Lumia 920 sorunlarım

Sponsorlu Bağlantılar

KeremAtay

Üye
    Konu Sahibi
Lumia 920 sorunlarım
Ekran boyutu küçük iPhone 4 ümü satıp kendime bir Lumia 920 aldım bir kaç sıkıntım var.

Telefon çok çabuk ısınıyor, 20 dk civarı kanal D'nin uygulamasıyla canlı yayını izleyeyim dedim Wireless üzerinden. Kameranın üstü bölüm inanılmaz derecede ısınıyor nerdeyse elle tutulmaz hale geliyor ve kamera telefon soğuyana kadar açılmıyor. Kamerayı açmak telefona reset attırıyor. Bunun bir çözümü var mı ?

Geri, Windows ve Arama tuşları fazla hassas, özellikle arama tuşundan gına geldi sürekli yanlışlıkla internet Explorer'i aciyorum. Bunlarin hassasiyetini azaltma, yada kapatmak var mi ?

Facebook, Foursquare uygulamalari cok kötü, önerebileceginiz 3. Parti uygulamalar neler ? Birde Facebook mesajlarim bazen geliyor, bazen gelmiyor telefona.. Durumumu uygun yaptigim halde.

Wireless, 3G gibi ozellikleri acabilecegim kisayol uygulamasi var mi ?

Simdilik aklıma gelen sorularim, sorunlarim bunlar.

En çok canımı sıkan ısınma sorunu, iPhone dada izlerdim abartılı bir ısınma olmazdı. Büyük ekran deyip iPhone dan şaştım ama hayırlısı bakalım.

alical33

alical33

Üye
hassasiyet için ayar yok maalesef foursquare güncelleme alacaktı ama nezaman bilinmiyor facebook içinde facebook next vardı sanırım ısınma içinde henüz bir çözüm yok yazılımsal olduğu tahmin ediliyor belki ilerde düzeltilir

KeremAtay

Üye
    Konu Sahibi
2 nizede çok teşekkürler yorumlarınız, yardımlarınız için. Isınma sorunu olmasa 10 yıl gideri var bu cihazın :)

alical33

alical33

Üye
ilerde düzelir inşallah :D

_JacKoLovsKi_

_JacKoLovsKi_

Üye
ısınma sorunu yazılımsal değil tamamen polikarbon kasa yüzünden ısınıyormuş nokia da satış temsilcisi bi arkadaş söyledi ama inşallah yazılımsal bir sorundur ve düzeltilir.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
ısınma sorunu yazılımsal değil tamamen polikarbon kasa yüzünden ısınıyormuş nokia da satış temsilcisi bi arkadaş söyledi ama inşallah yazılımsal bir sorundur ve düzeltilir.
Bu bilgi hatalı/eksik olmuş kardeşim. İşlemcinin çalışma frekansı yükseldikçe ihtiyaç duyduğu voltajda artar, buna bağlı çektiği akım yükseleceği için bu da ısıyı arttıracaktır. Diğer bir neden daha iyi performans için daha fazla transistör kullanımıdır ki, bu da ekstra ısı demektir. Ve son olarak ısınmadaki en büyük etken maximum ekran kullanımıdır, yani ekranın uzun süre açık kalmasıdır. Lumia920 içih ayrıca bir etken daha belirtmek gerekli ki, bu da polikarbon kasanın ısıyı içeride hapsetmesidir.

• Beğen
Tepkiler: The Benefit, n000k ve _JacKoLovsKi_
alical33

alical33

Üye
ben işlemciden değilde bataryadan şüpheleniyorum bataryanın film soketi tamda ısınmanın olduğu bölgede

bulutsuzgece

bulutsuzgece

Üye
ben işlemciden değilde bataryadan şüpheleniyorum bataryanın film soketi tamda ısınmanın olduğu bölgede

Bataryadan değil.
Gökçen'in de belirttiği gibi ekranı ve işlemciyi uzun süre baskın olarak çalıştıran çalıştıran uygulama ve işlemciler ile telefonun polikarbon kasası erken ısınmaya sebep oluyor. Erken ısınma tabii ki beraberinde şarj sorununu da getiriyor.

Bunun dışında konuyu açan arkadaşımızın da belirttiği gibi donanım olarak dört dörtlük, uzun süre kullanılabilecek bir telefon. Yazılımsal eksiklikler ise inşallah zaman içerisinde giderilecek.

alical33

alical33

Üye

Bataryadan değil.
Gökçen'in de belirttiği gibi ekranı ve işlemciyi uzun süre baskın olarak çalıştıran çalıştıran uygulama ve işlemciler ile telefonun polikarbon kasası erken ısınmaya sebep oluyor. Erken ısınma tabii ki beraberinde şarj sorununu da getiriyor.

Bunun dışında konuyu açan arkadaşımızın da belirttiği gibi donanım olarak dört dörtlük, uzun süre kullanılabilecek bir telefon. Yazılımsal eksiklikler ise inşallah zaman içerisinde giderilecek.

ms bizi yalnız bırakmassa bende necati canla değiştikten sonra en az 1.5 2 yıl kullanmayı düşünüyorum

_JacKoLovsKi_

_JacKoLovsKi_

Üye

Bu bilgi hatalı/eksik olmuş kardeşim. İşlemcinin çalışma frekansı yükseldikçe ihtiyaç duyduğu voltajda artar, buna bağlı çektiği akım yükseleceği için bu da ısıyı arttıracaktır. Diğer bir neden daha iyi performans için daha fazla transistör kullanımıdır ki, bu da ekstra ısı demektir. Ve son olarak ısınmadaki en büyük etken maximum ekran kullanımıdır, yani ekranın uzun süre açık kalmasıdır. Lumia920 içih ayrıca bir etken daha belirtmek gerekli ki, bu da polikarbon kasanın ısıyı içeride hapsetmesidir.

anladım..ama çok fazla ısınıyor öyle böyle değil zaten kullananlar bilir de buna bi çözüm bulunması lazım yazılımla mı olur artık bilmiyorum ama ısı donanımların en büyük düşmanı gün geçtikçe cihaza zarar verir bu kadar ısınma.

Lenneth

Üye
Telefon ısınınca kamera açılmıyor mu bence burda donanımsal bir sorun var. Hakkınızı arayın derim o kadar para verdikten sonra, onumuz yaz cihaz daha da çok ısınacak hele.

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
anladım..ama çok fazla ısınıyor öyle böyle değil zaten kullananlar bilir de buna bi çözüm bulunması lazım yazılımla mı olur artık bilmiyorum ama ısı donanımların en büyük düşmanı gün geçtikçe cihaza zarar verir bu kadar ısınma.
İçih rahat olsun kardeşim. Günümüz akıllı telefonlarında pil ve işlemcinin 60 dereceye kadar ısınmasının, cihaz donanımına her hangi bir yan etkisi bulanmamaktadır.

• Beğen
Tepkiler: n000k
ardacumhur

ardacumhur

Üye
Gökçen abi 60 derece işlemcilerin çok çok rahat kaldırabileceği bir sıcaklık zaten sen yine iyi demişsin arkadaşların aklı kalmasın

Ayrıca microsoft bu güne kadar XP'nin bile arkasında durduysa bu yatırımlarla WP'nin hayli hayli arkasında durur

• Beğen
Tepkiler: n000k
OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Gökçen abi 60 derece işlemcilerin çok çok rahat kaldırabileceği bir sıcaklık zaten sen yine iyi demişsin arkadaşların aklı kalmasın

Ayrıca microsoft bu güne kadar XP'nin bile arkasında durduysa bu yatırımlarla WP'nin hayli hayli arkasında durur

kesinlikle:oke:

DenizhaNq

DenizhaNq

Üye
birazda olsa yazılımla müdahale edilebileceğini düşünüyorum. uzun süre telefon görüşmesi yaparım bazen kulağım yanıyor kapatıyorum, oyun oynarken ister istemez rahatsız oluyor insan.telefonsıkça ısınmadan dolayı reset atıyor. bu cihazın olumlu yanı kadar olumsuz yanıda oldu inşallah nokia bundan ders alır ve sonraki modellerde bunlara izin vermez .s

Lenneth

Üye

Lumia 900, 800 gibi telefonlarin arkasinda cok guzel durdu zaten.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
7.8 güncellemesini verdi,canlı kutucukları bile getirdi.

Ne yapacaktı WP8'in önüne mi geçirecekti?

Lenneth

Üye
7.8 güncellemesini verdi,canlı kutucukları bile getirdi.

Ne yapacaktı WP8'in önüne mi geçirecekti?

Ayni seviyeye getirecekti

Windows 9 çıktığında ne olacak ? Destek kesilmiş olacak.

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Daha bu gün navifirm'de WP7.8 için yeni bir sürüm yayınlanmış.

Aynı seviyeye neden getirsin ki diğer platformlar da aynı seviyeye getirmiyor.Ayrıca şirket politikası olarak yapılan yeniliklerin çalışmaların eski sürümden fazlalığı yok mu ki aynı seviyede tutulsun?

Takipçi Satın Al

Üst Alt