Motorola Atrix mi? Ace 2 mi? Yoksa..

Sponsorlu Bağlantılar

Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
Motorola Atrix mi? Ace 2 mi? Yoksa..
2 telefonda hoşuma gitti :hmmm
Yaza almayı planlıyorum.
Bütçem 600:tl: MAX. :ünlem:

Ace2 iyi. Güncellemesi mevcutmuş.
Atrix ise biraz sorunlu bir cihazmış galiba.Ayrıca güncelleme desteği yok galiba :kotu:
Ama özellikleri mükemmel :gul:
 


Teknolojihastası

Teknolojihastası

Üye
kardeşim rom atarsan olur güncelleme resmi olarak yok. Saçmalık yaptıkları o kadar donanıma....
 
PriZm

PriZm

Üye
Yazılım desteği sınırlı.Ve custom rom desteğide düşük.

Bunların haricinde fiyatına göre canavar bir telefon.
 
Buğra

Buğra

Admin
Fiyat performans cihazı kesinlikle alabilirsiniz.Alternatif olarak xperia sola xperia u veya galaxy ace 2 bakabilirssiniz
 
Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
Yorumlarınız içime su serpti :) Teşekkürler..

Peki bu telefonu nerden almalı sizce? Yaza kadar zamanım var ama insan sabırsızlanıyor.

Güvenilir ve uygun fiyata nerden bulabilirim..
Bazı yerlerde içi açılmış,spot felan satılıyormuş galiba :hmmm

Dock veriyormuş bazı siteler yanında
 
Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
Güncel :D
 
SeniGördüm

SeniGördüm

Üye
Atrix alma kardeşim...piyasadaki bozuk malları tamir edip satıyorlar:oke:
 
Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
Güncelleme konusunu geçtim.Sizin dediğiniz olay yüzünden vaz geçip Ace 2 ye yönelicem galiba :)
 
Buğra

Buğra

Admin
Güncelleme konusunu geçtim.Sizin dediğiniz olay yüzünden vaz geçip Ace 2 ye yönelicem galiba :)

atrix sorunlu bir cihaz ace 2 her yönüyle daha iyi gerçi sizinle uzun uzun bu konu hakkında konuşmuştuk :spr
 

MaxipmaN

Üye
motorolayı markadan saymıyorum cevabı anlamışsınızdır
 
Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
Eveet :D Başınızı baya ağrıtmıştım :mahcup:
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
MrExpert

MrExpert

Üye
Atrix alacaksan Yazı bekleme zaten zor bulunuyor yaza hiç kalmaz piyasada üretimi yok onların :hmmm
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
Ace 2 alıcam galiba yazın :hmmm

- - - Eklendi - - -

Ace 2 alıcam galiba yazın :hmmm
 
Sarangni

Sarangni

Üye
Atrix Kullanıcısı Olarak Cihazın Artı ve Eksilerini Yazayım.


Artıları

1. Güçlü bir işlemci mimarisi ve iyi bir GPU sahip ki bu anlamda cidden çok çok iyi diyebilirim. Şu ana kadar açtığı hiçbir oyunda ufakta olsa bir tıkanma ile karşılaşmadım.

2. Kaliteli QHD ekran. Ekran beni fazlası ile memnun etti.

3. 1 GB RAM ve cihazın RAM kullanımı çok iyi diyebilirim. 1 GB RAM, CM7 versiyonlarında 815 MB kullanılabiliyor. Stock ROM da galiba 780 civarı diye hatırlıyorum. Boşta CM7 450-500 MB civarı bir boş ram kalıyor ki fazlası ile yetiyor. RAM canavarı oyunlarda bile 300 MB boş ram miktarı oluyor. Bu da cihazı tıkır tıkır çalışmasını sağlıyor. Babam da S3 Mini var onun boşta ki ram miktarı 300-350 arası gidip geliyor. Tabi bu Touchwiz ara yüzünden kaynaklana bilir. Atrix de Stock ROM, Blur uygulamarı yüzünden RAM tüketimi CM7 göre daha fazla oda bir gerçek.

4. Overlock Kerneller ile 1.3 ve 1.5 GHZ kadar çıkıyor. Ben 750 MHZ bile kullandım. Cihaz resmen uçuyor diyebilirim bu anlamda. 750 MHZ bile oyunlarda cihaz tıkanmadı.

5. HDMI çıkış ile ve Dock Station ile cihazı multimedya olarak çok rahat kullanıyorsunuz. İnternetten aldığım 3 Metre HDMI ile cihazı HD LCD bağlayıp oyunları oynayabiliyorum. Bunun dışında Dock Station ile Klavye, Mause, MP3 çalar takarark Televizyona bağlayıp hem internete girip hem müzik dinleyebiliyorsunuz. Ben çok kullanmadım ama denedim çalıştı. Yalnız Stock ROM çalıştırmak için HDMI Mirroring yapmanız gerek ama CM7 ROM bu özellik direk geliyor.

6. Kuvvetli bataryası 1980 Mah bu da ciddi anlamda bir avantaj. Bundan önce Galaxy Gio kullnıyordum ve cihaz günü çıkarmıyordu ama Atrix rahat çıkarıyor. Bir de batarya dostu CM7 MROM kullanıyorsanız tamamdır ya da MROM için yapılmış kernelller var, Faux kerneller de fana değil. Özellikle MROM yoğun kullanımda gün sonunda yüzde 15 miktarda boş kalıyor.

7. GB ROM olarak çokta kısıtlı değil esasında RADİO ROM, CM7 ROM ve Noutracix ROM gayet iyi diyebilirim.


Eksikleri


1. ICS ve JB gibi güncel yazılımların Motorola tarafından sistem olarak iyi olan bu cihaza verilmemesi çok büyük bir eksiklik. Bunun altında pazarlama stratejileri yatıyor tabi ki.

2. Servis noktasında sıkıntı olabilir. Cihaz da ufak bir sorun için cihazı götürdüğüm de İstanbul'da Motorolaya bakılmadığını söyleyip benim Cihazı Teleservice Ankara gönderdiler Motorola departmanı oradaymış bu bir komedi cidden.

3. Hakkında dolaşan Rubirfresh (Tamir Görmüş Cihaz) dedikoduları. Benim cihazda çıkmadı. Kutuyu açtım iyice inceledim internette söylenenler çıkmadı. Çıkan kişiler varmış orasını da bilemiyorum. Ben bunları göze alarak cihazı aldım tabi internet üzerinden sipariş verdiğim için İnternette alışveriş yaptığınız da hiçbir gerekçe göstermeden cihazı 1 hafta içinde iade edebilme hakkınız var. Ben buna güvenerek aldım cihaz sorunlu olsaydı iade edecektim.

4. Gece video ve resim çekimi üst seviye diyemiyeceğim maalesef. Vasatın üstünde diyebilirim. Bu anlamda beklentileri olanların beklentilerini karşılamaya bilir.

5. Batarya ısınma sorunu. Uzun süreli yoğun kullanımda bazen cihaz ciddi anlamda ısınabiliyor. Ben çok fazla yüklenemediğim için sorun yaşamadım ama sorun yaşayanlar var.

6. İkinci el piyasasında cihazı satmanız biraz zor olabilir. Yalnız Sahibinden gibi sitelerde daha iyi fiyatlara satabilirsiniz. Yalnız şunuda unutmamak gerek ki cihaz 2011 çıkışlı yani şu anda alırsanız bozana kadar kullanmanızı tavsiye ederim çünkü 2. el piyasası bir kaç ay içinde kesinlikle öleceğini düşününüyorum.


NOT: Cihaz için şu anda hızlı bir şekilde Kernel 3.1 üzerinde yoğun çalışılıyor ve çoğu özellik çalışır duruma gelmiş ama ne zaman tamam olur belli değil. Çoğu kişi kısa sürede Atrix'in JB stabil ROM ile yeniden doğacağına inanıyor. Benim gibi yazılımı çok fazla dert etmeyenlere öneririm ama illa ki üst versiyonlar diyorsanız iyi bir cihaz alın. Yalnız S3 Mini gördükten sonra iyi ki almamış dedim. Babam hediye ederse orası ayrı tabi ki...:naughty:
 
Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
Yorumunuz için teşekkürler :)

Rubirfresh ve güncelleme sorunu yüzünden Ace2 alıcam galiba :züü:
 
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Atrix ne kadar iyi bir cihaz olsa da güncel değil belirteyim..
 
Legendary.

Legendary.

Üye
    Konu Sahibi
550-600 :tl: bütçem :bilmm:
Bu parayla alabileceğim en iyi telefon Ace 2 galiba :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
MasteLaa

MasteLaa

Üye
Üst düzey bir android deneyimi yaşaman biraz zor olur ama sola ya da bakabilirsin ve xperia u da var tabii..Standart olarak istersen ace 2 sorunsuz pek sıkıntı çıkarmaz :) Kafanda karar kılıp uygun bir yerden alabilirsin..Sitelerden alacaksan dikkat et güvenilir yerlerden al..Hepsiburada gibi siteler iyidir..Ace 2 yi de 650 tl ye felan bulursan bence iyi distribütor garantili genelde daha fazla fiyatlara satılıyor 700 küsür gibi :)
 

Benzer Konular



Üst Alt