N900 türkçe oldu yükleyebilirsiniz :)))))))))))))))))))

Sponsorlu Bağlantılar

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
sanırım forumu iyi okumuyorsun aşağıda kırmızı ile verilen adresten son sürüm paketi indirebilirsin x term üzerinde yapman gerekenlerde yazılı
X-term kullanmayı biliyorsanız size en kısa yolu göstereyim
x-term için rooths yüklemeyi unutmayın

[/URL]

b) Elle yükleyerek:
Bu biraz Xterm kullanımı gerektirecektir.
1. Yukardaki adresten Paketi indirin, cihazınızın MyDocs klasörüne atın.(My Docs klaörü nokia n900 denen alandır.) PAKETIN BU KLASORDE OLDUĞUNA EMIN OLMALISINIZ.
2. Eğer rootsh paketine sahip değilseniz: App. Manager’i kullanarak bu paketi depolardan kurun.
3. X Terminal uygulamasını açın.
4. Uygulamayı kullanarak şu komutları verin:
"sudo gainroot" yaz enter yap
"cd Mydocs" yaz enter
" dpkg -i turkish-l10n_1.0.0_all.deb" sonra yandaki ni aynen yaz büyük küçüğe duyarlıdır enter yap

5. Her şey tamamsa bir çıktı oluşmuş olmalı.
6. Şimdi X Terminal’den çıkın, App. Manager’i açın ve Uninstall bölümüne girin, orada Türk bayrağı simgeli “Turkish localization” paketi oluşmuş olmalıdır.
7. Buraya kadar olduysa paketi kurabilmişsiniz demektir.
8. Settings > Language & region’a girin, Turkish (Northern Cyprus)’u bulup, seçin. Eğer seçeneklerde görünmüyorsa, cihazı yeniden başlatıp tekrar buraya gelip bakın.
9. Seçtikten sonra sizden cihazı yeniden başlatmanızı isteyecektir, istemediyse de siz yeniden başlatın.
10. Türkçe olmuş olmalı =)

--------------- Ekleme ---------------

brusk56

Üye
Nasıl görünmüyor ,espeakcaller programını şayet kurduysan diğer programlarının içinde motor kaskı şeklinde ikon olmalı oraya girip ayarları yapman gerek ya kuramadın yada espeak synt denen ikonsuz farklı seslendirme programını kurdun

evet yanlis yuklemisim espeak synt denilen programi yuklemisim.Ama espeakcaler programini uygulama yoneticisinden bulamadim.Nerden bulabilirim acaba?

sahbettin

Üye
Eyvallllah eline sağlık

raprich

raprich

Üye
hocam dosya inmiyor site hata veriyor bilginize .

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
sitede hata yok sen 15 saniye beklemeden indirmeye çalışıyorsun sanırım
sitede bir zaman var beklemen gerek

kburhan

Üye
Merhaba , benim n 900 de managerden turkish loc.... Kur diyorsun fakat dosya eksik diyor. Sizce ne yapmam gerekiyor. Acil yardıma ihtiyacım var .

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
eve bu sorunlar yaşanıyor 2 çözüm yolu var
1. Yöntem
[/URL]

benim yukarıda verdiğim dosyayı x termde kurun

(bu işlemi yapabilmeniz için " rootsh" eklentisi kurulu olmalı rootsh aşağıdaki siteden kurabilirsiniz ;

nasıl kurulacağı yukarıda anlatılıyor.
bu kurulum sonrası internette apps kataloğunu açıp büncellme denetlemede turkish location çıkacak onu güncellleyin sonrasında 8. Settings > Language & region’a girin, Turkish (Northern Cyprus)’u bulup, seçin. Eğer seçeneklerde görünmüyorsa, cihazı yeniden başlatıp tekrar buraya gelip bakın.
9. Seçtikten sonra sizden cihazı yeniden başlatmanızı isteyecektir, istemediyse de siz yeniden başlatın.
10. Türkçe olmuş olmalı =)

2.Yöntem paketi türkçeleştiren Aranel e ait ;
Merhaba, şu komutları X Terminal'de verip, çıktıyı buraya kopyalayın lütfen (rootsh paketi kurulu olmalıdır):

root
apt-get install turkish-l10n --ignore-missing

Bu durum PR1.2'ye geçişte hildon-im-fkb paketiyle alakalı geçici bir mevzu, bu tip sorunlar yaşayan ilk kişi değilsiniz PR1.2'ye geçildiğinde sorununuz çözülmüş olacak. Yine de bu yöntemle de kurabileceğinizi düşünüyorum.

raprich

raprich

Üye
hocam resimde göründüğü gibi hata veriyor

:nono:

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
dosyayı ,upload sitesine pc üzerinden girdiğinde 15 saniye sonra dosya indirme uygulamasını açıyor sorun yok direk n900 yerine pc üzerinde indirip pc suite ile telefon gönder

rsanal

Üye
öncelikle ellerinize sağlık işe yarayan bi çalışma. fakat bende şöyle bi sorun var. xterminal de tüm komutlardan sonra "cd MyDocs" yazdıktan sonra "ls" yazıyorum fakat dpkg dosyası görünmüyor. sadece "DCIM Mac OS autorun.inf cities" adlı bir dosya var. sanırım bu dosyayı yanlış yere koymamdan kaynaklanıyor fakat MyDocs u bulamıyorum sadece N900/Documents klasörü var. MyDocs klasörüne nasıl ulaşabilirim?

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
n900 ana hafıza zaten MyDocs olarak geçer alt dosyalara atmana gerek yok

haydar006

Üye
Arkadaşlar bu hildon paketi de neyin nesi, nerede bulunur, nasıl kurulur. Ben yuklerken hep bunun hatasını verdi durdu. Nasıl yukleriz ki bu paketi. kOffice yi yüklerden daha da çok hata verip belki 10 tane kurmam gereken birşeyler sıraladı. şimdi naıl kurulacak bu hildon paketi?????

rsanal

Üye
MyDocs işini hallettim. şimdi de yüklemede problem veriyor :

dpkg: dependency problems prevent configuration of turkish-l10n:
package ukeyboard is not installed.
dpkg: error processing turkish-l10n (--install) :
Errors were encountered while processing:
turkish-l10n

şimdi ne yapmalıyım? bu ukeyboard da neyin nesi? biraz fazla soru soruyorum ama k.bakmayın..

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım yazdım bu konuda okumadan ilerlemeyin

rsanal

Üye
k.bkma unutmuşum. her şeyi yaptım. uninstall da da turkish localization ı gördüm. restart ı da yaptım. fakat language & region da device language te türkçe yok. liste bir önceki gibi. yine bişeyi eksik yaptıysam çıldırcam.

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
şimdi yapman gereken app den güncellemeyi alman
sonra tekrar dene

bu arada hildon paketi eksik dedigi pr 1.2 surumu beklemen gerektigini ifade ediyor ama turkcew pakette beklemene gerek yok

ЯReiS

ЯReiS

Üye
k.bkma unutmuşum. her şeyi yaptım. uninstall da da turkish localization ı gördüm. restart ı da yaptım. fakat language & region da device language te türkçe yok. liste bir önceki gibi. yine bişeyi eksik yaptıysam çıldırcam.

Kardes ayni sorun bendede vardi..Turkceyi yukluyodum ama dil listesinde gorunmuyodu ben format attim ve sonra yukledim oldu simdi turkce kullaniyorum..ama bu hildon olayini anlayamadim bi kac pro var guncellemek istiyo ama bu hildon eksik diyo...Muratty bu konuda yardimci olursan sevinirim..nasil yok etcez bu hildon isini..?tesekkurler

futbol123

futbol123

Üye
teşekkurler..

ЯReiS

ЯReiS

Üye
şimdi yapman gereken app den güncellemeyi alman
sonra tekrar dene

bu arada hildon paketi eksik dedigi pr 1.2 surumu beklemen gerektigini ifade ediyor ama turkcew pakette beklemene gerek yok

Murattiy once tesekkur ederim guzel paylasim ve yardimlarin icin..sunu soylemek istiyorum turkce dosyasini x-terminal ile yuklersen uninstalde gozukuyo(klasor olarak bayrakli degil) ama dil seceneklerinde gozukmuyor bu hildon eksik uyarisi veriyo ben formatla cozdum ama tesadufen oldu cunku anlamadan yaptim karistirarak..

rsanal

Üye
peki formatı nasıl attınız mamemo flasher programıyla mı?

Üst Alt