Rambo_FT Nasıl Böyle Başarılı Oldu? | Başarıya Giden Yollar (Nokia 5230 Sayesinde)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Rambo_FT Nasıl Böyle Başarılı Oldu? | Başarıya Giden Yollar (Nokia 5230 Sayesinde)
Öncelikle hangi başarıları yakaladığımı yazayım:

- Türkiye'nin ilk 5230 CFW'lerini sunabilme (CFW: Custom Firmware; Özel İşletim Sistemi - Pardus's Rambo_FT Edition)
- Türkiye'de ilk defa bir CFW'yi 4 farklı telefon için sunabilme (S60v5 işletim sistemli 5230, 5530, 5800 ve X6 - OmegA)
- Türkiye'de ilk ve tek CFW ekibini kurabilme (Maxi Power ilk isim, daha sonra ve şimdi Türk CFW Kuvvetleri 'T.C.K')
- Türkiye'de ilk ve tek CFW sunan ekibini kurabilme (T.C.K v1 CFW'si)
- Türkiye'nin en iyi CFW kurulum anlatımını yapabilme
- Dünya'da ilk ve tek tüm S60v5 telefonlarına ekipçe CFW sunabilme (N97'den 5228'e tam 11 telefon için 55 CFW)
- Dünya'da ilk ve tek sunduğu CFW'lere yama sunan ekibi
- Dünya'da ilk ve tek CFW'lerine Windows gibi Servis Pakedi çıkarabilen ekibi
- Maxicep'in sınırsız cevap alan ilk ve tek CFW konusunu oluşturabilme (500 sayfayı aşan T.C.K v1 konusu)

Peki tüm bu başarılara nasıl ulaştım ve nasıl ekibimi ulaştırdım? Kısa kısa yazacağım (uzun yazı olmuş şikayeti yapmayın :D)

Bundan tam iki buçuk sene önce elimdeki yeni aldığım Nokia 5230'a oyun, program yüklemeleri yapıyordum. Hiçbir program beni tatmin etmiyordu. Araştırmalarım sonucu 5230'a yüklenebilen bir CFW keşfettim. Daha ne olduğunu bilmiyordum ama çok hoş görünüyordu. Telefonun garantisini bozduğu için yüklemiyordum. 6 ay sonra bir internet cafe'de bu CFW'yi telefonuma yüklemeyi başarmıştım. İçimde bir heyecan bir mutlululuk, artık çok zevinçliydim. Fakat bir süre sonra yazılımda hatalar çıkmaya başladı. Telefonu kullanamaz oldum.

Üniversitenin yarı yıl tatiline girmiş memlektime gitmiştim. Henüz bir bilgisayarım yoktu fakat olmasını çok istiyordum. CFW ile ilgili çok bilgi var ancak ben hiçbirşey yapamıyordum. Birgün babama (ekonomik olarak durumu çok iyi değildi!) "Baba, üniversitede boş vakit çok. Bende çok sıkılıyorum. Ağrı gibi bir yerde hiçbirşey yapmadan uyuya uyuya uyku hastası olacağım. Bana bir laptop alırsan belki kendimi üzerinde geliştirebilirim, bu vakitler boşa gitmez." dedim. Babam da teklifimi çok uygun buldu ve bana güvendiğinden durumunu önemsemeden bir bilgisayar alabileceğimi söyledi. Sevinçten göklerdeydim. Hayatımda ilk defa dizüstü bilgisayar kullanmanın zevkine varacaktım. Müthiş birşeydi. Hemen iyice araştırıp bir tane Acer 5552G laptop siparişi verdim. İlk geldiği gün çok heyecanlanmıştım.

Bir süre sonra üniversite için tekrar Ağrı'ya geldim ve yurtta kendi bulunduğum yatağa öyle düzenler verdim ki, ne gelen ne giden beni görüp meşgul etsin, bilgisayarla haşır neşir olayım diyordum. Saldım kendimi. Yurtta da internet yeni bağlanmıştı. Çok işime yaradı. 5230 için kullandığım yazılımı çok az birşey düzenleyip telefonuma uyguladım ve uygulandığını görünce sevincim iki katına çıktı. Bu yazılımı yayınlayayım dedim.

BAŞLIYORUM!

İlk CFW'mi yayınladım: Pardus's Rambo_FT Edition

Daha sonra bu yazılımda hataların ardı arkasının kesilmediği görünce, herşeye sıfırdan başlama kararı aldım. Arşivler oluşturmaya başladım. Telefonumun yazılımını sıfırdan düzenlemeye başladım.

Tam 6 ay boyunca deneme-yanılma yoluyla ilk bağımsız CFW'mi çıkarabildim: OmegA v0.1 Beta

Bununla da yetinmedim. Beta adını koyduğum CFW'mi son noktasına kadar geliştirdim.

En nihayetinde Final adını verdiğim CFW'm hazırdı: OmegA v3.1 Final

Üstelik 3 farklı versiyonu vardı. Bu da Türkiye'de bir ilkti.

Bu arada, CFW'lerime 5230 yazılımı olmasından dolayı çok az cevap geliyor ve ilkleri barındırmasına rağmen hiç geri bildirim almıyordum. Herşeyi kendim yapmak zorundaydım. Türkiye ve yabancı hiçbir modderden (modder: CFW yapan kişi) yardım almadan, forumları kullanarak, uzun ve yoğun araştırmalarımla yazılımı mükemmelleştirmenin yollarını buluyordum.

Yani, birşeyi yapmak istiyordum ve yapıyordum. Başarı da buna bağlı galiba.

Daha sonra C6 işletim sisteminin portlandığını öğrendim ama içimde çok büyük bir korku vardı. Ya ben telefonuma C6 yazılımı yüklerken, üst versiyona yükselirse? Versiyon düşürme yapılamadığından telefon garantiden çıkıyordu. Çok büyük risk alarak C6 yazılımının İngilizcesini yükledim ve gördüm ki telefonumun versiyonu yükselmemiş. Sadece bir dosyasının ismi üst versiyonun ismini taşıyormuş. 5230'un saf C6 portu yoktu.

Kolları sıvadım ve 5230 için sıfırdan C6 portlu CFW'sini yaptım: OmegA v4.0 Beta C6 Edition

Bu arada aynı versiyonun bir de kendi yazılımını editlediğmi versiyonunu da yayınlamayı başardım: OmegA v4.0 Beta OFW Edition

C6'nın düzenlenmesi ve yüksek özellikler içermesi bana daha cazip geldi ve C6 üzerinden devam ettim. Beta adını verdiğim yazılımı en üst düzeye kadar geliştirdim. Ancak, çok az 5230 kullanan olmasından dolayı geri bildirim alamayınca "Acaba diğer telefonlara da yazılımı yapabilirsem, olur mu?" diye düşündüm ve kendi bulduğum çok özel bir yöntemle önce sadece 5800'a CFW yaptım. Dikkat edin hiç denemedim! Direkt yayınladım ve kullanan herkesten olumlu yanıt aldım. Ben telefonun açılacağını bile düşünmezken bu benim için büyük bir sürprizdi!

Hemen iki telefon içinde CFW yaptım ve yayınladım. Hatalar çıktı elbette. Aynı zamanda Nokia'nın versiyon güncellemeleri.

Yazılımı son kez düzenleyip yayınladım: OmegA v4.6 Ultimate Final

Bundan sonra CFW işini bırakmayı düşündüm. Bu CFW bırakmayı düşünmemin ilk girişimiydi. Artık aylarca CFW yapmadım. Devamlı OmegA v4.6 kullandım. Yazılım o kadar hatasızdı ki, ne kullanıcılardan bir sorun rapor ediliyordu ne de ben bir hata görebiliyordum. Tam 3 ay aynı yazılımı kullandım. Doğal olarak sıkıldım. Hemen MaxiCep'te bir beyin fırtınası yaptım. Üyelere "Farklı özellikleri aynı CFW'de bulabileceğiniz CFW'ler" konusunu açıkladım. Nasıl yapabiliriz derken ekip kurabilirsin önerileri geldi ve hemen 3 üye ile bir nevi ekip kurdum.

Ekibin adını MaxiCFW koydum.

Fakat hiç ekip tecrübesi olmayan bizler neyi nasıl yapacağımızı bilmiyorduk. Benim biraz yönetim yapabilme kaabiliyetim sayesinde MaxiCFW adında 4 farklı üyenin yaptığı 4 farklı CFW sunduk. Fakat böyle çok zaman kaybı oldu. Bende yeni yöntemler keşfettim. Hepimiz tek CFW üzerinde çalışıp farklı telefonlara aynı CFW'yi sunabilir, aradaki zaman kaybı ve uğraşları azaltabilirdik.

Hemen ekibin isminin değişmesi için MaxiCep üyelerinde öneri aldım ve bu önerileri yine MaxiCep üyelerine sundum. Üyeler ankette açık ara fark ile Türk CFW Kuvvetleri'ni seçmişti. Ankette ikinci olan "Çılgın Türkler" önerisini de, her bir ekip üyesinin başına önad olarak getirdim.

Ekibimizin yeni ismi belli oldu: Türk CFW Kuvvetleri

Hemen yeni çalışmalarımızı belirlemeye başladım. Hedefimize 9 telefon yerleştirdim. Herşeye sıfırdan başlayacaktık. Herşeyin en iyisi olsun, CFW'si olmayan telefonlara da CFW çıkaralım dedim. Fakat çalışmalar o kadar çok ağırlaştı ki, çevremden resmen "Yuh!" sesleri işitiyordum.

CFW işini bıraktım.

Forumdan kendimi 15 günlüğüne banladım. MSN'deki ekip arkadaşlarımı sildim. Resmen MaxiCep'ten koptum. Artık hayatı daha özgür yaşabiliyordum. Ama birşeyler eksikti sanki. Bir anda Anılbaran aradı ve MaxiCep'in ne kadar üzüldüğünü belirtti. Duygulandım. Anılbaran ikinci kez aradığında Ozan abinin senin için bir planı var dedi. MaxiCep'te verdiğim ara beni kendime getirdi. Daha sonra düşünüp taşındım. Banım kalktığında Ozan abi ile görüştüm. Bana ve ekibimdeki herkese rütbe vereceğini söyledi. Bir ayrıcalığımız olacaktı. Kabul ettim.

CFW işine geri döndüm.

Hemen 9 telefon için çalışmalara başladık. Herşey mükemmel ilerledi

9 telefon için sadece bir tane, yani aynı CFW'yi sunduk: T.C.K v1 Beta

Daha sonra araştırmalarımı o kadar çok arttırdım ki, bilgim her seferinde katlanarak arttı. MaxiCep'te bir sürü CFW paylaşımlarında bulundum. Hepsi de temel paylaşımlardı. Yani üzerlerinde çalışma yapılabilecek çalışmalar. Örneğin; C6 portunun tüm telefonlar için Türkçe versiyonlarını yayınladım.

Bunu yaptıktan sonra "N97'ler neden olmasın ki?" dedim. Daha sonra 5 farklı CFW yapma kararı aldım. Çalışmalarımızın ağırlığı N97 ve 5 farklı CFW'nin eklenmesiyle 11 katına fırladı. Farkettim ki, bu bir ilk! Hem de Türkler yapıyor! 11x5=55 CFW her telefon için yapılmış olacak. Dünya'da böyle birşey yapılmamıştı. Çalışmalarımı kesmeden devam ettirdim. Aralıksız çalıştım, didindim uğraştım. Hem ekibimin yükünü hafiflettim hem de CFW'lerin çıkması kolaylaştı.

55 CFW en sonunda hazırdı: T.C.K v1 Final

Dünya'nın en büyük projesiydi. Bir çok proje gerçekleştirdim ama bunun gibisi yoktu! Şimdi hâlâ çalışmalarıma devam ediyorum, yeni bilgiler edinip ufkumu genişletiyorum. Çalışmalarımı durdurmuyorum, MaxiCep oldukça bende varım!


---------- Eklendi @ 20:18:43 ---------- Yazıldı @ 20:16:29 ----------

Düşünüyorum da, elimde 5230 olmasa, 5800 olsaydı; hazır CFW'ler kullanmaktan veya 5800 CFW'leri ile rekabetten kendimi bu kadar geliştiremeyecektim :)
 
  • Beğen
Tepkiler: hamdi9393 ve Amaru Shady


Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
bi roman yaz kesin tutar :oke: :D
 
Silinen Üye 440290

Silinen Üye 440290

Kapalı Hesap
:alkis :alkis :alkis :alkis
 

ismail010

Üye
abi çok güzel yazmışsın başarıların katlanarak artması dileğiylen :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim, katlanarak artması benimde en büyük isteğim :)
 
ultrayer6

ultrayer6

Üye
Abi normalleri ücretsiz, sp1 ve sp2 gibi tam sürümleri ise parayla satran köşeyi dönerdin şimdi. :D
 

Hasan

Üye
uzun olmasına rağmen hepsini okudum :D

Başarılarının Devamını Bekliyoruz.. :)
 
M. tAHA

M. tAHA

Üye
vayt ulen :) :) ne adammis :):)
 
.SeRDaR.

.SeRDaR.

Üye
Hocam senı tebrik edıyorum. Basarılar :)
 
Amaru Shady

Amaru Shady

Üye

Düşünüyorum da, elimde 5230 olmasa, 5800 olsaydı; hazır CFW'ler kullanmaktan veya 5800 CFW'leri ile rekabetten kendimi bu kadar geliştiremeyecektim :)

:alkis


---------- Eklendi @ 22:03:02 ---------- Yazıldı @ 22:02:34 ----------

iyi olmuş böyle olduğu :D
 
ultrayer6

ultrayer6

Üye
vay be helal olsun dostum :) başarılarının devamını diliyorum :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
Belkide bu güne kadar okuduğum en uzun konudur :D
Neyse okudum iste :D helal sana.
 
  • Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Hocam senı tebrik edıyorum. Basarılar :)

Teşekkür ederim, başaracağım :)



:alkis


---------- Eklendi @ 22:03:02 ---------- Yazıldı @ 22:02:34 ----------

iyi olmuş böyle olduğu :D

Kader mi desek ne desek? :D

vay be helal olsun dostum :) başarılarının devamını diliyorum :)

Eyvallah, sağolasın :good:

Belkide bu güne kadar okuduğum en uzun konudur :D
Neyse okudum iste :D helal sana.

Ben yazmaktan çekinmedim sende okumaktan. Allah razı olsun ;)
 
Metin MF

Metin MF

Üye
abi başarılarının devamını dilerim bir sorum var 5228 için cfw yaptın mı eğer yaptıysan link atar mısın
 
Mert045

Mert045

Üye
:alkis:
 
T i B i A M E

T i B i A M E

Üye
%75 anlamadim k.b ama cfw nedir yaa :s
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt