba) yazın sonra list disk yazın daha sonra böleceğiniz diski seçin (Disk 0 Disk 1 Disk 2 diye gider) sonra istediğiniz diski seçin (Disk 1 seçilirse select disk 1 yazılmalıdır) sonra create partition primary size =32768 yazın (32 gb yer seçersiniz, mb cinsinden belirtmeniz gerekli) sonra harf seçmeniz lazım assign letter=G (G Harfi yeni disk adınız olur bölünen kısmın adı yani ) file format system secmemizi ister burada şu komut girilir format fs=fat32 (fat32 formatında bölüm formatlanmış olur)
Mesaj birleştirildi:

4 Gigabyte altına format olur mu bilmiyorum yeni sürümlerde ama zamanında 5 Gigabyte boyutundaki diskimi 1.8 Gigabyte olarak formatlayıp Windows 2000 Professional kurmuştum sorun çıkarmadan.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Windows Gezginine diskpart (adı buydu galiba) yazın sonra list disk yazın daha sonra böleceğiniz diski seçin (Disk 0 Disk 1 Disk 2 diye gider) sonra istediğiniz diski seçin (Disk 1 seçilirse select disk 1 yazılmalıdır) sonra create partition primary size =32768 yazın (32 gb yer seçersiniz, mb cinsinden belirtmeniz gerekli) sonra harf seçmeniz lazım assign letter=G (G Harfi yeni disk adınız olur bölünen kısmın adı yani ) file format system secmemizi ister burada şu komut girilir format fs=fat32 (fat32 formatında bölüm formatlanmış olur)
Mesaj birleştirildi:

4 Gigabyte altına format olur mu bilmiyorum yeni sürümlerde ama zamanında 5 Gigabyte boyutundaki diskimi 1.8 Gigabyte olarak formatlayıp Windows 2000 Professional kurmuştum sorun çıkarmadan.
Windows 2000 çok küçük boyuttamı gerçekten?
Mesaj birleştirildi:

Evet yapabilirsin. Yazılım atmayı başar . İstediğin gibi oyna
Bişey diyecem çift işletim sistemi yapmak icin kurulum ekranından diskimi bolemedim. Kendi diskimi seçtim bölmek için yeni tuşuna tiklicaz ama tiklanmoyor. Napacam bennnn? @Dobraokuyucu nün verdiği taktiği ve üçüncü parti programları deneyeceğim inşallah olur. Olur bence.

Silinen Üye 2625978

Silinen Üye 2625978

Kapalı Hesap
Bişey diyecem çift işletim sistemi yapmak icin kurulum ekranından diskimi bolemedim. Kendi diskimi seçtim bölmek için yeni tuşuna tiklicaz ama tiklanmoyor. Napacam bennnn? @Dobraokuyucu nün verdiği taktiği ve üçüncü parti programları deneyeceğim inşallah olur. Olur bence.
Kolay gelsin

XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Windows 2000 çok küçük boyuttamı gerçekten?
Mesaj birleştirildi:

Bişey diyecem çift işletim sistemi yapmak icin kurulum ekranından diskimi bolemedim. Kendi diskimi seçtim bölmek için yeni tuşuna tiklicaz ama tiklanmoyor. Napacam bennnn?

İnşallah gelir şu KOLAY
Mesaj birleştirildi:

Google amcaya sor galiba F8 ile bios menüsüne giriyordu . Sonrasını bende bilmiyorum.

Temasını carbide ui ile yapabilirsin.

Win 10Pro 25 gb yer kaplıyormuş.

Mesaj birleştirildi:

Arkadaşlar bişey diyecem. diskpart komutu ile yapmaya çalıştim işe yaramadı. Üçüncü parti uygulama bir sürü denedim gene olmadı. Bı tane zahmetli bişey buldum onu yapınca oluyormuş yıllar önce biri yapmış olmuş inşallah bunu yapınca olur ben olacağına inanıyorum.
Mesaj birleştirildi:

Birde küçültme sınırı 9 GB oldu. Şu zahmetli taktiği denemedim henuz

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2625978
Silinen Üye 2625978

Silinen Üye 2625978

Kapalı Hesap
İnşallah gelir şu KOLAY
Mesaj birleştirildi:

Arkadaşlar bişey diyecem. diskpart komutu ile yapmaya çalıştim işe yaramadı. Üçüncü parti uygulama bir sürü denedim gene olmadı. Bı tane zahmetli bişey buldum onu yapınca oluyormuş yıllar önce biri yapmış olmuş inşallah bunu yapınca olur ben olacağına inanıyorum.
Mesaj birleştirildi:

Birde küçültme sınırı 9 GB oldu. Şu zahmetli taktiği denemedim henuz
Dene sonucunu yaz
Merak ettim
Eğer başarılı olursan
Bizimle de paylaşmayı unutma

XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Dene sonucunu yaz
Merak ettim
Eğer başarılı olursan
Bizimle de paylaşmayı unutma
Tamam. Deneyecem olur bence inanıyorum olcagina. Sonra Win10 kurup 2730 u baglicam ve yazılım atcam ppu dosyası ile oynayıp usbden şarjı etkinlestircem ve Java TCK on yapıp Java uygulamalarını minimize edecek sonra mobimb ile Media player skin ve orange home screen yapcam oh miss

• Beğen
  • Düşünceli
Tepkiler: Silinen Üye 2625978 ve MAERKEK

Dobraokuyucu

Üye
Tamam. Deneyecem olur bence inanıyorum olcagina. Sonra Win10 kurup 2730 u baglicam ve yazılım atcam ppu dosyası ile oynayıp usbden şarjı etkinlestircem ve Java TCK on yapıp Java uygulamalarını minimize edecek sonra mobimb ile Media player skin ve orange home screen yapcam oh miss
Şu an sisteminizde ne yüklü meraktan soruyorum
Mesaj birleştirildi:

Arkadaşlar bişey diyecem. diskpart komutu ile yapmaya çalıştim işe yaramadı.
Windows kullanıyorsunuz değil mi ben o komutları windows için yazmıştım linux ya da macOS de işe yaramaz disk part

• Beğen
Tepkiler: XXXturi01
XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Mesaj birleştirildi:

Windows kullanıyorsunuz değil mi ben o komutları windows için yazmıştım linux ya da macOS de işe yaramaz disk part
Win11 kullanıyorum. şuan yatcam bahsettiğim zahmetli yöntemi yarın denerim
Mesaj birleştirildi:

Mesaj birleştirildi:

Şuan bilgisayarı sifirliyom öyle yapınca disk bölme sorunu gider bence ben inanıyorum olucak. Oh bee bı diski boluyum sonra Win10 kurup 2730 u bağlıyım veeeee telefonu bi misss yapiyim yazılım atip
Mesaj birleştirildi:

Evet yapabilirsin. Yazılım atmayı başar . İstediğin gibi oyna

Mesaj birleştirildi:

Arkadaşlar şimdi daha büyük ve delirecegim bir sorun var💢😤 Windows 10 u kurdum ama tamamen çift işletim sistemi degil.
Sonra driver program indirdim ve yeni USB kablosu bile aldim. Sonra 2730 u bağladım ama algılamadı USB aygıtı tanınmıyor dedi PC Suite ve Phoenix ve mobimb de tanımadı. Napacam bennn acil yardım. Windows 7 kursam olurmu acaba?

Son düzenleme:
  • Düşünceli
  • Üzüldüm
Tepkiler: MAERKEK ve Silinen Üye 2625978
MAERKEK

MAERKEK

Admin
Eski laptop al arkadaş sende yahu . Ne diyeyim uzaktan bağlanayım diyorum yok diyorsun pc marka model belirt bakalım .

XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Eski laptop al arkadaş sende yahu . Ne diyeyim uzaktan bağlanayım diyorum yok diyorsun pc marka model belirt bakalım .
Marka model söyledim zaten. Lenovo IdeaPad 3 zaten uzaktan bağlanmana gerek yok win7 kurcam öyle deneyecem çünkü Win10 dada eski donanım desteği pek yok çünkü ben birgün eski bir gamepad almıştım Win10 bilgisayarıma taktım görmedi ama win8 bilgisayarda gordu. Eski laptop bilmiyorum belki bulursam alırım. Başkasının bilgisayarında deneyecegim.

Dobraokuyucu

Üye
Marka model söyledim zaten. Lenovo IdeaPad 3 zaten uzaktan bağlanmana gerek yok win7 kurcam öyle deneyecem çünkü Win10 dada eski donanım desteği pek yok çünkü ben birgün eski bir gamepad almıştım Win10 bilgisayarıma taktım görmedi ama win8 bilgisayarda gordu. Eski laptop bilmiyorum belki bulursam alırım. Başkasının bilgisayarında deneyecegim.
WinXp kur hem kaçarı olmaz ama donanım kabul edermi orası da belli olmaz .

MAERKEK

MAERKEK

Admin
Ben sana ne diyorum 2013 asus anakart ile win 10 kullanıp tüm nokia programları çalıştırıyorum

XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Ben sana ne diyorum 2013 asus anakart ile win 10 kullanıp tüm nokia programları çalıştırıyorum
Demekki bilgisayar ile alakalıda varmış. Neyse ben başkasının bilgisayarında denerim olur büyük ihtimalle.
Mesaj birleştirildi:

Bı dakka çift işletim sistemi yapmak yerine usbden çalıştırırim windowsu. Şu anda rufus ile Windows to go seçeneğini seçip win8 i usbye kuruuorum. Win7 hem bilgisayara hemde USB ye kurdum açılmadı.

Son düzenleme:
  • Kahkaha
Tepkiler: MAERKEK
XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Birde 2730 umda 3G modu seçili iken GPRS bağlantısı yapıyor ben nasıl 3G modunda EDGE bağlantısı yapmayı sağlarım? Ve trlefon 3g modundayken kafasına göre şebeke gidip geliyor internete girince gidiyor. Bu yüzden 2G deyim

MAERKEK

MAERKEK

Admin
Birde 2730 umda 3G modu seçili iken GPRS bağlantısı yapıyor ben nasıl 3G modunda EDGE bağlantısı yapmayı sağlarım? Ve trlefon 3g modundayken kafasına göre şebeke gidip geliyor internete girince gidiyor. Bu yüzden 2G deyim
O sorun 808 ile de yaşıyorum 2g geçince şebeke gelmiyor.Kullandığın operatörle alakalı sen pc'ye bağlasan phoneix ile bakarız o soruna

XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
O sorun 808 ile de yaşıyorum 2g geçince şebeke gelmiyor.Kullandığın operatörle alakalı sen pc'ye bağlasan phoneix ile bakarız o soruna
Tamam. Ama en azından şu 3G modunda iken EDGE bağlantısı nasıl kururum 3g modunda GPRS oluyor benim 3g modunda EDGE bağlantısı yapmam gerek

MAERKEK

MAERKEK

Admin
Tamam. Ama en azından şu 3G modunda iken EDGE bağlantısı nasıl kururum 3g modunda GPRS oluyor benim 3g modunda EDGE bağlantısı yapmam gerek
Ne bileyim daha önce 2730c kullanmadım. Ayarlarını kurcala

XXXturi01

XXXturi01

Üye
    Konu Sahibi
Ne bileyim daha önce 2730c kullanmadım. Ayarlarını kurcala
Kurcaladım olmadı. Birde zaten illa kullanmana gerek yok ki başka bi S40 telefonda ayarlar nasıl yapılıyorsa bundada yaparım olur

Üst Alt