N 95 için tam sürüm GPS Detaylı Türkiye haritası ile birlikte hemde bedava.

Sponsorlu Bağlantılar

pgs

Üye
Kendi telefonuma kurdum ve kusursuz çalışıyor. Sadece istanbul İzmir Ankara gibi büyük şehirler değil bütün türkiye en ufak detayına kadar var N95 ve N95 8Gb olan arkadaşlara tavsiye ederim.

Garmin Mobile XT Gps Programı ve Kurulumu

1-
2-
3-

Yukarıdaki 3 dosyayı önce pc ye indiriyoruz.
Daha sonra telefonumuzu data kablomuzla veri aktarma modunda pc ye takıyoruz ve yukarıdaki sırayla programları telefonumuza kuruyoruz.

Eğer kart okuyucunuz varsa bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. Kart okuyucunuzu pc ye takıp kartınızı da yerleştirdikten sonra yine aynı şekilde programları sırasıyla kuruyoruz.
Programları kurma sırasında exe dosyalarına tıkladığımızda program otomatik olarak cihazımızı veya hafıza kartımızı buluyor, cihazımızı/kartımızı seçtikten sonra yüklemeye başlıyor. Biz sadece next diyoruz.

3 programı da yükleyince telefonumuzda Garmin programı kurulmuş oluyor.
Daha sonra telefonumuzdan Garmin programını açıyoruz. Öncelikle çıkan ekranda I agree diyoruz, daha sonra select text language kısmı çıkıyor. Buradan da sağ okla Türkçe dilini buluyoruz. Ve sonraki diyoruz.

Bu bölümde ses dilini seç penceresi çıkıyor ve aynı şekilde sağ okla Türkçe’yi buluyoruz. Tekrar sonraki diyoruz.
Bu defa karşımıza birim seç kısmı çıkıyor, bu bölümde direk sonraki diyoruz.
Yeni açılan pencerede tamam’a basıyoruz.

Karşımıza sözleşme şartları çıkıyor, buna da kabul diyorum diyoruz. Ve program açılıyor.
Program acılınca ayarlar yazan yerde hakkında bölümüne giriyoruz ve orda card id mizi bir yere not
ediyoruz.

anahtar dosyası-http://rapidshare.com/files/85836921/Garmin_******.rar

anahtar dosyasına kart id mizi yazıyoruz ve city of north america nt 2008 yazan yeri city navigator europe nt v9 yaparak generate yazan yerlere tıklıyoruz.
Simdi program bize iki tane kod veriyor. Bu kodlardan üstteki kodu bir notpade kopyalayıp notpadin ismini SW.UNL alttaki kodu başka bır notpade yapıştırıp bu notpadinde adını GMAPSUPP.UNL yapıyoruz.

Programdan exit ile cıkıyoruz ve tekrar telefonu veri aktarım modunda pc ye bağlıyoruz veya hafıza kartımızı pc ye takıyoruz kart okuyucu ile. İsimlerini değiştirdiğimiz notpad dosyalarını hafıza kartımızın içindeki Garmin klasorünün içine yapıstırıyoruz.

Simdi sıra Türkiye haritasını yüklemekte. Türkiye haritasını da indiriyoruz ve direk hafıza kartımızdaki Garmin klasörünün içine atıyoruz.

Türkiye haritasını ve programın anahtarını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

En son olarak programa dahili gps’i göstermemiz kalıyor. Bunun için programı açıyoruz. Ayarlardan sistemin içinde uzak gps yazan yere gidiyoruz. Orada dahili gps i seçip (ekli gps) tamama basıyoruz. Böylece elimizde son derece güncel bir gps harita programımız oluyor.
Anlattıklarımı harfiyen yerine getirirseniz son derece kullanışlı bu programı bütün özellikleriyle kullanabilirsiniz.

İyi yolculuklar. soru ve sorunlarınız için mesaj atın.
kolay gelsin arkadaşım programları pc indirdim oradanda n95 8gb telefonuma attım kurmak istedigimde rar dosyası oldugu için dosyaların üzerine tıklıyorum dosya türü desteklenmiyor diyor bu konuda yardımcı olurmusun

stronghold

Üye
bende nokia 6110 navigator var fransa haritası gayet iyi çalısıyor ama turkiye haritası yuklemek icin ne yapabilirim simdiden tesekkurler

afillim

Üye
kardeş eline saglık programı kurdum ama bu anahtar kard id mizi yazma olayını bulamadım onuda nerden bulacama yardımcı olursan sevinirim

tahsin61

Üye
anahtar dosyası-http://rapidshare.com/files/85836921/Garmin_.rar
rapid te bu dosya bulunamıyor, nasıl temin edebilirim acaba

steady8181

Üye
arkadaslar slmlar bu program icin oncelikle tum emek verenle tsk ediyorum progami aldim yukledim...
sorun yok fakat ben belcikadayim ve burda kullanmak istiyorum ..sanirim haritalar konusunda kafam karisti..ben adres girmek istedigimde turkiyenin illeri cikiyor..avrupa hatitamda var ama etkinlestiremiyorum sanirim;...bu konuda bigisi olan arkadalarim yardiminizi bekliyorum sifirdan adres girip naviyi kullanmayi RESIMLI ANLATAN OLURSA SEVINIRIM...asil sorun harita onaylamakta avrupaa!!! tr yi gorebiliyorum

ersen85

ersen85

Üye
merhaba ben indirip kurdum hiç bir sorun cıkmadı ama balıkesir yok bu haritada ya yanı benim hiç bir işime yaramayacak yinede tesekkurler

teknoumut

Üye
ilk sayfadaki arkadaşın dediğini sonuna kadar yaptım oldu. gps bulamadı diyenler son satırları okusun ilk sayfadaki açıklama bölümünün... n95 8gb

atabas

Üye
Merhaba, verdiğiniz bilgilere teşekkürler.Garmin telefonda kurulamadı.Bilgisayarda bağlantı kablosuyla kurdum.Fakat bu sefer telefonda "güvenlik nedeniyle açılamıyor" uyarısı nedeniyle işi sonuçlandıramadık. Bilgi verirseniz memnun olurum.Teşekkürler

hero_7106

Üye
3saat uğraştım ama yapamadım sizin hatanız deil biliyorum ama çok karışık yha :(

hasan6868

Üye
arkadaşlar benim telefon desteklemiyor diyor ne yapacam bi yrdm c olursanız sevinirirm

--------------- Ekleme ---------------

yyaaa arkadaşım telefona attım da dosya türünü desteklemiyor diyor

denizhaluk

Üye
anahtar dosyasi linki olu.dolayisiyla programi kullanamadim, rica etsem eklermisiniz tekrar

Esendağlı

Esendağlı

Üye
anahtar dosyasi linki olu.dolayisiyla programi kullanamadim, rica etsem eklermisiniz tekrar
Link çalışıyor arkadaşım tekrar denermisin..

n59n

Üye
dosya güvenlik nedeniyle açılmadı yazdı telefonda ve açmadı sebeb telefondan olabilir mi

55ufuk55

Üye
arkadasım senden allah razı olsun hersey ıcın cok sağol teşekkurler

golge1710

Üye
arkadaşlar ben işlemin adımlarını tam olarak anlayamadım notpade nedir bu işlem nasıl yapılacak yardımcı olabilecek varmı acaba??

n59n

Üye
arkadaşım anahtardosyası rapidshare/files/85836921 açamadım nasıl açılır?

anahtar dosyasını nasıl açabilirim

m@honi

m@honi

Üye
AŞAĞIDAKİ İŞLEMLERİ YAPARSANIZ İNŞALLAH İSTEDİĞİNİZ PROGRAM BAŞARIYLA KURULMUŞ OLACAKTIR.

Adres :

Şimdi işi sırayla yapalım.
1) İndirilen Garmin_Mobile_XT_v.4.10.60.rar açılır.
2) İçerisindeki Garmin klasörü usb (veri aktarımı moduyla telefon 8GB hafızanın orta yerine atılır.)
3) Sonra telefon usb bağlantısı kesilip PC Suite bağlantısına geçilir. RAR’ın içinde gelen GarminMobileXT. sis dosyası telefona kurulur.
4) PC Suite bağlantısı kesilerek telefonda uygulamalar içerisine kurulmuş olan GarminXT programı çalıştırılır.
5) Çıkan uyarıya I AGREE deyip dil ve ses seçenekleri Türkçe yapılır. Sonraki gelen iki seçeneğe TAMAM veya SONRAKİ diyerek devam edilir.
6) Program içerisindeyken ana sayfada görülen menülerden AYARLAR içinde 4 numaralı seçenek olan HAKKINDA açılır ve orda CARD ID code bir kenara not alınır ki ileride lazım olacak.
7) Sonra program geri ve çık seçeneklerinden çıkış yapılır.
8) PC Suite’ten çıkıyoruz. USB bağlantı (veri aktarımı moda geçiyoruz.)
9) garmin_. exe dosyası PC de açılır. Burada Enter Card ID yerine 6. maddede alınan code girilir. Select Map Product kısmında city navigator Europe nt v9 seçilir. Yukarıdaki Generate ve aşağıdaki Generate basılır.
10) Garmin ’deki Your Device Unloce Code sizin SWL.UNL dosyanız içindir. Yani telefona attığınız GARMIN klasör içindeki SWL:UNL dosyasını NOTEPAD açıp oradaki kodun yerine kopyalayıp kaydedeceğiz.
11) Benzer işlemi Your Map Unlock Code’da da yapacağız ki bu kod telefondaki ilk haritanız içindir yani genelde 30 veya 80 MB lık haritalar içindir. Neyse bunu da yine NOTEPAD le GMAPSUPP.UNL’te yapıp kaydediyoruz.
12) Garmin le şimdilik işimiz bitti kapatabiliriz.
13) Telefonu USB moddan çıkarıyoruz. PC Suite geçiyoruz.
14) Garmin programını yine (telefonun içinde Uygulamalar klasöründe) çalıştırıyoruz.
15) AYARLAR\SİSTEM\UZAK GPS girip ekli gps (dahili gps) seçip tamam diyoruz.
16) PC Suite’ten çıkıyoruz. USB bağlantı (veri aktarımı moda geçiyoruz.)
17) Yığın hafızada (telefonun E klasöründe yani ortada bulunan) GARMIN klasör içindeki voice - *.img olan haritaları - GMAPSUPP.UNL ve SW.UNL dosyalarını PC ye kopyalayıp telefonun içindeki GARMIN klasörünü baştan aşağı siliyoruz.
18) USB moddan çıkıyoruz. Telefonu açıp UYGULAMA YÖNETİCİSİNDEN GARMIN programını da kaldırıyoruz.
19) PC’ye indirdiğiniz Mobile_XT_4.10.60_Multilanguage_Nokia_.rar dan çıkan GARMIN klasöründe GarminMobileXT.sis ve gmapbmap.img dosyalarını dışarı alıp kalan GARMIN klasörünü telefonu USB bağlayarak telefonun orta yerine yine (yığın hafızaya – E klasörüne) kopyalıyoruz.
20) Ses dosyasını haritaları ve unlock kodları da (yani UNL leri) telefondaki Garmin klasörüne geri atın. Ses dosyasını da üzerine yaz deyin. Fark etmez.
21) Telefonu USB moddan çıkarıyoruz. PC Suite geçiyoruz.
22) Biraz önce Mobile_XT_4.10.60_Multilanguage_Nokia_.rar dan çıkan GarminMobileXT.sis vardı ya onu şimdi tekrar telefona kuruyoruz.
23) PC Suite den çıkarıp telefonda programı açıyoruz.
24) Çıkan uyarıya I AGREE deyip dil ve ses seçenekleri Türkçe yapılır. Sonraki gelen iki seçeneğe TAMAM veya SONRAKİ diyerek devam edilir. Birim seç sorusuna SONRAKİ diyoruz. Garmin Online izin verildi TAMAM diyoruz.
25) Program içinde AYARLAR\SİSTEM\UZAK GPS girip ekli gps (dahili gps) seçip tamam diyoruz
26) Bitti.
27) Ama diyeceksiniz ki benimkinin içinde 30MB harita var 114MB olanı kuracaktım.
28) Tamam devam edelim o zaman. Yine en tepedeki adresten Haritalar klasöründe 114lük harita.rar var. Onu indirip bilgisayarda açıyoruz.
29) Garmin_.exe var ya onu da PC de açıyoruz. Ortada Select Map Product bölümünde custom mapset var onu seçince size soruyor MAPID CODE. Yazın oraya 848. Sonra sadece alttaki GENERATE basın, yeni Your Map Unlock Code oluşacak ve bu kodu telefonu USB bağlantısı yaparak GARMIN klasörü içindeki gmapsupp.unl dosyasını NOTEPAD ile açarak ordaki ile değiştiriyorsunuz.
30) GARMIN klasörü içinde gmapsupp.img var 30MB veya 80MB çıkarın onu ordan oraya 114MBlıkharita.rar içinden çıkan dosyayı kopyalayın. (Bu dosyanın adı da gmapsupp.img olmalı dikkat edin)
31) USB bağlantıdan çıkın. Ve GARMIN programını telefonda açın. İşte bu kadar.
32) Bu sefer bitti.

uzak GPS olayını yapamayan arkadaşlar herşeyi silip baştan yukardaki açıklamaları uygulasınlar.Bu arada benimde sorum olacak herşeyi yaptım gayet iyi çalışıyor ama 114mb lik haritayı yükleyemedim daha doğrusu 29. maddeyi yapamadım denilen yere 848 yazıyorum ama Your Map Unlock Code oluşmuyor

ok onuda hallettim :D

metalmen

metalmen

Üye
Çok güzel paylaşım teşekkürler en baştan sona adımları tek tek uygulandığında problemsiz yükleniyor

Telefonum: N95 8GB;)

İ.K.S.X.

Üye
selam garmin anahtar dosyası acılmadı bunu nasıl yükleyeceğiz.tşk..

ilhanno

Üye
Arkadasım Su ****** İişşini bi türlü halledemedim.....

******e kart id mizi yazıyoruz ve city of north america nt 2008 yazan yeri city navigator europe nt v9 yaparak generate yazan yerlere tıklıyoruz

bunu nasıl yapıcaz ????????????????

lütfen biri cvp yazsın

Üst Alt