Windows Phone Nokia Lumia Flashlama Ve Mevcut Sürümü Tekrar Yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
Windows Phone Nokia Lumia Flashlama Ve Mevcut Sürümü Tekrar Yükleme
Flashlama işlemi, yeni gelecek olan güncellemelerin server’a yüklendikten sonra ota, yani cihaz üzerine düşmesini beklemeden Nokia care suite ile yapılan işlemin adıdır.

Ayrıca cihazında yazılımsal sorun olduğunu düşünen ve mevcut sıfırlama işlemi ile çözemeyenler,bu yöntem ile mevcut sürümü tekrar yükleme yaparak yazılımsal sorunlarına çözüm üretebilirler..
Şuan için windows phone destekleyen bir yedekleme imkanı olmadığından işleme başlamadan önce fotoğraf,video ve müzikleriniz cihazınızın hafıza kartı özelliği yoksa bilgisayara kopyala yapıştır ile yedek alınız.

Flashlama ve sıfırlama yapacaklar veri kaybı yaşamamak için, mutlaka önce ayarlar, telefon yedekleme bölümünden ayar ve uygulama listesi yedeği alsın. Sonra yeni kurulumda ms hesabını girip aynı gün tarihli yedekleme geri yüklemeyi yapabilmesi için o an şebeke internetine ihtiyaç duymaktadır, şebeke internetiniz yoksa uygulamalar otomatik yüklenmez, ayarlar geri gelmez, uygulamaları kendiniz pc üzerinden satın alma geçmişinden yüklemek zorunda kalırsınız.
Şebeke internetimiz varsa ve yedek geri yüklemeyi seçtiysek Rehber ve uygulama listeniz, ayarlar microsoft hesabında yedekli olduğundan kaybolma riski yoktur..

Cihaz açıldıktan sonra Uygulama listeleri geri yüklenirken bazı isimsiz yüklemeler sürekli ilgilenmeniz gerekiyor diye bilir,paniğe kapılmayın onlar sizin yükleme yapıp beğenmeyince sildiğiniz uygulamalar.Zaten en son baktığınızda uygulama listenizin tam olduğunu göreceksiniz.

İşleme başlamadan önce batarya seviyeniz %70 ve üzerinde olsun ve kesinlikle cihazı işlem sırasında asla bağlantıdan ayırmayın.Hafıza kartı desteği olan cihazlarda yazılımı download’dan sonra flash işlemine başlarken hafıza kartı ile ilgili gelen soru ekranına evet diyerek devam edin.
Burada anlatılan tüm işlemler uygulanarak anlatılmış ve bilgi amaçlı sizlerle paylaşılmıştır.Yanlış yapılacak işlemlerin ve buna bağlı kaynaklanan problemlerin sorumluluğunun tamamen kendinize ait olduğunu lütfen unutmayın..

Windows 7 ve üzeri işletim sistemleri için gerekli uygulamaları kurmaya başlamadan önce Windows7 kullananlar ü kursunlar,Windows 8 frame network 4,5 içerdiği için gerek yoktur.
Nokia driwer packlar ile devam ediyoruz zip dosyasını download edip içindeki driwerları sistemimize göre kuralım.

Sonra 32 bit işletim sistemleri için ve yükleyelim.

64 bit işletim sistemine sahip olanlar hem 32 bit için gerekli olanları, hemde ve yüklemesi gerekmektedir.

Buraya kadar tamamsa, pc yi resetleyip kuruyoruz,Denediğim kadarı ile Lumia modellerinin hepsini tanıyan tek sürümü bu.

Yükleme işleminden sonra Pc yi tekrar resetliyoruz.

1”
Bilindiği üzere Nokia Care Suite son kullanıcıya kapatıldığı için online olarak flashlama işlemi şuan için ofline olarak atılabiliyor. Eğer elinizde flashlama için dosyalarınız yoksa alternatif yoldan temin etmek için cihazınızın product codesini ( örneğin 059Q9P9 ) girerek GET FW yapın ve mevcut sürüm yada varsa üst sürümü için olan 11 dosyanın hepsini indirin. Klasör seçeneklerinden Gizli klasörleri görünür yaptıktan sonra Yerel Disk C / ProgramData / Nokia / Packages / Products / rm-821 klasörlerini takip ediyoruz olmayan klasörü yazdığım gibi ekliyoruz. ( rm-821 klasörü 920 yi örnek alınarak yapılmıştır siz kendi cihazınızın rm i kaç ise onu yazacaksınız ). Son olarak inen 11 dosyayı rm-821 klasörünün içine atıyoruz.

Şimdi Telefonumuzu pc ye bağlayıp Nokia care suite application launcher den ilk önce Product support Tool For Store i açın, sol üst köşede usb biriminde cihazınızı tanıdıktan sonra sağ altta ONLİNE ı ofline yapıp kapatıyoruz. Multisofware updater i açıp uygulamanın cihaz yazılım sürümünü görmesinden sonra yine sağ- alttaki ONLİNE ı ofline yaptıktan sonra Start all diyoruz ve bekliyoruz. İŞlemin geri kalanını videonun 3:43 ten sonrası ile aynıdır

2”
Online Flashlama için
Masa üzerinden nokia care yi açın ( program kısa yolu masa üzerinde yoksa yerel disk c- program dosyaları x86- nokia-nokia care aplication launcher-bin-aplication launcher ikoncanını kısa yol olarak masa üzerine at ) ve videodan izleyerek devam edin.
[video=youtube;w4BFYND9L4c]http://www.youtube.com/watch?v=w4BFYND9L4c&feature=player_embedded[/video]

Refurbish hatası alanlar,fotoğraftaki gibi product supporttan sağ altta olan downloads in progres ten önce variant yükleme yapın,Resimde olduğu gibi yükleme tam yeşil olunca çarpıdan kapatın ve multi software updater dan videoyu takip ederek devam edin.
 


ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
:tşk:
 
ÖEY

ÖEY

Üye
:tşk:
 

IVI-Elia

Üye
:tşk:
 
serinaga

serinaga

Üye
Güzel bir bilgilendirme, teşekkürler ...
 
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Gerçekten güzel bir bilgi Teşekkür ederim
 

blackcemre

Üye
    Konu Sahibi
Bir şey değil.Konuya düzenleme yapılacaktır.
 

Benzer Konular



Üst Alt