Mt6573 sahte iphone 4 telefon icin rom yukseltme mumkun mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
şöyle bir durum var ama, gooapple ın internette yazan özellikleri sallama değilse bu elimizdeki cihaz gooapple la kıyas bir cihaz değil, ne kamerası yanından geçebilir ne işlemcisi ne de birçok özelliği, bu elimizdeki cihazın tek artısı piyasadaki javalı çakma iphone 4s lere göre sadece android i olması, içinde android olan en düşük özellikli iphone 4s çakması bu

tek sorunu ram demişsin de bundan daha büyük sorun yok, birkaç uygulamadan sonra ram kaldırmıyor, swap alanı oluştururak birşeyler yapmak lazım ama o da ne kadar sağlıklı olur orası ayrı mesele

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
Beyler elinizdeki cihaz Gooapple değildir. Kasası birebir aynıdır içi değişik. Yine de elinizdeki cihaz çok kullanışlı bu araya alınabilecek en iyi telefondur. Tek sorunu ram biraz eksik başka bir sorunu yok :)

Bu cihaz Türkiye'de Android 2.3.5, 2.3.6, 4.0.9, 5.1.1(evet daha cıkmadı ama var:D) şeklinde romlar ile satılıyor. Gerçeği 2.3.5'tir. Diğerleri Fake. En stabil ROM ise Türkçe karakter hatası olmayan (Seat yerine Saat) yazan Rom'dur. Bu Rom'da 3G görüntülü konuşmada çalışır.

Bende seat yaziyor ama goruntulu gorusme calisiyor kardes.android versiyon 2.3.5

- - - Eklendi - - -

Sizde de oylemi bilmiyorum ama onceki mesajlarda da yazmistim telefon hafizasi kendi kendine doluyor bir sure sonra diye. root browser ile baktigimda data klasorunun icinde core dosyasi olusup 30 40mb lik yer kapliyor telde takilmalar oluyordu. ben bi oyundan sanmistim ama oyunu sildigim halde sorun devam edince biraz arastirdim. Bu core dosyasi telefonun bellek dokumu icinmis . ayrica heap-dump isimli bazi dosyalar da kendi kendine olusuyorlarmis onlari silince telefon gayet guzel oluyor.Bugun engineer moda girip bakarken memory dump ayarini gordum aktif halde idi onu devre disi biraktim :) sanirim artik bu gereksiz ve buyuk dosyalardan kurtulacagim.Size de tavsiye ediyorum.Rami bos tutmak icin ise arka plandaki acik kalan programlari kapatan programlar var onlar ise yariyor.swap yapmayi denedim ama verim almadim pek bisey farketmedi o yuzden sildim.

- - - Eklendi - - -

android asistant ile system info bu sekilde benim telefonun.
MODEL:
Mediatek parrot
Versiyon: android 2.3.5
screensize : 320x480
ram: 200mb
rom 212mb
sdkart: 8 gb
bluetooth: var
wifi: var
gps: var
hareketli duvarkagidi: var
mikrofon:var
accelerometre: var
gravity sensor: var
jiroskop sensor: var
isik sensoru: var (ama calismiyor bende)
yatay accelero sensor :var
magnetik alan sensoru: var
oryantasyon sensor :var
basinc sensoru: yok
proxymity sensor :var
rotation vector sensor: var
sicaklik sensoru: yok

Asi_Boyz

Üye
şöyle bir durum var ama, gooapple ın internette yazan özellikleri sallama değilse bu elimizdeki cihaz gooapple la kıyas bir cihaz değil, ne kamerası yanından geçebilir ne işlemcisi ne de birçok özelliği, bu elimizdeki cihazın tek artısı piyasadaki javalı çakma iphone 4s lere göre sadece android i olması, içinde android olan en düşük özellikli iphone 4s çakması bu

tek sorunu ram demişsin de bundan daha büyük sorun yok, birkaç uygulamadan sonra ram kaldırmıyor, swap alanı oluştururak birşeyler yapmak lazım ama o da ne kadar sağlıklı olur orası ayrı mesele

Gooapple ile kıyas edilecek bir cihaz değil ki bu, ondan daha ucuz bir cihaz. Ben bilerek ve isteyerek Gooapple değil bu cihazı aldım. Benim demek istediğim parasının hakkını veren bir cihaz. Ram sıkıntısı dışında memnunum ben. Kamerası gerçekten kötü, fakat çift kamerada sorunsuz çalışıyor. Gooapple kamerasını bende internette yazanları biliyorum gerçekte test etmedım kıyaslayamam. Bir çok özellik derken hangi özelliklerden bahsettiğini anlamadım ama gooapple ile özellik farkı göremedim ben. Hız vs gayet iyi. Fakat ram dediğin gibi sıkıntı. 512 ram olsa tadından yenmezdi.

- - - Eklendi - - -

Bende seat yaziyor ama goruntulu gorusme calisiyor kardes.android versiyon 2.3.5

- - - Eklendi - - -

Sizde de oylemi bilmiyorum ama onceki mesajlarda da yazmistim telefon hafizasi kendi kendine doluyor bir sure sonra diye. root browser ile baktigimda data klasorunun icinde core dosyasi olusup 30 40mb lik yer kapliyor telde takilmalar oluyordu. ben bi oyundan sanmistim ama oyunu sildigim halde sorun devam edince biraz arastirdim. Bu core dosyasi telefonun bellek dokumu icinmis . ayrica heap-dump isimli bazi dosyalar da kendi kendine olusuyorlarmis onlari silince telefon gayet guzel oluyor.Bugun engineer moda girip bakarken memory dump ayarini gordum aktif halde idi onu devre disi biraktim :) sanirim artik bu gereksiz ve buyuk dosyalardan kurtulacagim.Size de tavsiye ediyorum.Rami bos tutmak icin ise arka plandaki acik kalan programlari kapatan programlar var onlar ise yariyor.swap yapmayi denedim ama verim almadim pek bisey farketmedi o yuzden sildim.

- - - Eklendi - - -

android asistant ile system info bu sekilde benim telefonun.

Tavsiyen için teşekkür ederim bu dediklerini ben de yapacağım. Bu cihazın 2 adet 2.3.5 versiyonu var, Türkçe karakter bozuk versiyonu (Parlaklık- Paelaklık gibi yazım hataları mevcut) olan ve düzgün versiyonu. Biz denemelerimizde bozuk olan versiyonda görüntülü konusmayı çalıştıramadık, atladığım bir yer olabilir. Düzgün olan versiyonu daha sonra giriş yaptı eğer imkanın varsa o romu yüklemeni tavsiye ederim.

Bu telefon sadece belli başlı uygulamaları (watsapp, viber vs.) yükleyip kullanabilecek bir cihaz. Zaten replika bir cihaz çok şey beklememek lazım. 3D oyunlar falan hayal. Yalnız sensörlü oyunlar (araba yarışları vs.) gayet hızlı ve hassas çalıştırıyor hakkını yemeyeyim. :)

revenge53

Üye
hocam ikiromunda linkini alabilirmıyım.benım cıhazda aynı mediatek parrot.doğru yazılımı bulamıyorum :)

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaslar birazdan benim romu yedek alip buraya ekliyorum.ihtiyaci olanlar kullanabilirler ama telefon hic acilmaz yanit vermez hale de gelebilirmis uygunsuz olursa bilginiz olsun. Ancak mecbur kalirsaniz kullanin. Eger kullanirsaniz sebekeye baglanmayacaktir cunku imei ayni olmasin diye benim imeiyi silip baska bir sallama imei yazdim. eger telefona atarsaniz calisirsa ve sadece sebeke sorunu verirse imei degistirmeyi de ayrica anlatirim.

revenge53

Üye
bben bi backup aldım.cihaza cwm yükledım.ordan restore edeyım dedim dosyayı görmedi.flashtolla rom dosyalarını yazdırıyoum 2 3 kere bişiler doluyor hata veriyor.yanlış dosya gibisinden.şuan içerisinde saçma bi rom yüklü.ekran renkleri kaırşmış :D ama cihaz daha ölmedi :D mediatek menude acılıyo recoveryde acılıyo :D o kadar rom mom herşey denedım hala banamısın diyip çökmedi tam anlamıyla :D şuan doğru bi yazılım bulup flashtoolla yüklemem lazım ya.kaldım iki arada bir derede :)

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
bben bi backup aldım.cihaza cwm yükledım.ordan restore edeyım dedim dosyayı görmedi.flashtolla rom dosyalarını yazdırıyoum 2 3 kere bişiler doluyor hata veriyor.yanlış dosya gibisinden.şuan içerisinde saçma bi rom yüklü.ekran renkleri kaırşmış :D ama cihaz daha ölmedi :D mediatek menude acılıyo recoveryde acılıyo :D o kadar rom mom herşey denedım hala banamısın diyip çökmedi tam anlamıyla :D şuan doğru bi yazılım bulup flashtoolla yüklemem lazım ya.kaldım iki arada bir derede :)

Bu cwm bu cihazlari desteklemiyor ki kardes. sen onu kullanmakla zaten bastan hata yapmissin :) en azindan telefon tam gitmediyse sanslisin.insallah benim koydugum imaj isine yarar. programla birlikte yukluyorum flashlama programi yani.

- - - Eklendi - - -

Dosyayi indirin.zipli dosyayi klasore cikarin. mtkdraoidtools.exe yi acin telin driverlar yuklu ise telefonu gormesi gerek.eger yuklu degilse onceki verdigim paketin icinde driverlar mevcut ordan indirip tanitin. Daha sonra telefonda usb hata ayiklama aktif olarak secin ve mtkdraoid toolstaki backup recover root yazan menuye basin orda altta flash tool var oraya girip imaji gosterin ve yukleyin.HErsey yolunda giderse teli kapatip acin. bu kadar. Virus taramasi yapin yukarda da yazdigim gibi telefon elden cikabilir risk size ait. SAygilar

revenge53

Üye
usta cwm başka rom flashlarken geldi :D yanı doğru yazılımı bualamadım birtürlü.ama şuan mtkdroid tools çalışmaz bence.cünkü yanlış bir yazılım acılıyor bende.android 2.2 mesela düzkontak android :) işlevsiz ama.şuan cwm yüklü cihazda.telefon tam acılsa usb debuggingi aktif ederdım ama şimdi yapamıyorum.ben manuel olarak denerim olmadı.bakalım ne olucak :) cihaz tammaiyle susmuş değil benim.buldugum dosyayı denedıgımden biraz farklı şekil aldı :D mesela açılırken bende apple simgesi cıkmıyor :D Mediatek yazısı cıkıyor :D

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
usta cwm başka rom flashlarken geldi :D yanı doğru yazılımı bualamadım birtürlü.ama şuan mtkdroid tools çalışmaz bence.cünkü yanlış bir yazılım acılıyor bende.android 2.2 mesela düzkontak android :) işlevsiz ama.şuan cwm yüklü cihazda.telefon tam acılsa usb debuggingi aktif ederdım ama şimdi yapamıyorum.ben manuel olarak denerim olmadı.bakalım ne olucak :) cihaz tammaiyle susmuş değil benim.buldugum dosyayı denedıgımden biraz farklı şekil aldı :D mesela açılırken bende apple simgesi cıkmıyor :D Mediatek yazısı cıkıyor :D

alternatif olarak imaj klasorunu sd karta kopyala ses kisma tusuna basili tutup cihazi ac recovery mode gelecek ordan recover from sd kart de ordan imaji gormesi gerek .eger gorurse update yap

revenge53

Üye
imaj dosyasini recovery yuklemez.recovery sadece zip dosyasi yukler.birde backup dpsyasi vardir onu restore eder.batuhan kk nin backup dsyasini attm.cwm recoveryde restpreye grdm grmedi.hel sknti bu telefonlar
Sent from my SAMSUNG using Board Express

Asi_Boyz

Üye
Bu cihazların bir versiyonu diğer versiyonunun romu'na uymaz. Sadece 2 tanesi birbirine uyuyor. Donanımlar farklı.

revenge53, bana msn adresini pm at, uyandırayım telefonu dostum.

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
ram sorununa çözüm bulabilen oldu mu? swap alanı oluşturdum kartta ancak bir türlü aktif hale getiremedim

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
swap ise yaramiyor kardes bosuna yer isgali..android asistant programini kurarsan orada baslangic yonetici var istedigin programlarin acilmasini engelliyorsun. ben onu kullaniyorum ram yetiyor ah keske suna 512 ram 512 telefon hafizasi koysalarmis super bisey olurdu

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
swap dosyası olarak mı denedin yoksa swap alanı oluşturup o bölümü aktifleştirerek mi? android cihazlarda verim alanlar görüyorum internetteki yorumlardan ama hafıza kartı swap alanı açınca swap dosyası olarak kullanınca değil

- - - Eklendi - - -

bir de şimdi bir bu eksikmiş gibi kablosuz ağlara bağlanmıyor cihaz, ağları görüyor ama bir türlü bağlanmıyor

wapiwapi

Üye
    Konu Sahibi
swap dedigin ram gibi kullanilabilen alan. sd karti bolunce yapilan ise telefon hafizasinin yerine yapilan. onceki msjlarda var link2sd ile onu hallediyorsun tel hafizasi neredeyse bos kaliyor oyle yapinca.onu diyorsan cok guzel ve ise yariyor ama onun rama faydasi yok telefon hafizasina var kardes.

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
link2sd ile yapılan uygulamaları sd kartta belli bir bölüm oluşturarak oraya kurmak böylece telefonun hafızasının dolmasını engellemek, swap alanı oluşturmak ise ram dolduğunda sd kart ın belli bir kısmının ram görevi görmesi, tabi sd kart hızına göre değişir bu, swap ı yanlış biliyorsun

revenge53

Üye
aynen app2sd gibi programlar sd karttaki alanı ext 3 ext4 formatlarıyla yada normal bir formatla rom alanı gibi gösteiryor.yanı program alanı.swap ıda pek tavsiye etmem :) yanı verim alınmaz bence

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye
ram in performansı kadar verim alınamaz tabi, ama cihazın rami çok düşük, herhangi bir uygulama veya oyun kastığı zaman swap alanı sayesinde cihaz rahatlar

o değil de benim cihaz birkaç kez restore mevzusundan sonra kablosuz ağlara bağlanmaz oldu, ağları görüyor ama giriş yapmıyor, nedenini çözümünü bilen var mıdır?

revenge53

Üye
Asi_Boyz hocam mesaj kotanız dolmuş.pm yollayamıyorum.msn me bir bildirim gelmedi.sizde mail adresnızı verirsenız eklerım sizi.

- - - Eklendi - - -

Asi_Boyz hocam mesaj kotanız dolmuş.pm yollayamıyorum.msn me bir bildirim gelmedi.sizde mail adresnızı verirsenız eklerım sizi.

Batuhan_KK

Batuhan_KK

Üye

bu linkteki rom u flash tool ile hatasız bir şekilde kurdum, ancak cihazı işlem bitip açmaya kalktığımda ekran ışığı biraz yanıyor ama görüntü gelmiyor, kulaklık kısmından da hafif cızırtılı sesler geliyor yaklaşınca, telefonu tamamen kapatamıyorum da, açma kapama tuşuna basılı tutsam da sesi kesilmiyor, buna ne yapabilirim fikri olan var mı?

Üst Alt