Tavsiye Lumia Kullancılarından öneri istiyorum.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MEnesCansiz

MEnesCansiz

Üye
Hocam açık açık konuşmak gerekirse uygulama konusunda "Keşke s4ü satmasaydım dedirtir" android gibi bol uygulamalı,gelişmiş mağazadan windows phone geçiyorsun şahsi görüşüm.Uygulama sıkıntısı yok(oda nasıl yok istediğin program/oyun olmaz çakması olur) ama gelişmemiş bir mağaza elbet uygulama,oyun konusunda sıkıntı çekersin."Keşke" dersin...Ama sistem konusunda iyi ki satmışım lan dersin umarım anlatabilmişimdir :tebessüm:
Birde fiyat konusunda malesef 1800 tl filan olur.Ama şu var ne kadar lumia ve wp sevsemde mesela 1520 alacağım paraya giderim sony z 2 alırım 4K video çekiyor telefon sen 1520 ye 20 mp kamera koymussun kaç yazar?

4K videonun avantajından çok dezavantajı var. Henüz tvler için bile tam oturmamış bir sistemi akıllı telefonlara koymak gereksiz piyasa oluşturmaktan başka bir şey değil. Kaldı ki Z2 4K kayıt yaparken aşırı şekilde ısınıyor işlemcisi çok da yeterli değil ayrıca 4K video için hangi depolama alanını kullanacaksın ? 20 Sn video 200 mb civarı yer kaplıyor bu şekilde aşırı geniş alanlara ihtiyaç duyulur hadi onu da hallettik diyelim bu videoları nerde nasıl paylaşacaksın ? Bazı şeyler kulağa hoş gelse de düşününce fazla absürt geliyor. O yüzden şuanda 1080p gayet yeterli. 930 ve 1520 de ki kamerada çok harika işler yapıyor 4K olmasına gerek yok bence.

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.

• Beğen
Tepkiler: esmeran3 ve Exdkiller

esmeran3

esmeran3

Üye
    Konu Sahibi
4 k video ya gerek yok suan ;) şahsen 1080 p bile çok çok kaliteli

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
4K videonun avantajından çok dezavantajı var. Henüz tvler için bile tam oturmamış bir sistemi akıllı telefonlara koymak gereksiz piyasa oluşturmaktan başka bir şey değil. Kaldı ki Z2 4K kayıt yaparken aşırı şekilde ısınıyor işlemcisi çok da yeterli değil ayrıca 4K video için hangi depolama alanını kullanacaksın ? 20 Sn video 200 mb civarı yer kaplıyor bu şekilde aşırı geniş alanlara ihtiyaç duyulur hadi onu da hallettik diyelim bu videoları nerde nasıl paylaşacaksın ? Bazı şeyler kulağa hoş gelse de düşününce fazla absürt geliyor. O yüzden şuanda 1080p gayet yeterli. 930 ve 1520 de ki kamerada çok harika işler yapıyor 4K olmasına gerek yok bence.

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.
4K video izlemişsinizdir herhalde..İzlemediyseniz eğer
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bilgisayara koy orada aç videonu illa televizyon mu olması gerekiyor?Hem z2 nin kamerasıda 1520 ile aynı + 4k video + su geçirmemezlik + Hafıza derdi olursa diye 128 GB 'a kadar yükseltilebilir hafıza.Sağlamlık konusunda birşey diyemem orasını bilmiyorum çünkü.Tek kaybı Wp olmaması eğer sony wp ye öyle bir telefon çıkarırsa çalışıp para biriktirip alırım.Nokıa çıkarsın Nokıa alırım.Ama dediğiniz gibi 1080 de yetiyor.Ama 1520 2binTL iken z2 2.200 TL şimdi 2000 tl veren olursa zaten 200 daha verebilecek kapasitesi vardır diye düşünüyorum ve benim olsa ben z2 alırdım diyorum.Ve ben kamera güncellemeleri yüzünden 1520'nin z2 gibi fotoğraf çektiğini zannetmiyorum.Çünkü sistemin kamerası hala oturmuş değil..Yanlışmıyım?

• Beğen
Tepkiler: esmeran3
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye

Bilgisayara koy orada aç videonu illa televizyon mu olması gerekiyor?Hem z2 nin kamerasıda 1520 ile aynı + 4k video + su geçirmemezlik + Hafıza derdi olursa diye 128 GB 'a kadar yükseltilebilir hafıza.Sağlamlık konusunda birşey diyemem orasını bilmiyorum çünkü.Tek kaybı Wp olmaması eğer sony wp ye öyle bir telefon çıkarırsa çalışıp para biriktirip alırım.Nokıa çıkarsın Nokıa alırım.Ama dediğiniz gibi 1080 de yetiyor.Ama 1520 2binTL iken z2 2.200 TL şimdi 2000 tl veren olursa zaten 200 daha verebilecek kapasitesi vardır diye düşünüyorum ve benim olsa ben z2 alırdım diyorum.Ve ben kamera güncellemeleri yüzünden 1520'nin z2 gibi fotoğraf çektiğini zannetmiyorum.Çünkü sistemin kamerası hala oturmuş değil..Yanlışmıyım?
televizyon ya da bilgisayar ya da başka bi görüntüleme aygıtı farketmez, 4k videoyu 4k çözünürlüklü bir ekranda bakmadığın sürece senin göreceğin max çözünürlük ekranın çözünürlüğüdür. video paylaşmışsın ama ben onu şu an iş yerindeki monitörümün çözünürlüğü olan 1366x768 olarak izleyebiliyorum. üstüne video 4k olduğu için ekran kartını yoruyor gereksiz yere. hani 4k detaylarını göremedim? çünkü monitör 4k değil! bilmem anlatabildim mi?

• Beğen
Tepkiler: esmeran3 ve skynet
MEnesCansiz

MEnesCansiz

Üye

ceza87 Arkadaşa katılıyorum. Benimde laptopun çözürnüğü 720p ve akıcı şekilde izleyemedim i3 bile yetersiz kalıyor sen düşün. Ayrıca her tv ve pcde çalıştırmak zor bu videoları. Yani hadi çektin attın pcye akıcı şekilde izleyemiyosun bu senin 4K'nın bi faydasını göremezsin o zaman. Dediğim gibi farklıyız gibi bi algı oluşturulmak için 4K seçeneği eklenmiş kameraya. Ayrıca bu donanımsal değil yazılımsal bir şey. Yani 1520'ye de güncelleme şeklinde verilebilir. Tabii donanımı ne kadar yeterli kalır orası muamma. Dediğim gibi sistemler şuan 4K ya hazır değil. 5 dklık bir video klibin 2 Gb yer tuttuğunu söylersek bir filmin kaç Gb olacağını sen düşün. Bu 2 - 3 Bluray kadar bişe olur. O yüzden 4K yı öne sürüp telefon üstünlüğü kurmak bence çok yersiz en azından şuanda. 2 - 3 seneye değişebilir tabi.

esmeran3

esmeran3

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bu video yu daha öncede izledim ben benim LAPTOP un özellikleri ile bazen donma yapıyor siz düşünün artık .

kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Arkadaşlar kimine göre yersiz,saçma kimine göre önemli sırf 4k için z2 alan biliyorum.Bende onlardan biriyim sizin 4k görüşünüze saygım var fakat 2000 tl aynı fiyattaki 2 telefon var karşınızda biraz gerçekci olun biri 4k yı koymuş 2000 tl demiş diğeri koymadan 2000 tl demiş.İlerde bide 4k yı koydugunu düşünün Nokıa'nın Allah bilir kaç bin tl der.Aynı fiyata alınabilecek 2 telefon arasından en iyisi z2 dir.

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
Arkadaşımız sanırım az çok bir fikir sahibi oldu ve karar aşamasına geçti.
Konu daha fazla dağılmadan, bir fikir alışverişinin daha sonuna geldik :tebessüm:

:locked2:

• Beğen
Tepkiler: esmeran3
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...