MAJORİS 5800 OFW anket, istek!

Sponsorlu Bağlantılar

karikaturizma

karikaturizma

Üye
o halde biraz bekleyeceksiniz. Çünkü yabancı sitelerdeki anlatılan yöntemler türkçe karekterlerde sorun çıkarıyor. mesela çıkış, hayır ve iptal yerine konulacak karekterlerde sorun oluyor. r14 dosyalarında bu kelimeler türkçede yazıldığı gibi yazılmamış, yani hex kodları biraz farklı. ondan dolayı resource içindeki yaklaşık 450 r14 uzantılı dosyanın tektek kontrol edilerek bu kelimelerin aranıp, karşılık gelecek kelimeler hex editörle girilmesi gerekiyor. bu da epey zaman alacak. haliyle.
ben bu belle barı piyasadaki c6v41 ve v42 den farklı şekilde yapıyorum.çok daha fazla kelimeye belle simgesi atayacağım.mesela;

Seçenekler
Çıkış
İptal
Evet
Hayır
Seç
Devam
Kapat
Geri
Durdur
Dur
Rehber
Menü

kelimelerine belle ikonlar atayacağım. Yani belle bar yabancı sitelerdeki gibi %100 bir şekilde yapacağım. Haliyle bu da iş yükünü arttırıyor. Birde sene sonuna yaklaşmamız ve notlar vs. yüzünden yoğunluğum oldukça fazla. Bu sebeplerden biraz zaman alacak MAJORİS.. Sizlerden sabır bekliyorum. Bittiğinde çok iyi bir iş çıkar umarım. Blaze gibi efsane bir ofw olmasını istiyorum.

Üstünde 1 ay çalışmama rağmen ufak tefek hatalardan ötürü bir türlü beceremediğim OFW için şu belle barı birinin nihayetinde yapacak olması beni çok sevindirdi. Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Bir de OFW de rehber çubuğu ev ekranında en alttaki Telefon-Rehber yerine Telefon-Menü konulursa Belle Bar tadından yenmez :) Kolay gelsin.

openstar

openstar

Üye
    Konu Sahibi

Levent abi bu çalışman benim TCK v2 ile yapacağım çalışmaya çok benziyor ne yalan söyleyeyim :) Bende C6 portu üzerinden yapmayı düşünüyordum. Vay be :) Ama çok zahmetli :(

Levent abi sana HEX kodunu açacağın tüm dosyalarda arama yapıp değiştiren program önerebilir miyim? Yani dosyaları tek tek açıp HEX kodu arayıp değiştirmek yerine, önereceğim program sayesinde programla açılan dosyaların hepsinde HEX kodu aranır ve direkt değiştirilir.

kardeşim o dediğin tarzda "replace studio" programı var. yabancı sitelerde onu kullanmışlar. Ancak bu prog. hex kodlarıyla değil, kelimelerle çalışıyor. Aradığın kelimeleri yazdıklarınla değiştiriyor. Ancak bazı türkçe karekterlerin hex kodlarıyla ayarlanması lazım. dolayısıyla iki program gerekiyor bu durumda. iki farklı programla düzenlenen r14 dosyaları bazen sorun çıkarıyor. özellikle avkon.r14..
en önemliside bu zaten. düzenleme sonrası telefon boot ekranında kalıyor.tek tek yapmak gerekiyor yani.
toptan 10-20 dosyanın hex kodlarını değiştirebileceğim bir program bulamadım. varsa paylaşırsan sevinirim.

---------- Eklendi @ 13:30:00 ---------- Yazıldı @ 13:27:50 ----------

Üstünde 1 ay çalışmama rağmen ufak tefek hatalardan ötürü bir türlü beceremediğim OFW için şu belle barı birinin nihayetinde yapacak olması beni çok sevindirdi. Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Bir de OFW de rehber çubuğu ev ekranında en alttaki Telefon-Rehber yerine Telefon-Menü konulursa Belle Bar tadından yenmez :) Kolay gelsin.

tşkler. tabiki, oldumu tam olmalı. elimden geleni yapacağım.

ua_mustafa_20

Üye
[COLOR=""][SIZE=""]usta bence de iki şekil yap belle bar olan ve olmayan diye[/SIZE][/COLOR]

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Levent abi, ben deneme amaçlı sana söylediğim programı kullandım. Türkçe karakterli kelimeyi Belle simgesine başarıyla dönüştürdüm. Buyur program:

Levent abi deneme amaçlı bu programla iki tane *.r14 dosyası aç. Tavsiyem avkon.r14 ile başka bir r14 dosyasını aç. Avkon menü dosyasıdır, yaptığın değişiklik hemen belli oluyor. Ondan sonra aşağıdaki resimde görünen işaretli butona tıkla:

Daha sonra aşağıdaki pencere gelecek. Kırmızı oval dörtgenle işaretlenmiş yere tik koy.

Yukarıdaki pencerede Prompt when found'u seçersen, her HEX kodu bulduğunda sana soracak. Diğerini seçersen sormadan direkt değiştirecek. Tavsiyem Replace all occurences'i seçmen. Zaten HEX kodları değiştiği için sadece belli kısımlar değişecek. Yani cümle içinde geçen 'seçenekler' yazısını değiştirme şansı yok.

Kırmızı işaretli kısım ise, tüm dosyalarda arama yapmayı sağlıyor.

Yalnız Levent abi bütün *.r14 dosyalarını bu programla açma. 5'er 10'ar açıp sırasıyla HEX kodlarını değiştirdin mi daha iyi oluyor. Aksi taktirde program kafayı yiyor ve artık dosya aramaz hale geliyor.

Umarım bu anlatım Levent abime faydalı olur. Sana özel yaptım bunu :)

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Levent abi, ben deneme amaçlı sana söylediğim programı kullandım. Türkçe karakterli kelimeyi Belle simgesine başarıyla dönüştürdüm. Buyur program:

Levent abi deneme amaçlı bu programla iki tane *.r14 dosyası aç. Tavsiyem avkon.r14 ile başka bir r14 dosyasını aç. Avkon menü dosyasıdır, yaptığın değişiklik hemen belli oluyor. Ondan sonra aşağıdaki resimde görünen işaretli butona tıkla:

Daha sonra aşağıdaki pencere gelecek. Kırmızı oval dörtgenle işaretlenmiş yere tik koy.

Yukarıdaki pencerede Prompt when found'u seçersen, her HEX kodu bulduğunda sana soracak. Diğerini seçersen sormadan direkt değiştirecek. Tavsiyem Replace all occurences'i seçmen. Zaten HEX kodları değiştiği için sadece belli kısımlar değişecek. Yani cümle içinde geçen 'seçenekler' yazısını değiştirme şansı yok.

Yalnız Levent abi bütün *.r14 dosyalarını bu programla açma. 5'er 10'ar açıp sırasıyla HEX kodlarını değiştirdin mi daha iyi oluyor. Aksi taktirde program kafayı yiyor ve artık dosya aramaz hale geliyor.

Umarım bu anlatım Levent abime faydalı olur. Sana özel yaptım bunu :)
replace studio gibi :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Replace Studio HEX kodu değiştirmiyor, direkt metni değiştirmeye çalışıyor kendi kafasına göre HEX kodu yazıyor.

openstar

openstar

Üye
    Konu Sahibi
levent abi, ben deneme amaçlı sana söylediğim programı kullandım. Türkçe karakterli kelimeyi belle simgesine başarıyla dönüştürdüm. Buyur program:

levent abi deneme amaçlı bu programla iki tane *.r14 dosyası aç. Tavsiyem avkon.r14 ile başka bir r14 dosyasını aç. Avkon menü dosyasıdır, yaptığın değişiklik hemen belli oluyor. Ondan sonra aşağıdaki resimde görünen işaretli butona tıkla:

daha sonra aşağıdaki pencere gelecek. Kırmızı oval dörtgenle işaretlenmiş yere tik koy.

yukarıdaki pencerede prompt when found'u seçersen, her hex kodu bulduğunda sana soracak. Diğerini seçersen sormadan direkt değiştirecek. Tavsiyem replace all occurences'i seçmen. Zaten hex kodları değiştiği için sadece belli kısımlar değişecek. Yani cümle içinde geçen 'seçenekler' yazısını değiştirme şansı yok.

Yalnız levent abi bütün *.r14 dosyalarını bu programla açma. 5'er 10'ar açıp sırasıyla hex kodlarını değiştirdin mi daha iyi oluyor. Aksi taktirde program kafayı yiyor ve artık dosya aramaz hale geliyor.

Umarım bu anlatım levent abime faydalı olur. Sana özel yaptım bunu :)

sağol kardeşim. Deneyeceğim evde..

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
Replace Studio HEX kodu değiştirmiyor, direkt metni değiştirmeye çalışıyor kendi kafasına göre HEX kodu yazıyor.
bi konu aç bence yararlı konu

---------- Eklendi @ 16:28:11 ---------- Yazıldı @ 16:27:51 ----------

olur

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
bi konu aç bence yararlı konu

---------- Eklendi @ 16:28:11 ---------- Yazıldı @ 16:27:51 ----------

olur

Şimdi Levent abi anlıyor diye kısa kısa anlattım. Aynısını konu yapsam "HEX ne?" gibisinden herşeyi açıklamam lazım. Dün bayağı konu açtım yoruldum. TCK'nın ikinci versiyonunu çıkarabilirsek, ondan sonra anlatırım. Önce tecrübe gerekiyor :)

sağol kardeşim. Deneyeceğim evde..

Umarım dediğim gibi yapınca olur :)

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye

Şimdi Levent abi anlıyor diye kısa kısa anlattım. Aynısını konu yapsam "HEX ne?" gibisinden herşeyi açıklamam lazım. Dün bayağı konu açtım yoruldum. TCK'nın ikinci versiyonunu çıkarabilirsek, ondan sonra anlatırım. Önce tecrübe gerekiyor :)

Umarım dediğim gibi yapınca olur :)
çabuk aç konuyu dayanamıyıp ben açarım :)

openstar

openstar

Üye
    Konu Sahibi
@rambo

bu winhex programı bende var, hatta en iyi hex editörü bence.
zaten tek tek düzenlemeleri bununla yapıyordum.
ancak 5-10 dosyayı aynı anda düzenlediğini bilmiyordum, yada denemedim hiç.
anlattığın gibi deneyelim bakalım.

Edit: Ayrıca resim eklediysen önceki mesajına göremiyorum meb server engelliyor.
tik koy dediğin yer "replace hex values" mi?

Mert045

Mert045

Üye
usta zaten ofw için bellebar var galiba zaten , hitafnalsa(fatih_61) yapmıştı.

openstar

openstar

Üye
    Konu Sahibi
usta zaten ofw için bellebar var galiba zaten , hitafnalsa(fatih_61) yapmıştı.

o c6 modları için sanırım arkadaşım. Ayrıca bildiğim kadarıyla "devam,kapat,durdur,göster,gizle" kelimeleri için tanımlama yapılmamış onunkinde. bu bambaşka bir durum.

---------- Eklendi @ 16:52:36 ---------- Yazıldı @ 16:51:31 ----------

@ RamboFT

Ayrıca resim eklediysen önceki mesajına göremiyorum meb server engelliyor.
tik koy dediğin yer "replace hex values" mi?

Edit: tamam , ultrasorf ile resimleri gördüm. Bu seçeneği görmemişim inan. çok teşekkür ederim.

dready112

dready112

Üye
kolay gelsin bi şey soracam ana ekranda telefon ve rehber simgesi olmayacak mı ?

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Rica ederim Levent abi :good:

---------- Eklendi @ 19:41:27 ---------- Yazıldı @ 19:41:09 ----------

Editini görmemiştim o yüzden cevap verme şansım olmadı :)

DarKKnighTR

DarKKnighTR

Üye
Şu samsung ev erkanlı olanlarda genelde kırmızı ekran oluyor hiç sevmiyorum o hatayı.Biraz kullandıktan sonra illa ki bir kez karşımıza kırmızı ekran olarak çıkabiliyor.Bazen widget olarak Tarih olanı masaüstüne sürüklediğinde kırmızı felan oluyor o sorunun düzelmesi bu CFW'de ki en büyük gelişme olacak bence ?..

openstar

openstar

Üye
    Konu Sahibi
Rica ederim Levent abi :good:

---------- Eklendi @ 19:41:27 ---------- Yazıldı @ 19:41:09 ----------

Editini görmemiştim o yüzden cevap verme şansım olmadı :)

Kardeşim Allah senden razı olsun. gerçekten bu programda bu özelliği farketmemiştim.
üstelik 5-10 r14 değil resource içindeki tüm r14'ü bir seferde düzenledim. hiç sorun olmadı.
toplamda 15-20 dk da belle bar hazır olacak. tşkler. çok saol..

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
Kardeşim Allah senden razı olsun. gerçekten bu programda bu özelliği farketmemiştim.
üstelik 5-10 r14 değil resource içindeki tüm r14'ü bir seferde düzenledim. hiç sorun olmadı.

Rica ederim Levent abi. Faydam olmuşsa ne mutlu bana :sarıl:

dready112

dready112

Üye

Abicim ana ekrandaki rehber'i menü yapma lütfen :D menü için zaten altta tuş var, rehber'in kısayolu yok. En çok kullandığım tuş o nerdeyse :D rehber ikonu olarak kalsın mümkünse :)

Üst Alt