N8 Kamera problemi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ardentanarchy

ardentanarchy

Üye
    Konu Sahibi
N8 Kamera problemi
Merhabalar üstadlarım.

İlk çıktığı günlerden bu zamana N8 kullanıcısıyım. Anna yüklenene kadar basit problemlerim haricinde bir sıkıntı yaşamadım. Fakat Anna yüklendikten sonra baya bir sıkıntılı olmaya başladı cihaz.

Son olarak dün (anna yükleyeli 1 ay oluyor) kameramda bir sıkıntı meydana geldi. Aşağıdaki resim ne demek istediğimi çok daha iyi anlatacaktır. Video veya fotoğraf çekiminde durum değişmiyor.
Şuan ön taraftaki kamerası arka taraftaki kamerasından çok daha iyi. Optiğin hareketlerimi engelleniyor diye dikkatlice baktığımda optiğin hareket ettiğini görebiliyorum (odaklama). Fakat bu odaklamayı resimde gösterdiğim gibi saçma sapan bir şekilde yapıyor.
Şimdi sizden konu ile ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum. Hard reset veya sistemi yeniden yüklemek sizce sorunu çözer mi?

kofona

Üye
önce o sacı bi kesceksin aga problem ondan da olabilir one öle mısır püskülü gibi hyakışırmı delikanlıya töbestafurullah .. sora baktın gene olmadı cakcaksın formatı daha olmadı donanımsal oldugu kanısına varıp hatayı belli etmeden iteliceksin tlfanu bi tlf cuya .. yanlız dikkat et herifi ayıktırma ;)

• Beğen
Tepkiler: iatis
ardentanarchy

ardentanarchy

Üye
    Konu Sahibi
:D Saç bana ait değil :)
Ya garantiye gönderecek olsam zaten garanti kapsamında olmak zorunda. Çünkü telefon bu zamana kadar açılmadı hiç (parçalanmadı). Üzerinde bir tane çizik yok. Bir kere bile flash atılmadı. Nokia'nın yayınladığı güncellemeler dışında her hangi bir versiyon atma işlemi de olmadı. Şimdi ilk kez atacam kendim bir flash ve bella yükleyeceğim. Fakat böyle olursa durum garanti ile ilgili karşıma sıkıntı çıkartırlar mı (flash atıldığı için) onu bilemiyorum.

ALpWaR24

ALpWaR24

Üye
:D Saç bana ait değil :)
Ya garantiye gönderecek olsam zaten garanti kapsamında olmak zorunda. Çünkü telefon bu zamana kadar açılmadı hiç (parçalanmadı). Üzerinde bir tane çizik yok. Bir kere bile flash atılmadı. Nokia'nın yayınladığı güncellemeler dışında her hangi bir versiyon atma işlemi de olmadı. Şimdi ilk kez atacam kendim bir flash ve bella yükleyeceğim. Fakat böyle olursa durum garanti ile ilgili karşıma sıkıntı çıkartırlar mı (flash atıldığı için) onu bilemiyorum.

flash garanti dışı bırakmaz

polluxea♪

polluxea♪

Üye
ivo777 3.1 belle at keyfne bak,ben 1 bucuk aydr kullanyorm kamera versyonu 11.39 zaten en son sürümü annadan yüksek ve süper hersey..N8 kullanyosun belleye gecmemissin..N8 kullanıpta belleye gecmeyen bi sen kalmıssın maxicepte :naughty:

ardentanarchy

ardentanarchy

Üye
    Konu Sahibi
hard format attım. Bir değişiklik yok. Şimdi garantiye gönderecem 1 ay gelmeyecek. Sevmiyorum bu işleri ya :(

SuaT6027

SuaT6027

Üye
arkadaşım madem N8 kullanıyorsun neden belleye geçmiyorsun.. Geç belleye keyfine bak.. ufak tefek sorunlar ondada var ama yeni bir N8 sahibi olmak gibi aynı.. ben delight belle yükledim.. kurtulus40 arkadasımızın.. tturkcesınden tutta harcadığı ram'e hafızasına kadar herşeyi çok güzel... tavsiye ederim.....

ardentanarchy

ardentanarchy

Üye
    Konu Sahibi
sorunun anna ile alakalı olmadığını düşünüyorum. Yoksa resetle düzelirdi sanırım. Yada anna yükledikten hemen sonra başlardı. Ben önce bi garantiye vereyim, sonra dediğiniz gibi bellaya geçeyim en iyisi.

esatgelmedi

Üye
resim çekerken telefonu titretmediğine emin misin? bu hata genelde kamera titreyince oluşuyor bende. eğer titretmiyorsan bence de flash atmayı dene formatı kastetmiyorum işletim sistemini yeniden yükle.

ardentanarchy

ardentanarchy

Üye
    Konu Sahibi
Titreme yok. Zaten sabitlediğim de de aynı sonucu elde ediyorum. Flash olayını hiç denemedim bu zamana kadar. Yarın bir deneyim olmazsa. Fakat bir sorum daha olacak.
Şimdi telefonumun yedeğini aldım ovi suite ile. telefonuma flash atıp denediğimde sonuç yine olumsuz olursa, aldığım yedeği tekrar yüklersem flash atılmadan önceki durumuna tamamen döner mi telefon? Yani garantiye vereceğim hale. Yoksa tekrar flash atarak mı eski haline döndürmem gerekecek ?

ardentanarchy

ardentanarchy

Üye
    Konu Sahibi
Üstadlarım sorunumun sebebini anladım. Kameranın önündeki camda bir sorun var. Hafif bir içe göçme mevcut. Yani illa ki garantiye göndermem gerekiyor. Peki sizce garantiden kabul ederler mi?

esatgelmedi

Üye
bence şansını dene bir şey kaybetmezsin.:oke:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt