Mt6573 sahte iphone 4 telefon icin rom yukseltme mumkun mu?

Sponsorlu Bağlantılar

revenge53

Üye
usta bu romu kullanamıyormusun yanı ? yanı sorun cıkardı telefonunda oylemı ?

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
aslında sorun çıkarmaması lazım, bu cihaz için birebir rom herşeyi uyuyor ama bu tarz bir sorun oldu, çözemedim daha

slypriest

Üye
Merhaba bende de Replika iphone 4s var aynı cihazdan aynı şekilde benim de rom gitti sadece girebildiğim yer recovery menüsü olan yer. Yanlışlıkla cihazı formatladım o menüden sonra ne recovery im var nede rom. Arkadaşın paylaşmış olduğu backup ı da attım hafıza kartına ondada md5 hash uymuyor kabul etmiyor. Bilgisayar zaten görmüyor ilk başta sürücü kurdum cihaza, cihazı açınca iphone loader diyor tanıyor hemen gidiyor sarj göstergesine gelince,Bataryasının kablosunu söktüm yine görmedi. durum bundan ibaret .

Asi_Boyz

Üye
Asi_Boyz hocam mesaj kotanız dolmuş.pm yollayamıyorum.msn me bir bildirim gelmedi.sizde mail adresnızı verirsenız eklerım sizi.

- - - Eklendi - - -

Asi_Boyz hocam mesaj kotanız dolmuş.pm yollayamıyorum.msn me bir bildirim gelmedi.sizde mail adresnızı verirsenız eklerım sizi.

Kusura bakmayın, 2 mesaj saklayabilme hakkımız varmış. Bu gerçekten çok az. Pm atıyorum size msn adresimi sizde ekleyin isterseniz.

- - - Eklendi - - -

aslında sorun çıkarmaması lazım, bu cihaz için birebir rom herşeyi uyuyor ama bu tarz bir sorun oldu, çözemedim daha

Konuda daha önce söylemiştim, bu cihazın bir sürümünün romu diğer sürümüne uymaz. 20 çeşit versiyonu var hepsi parrot ve özellik aynı ama rom farklı. Umarım yedek almışsınızdır almamışsanız, en çok satılan 5 çeşidini yazmıştım onlardan biridir büyük ihtimal ROM'unu bulursanız geri yükleyin.

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
Merhaba bende de Replika iphone 4s var aynı cihazdan aynı şekilde benim de rom gitti sadece girebildiğim yer recovery menüsü olan yer. Yanlışlıkla cihazı formatladım o menüden sonra ne recovery im var nede rom. Arkadaşın paylaşmış olduğu backup ı da attım hafıza kartına ondada md5 hash uymuyor kabul etmiyor. Bilgisayar zaten görmüyor ilk başta sürücü kurdum cihaza, cihazı açınca iphone loader diyor tanıyor hemen gidiyor sarj göstergesine gelince,Bataryasının kablosunu söktüm yine görmedi. durum bundan ibaret .

şunu bir deneyiver, cihaz kapalıyken bilgisayarım sağ tıkla özellikler aygıt yöneticisine gir, telefonu bilgisayara tak, iphone loader gözüktüğü an orada sağ tıkla özelliklere gel, sonra sürücü güncelle de, mt6573 için driver bulman lazım, ofisteki bilgisayarda var, yarın ancak buraya koyabilirim, o sürücü ile güncelle, artık flash tool çalışır, başta hata verirse flash tool telefonu ses açma tuşuna basılı tutarak usb den bağlaman ve tuşa basılı tutman gerek

- - - Eklendi - - -

Kusura bakmayın, 2 mesaj saklayabilme hakkımız varmış. Bu gerçekten çok az. Pm atıyorum size msn adresimi sizde ekleyin isterseniz.

- - - Eklendi - - -

Konuda daha önce söylemiştim, bu cihazın bir sürümünün romu diğer sürümüne uymaz. 20 çeşit versiyonu var hepsi parrot ve özellik aynı ama rom farklı. Umarım yedek almışsınızdır almamışsanız, en çok satılan 5 çeşidini yazmıştım onlardan biridir büyük ihtimal ROM'unu bulursanız geri yükleyin.

rom bilgileri birebir uyanı indirip kurmayı denedim,

revenge53

Üye
Aynen benim romda o versiyona girince oylr yaziyodu hatirladigim kadariyla

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
iphone loader için gerekli sürücünün adı bu

MT6577 USB VCOM drivers

- - - Eklendi - - -

tuşlar falan kapama işlevi görmezken bu cihazı nasıl kapatabilirim bilen var mı? takıldı kaldı öyle şarjının bitmesini bekliyorum hafif hafif sesler çıkarıyor ışığı da çok az yanık duruyor ama bu gidişle yakın zamanda şarjı biter gibi durmuyor

slypriest

Üye
iphone loader için gerekli sürücünün adı bu

MT6577 USB VCOM drivers

- - - Eklendi - - -

tuşlar falan kapama işlevi görmezken bu cihazı nasıl kapatabilirim bilen var mı? takıldı kaldı öyle şarjının bitmesini bekliyorum hafif hafif sesler çıkarıyor ışığı da çok az yanık duruyor ama bu gidişle yakın zamanda şarjı biter gibi durmuyor

Kulaklık giriş yerindeki yere kürdan veya öyle ince bir şeyi içine sokunca kapanıyor cihaz

revenge53

Üye
Batuhankk hocam rom acilmiyormu sizin.yani teoefon suan yazilimsizmi?

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
valla ekrana hiç görüntü gelmiyor, sadece ışığı yanıyor o kadar, kulaklık girişinin yanındaki ince deliğe de iğne sokuyorum ama sanki boşluğa doğru gidiyor, öyle kapandığı falan da yok

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
valla ekrana hiç görüntü gelmiyor, sadece ışığı yanıyor o kadar, kulaklık girişinin yanındaki ince deliğe de iğne sokuyorum ama sanki boşluğa doğru gidiyor, öyle kapandığı falan da yok

igne degil kardes biraz kalin bisey yokman gerek isikta dikkatli bakarsan kulaklik girisinin icinde bir dugme var oraya basinca kapaniyor cihaz. kurdani kirip sivri olmayan tarafiyla bas. ya da sarjin bitmesini bekle bitince kapaniyor. benim paylastigim romu droidtools ile atmayi deneyin paylastigim dosyanin icin de driver da var program da var.sorun olmamasi gerek ancak arkadasin da dedigi gibi mediatekin baya bi cesitli modeli var.uymasi biraz sans gibi.

- - - Eklendi - - -

bir de recovery menusune girip wipe user data wipe system data ile eski bilgileri silin bazen onlar da sorun cikartiyor.

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
senin paylaştığını kurmaya çalışınca eksik dosya hatası verdi bende

revenge53

Üye
droid tools telefon açılmadan kullanılamıyorki yanı telefon sistemı acmadan kullanamıyo onu.usb debugging acık olması gerekiyo.yanı çökünce işe yaramıyo bence

slypriest

Üye

İğne biraz ince kalıyor ben plastik çay kaşığının arka kısmını ikiye böldüm öyle yapıyorum.
Bu arada verdiğin rom u şu an flash tool ile atıyorum. Öncelikle mt65x3 driver ini kurdum. Daha sonra cihazın bataryasının kablosunu söktüm usb ile bağladım cihazı ses açma tuşuna basılı tutunca com32 olarak gördü. Flash tool ayarlarından Witout battery seçtim. Öncelikle atmayı denediğimde hata verdi. Sonra format diyip daha sonra cihazı söküp taktım ses açma tuşuna basılı tuttum download dedim şu an atıyor, olum yada olumsuz bitince yazarım

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
konuyu açan başlığı falan daha genel bir konu şekline çevirsin, ilk mesajı da düzenleyip telefonun genel bilgilerini vs. yazsın, şu an internette bu telefonla ilgili yerli olarak en detaylı forum konusu bu, arayanlar falan kolay ulaşsın, böyle böyle herkes elindekini paylaşınca burada düzgün birşeyler çıkacaktır

revenge53

Üye
bendede şuan pcden kaynaklı sanırım com5 hatası veriyor yanı bağlı ama bağlı dğeilmiş gibi cins bir hata :D

- - - Eklendi - - -

failed to open com5 . başka pclerde sorunsuz olyorda kurdugum genel driverla bende niye boyle yapıyor anlamıyorum

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
iphone preloader olarak dediğim driver ı denedin mi?

revenge53

Üye
bende zaten driver var.yüklüyorum başka pclerde sorun yok :) benım pcde cinslik yapıyor

- - - Eklendi - - -

driveri sildim tekrar yükledım şuanlık romu yukluyor m815a verdiginiz romu sonucu bildirirm :)

- - - Eklendi - - -

hata verdi

brom errror : S_FT_NEED_DOWNLOAD_ALL_FAİL 4050

Need download all images diyor :)

- - - Eklendi - - -

neyse bu sorunu da atlatık şimddi 16008 hatası yanı scatter uyumsuz diyor :S android partition felan

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
benim verdiğim linktekiyse scatter hatası vermemesi lazım, scatter seçip listeyi aldığında tiki olmayanların tikini koyup dosyasını seçmeyi unutma

slypriest

Üye
benim verdiğim linktekiyse scatter hatası vermemesi lazım, scatter seçip listeyi aldığında tiki olmayanların tikini koyup dosyasını seçmeyi unutma

Verdiğin rom u yükledim 1 saate yakın yükledi aynı şekilde cihaz sadece az biraz ışık veriyor herhangi bir belirti yok açıldığına dair.
Diğer arkadaşın verdiği rom ise zaten

---------------------------
Smart Phone Flash Tool
---------------------------
BROM ERROR : S_DL_GET_DRAM_SETTING_FAIL (5054)

[EMI] Obtain DRAM Failed!
[HINT]:
Please check your load matches to your target which is to be downloaded.

bu hatayı veriyor. Artık ne mediatek ekranına nede recovery ekranına girebiliyorum.

Üst Alt