karel23
Üye
bu güzel anlatımlara ragmen beceremedim acıkcası yradımlarınızı esirgemeyin lütfen [email protected]
X-term kullanmayı biliyorsanız size en kısa yolu göstereyim
x-term için rooths yüklemeyi unutmayın
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız[/URL]
b) Elle yükleyerek:
Bu biraz Xterm kullanımı gerektirecektir.
1. Yukardaki adresten Paketi indirin, cihazınızın MyDocs klasörüne atın.(My Docs klaörü nokia n900 denen alandır.) PAKETIN BU KLASORDE OLDUĞUNA EMIN OLMALISINIZ.
2. Eğer rootsh paketine sahip değilseniz: App. Manager’i kullanarak bu paketi depolardan kurun.
3. X Terminal uygulamasını açın.
4. Uygulamayı kullanarak şu komutları verin:
"sudo gainroot" yaz enter yap
"cd Mydocs" yaz enter
" dpkg -i turkish-l10n_1.0.0_all.deb" sonra yandaki ni aynen yaz büyük küçüğe duyarlıdır enter yap
5. Her şey tamamsa bir çıktı oluşmuş olmalı.
6. Şimdi X Terminal’den çıkın, App. Manager’i açın ve Uninstall bölümüne girin, orada Türk bayrağı simgeli “Turkish localization” paketi oluşmuş olmalıdır.
7. Buraya kadar olduysa paketi kurabilmişsiniz demektir.
8. Settings > Language & region’a girin, Turkish (Northern Cyprus)’u bulup, seçin. Eğer seçeneklerde görünmüyorsa, cihazı yeniden başlatıp tekrar buraya gelip bakın.
9. Seçtikten sonra sizden cihazı yeniden başlatmanızı isteyecektir, istemediyse de siz yeniden başlatın.
10. Türkçe olmuş olmalı =)
--------------- Ekleme ---------------
Aşağıdaki anlatımda bu Türçke yazılımın sahibine aittir bu anlatım da wifi üzerinden kurmayı anlatıyor nerde takılırsanız yardımcı olmaya çalışırım
Adım adım ilerleyelim. Öncelikle, N900'ün menüsünü açmak için, sol üstteki menü tuşuna basın. Gelen menüde, sağ en alttaki "more.." yazan kısayola tıklayın. Yeni gelen menüden, "App. manager" (en sağdan ikinci) kısayolunu seçin. Açılan uygulamada, üst tarafta Application manager yazan başlığa dokunun. Alta doğru inen menüden, "Application catalogue" seçeneğini seçin. Aktif bir Internet bağlantınız olduğuna emin olun. Bu seçeneği seçtiğinizde cihaz güncellemeleri denetleyebilir. İşlem tamamlandıktan sonra, mevcut olan depoların bir listesi gelecektir. Biz buraya, Extras Devel adında bir depoyu ekleyeceğiz. "New" butonuna dokunun ve gelen formu şu şekilde doldurun:
Catalogue name: Maemo extras-devel
Web address:Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Distribution: fremantle
Components: free non-free
Disabled seçeneğinin işaretli OLMAMASI gerekir. Save tuşuna basın. Bu noktadan sonra cihaz güncellemeleri tekrar tarayacaktır, bundan sonra artık depoda yeni paketler göreceksiniz. Bu paketlerin hepsi deneyseldir, bunları KESİNLİKLE kurmayın. Yeni güncellemeler olduğunu görebilirsiniz, bu güncellemeleri İNDİRMEYİN.
Şimdi bu pencerenin dışına dokunarak buradan çıkın, ortadaki Install yazan simgeye dokunun. Gelecek olan kategori listesinden System 'i bulup seçin. Önünüze gelecek listeden, "Turkish localization" yazan paketi seçin ve kurulumunu yapın.
Bu işlemler tamamlanınca, App. Manager'dan çıkın. Ana menüye dönün, Settings'i seçin, Language & region'u seçin. Gelen listeden, Turkish (Northern Cyprus) 'u seçin, eğer listede görünmüyorsa cihazı yeniden başlatıp tekrar deneyin.
Listedeki seçimden sonra cihaz yeniden başlatılmasını isteyecektir, açıldığında Türkçe olmuş olacaktır. Tadını çıkarın =)
instaal içindekiler silinmez ya wifi hatası yada app de depo ayarların hatalı app de depo kurmayı zaten yukarıda anlatılıyor
onlarada gerek kalmadıLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızsitesinde çıkan sayfada install yapıp indirdiğin dosyayı kablo yada bloot.ile n900 data klasörüne at internete bağlan bu dataya attığın dosyayı seç app de depoyuda kendi kuracak sen çıkan sorulara onay ver
ardakadas kusura bakma n900 data dedıgın klasoru gormedım usb ıle baglnaıyorum dırek atıyorum ama gorunmuyor.appdede gorunmuyor
ardakadas kusura bakma n900 data dedıgın klasoru gormedım usb ıle baglnaıyorum dırek atıyorum ama gorunmuyor.appdede gorunmuyor
yukledım telefona adden unınstaldan yukledım turk bayraklı olanı yukledı sonra settıng language regıondan baktın gorunmuyor
hıldon paketıne ıhtıyac duyuyor yuklemıyor

yukledım telefona adden unınstaldan yukledım turk bayraklı olanı yukledı sonra settıng language regıondan baktın gorunmuyor
hıldon paketıne ıhtıyac duyuyor yuklemıyor

instaal içindekiler silinmez ya wifi hatası yada app de depo ayarların hatalı app de depo kurmayı zaten yukarıda anlatılıyor
onlarada gerek kalmadıLinkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızsitesinde çıkan sayfada install yapıp indirdiğin dosyayı kablo yada bloot.ile n900 data klasörüne at internete bağlan bu dataya attığın dosyayı seç app de depoyuda kendi kuracak sen çıkan sorulara onay ver