N900 türkçe oldu yükleyebilirsiniz :)))))))))))))))))))

Sponsorlu Bağlantılar

miharbiiiiii

Üye
turkce uygulama cıkıyor yuklıyemıyorm ama hıldon paketıne ıhtıyac duyuyor bunun sebebı ne ltfn cvp vrn

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
X-term kullanmayı biliyorsanız size en kısa yolu göstereyim
x-term için rooths yüklemeyi unutmayın

[/URL]

b) Elle yükleyerek:
Bu biraz Xterm kullanımı gerektirecektir.
1. Yukardaki adresten Paketi indirin, cihazınızın MyDocs klasörüne atın.(My Docs klaörü nokia n900 denen alandır.) PAKETIN BU KLASORDE OLDUĞUNA EMIN OLMALISINIZ.
2. Eğer rootsh paketine sahip değilseniz: App. Manager’i kullanarak bu paketi depolardan kurun.
3. X Terminal uygulamasını açın.
4. Uygulamayı kullanarak şu komutları verin:
"sudo gainroot" yaz enter yap
"cd Mydocs" yaz enter
" dpkg -i turkish-l10n_1.0.0_all.deb" sonra yandaki ni aynen yaz büyük küçüğe duyarlıdır enter yap

5. Her şey tamamsa bir çıktı oluşmuş olmalı.
6. Şimdi X Terminal’den çıkın, App. Manager’i açın ve Uninstall bölümüne girin, orada Türk bayrağı simgeli “Turkish localization” paketi oluşmuş olmalıdır.
7. Buraya kadar olduysa paketi kurabilmişsiniz demektir.
8. Settings > Language & region’a girin, Turkish (Northern Cyprus)’u bulup, seçin. Eğer seçeneklerde görünmüyorsa, cihazı yeniden başlatıp tekrar buraya gelip bakın.
9. Seçtikten sonra sizden cihazı yeniden başlatmanızı isteyecektir, istemediyse de siz yeniden başlatın.
10. Türkçe olmuş olmalı =)

Yukarıdaki uygulamayı yapıp nerede takıldığınız sorun yaşadığınızı iletirmisiniz

• Beğen
Tepkiler: karadenizzz55

brusk56

Üye
arakadasım hepsını yapıyorum ancak rooths dedıgın yerı tam olarak anlayamadım anlatırsan sevınırm!!

kuavo15

kuavo15

Üye
dosyayı mcdocs a attınızmı

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
arakadasım hepsını yapıyorum ancak rooths dedıgın yerı tam olarak anlayamadım anlatırsan sevınırm!!

Aşağıdaki adresten rootsh u yükle bu x term üzerinden kuracağın her program için gerekli eklenti.
sonra bir hata çıkarsa dönersin

brusk56

Üye
Hepsını yaptın gayet guzel.dosyaları telefondan ındırdım dılı ve root dosyasını ıkısınıde kurtum x termınal uzerındekı komutlarınıda hepsını dogru sekılde yaptım.Ama language&regıonda turkceyı goremedım telefonuda tekrar acıp kapattım olmadı
yardımcı olursanız sevınırım

--------------- Ekleme ---------------

Aşağıdaki adresten rootsh u yükle bu x term üzerinden kuracağın her program için gerekli eklenti.
sonra bir hata çıkarsa dönersin

Hepsını yaptın gayet guzel.dosyaları telefondan ındırdım dılı ve root dosyasını ıkısınıde kurtum x termınal uzerındekı komutlarınıda hepsını dogru sekılde yaptım.Ama language&regıonda turkceyı goremedım telefonuda tekrar acıp kapattım olmadı
yardımcı olursanız sevınırım

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
app den program kaldirda turkiye bayragi gormelisin duzgun yuklediysen bayrak. varm.?

brusk56

Üye
evet bayragi gordum zaten indirmistim appden uninstaldan yukledim ama dil cubugunda gorunmuyor.daha once sadece hic bir sey yapmadan uninstadan yuklemistim onub bir etkisi varmi

uninstaldan roots dosyasini yuklerken UNABLE TO UNINSTALL"ROOSTH" yaziyor niye acaba?her seyi acik yazmissiniz ama galiba ben yapamiyorum lutfen yardiminizi esirgemeyin tskler

miharbiiiiii

Üye
hıldon paketıne ıctıyac duyuluyor hep yazıyorm cvp alamıyorm neden yuklenmıyor onsuz

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
"" hıldon paketıne ıctıyac duyuluyor hep yazıyorm cvp alamıyorm neden yuklenmıyor onsuz""
arkadaşım şayet sürüm yükseltme yapıyorsan haklısın hildon ister .uzun sürer onu yapmanız düzeltmeniz zor.
ama kolay yolu var eski sürümü kaldır benim verdiğim türkçe dosyasını x.termden kurman gerek ve çok kolay kurulması

.........................................................................
evet bayragi gordum zaten indirmistim appden uninstaldan yukledim ama dil cubugunda gorunmuyor.daha once sadece hic bir sey yapmadan uninstadan yuklemistim onub bir etkisi varmi

uninstaldan roots dosyasini yuklerken UNABLE TO UNINSTALL"ROOSTH" yaziyor niye acaba?her seyi acik yazmissiniz ama galiba ben yapamiyorum lutfen yardiminizi esirgemeyin tskler
Konu brusk56 tarafından (31.03.2010 Saat 10:22:34 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Art arda atılan mesajlar birleştirildi

Arkadaşım sende hepten hatalı işlem yapıyorsun "uninstall " denen yer programları kaldıracağın yer ordan programı seçme zaten kurmuşsun
yapman gereken;
Settings > Language & region’a girin, Turkish (Northern Cyprus)’u bulup, seçin. Eğer seçeneklerde görünmüyorsa, cihazı yeniden başlatıp tekrar buraya gelip bakın.
device language diye yazılmalı yada başka isimde yazılabilir kısaca bakmanız gereken yer Settings > Language & region’a girip en üsteki yerden turkish(northern cyprus u bulman
9. Seçtikten sonra sizden cihazı yeniden başlatmanızı isteyecektir, istemediyse de siz yeniden başlatın.

brusk56

Üye
"" hıldon paketıne ıctıyac duyuluyor hep yazıyorm cvp alamıyorm neden yuklenmıyor onsuz""
arkadaşım şayet sürüm yükseltme yapıyorsan haklısın hildon ister .uzun sürer onu yapmanız düzeltmeniz zor.
ama kolay yolu var eski sürümü kaldır benim verdiğim türkçe dosyasını x.termden kurman gerek ve çok kolay kurulması

.........................................................................

Konu brusk56 tarafından (31.03.2010 Saat 10:22:34 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Art arda atılan mesajlar birleştirildi

Arkadaşım sende hepten hatalı işlem yapıyorsun "uninstall " denen yer programları kaldıracağın yer ordan programı seçme zaten kurmuşsun
yapman gereken;
Settings > Language & region’a girin, Turkish (Northern Cyprus)’u bulup, seçin. Eğer seçeneklerde görünmüyorsa, cihazı yeniden başlatıp tekrar buraya gelip bakın.
device language diye yazılmalı yada başka isimde yazılabilir kısaca bakmanız gereken yer Settings > Language & region’a girip en üsteki yerden turkish(northern cyprus u bulman

Cok tesekkur ediyorum basarabildim sonunda:heyo:Sizden bir sorum daha olacak nokianin eski surumlerinde yani n97 n95 gibi modellerde zil sesinde yani telefon caldiginda isim soyluyordu.Ben baktim n900 de bulamadim acaba varmidir?

miharbiiiiii

Üye
buseferde ukeyboard hildon pakeyine ihtiyac duyuyor.d bunun eski surumunu nasl yuklcm

buseferde ukeyboard hildon pakeyine ihtiyac duyuyor.d bunun eski surumunu nasl yuklcm

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
programı kaldırıkenmi hildon a ihtiyaç duyuyor nerde takıldın anlamadım

miharbiiiiii

Üye
format atgm ıcın hepsı sılnmstı yenı guncelleme gelmstı ukeyboardla ılglı 2.3.2 dıe onu guncelemem ıcınde hıldon paketıne ıhtıyac duyuluyordu hıcbır sekılde bulamadm onu turkcede yuklenmıyordu bunun yuzundn bende eskı surum klavyeyı yukledm maemo org dan buldm sımdı oldu cok sukur ama hala guncelleme yapgm zamn yenı surum ıstıyor oda yenı maemoda olacak gıbı yınede hersy ıcın tsk edrm

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
uygulama yöneticisinden kurma x-terminal üzerinden kuracağın türkçe paketi sana hildon paketini sormaz .paketi yükler türkçe yaparsın

"" Cok tesekkur ediyorum basarabildim sonunda:heyo:Sizden bir sorum daha olacak nokianin eski surumlerinde yani n97 n95 gibi modellerde zil sesinde yani telefon caldiginda isim soyluyordu.Ben baktim n900 de bulamadim acaba varmidir?""

uygulama yöneticisinden espeakcaller var onu yükle arayanın ismini ve numarasını söyletebilirsin paketin türkçe dili de var ayarlarıda

miharbiiiiii

Üye
olmadı oyle deenedım bu son guncelleme ukeyboard yenılenms klavye ıcın gecerlı ondn dolayıda hıldon ıstıyor hıldonda pıyasaya suruldmu bılmyrm

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
Bir yerde hata yapıyorsun ama nerde.Sırf denemek için türkçeyi kaldırıp tekrar kurdum sorun çıkarmadı

brusk56

Üye
uygulama yöneticisinden kurma x-terminal üzerinden kuracağın türkçe paketi sana hildon paketini sormaz .paketi yükler türkçe yaparsın

"" Cok tesekkur ediyorum basarabildim sonunda:heyo:Sizden bir sorum daha olacak nokianin eski surumlerinde yani n97 n95 gibi modellerde zil sesinde yani telefon caldiginda isim soyluyordu.Ben baktim n900 de bulamadim acaba varmidir?""

uygulama yöneticisinden espeakcaller var onu yükle arayanın ismini ve numarasını söyletebilirsin paketin türkçe dili de var ayarlarıda

espeak programini buldum yukledim aradim ama bulamadim!!!

murattiy

murattiy

Üye
    Konu Sahibi
Nasıl görünmüyor ,espeakcaller programını şayet kurduysan diğer programlarının içinde motor kaskı şeklinde ikon olmalı oraya girip ayarları yapman gerek ya kuramadın yada espeak synt denen ikonsuz farklı seslendirme programını kurdun

miharbiiiiii

Üye
ben buldum turkce dıl paketını nerden bulacaz

Üst Alt